جاهای دیدنی تهران + 5 پیشنهاد ویژه لست سکند

4
از 35 رای
آگهی لست سکند - مرجع قیمت - جایگاه K - دسکتاپ
بهترین جاهای دیدنی تهران که هر ایرانی باید ببیند
29 اسفند 1401 08:00
11

اگر در یک بعد از ظهر جمعه یا روز تعطیلی که خانه مانده‌اید، حوصله‌تان سررفته، یا اصلا اگر به تهران سفر کرده‌اید و می‌خواهید سری به جاهای دیدنی تهران بزنید و دنبال ایده می‌گردید، این مطلب بلاگ لست سکند را دنبال کنید که با نگاهی به اطلاعات آن، بتوانید بهترین گزینه را برای گردش انتخاب کنید و از جاهای دیدنی تهران مطلع شوید.

جاهای دیدنی تهران بسیار متنوعند و به‌دلیل گستردگی، شاید تعداد زیادی از آن‌ها را نشناسید. ویژگی جاذبه های گردشگری تهران این است که در سطح شهر پراکنده هستند و گاهی نیاز به طی مسافت‌های طولانی و ماندن در ترافیک‌های سرسام‌آور نیست.

پیش از خواندن متن، توجه کنید که مکان های دیدنی تهران که در این لیست آمده‌اند، در حوزه استحفاظی شهر تهران جای می‌گیرند و جاذبه‌های اطراف آن را در متنی دیگر معرفی خواهیم کرد. بنابراین، این جاهای دیدنی تهران که معرفی می‌کنیم، به‌راحتی در دسترس هستند و با وسایل نقلیه مختلف در زمان کوتاه می‌توانید به آن‌ها برسید.

برای اینکه کارتان را در انتخاب جای دیدنی تهران راحت‌تر کنیم، در انتهای مطلب تعدادی مسیر هم به صورت جداگانه و ویژه به عنوان پیشنهادهای لست سکند ارائه کرده‌ایم که بتوانید با انتخاب آن در مسیرهای پر جاذبه تهران قرار بگیرید و تجربه‌ای ویژه را برای خودتان و دوستانتان رغم بزنید.

03-2.jpg

آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند
کاخ های تهرانکاخ گلستانکاخ سعد آبادکاخ نیاورانعمارت مسعودیهخانه های تاریخی تهرانخانه مقدمخانه موتمن الاطباءسرای کاظمیخانه مدرسخانه موزه سیمین و جلالخانه سرهنگ ایرجخانه اتحادیهبناهای تاریخی تهرانبرج طغرلپل کنکاروانسرای خاناتبنای قدیمی مجلس شورای ملی (بهارستان)تئاتر شهرموزه های تهرانموزه ملیموزه فرشموزه رضا عباسیموزه جواهراتموزه زمانکلیساها و کنیسه‌های تهرانکلیسای سرکیس مقدسکلیسای سورپ گئورگکنیسه حییممساجد و مدارس قدیمی تهرانمسجد جامع تهراندارالفنونباغ‌های تهرانباغ نگارستانباغ ایرانیباغ فردوسباغ گیاه‌شناسی ملی ایرانپارک‌های تهرانپارک شهرپارک ملتپارک جمشیدیهپارک لالهپارک‌های جنگلی تهرانسرخه‌حصارچیتگرنمادهای تهرانسردرباغ ملی و میدان مشقبرج میلادبرج آزادیپل طبیعتحمام های قدیمی تهرانحمام نوابباغ وحش های تهرانباغ وحش ارمباغ موزه دارآبادباغ موزه هفت چنارآرامستان و مقابر معروفآرامستان ارامنهآرامستان متفقینمقبره لطفعلی خان زندابن بابویهحرم حضرت عبدالعظیمآرامگاه ظهیرالدولهبقعه جوانمرد قصابکوه‌های مهم تهرانگردش در تهران به پیشنهاد لست سکندمسیر 1: اودلاجان، قدم زدن چهره تهران قدیممسیر 2: عبور از میان ادیان و تاریخمسیر 3: گذر از میان درختان بلندترین خیابان تهرانمسیر 4: گردش در خیابان پرقصه طهرانمسیر 5: حوالی مشروطه و باغ بهارستان

کاخ های تهران

شاید کاخ های تهران، اولین گزینه‌‌هایی باشند که به‌عنوان بخشی از جاهای دیدنی تهران به ذهن هرکس بیایند. باوجود اینکه همه کاخ های تهران را نمی‌شناسیم، ولی معمولاً از چند مورد معروف آن به‌عنوان تنها جاذبه های گردشگری تهران یاد می‌کنیم. در ادامه تعدادی از کاخ های معروف تهران را نام می‌بریم که به‌هیچ‌وجه نباید بازدید آن‌ها را از دست بدهید، مخصوصاً اگر به تاریخ علاقمندید!

کاخ های سلطنتی تهران ساعت بازدید مشخصی دارند و برای ورود به آن‌ها لازم است بلیط تهیه کنید؛ اما گاهی از اوقات بنا به مناسبت‌ها روزهای خاصی از سال، ساعت بازدید و قیمت بلیط تغییر می‌کند. برای مثال در عید سال 1402 کاخ‌ها و برخی از موزه‌های دولتی از ساعت 09:00 صبح تا 21:00 پذیرای گردشگران هستند. در اینجا مختصراً درباره ویژ‌گی‌های مهم و اطلاعات هرکدام از کاخ‌ها می‌گوییم که با دقت بیشتری آن‌ها را برای گردش و بازدیدتان انتخاب کنید.

کاخ گلستان

کاخ گلستان که ثبت جهانی هم شده است، هم حال‌وهوای متفاوتی نسبت به دیگر کاخ‌های تهران دارد و هم اهمیتش از نظر تاریخی بیشتر است. تاریخچه این کاخ به زمان شاه عباس صفوی برمی‌گردد و در دوران پادشاهان و سلسله‌های مختلف، اتفاقات گوناگونی در آن افتاده است. عمارت‌ها و بخش‌های مختلف کاخ گلستان، دستخوش تغییراتی شده‌اند که مهم‌ترین این تغییرات در زمان کریمخان زند، آقا محمدخان و ناصرالدین شاه بوده است. تغییرات زمان ناصرالدین شاه بیشتر متأثر از سفرهای اروپایی این پادشاه بوده و چهره کاخ را به سمت مدرنیته برده است. کاخ گلستان را می‌توانیم در لیست جاهای دیدنی تهران با مترو هم قرار دهیم، چراکه دسترسی بسیار خوب و راحتی به مترو 15 خرداد دارد.

