هنوز هم می شود در هیاهوی خیابان های تهران، یک خانه قدیمی و با صفا پیدا کرد و چند ساعتی را به دور از آلودگی گذراند. خانه های بزرگی که ردی از تاریخ هستند، در حیات و سرسرای آن ها می توان قدم زد و به همه داستان هایی که در این باغ گذشته است فکر کرد .در میدان بهارستان باغی وجود دارد که به محض ورود به باغ و دیدن نیلوفرهای آبی شلوغی روزهای تهران را فراموش می کنید.
زمانی که میدان بهارستان شمال شهر تهران محسوب می شد فتحعلی شاه دستور به ساخت باغ نگارستان می دهد، بود.در این باغ، بنایی به شکل هشت گوش با شاهنشینهایی به سبک دوره زندیه ساخته و با گچبریهای زیبایی تزیین شد تا نظر شاه را جلب کند. دو عمارت زیبا و مجلل دیگر هم به نام قلمدان و دلگشا به دست هنرمندان آن زمان ساخته شد. استاد عبدا... خان و استاد آقاجانی اصفهانی معماران این باغ بودهاند.
اتاقهایی با درهای چوبی و دو تالار بزرگ در طرفین ساختمان مرکزی این باغ وجودداشته و تالارهای آنها با آئینهکاریهای ظریف، نقوش مطلا، درهای ارسی و تزئینات و اشیا گرانبها تزیین شدهبود. بر دیوارهای هر تالار تابلوهای نفیسی از استادان مشهوری چون میرزابابا نقاشباشی، استاد میرزاجانی نقاش و استاد مهرعلیآقا نقاش نصب است و به خاطر وجود همین آثار بر این مجموعه نام نگارستان نهادهاند. تابلوهای نقاشی تصاویر فتحعلیشاه و شاهزادگان و درباریان را نشان میداد که بر دیوارهای تالار این کاخ به تصویر کشیده شدهبودند.
کاخ نگارستان از اقامتگاه هاى محبوب فتحعلى شاه، بود. این کاخ که بر اساس پلان باز ساخته شده بود، شامل سه ساختمان جداگانه، یعنى یک کوشک گنبددار، یک اتاق پذیرایى هشت ضلعى و یک اندرونى به شکل سازه اى مستطیلى که دور تا دور حیاط اندرونى قرار داشت، همه ى این ساختمان ها درون باغى از درختان تبریزى و گل سرخ قرار داشتند