معرفی جاهای دیدنی تهران با مترو

مساحت فعلی کاخ گلستان، تقریبأ یک‌دهم از آن چیزی است که در گذشته بوده، با این حال شما می‌توانید بیش از 10 قسمت مختلف را در این مجموعه ببینید. فراموش نکنید که ایوان تخت مرمر، قدیمی‌ترین قسمت مجموعه کاخ گلستان است. اگر فرصت بازدید از همه بخش‌ها را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما کاخ اصلی، شمس‌العماره و عمارت بادگیر را ببینید.

قیمت بلیط کاخ گلستان

ورودی: 5 هزار تومان

بخش اصلی: 13 هزار تومان

هر عمارت و موزه: 4 هزار تومان

 ساعت بازدید کاخ گلستان

بهار و تابستان، 09:00 تا 18:30؛ بلیط فروشی تا 17:30 

پاییز و زمستان، 08:30 تا 17:00؛ بلیط فروشی تا 16:00

وب‌سایت کاخ گلستان

golestanpalace.ir

صفحه اینستاگرام کاخ گلستان

golestanpalace@

آدرس کاخ گلستان

خیابان 15 خرداد، میدان ارک

شماره تلفن کاخ گلستان

021-33113335

 

محل دقیق مجموعه کاخ گلستان روی نقشه

کاخ گلستان.jpg
نمایی از کاخ اختصاصی مجموعه گلستان، عکس از پویا دهقان
کاخ گلستان - عمارت بادگیر.jpg
نمایی از پنجره ارسی عمارت بادگیر مجموعه کاخ گلستان، عکس از پویا دهقان

کاخ سعد آباد

یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های کاخ‌های سلطنتی، کاخ سعدآباد است که با مساحت 110 هکتاری در کوهپایه توچال و دربند قرار گرفته است. کاخ سعدآباد در دوره قاجار محل سکونت تابستانی و ییلاقی شاهان بوده و بعد در سال 1299 خورشیدی، به اقامتگاه تابستانی پهلوی اول تبدیل می‌شود. به‌مرور به تعداد کاخ‌ها و کوشک‌ها هم اضافه می‌شود تا مجموعه به حدود 18 بنا می‌رسند.

بعد از انقلاب اسلامی، هرکدام از این کاخ‌ها و عمارت‌ها، تبدیل به موزه می‌شوند؛ بناهایی که به‌نوعی نمایانگر ذوق و هنر معماری ایرانی بودند. بزرگ‌ترین کاخ این مجموعه، کاخ ملت یا کاخ سفید نام دارد که نمای بیرونی آن مانند کاخ‌های آلمانی است و طراحی داخلی آن هم ترکیبی از معماری ایرانی و بیزانس است.

کاخ‌های دیگری چون کاخ سبز، موزه تاریخ معاصر، موزه هنرهای زیبا، موزه استاد فرشچیان، موزه برادران امیدوار، موزه ظروف سلطنتی و بسیاری از موزه‌ها و عمارت‌های دیگر در این مجموعه، همگی نشان از این دارند که قطعاً می‌توانید به‌عنوان یک جاذبه کامل، آن را در لیست جاهای دیدنی تهران قرار دهید و یک نصف روز یا حتی یک روز کامل را برای بازدیدتان اختصاص دهید. بهتر است این نکته را هم بدانید که داخل فضای کاخ سعدآباد، کافی شاپ هم قرار گرفته که اگر بازدیدتان طول کشید، می‌توانید در فضای این کاخ با منظره درخت‌های قدیمی باغ استراحت کنید.

قیمت بلیط کاخ سعدآباد

ورودی، کاخ ملت و کاخ سبز: هرکدام 5 هزار تومان

باقی عمارت‌ها و موزه‌ها: 4 هزار تومان

ساعت بازدید کاخ سعدآباد

نیمه اول سال: از 09:00 تا 18:30، بلیط‌فروشی تا 17:00

نیمه دوم سال: از 08:00 تا 17:00، بلیط‌فروشی تا 15:30

وب‌سایت کاخ سعدآباد

sadmu.ir

صفحه اینستاگرام کاخ سعدآباد

saadabadpalace@

آدرس کاخ سعدآباد

خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری

شماره تلفن کاخ سعدآباد

02122752031-9

 

محل دقیق کاخ موزه سعدآباد روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-mellat-palace.jpg
کاخ ملت، از مهم‌ترین کاخ‌های مجموعه سعدآباد و از بهترین مکان های گردشگری تهران
Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-saadabadmuseum.jpg
نمای درونی بخشی از موزه سعدآباد

کاخ نیاوران

مجموعه فرهنگی نیاوران هم یکی از مجموعه‌های مهم در بین کاخ‌ها و البته جاهای دیدنی تهران است. این کاخ ساختمان‌های اصلی و فرعی مختلفی دارد که هرکدام در دوره‌های تاریخی مختلفی ساخته شده‌اند و از قاجاریه تا پهلوی دوم، می‌توانید ساختمان‌های مختلف را در مجموعه فرهنگی نیاوران ببینید. وسعت مجموعه نیاوران برابر با 11 هکتار است و جالب اینجاست که بدانید در ابتدا این محل، نِی‌زار خوش‌آب‌وهوایی بوده که توجه پادشاهان را به خود جلب می‌کند و سپس با ساخت‌وسازها، اسم آن را هم به «نِی‌آوران» یا «نیاوران» تغییر می‌دهند.

از عمارت‌ها و بخش‌های دیگری که می‌توانیم به آن‌ها اشاره کنیم، کاخ جهان‌نما است که مجموعه‌ای از آثار هنری و هدایایی ارزنده درونش به نمایش درآمده‌اند. غیر از جهان‌نما، کاخ صاحبقرانیه از دیگر عمارت‌های مهم این مجموعه است که بازدید از آن به‌دلیل حفظ ایمنی بنا فعلاً ممنوع شده است. کوشک احمدشاهی، عمارت دیگری از مجموعه است که اتاق کار رضا پهلوی بوده و بازدیدش را پیشنهاد می‌کنیم. غیر از این عمارت می‌توانید از کتابخانه اختصاصی کاخ نیاوران هم بازدید کنید که در آن کتابی هم از والت دیزنی وجود دارد. اما مهم‌ترین ساختمان این مجموعه، کاخ اختصاصی نیاوران است که محل اصلی سکونت محمدرضا پهلوی و خاندانش بوده است.

تجهیزات مدرن، اتاق‌های مختلف استراحت، موسیقی، لباس و بخش‌های دیگری مانند سینما، از قسمت‌های مختلف این کاخ به‌حساب می‌آیند. گفتنی است که طراحی این عمارت، الهام گرفته از معماری ایرانی است و ساخت بنا از سال 1337 تا سال 1346 با وجود وقفه‌ای در میان این سال‌ها، کامل می‌شود و سپس از آن بهره‌برداری می‌کنند. داخل کاخ نیاوران کافی شاپ هم هست و این امکان را به شما می‌دهد که لحظاتی را از منظره زیبا و هوای مطلوب کاخ استفاده کنید و لذت ببرید.

قیمت بلیط کاخ نیاوران

ورودی و کاخ اختصاصی: هرکدام 5 هزار تومان

باقی عمارت‌ها و موزه‌ها: 4 هزار تومان

ساعت بازدید کاخ نیاوران

نیمه اول سال از 09:00 تا 19:00 و بلیط‌فروشی تا 17:00

نیمه دوم سال از 08:00 تا 17:00 و بلیط‌فروشی تا 16:00

وب‌سایت کاخ نیاوران

niavaranmu.ir

صفحه اینستاگرام کاخ نیاوران

niavaran.mu@

آدرس کاخ نیاوران

انتهای خیابان نیاوران، میدان باهنر

شماره تلفن کاخ نیاوران

02122282012-15

محل دقیق کاخ نیاوران روی نقشه

کاخ نیاوران - کاخ اصلی، نیاوران.jpg
کاخ نیاوران، محل اصلی اقامت خانواده محمدرضا شاه، عکس از پویا دهقان
کاخ نیاوران - کوشک احمدشاهی.jpg
کوشک احمدشاهی، محل استراحت و کار شاهزاده رضا پهلوی در دوره پهلوی دوم، عکس از پویا دهقان

عمارت مسعودیه

بسیاری از کاخ‌ها و عمارت‌های تاریخی که در سطح شهر مشاهده می‌کنیم، مربوط به زمان قاجار هستند و در آن دوره ساخته شده‌اند. عمارت مسعودیه یکی از همین بناهاست که در سال 1257 ساخته شده. البته باید بگوییم که محل این عمارت در ابتدا یک باغ بوده که به تملک پسر ارشد ناصرالدین شاه، یعنی «مسعود میرزا» ملقب به «ظل‌السلطان» در می‌آید و به‌مرور زمان در آن عمارت‌های مختلف ساخته می‌شود.

از آنجایی که میدان بهارستان مرکز ثقل فعالیت مشروطه‌خواهان بوده است و عمارت مسعودیه در نزدیکی آن قرار داشته، در این عمارت هم فعالیت‌های مهمی صورت گرفته است و پس از سقوط مسجد سپه‌سالار، اینجا پناهگاه مشروطه‌خواهان می‌شود.

مسعودیه در دو قسمت اندرونی و بیرونی ساخته می‌شود و شامل بخش‌ها و عمارت‌های مختلفی است که از میان آن‌ها می‌توانیم به: دیوانخانه، عمارت سردر، مشیرالدوله، سفره‌خانه، حوضخانه و عمارت سید جوادی اشاره کنیم. گچ‌بری‌ها، کاشی‌کاری‌ها، خطاطی‌ها و نقاشی‌های دیواری این عمارت‌ به دستان هنرمندان ایرانی انجام شده‌اند.

در عمارت مسعودیه، پایه‌ یکی از اماکن فرهنگی کشورمان هم بنا می‌شود، به این صورت که در بخشی از این عمارت به نگهداری اشیاء عتیقه و کتاب‌های نفیسی می‌پردازند و در نتیجه آن به‌مرور اولین موزه و کتابخانه ملی ایران ایجاد می‌شود.

بعدها با وکالت پسر ظل‌السلطان، عمارت مسعودیه در سال 1328 قمری توسط همدم‌السلطنه خریداری می‌شود و پس از آن هم در سال‌های 1342 و 1343 تابلوی دانشکده افسری به سردرش زده می‌شود. سپس به‌مدت چند دهه ساختمان وزارت آموزش و پرورش در اینجا قرار می‌گیرد. مدارک موجود این را هم نشان می‌دهند که اولین مدرسه طب و حقوق در حیاط خلوت مشیرالملک عمارت مسعودیه شکل گرفت که بعدها هسته اولیه به‌وجود آمدن دانشگاه تهران شد.

داخل عمارت مسعودیه یک کافی شاپ هم قرار دارد؛ اما اگر می‌خواهید حتماً از کافی شاپ استفاده کنید لازم است پیش از اینکه به آنجا بروید، از باز بودن آن مطمئن شوید چون گاهی اوقات تعطیل است.

  • قیمت بلیط عمارت مسعودیه: 4 هزار تومان
  • ساعت بازدید از عمارت مسعودیه: از 09:00 تا 16:00 و جمعه‌ها از 13:00 تا 16:00

  • صفحه اینستاگرام عمارت مسعودیه: masoudieh@
  • آدرس عمارت مسعودیه: میدان بهارستان، ضلع جنوب غربی، خیابان اکباتان

محل دقیق عمارت مسعودیه روی نقشه

عمارت مسعودیه.jpg
نمایی از عمارت مسعودیه، عکس از پویا دهقان

خانه های تاریخی تهران

در کنار کاخ های تهران، این خانه‌ های تاریخی تهران هستند که لایه‌ای از زندگی مردم هر دوره را فاش می‌کنند. گرچه بیشتر خانه های تاریخی تهران که تا به امروز به‌جای‌مانده‌اند، معمولاً به اقشار سطح بالای جامعه تعلق داشتند، اما به هر حال با محل زندگی افراد درجه یک کشور متفاوت بوده‌اند و در سطح بینابینی قرار می‌گیرند.

معمولاً خانه های تاریخی تهران هم مثل کاخ‌ها، ساعت بازدید و بلیط ورودی مشخصی دارند؛ چون اکثراً زیر نظر وزارت میراث فرهنگی هستند. در این میان خانه‌هایی هم وجود دارند که تحت تملک بخش خصوصی هستند و ساعت بازدید و قیمت بلیطشان متفاوت است. در کل اگر خانه های تاریخی را به‌عنوان جاهای دیدنی تهران برای بازدید انتخاب کردید، لازم است پیش از برنامه‌ریزی درباره جزئیات آن‌ها بیشتر بدانید که بهره بیشتری از بازدیدتان ببرید.

خانه مقدم

قدمت خانه مقدم به دوران قاجار برمی‌گردد و متعلق به یکی از درباریان آن زمان، یعنی «محمدتقی‌خان احتساب‌الملک» بوده است. او دو پسر به نام‌های حسن و محسن داشته که «محسن مقدم» پس از پایان تحصیلش در رشته‌های تاریخ هنر، نقاشی و باستان‌شناسی، با همسر فرانسوی‌اش به ایران می‌آیند و در همین خانه سکونت می‌کنند.

محسن مقدم علاوه بر کارهای علمی مختلفی که انجام می‌دهد، به جمع‌آوری آثار تاریخی و فرهنگی هم مشغول بوده است که آن‌ها را در جای‌جای خانه خود نصب می‌کند. این آثار، بسیار مختلف هستند و در میان آن‌ها انواع سکه، کاشی، تابلو و آثار دیگری هم مشاهده می‌شود.

خانه مقدم سه مجموعه اصلی دارد که شامل عمارت برج، عمارت زمستانی و عمارت تابستانی می‌شود و سه حیاط هم دارد که هر کدام قسمت‌های مهمی دارند. گفتنی است که عمارت برج را برای علاقه همسرش به این نوع معماری ساخته و برای طراحی حیاط اندرونی هم از نقوش فرش ایرانی الهام گرفته است. پروفسور پوپ، مورخ آمریکایی، خانه مقدم را به‌عنوان ارزشمندترین خانه جهان در دهه‌های 30 و 40 می‌داند و یکی از دلایل آن هم به‌واسطه وجود اشیای تاریخی و گران‌بهای آن است.

شاید وقتی به موزه مقدم مراجعه می‌کنید این سؤال برایتان پیش بیاید که چرا خانه مقدم زیر نظر دانشگاه تهران است؟ داستان از این قرار است که محسن مقدم، استاد ممتاز دانشگاه تهران بوده. شاید جالب باشد بدانید لوگوی دانشگاه تهران را هم محسن مقدم طراحی کرده و از بنیان‌گذاران اصلی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران هم بوده است. او در سال 1351 خانه خود را وقف دانشگاه تهران می‌کند و از این بابت در حال حاضر این خانه زیر نظر دانشگاه تهران است. اگر از دانشجویان یا کارکنان دانشگاه تهران هستید، بازدید از خانه مقدم برای شما رایگان است.

قیمت بلیط خانه مقدم

شهروندان 30 هزار تومان، دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران رایگان

ساعت بازدید خانه مقدم

از 09:00 تا 17:00 به‌جز روزهای دوشنبه و ایام سوگواری

وب‌سایت خانه مقدم

museums.ut.ac.ir

صفحه اینستاگرام خانه مقدم

moghadammuseum@

آدرس خانه مقدم

خیابان امام خمینی، بعد از شیخ هادی، جنب بانک ملت، پلاک 251

شماره تلفن خانه مقدم

02166463144

محل دقیق موزه مقدم روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-moghaddam-museum-ArmanGoharinasab.jpg
بخشی از خانه موزه مقدم، از جذاب‌ترین جاهای دیدنی در تهران، عکس از Arman Goharinasab
Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-moghadam-museum.jpg
بخشی از موزه مقدم از مکان های دیدنی تهران

خانه موتمن الاطباء

خانه موتمن‌الاطباء را بیشتر در سریال‌هایی دیده‌ایم که درون‌مایه‌ای تاریخی داشته‌اند و در گذشته روایت می‌شوند، مانند سریال شهرزاد و خاتون یا همچنین بسیاری از فیلم‌های دیگر مانند فیلم خانه پدری که در این خانه تصویربرداری شده است. البته از این نوع خانه‌های تاریخی که لوکیشن فیلم‌ها بوده‌اند، کم نیستند.

«میرزا زین‌العابدین‌خان دنبلی ضرابی موتمن»، مالک ابتدایی این خانه بوده است و ملک او از نخستین خانه‌های سه‌طبقه در آن زمان بوده که نظر پادشاه را هم به خودش جلب می‌کند. موتمن، پزشک مخصوص ناصرالدین‌شاه بوده و لازم به ذکر است که این خانه هم به‌مرور زمان به نسل‌های بعدی او می‌رسد و در حال حاضر هم مالک شخصی دارد. خانه موتمن طی سال‌های مختلف، تغییرات مختلفی را به خودش می‌بیند، اما اسکلت اصلی آن تغییر اساسی و چندانی نمی‌کند.

دو حوض در حیاط این خانه وجود دارد و غیر از این حوض‌ها، چهار باغچه هم در حیاط هست که فضای دلنشینی را در آن ایجاد کرده‌. یک اتاق هم مخصوص پرو لباس قدیمی است که پس از کرایه می‌توانید با آن‌ها عکاسی کنید. دقت کنید که این خانه فقط در نوروز 1402 بازدید دارد. پس از سال جدید، روزها و ساعت‌های بازدید از طریق صفحه اینستاگرام اعلام می‌شود. همچنین احتمال تغییر قیمت هم وجود دارد.

قیمت بلیط خانه موتمن‌الاطباء

15000 تومان

ساعت بازدید خانه موتمن‌الاطباء

تعطیلات نوروز 1402

صفحه اینستاگرام خانه موتمن‌الاطباء

khaneh_motamen@

آدرس خانه موتمن‌الاطباء

میدان بهارستان، خیابان ابن سینا، خیابان امیرکبیر غربی، خیابان پامنار (محله عودلاجان)، روبه‌روی مسجد کاشانی، بن‌بست موتمن‌الاطباء، انتهای بن‌بست، خانه موتمن‌الاطباء

شماره تلفن خانه موتمن‌الاطباء

09030788264 آقای موسوی

محل دقیق خانه موتمن‌الاطبا روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-motamen-ol-otaba.jpg
نمایی از خانه موتمن‌الاطباء، عکس از نرگس کاظمی‌فرد
Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-motamenol-otaba.jpg
نمای داخلی از خانه موتمن‌الاطبا؛ عکس از خبرگزاری ایرنا، Davoud Ghahrdar

سرای کاظمی

سرای کاظمی که یکی دیگر از جاهای دیدنی تهران است که در منطقه 12 و در محله عودلاجان قرار گرفته و در همسایگی غربی امامزاده یحیی است. این خانه پس از مرمت و بازسازی، با عنوان «خانه موزه تهران قدیم» بازدید دارد. سرای کاظمی برای فردی به‌نام «میرزا سید احمدخان مستوفی تفرشی» از مأموران سابق دولت ناصرالدین شاه بوده است.

خانه کاظمی به سبک خانه‌های سنتی دوران قاجار ساخته شده است و بخش‌های مختلفی دارد؛ اندرونی، بیرونی، آب‌انبار، مطبخ و اصطبل از قسمت‌های مهم این خانه هستند. جالب اینجاست که عمارت، رختشوی‌خانه هم دارد که نسبت به آن زمان، کم‌سابقه بوده است.

سرای کاظمی سال 1386 بازسازی می‌شود و جزئیات معماری مختلف و خیره‌کننده‌ای دارد. گچ‌بری‌ها و ارسی‌های زیبا، بخش‌های جذابی از این خانه هستند و در کنار دو تالار و گوشواره‌های بین و راهروها، جذابیت بیشتری را نمایان می‌کنند. این خانه بادگیر هم دارد و مانند خانه‌های یزد، برای خنک کردن دمای داخل عمارت از آن بهره می‌گرفتند. سرای کاظمی، بخش‌های مختلفی هم مثل موزه مردم‌شناسی دارد و در مجموع با معماری‌اش، از دل‌نشین‌ترین جاذبه های گردشگری تهران است.

  • آدرس سرای کاظمی: خیابان 15 خرداد، کوچه امامزاده یحیی (علیه‌السلام)، کوچه ابوالقاسم شیرازی، پلاک 46

محل دقیق سرای کاظمی‌ها روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-kazemi-house.jpg
نمایی از سرای کاظمی‌ها، عکس از پویا دهقان
Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-kazemihouse.jpg
برخی از قسمت‌های سرای کاظمی‌ها

خانه مدرس

خانه مدرس در اسفندماه سال 1395 به‌عنوان موزه‌ای خصوصی و رسمی در کشور افتتاح شد. روند شکل‌گیری این موزه با خرید خانه آیت‌الله مدرس آغاز شد و سپس با انجام مراحل مرمتی، بنای خانه به موزه تبدیل شد.

این خانه بین سال‌های 1300 تا 1325 شمسی محل سکونت خانواده مدرس بوده است. خانه مدرس نمونه خوبی برای درک معماری خانه‌های قدیمی ایرانی است و از مکان های دیدنی تهران محسوب می‌شود.

خانه مدرس در محله تاریخی عودلاجان قرار گرفته و شامل بخش‌های مختلفی است که برای بازدیدکنندگان به نمایش گذاشته شده. شما در خانه موزه مدرس، می‌توانید سیر زندگی آیت‌الله مدرس را از کودکی تا اواخر عمر مشاهده کنید. همچنین می‌توانید قراردادهای مختلفی را که در آن زمان وجود داشته ببینید و در سایر قسمت‌های خانه بگردید. یک شربت‌خانه هم در این اینجا وجود دارد و می‌توانید مدتی در آنجا بنشینید و استراحت کنید و از منوی آنجا نوشیدنی سفارش دهید. ساعت بازدید خانه مدرس در نوروز 1402 از 09:00 تا 16:00 است، این ساعت در ماه رمضان از 10:00 تا 16:00 است و 

قیمت بلیط خانه مدرس

20 هزار تومان

ساعت بازدید خانه مدرس

نیمه اول سال: یک‌شنبه تا جمعه از 10:00 تا 18:00

نیمه دوم سال: یک‌شنبه تا جمعه از 10:00 تا 17:00

وب‌سایت خانه مدرس

modaresmuseum.com

صفحه اینستاگرام خانه مدرس

modaresmuseum@

آدرس خانه مدرس

خیابان امیرکبیر شرقی (امین حضور)، کوچه علیرضا جاویدی (میرزا محمود وزیر)، بن‌بست مدرس، پلاک 5، خانه موزه شهید مدرس

شماره تلفن خانه مدرس

02133505004

محل دقیق خانه موزه مدرس روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-modarres-house.jpg
حیاط اصلی خانه مدرس، عکس از پویا دهقان
Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-modares-house.jpg
نمای داخلی یکی از بخش‌های خانه مدرس

خانه موزه سیمین و جلال

اگر اهل کتاب و قلم باشید، قطعاً یکی از وسوسه‌برانگیزترین جاهای دیدنی تهران برای شما، خانه موزه سیمین و جلال است. خانه‌ای که جلال آل احمد خودش در طراحی و ساخت آن دست داشته و تکمیل شدنش از سال 1331 تا 1332 به‌طول انجامیده است. در هر حال، اینجا برای هر فردی جذابیت دارد و دیدنش لذت‌بخش است.

در خانه موزه سیمین و جلال می‌توانید آثار و لوازم شخصی این دو نویسنده و مترجم بزرگ را ببینید؛ شاید دوتا از جذاب‌ترین این لوازم، حلقه‌های ازدواج سیمین دانشور و جلال آل احمد باشند. غیر از این موارد باید بدانید که این خانه محفل جمع شدن شعرا و شخصیت‌های برجسته هم بوده است. در ضمن شما می‌توانید مجسمه‌هایی از جلال و همسرش سیمین را هم در این خانه ببینید و راحت‌تر خود را در فضای خانه آن‌ها تصور کنید و به‌نوعی حس و حال زمان حیات آن‌ها را درک کنید.

مرمت این خانه در سال 1394 آغاز شد و تا سال 1396 ادامه یافت. یکی از مهم‌ترین اصولی که در مرمت این بنا رعایت شده، حفظ حس و حال و چیدمان اشیاء و وسایلی است که در این خانه مشاهده می‌کنید. بنابراین این امکان برای بازدیدکنندگان فراهم است تا بهتر از چگونگی حالت و فرم دکور و فضای خانه در زمان قدیم مطلع شوند.

قیمت بلیط خانه موزه سیمین و جلال

5 هزار تومان

ساعت بازدید خانه موزه سیمین و جلال

از 10:00 تا 17:00، غیر از جمعه‌ها، شنبه‌ها و روزهای تعطیل

صفحه اینستاگرام خانه موزه سیمین و جلال

museum_of_Simin_and_jalal@

آدرس خانه موزه سیمین و جلال

تجریش، دزاشیب، خیابان شهید رمضانی، کوچه رهبری، کوچه پسندیده، بن‌بست ارض، پلاک یک

شماره تلفن خانه موزه سیمین و جلال

02122705969

موقعیت دقیق خانه موزه سیمین و جلال روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-simin-and-jalal-house.jpg
نمایی از حیاط خانه موزه سیمین و جلال، عکس از آرشیو لست سکند، ابراهیمی کرمانی
lastsecond.ir-tehran-best-attractions-simin-and-jalal-house-1.jpg

نمای داخلی از خانه موزه سیمین و جلال، عکس از آرشیو لست سکند، ابراهیمی کرمانی

خانه سرهنگ ایرج

یکی دیگر از خانه‌های تاریخی تهران، مربوط به خانه سرهنگ ایرج است. سرهنگ ایرج یکی از ارتشیان ارشد پهلوی بوده که خانه به‌دلیل مالکیت طولانی‌مدت او، با همین نام شناخته می‌شود. در صورتی که سرهنگ ایرج این خانه را نساخته است. بنا از سال 1315 تا سال 1370 تحت مالکیت سرهنگ ایرج بوده و پس از مرگ او، ورثه خانه را می‌فروشند.

قدمت بنا به دوره قاجاریه بازمی‌گردد، منتها برخی از منابع، قدمت آن را مربوط به دوره صفویه می‌دانند. نکته‌ حائز اهمیت، این است که پس از فروختن خانه توسط ورثه، مالک‌های مختلفی در آن سکونت گزیدند، اما رفته رفته ساختمان رو به ویرانی رفت تا اینکه میراث فرهنگی وارد عمل شد و پس از خرید ملک، مرمت‌هایی را انجام داد. شما می‌توانید چهره خانه پیش از این مرمت‌ها را تا حدودی در فیلم میهمان مامان از داریوش مهرجویی ببینید. این خانه به‌واسطه تزیینات و معماری خود بسیار جذاب و دیدنی است.

آدرس خانه سرهنگ ایرج

خیابان پامنار، بالاتر از مسجد پامنار، کوچه صوفیانی، کوچه شیرازی

موقعیت دقیق خانه سرهنگ ایرج روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-sarhang-iraj-house.jpg
نمایی از خانه سرهنگ ایرج، عکس از خبرگزاری تسنیم، محمود حسینی

خانه اتحادیه

این خانه که آن را با نام خانه امین‌السلطان هم می‌شناسند در یکی از فرعی‌های خیابان لاله‌زار واقع شده است. خانه اتحادیه در ابتدا منسوب به امین‌السلطان (صدراعظم ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمدعلی شاه) بوده است. پس از مرگ امین‌السلطان، خانه به فردی به‌نام حاج رحیم اتحادیه فروخته می‌شود. حاج رحیم اتحادیه هم خانه را حفظ می‌کند.

گرچه در طول زمان تغییراتی در خانه و شکل ظاهری و بخش‌های مختلف آن به‌وجود می‌آید، اما ویژگی‌های منحصر به فرد آن همچنان باقی و دیدنی است. یکی از جذابیت‌های این خانه، سردر آجری و مقرنس‌کاری ورودی آن است. گچ‌بری‌ها، تزیینات مختلف، شومینه، ستون‌بندی و حوضخانه از دیگر بخش‌های جالب توجه در این خانه هستند. خانه اتحادیه، ارزش معماری دارد و اتفاقات تاریخی متعددی درونش به‌وقوع پیوسته است. گفتنی است که این خانه یکی از لوکیشن‌های سریال دایی‌جان ناپلئون ناصر تقوایی هم بوده است.

قیمت بلیط خانه اتحادیه

3 هزار تومان (آبان 1400)

ساعت بازدید خانه اتحادیه

دوشنبه‌ها و پنج‌شنبه‌ها از ساعت 9:00 تا 14:00

وب‌سایت خانه اتحادیه

khaneh.tehran.ir

صفحه اینستاگرام خانه اتحادیه

house_of_etehadieh@

آدرس خانه اتحادیه

میدان امام خمینی، خیابان لاله‌زار، انتهای بن‌بست اتحادیه، پلاک 12

شماره تلفن خانه اتحادیه

02196044023

موقعیت دقیق خانه اتحادیه روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-etehadie-house-3.jpg
نمای کلی از خانه اتحادیه، عکس از معماری معاصر ایران
lastsecond.ir-tehran-best-attractions-etehadie-house-4.jpg
نمای داخلی از خانه اتحادیه، عکس از معماری معاصر ایران

بناهای تاریخی تهران

حالا در بناهای تاریخی تهران به برهه‌هایی از تاریخ این شهر سفر می‌کنیم که سن و سال بعضی‌هایشان به قبل از زمانی می‌رسد که تهران به‌عنوان شهر شناخته شد؛ به عبارتی دیگر، بناهای تاریخی تهران برای آن‌هایی که تاریخ را دوست دارند و حتی دنبال تکه‌های گمشده تاریخ پایتخت می‌گردند، فراتر از یک جاذبه گردشگری تهران محسوب می‌شوند.

بعضی از این جاهای دیدنی تهران ساعت بازدید و بلیط ورودی دارند، اما بعضی‌هایشان هم به‌دلیل اینکه در فضای شهر قرار گرفته‌اند و محوطه مشخصی ندارند، به‌صورت رایگان و در هر ساعت از شبانه‌روز در دسترس هستند.

برج طغرل

برج طغرل منسوب به فردی با همین نام، یعنی «طغرل بیک»، پادشاه اول سلجوقیان است و قدمتش به نیمه دوم قرن ششم برمی‌گردد. با توجه به اینکه محدوده ری به شهر تهران پیوند خورده، برج طغرل هم از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود.

هنوز اطلاعات دقیقی درباره کاربرد این برج پیدا نشده و پژوهشگران حدس‌هایی برای کاربرد آن در نظر گرفته‌اند؛ عده‌ای معتقدند این برج کاربرد ساعت آفتابی دارد و شما می‌توانید ساعت را از طریق سایه‌ای که برج بر روی زمین می‌اندازد متوجه شوید. برخی معتقد هستند که برج طغرل یک «برج آرامگاه» است که غیر از طغرل بیک، برخی دیگر از خاندان او هم در محوطه‌اش دفن شده‌اند، البته چون در آن دوران گذاشتن سنگ قبر مرسوم نبوده، داخل بنا سنگ قبری نمی‌بینید. عده‌ای هم گفته‌اند که این بنا مسیر راه مسافران را معلوم می‌کرده.

از کاربرد برج طغرل که بگذریم، به معماری چشمگیرش می‌رسیم. این برج ارتفاعی حدوداً 20 متری داشته و در قسمت بالایی آن کتیبه‌ای بوده که در زمان قاجار و هنگام مرمت از بین می‌رود. برخی از منابع، برج طغرل را با سبک معماری گنبد قابوس شبیه می‌دانند و به این اشاره می‌کنند که برج طغرل هم گنبدی داشته که طی زمان از بین رفته است. از نظر معماری سعی شده تقارن در برج حفظ شود، اما به‌اندازه گنبد قابوس نقشه‌اش متقارن نیست.

گفته شده که بدنه برج طغرل کاملا از آجر ساخته شده و پیِ آن ترکیبی از قلوه‌سنگ و آجر است. بدون شک گذر سال‌ها، این برج را فرسوده کرده و تا مرز تخریب کامل هم پیش برده اما در زمان ناصرالدین شاه تعمیر می‌شود و از تخریب بیشترش جلوگیری می‌شود.

نکته جالب دیگر این است که اگر زیرِ درِ شمالی برج بایستید و به بالا نگاه کنید، طرحی را از برج خواهید دید که مانند صورت یک شیر است. سیستم آب برج هم نکته دیگری است که هنگام بازدید باید به آن توجه کنید. در محوطه اطراف برج، مزار محمد محیط طباطبایی قرار گرفته که از ادبای معاصر است.

  • قیمت بلیط برج طغرل: 10 هزار تومان

  • ساعت بازدید از برج طغرل: از 09:00 تا 17:00

  • آدرس برج طغرل: شهرری، خیابان ابن بابویه، روبه‌روی سردر شرقی آرامگاه ابن بابویه

  • شماره تلفن برج طغرل: 02133746403

محل دقیق برج طغرل روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-toghrol-tower.jpg
برج طغرل از زاویه جنوبی، عکس از پویا دهقان
lastsecond.ir-best-attractions-of-tehran-toghrol-tower.jpg
نمای داخلی از برج طغرل شهر ری، عکس از پویا دهقان

پل کن

پل کن که یکی از جاهای دیدنی تهران هم محسوب می‌شود در دوران قاجار و در سال 1312هجری شمسی روی رودخانه کن احداث شده است. این پل تنها راه ارتباطی روستاهای شمالی رودخانه با روستای کن بوده است. پل کن در اثر سیل و بارانی که در نوروز سال 1398 رخ داد، آسیب دید؛ اما سازمان زیباسازی پل را مرمت و بازسازی کرد.

  • آدرس پل کن: تهران، بزرگ‌راه شهید همت، نرسیده به شهدای کن، محله بهاران، رودخانه کن

محل دقیق پل کن روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-farzam teyefe-پایگاه خبری تحلیلی شهر.jpg
پل کن، عکس از پایگاه خبری تحلیلی شهر، عکس از Farzam Tayefeh

کاروانسرای خانات

کاروانسرای خانات، مربوط به دوره ناصری و سال 1300 است. در گذشته، این کاروانسرا در مسیر جاده تهران-ری بوده که به‌تعبیری شمال میدان شوش فعلی می‌شود. در حال حاضر این کاروانسرا در محدوده درون شهری قرار دارد و این به‌سبب توسعه‌ای است که شهرها داشته‌اند. معماری کاروانسرای خانات شامل یک راهروی ورودی و حیاط مرکزی است که شامل 54 حجره می‌شود.

در سال 1356 یک آتش‌سوزی در اینجا اتفاق میفتد که باعث آسیب دیدن بنا می‌شود؛ اما همچنان چیزی از ارزشش کم نمی‌کند. سال‌ها بعد اینجا به ثبت ملی در می‌آید و مالکان آن هم مرمت این مکان را تحت نظر میراث فرهنگی پیش می‌برند و سپس در سال 1388 کاروانسرای خانات باز می‌شود. اکنون از این کاروانسرا به‌عنوان بورس خشکبار استفاده می‌کنند.

  • ساعت بازدید از کاروانسرای خانات: از 08:00 تا 19:00 غیر از جمعه‌ها

  • آدرس کاروانسرای خانات: تهران، خیابان شهید مصطفی خمینی، خیابان صاحب جمع، کوچه میدان امین‌السلطان، پلاک 109

محل دقیق کاروانسرای خانات روی نقشه

کاروانسرای-خانات-عکس-از-احسان-رجبی.jpg
نمایی از کاروانسرای خانات، عکس از احسان رجبی

بنای قدیمی مجلس شورای ملی (بهارستان)

مجلس شورای ملی (مشروطه)، در ابتدا خانه شخصی صدراعظم ناصرالدین شاه، یعنی میرزا حسین خان سپهسالار (مشیرالدوله) بوده. جالب اینجاست که عمارت را میرزا مهدی خان شقاقی (اولین معمار ایرانی به معنای امروزی) طراحی می‌کند. درون عمارت، نمود معماری قاجاری به چشم می‌خورد؛ اما بعدها معماری اروپایی هم در آن دیده می‌شود.

پس از اینکه سپهسالار فوت می‌کند، خانه و باغ او مصادره می‌شود و به تملک داماد ناصرالدین شاه در می‌آید. با شروع کار مجلس اول هم به دستور مظفرالدین شاه، ساختمان به‌عنوان دارالشورای ملی تحت اختیار نمایندگان مجلس در می‌آید و محل تشکیل جلسات شورای ملی می‌شود. این خانه پس از مرگ سپهسالار، تغییرات بسیار زیادی را در طول عمر خود تا به امروز می‌بیند. حتی سه‌بار دچار آتش‌سوزی شده، به توپ بسته می‌شود و زیر موشک‌باران هم می‌ماند. پس از انقلاب دوباره مرمت و بازسازی می‌شود و بخش‌های مختلفی مثل موزه و نمایشگاه به آن افزوده می‌شود. در موزه مجلس می‌توانید از نقاشی‌ها، هدایای ملل، آثار تاریخی و مواردی از این دست بازدید کنید. پیش از رفتن به این موزه، حتماً بازدیدتان را هماهنگ کنید.

  • ساعت بازدید از موزه مجلس شورای ملی: شنبه تا چهارشنبه از 08:00 تا 15:30 غیر از روزهای تعطیل

  • وب‌سایت موزه مجلس شورای ملی: museum.ical.ir

  • آدرس مجلس شورای ملی: خیابان ابن سینا، روبه‌روی ضلع شرقی میدان بهارستان

  • شماره تلفن موزه مجلس شورای ملی: 02133126933 و 02133517403

محل دقیق مجلس شورای ملی (مشروطه) روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-parlament-of-iran-eh-sun.jpg
نمای بیرونی از مجلس شورای ملی در میدان بهارستان، عکس از eh sun
lastsecond.ir-best-attractions-of-tehran-majles.jpg
نمای داخلی از موزه جلس شورای ملی، عکس از مجید حسینی

تئاتر شهر

تئاتر شهر جزو جاهای دیدنی تهران است که شاید بارها از جلوی آن عبور کرده باشید، اما آنچنان که باید به این بنا اهمیت نداده‌اید. مجموعه تئاتر شهر در بهمن 1351 ساخته شده است. در گذشته، به‌جای این بنا ساختمانی وجود داشت که معروف به «مهمانخانه بلدیه» بود و در سال 1309 ساخته شده بود. گاهی در اطراف مهمانخانه بلدیه، گروه‌های شعبده‌باز و سیرک‌بازها و گروه‌های دیگر مشغول انجام فعالیت‌هایشان بودند.

بنای تئاتر شهر یکی از شاهکارهای معماری ایرانی است. یک بنای دایره‌ای دارد و اجزای آن تشکیل شده از آجر و کاشی‌هایی به رنگ‌های فیروزه‌ای و سبز است. این فرم نشان از معماری دوره ایلخانان دارد. فضاهای داخلی و پیچ و خم‌هایی که در آن وجود دارند، بر دایره و رازگونگی آن در فرهنگ ایرانی اشاره می‌کنند. ساخت مجموعه از سال 1341 بر اساس طرح بیژن انصاری و نظارت سردار افخمی شروع شد و سال 1351 به بهره‌برداری رسید. ابتدا اینجا فقط یک سالن نمایشی داشت، اما بعدها پارکینگ، سالن تمرین، کافه، گالری و بخش‌های دیگر هم به آن الحاق شدند. تالارها عبارت‌اند از: تالار اصلی، چهارسو، قشقایی، سایه و پلاتو اجرا است.

وب‌سایت تئاتر شهر

city.theater.ir

صفحه اینستاگرام تئاتر شهر

tehran.city.theater@

آدرس تئاتر شهر

خیابان انقلاب، چهارراه ولیعصر، مجموعه تئاتر شهر

شماره تلفن تئاتر شهر

02166460593 و 02166460595

محل دقیق تئاتر شهر روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-Tehran-City-Theater_by-AmirAli-Sardar-Afkhami.jpg
نمایی از بنای تئاتر شهر، عکس از AmirAli Sardar Afkhami

موزه های تهران

شاید به جرأت بتوان گفت تهران، تعدادی از غنی‌ترین موزه‌ها را دارد که در لیست جاهای دیدنی تهران نباید از آن‌ها غافل شد، زیرا معمولاً از میان اشیائی که در کاوش‌ها یافت می‌شود، سهمی هم به موزه های تهران تعلق می‌گیرد. بنابراین، موزه های تهران اشیاء بسیار مهم و ارزشمندی را در خودشان جای داده‌اند. فقط کافی است پیش از بازدید، موضوع هر موزه را بدانید و اطلاعات مختصری درباره اشیاء آن‌ها داشته باشید که بازدید هیجان‌انگیزتری را تجربه کنید. بازدید از بیشتر موزه های تهران که زیر نظر میراث فرهنگی هستند، در نوروز سال 1402 از 10:00 تا 21:00 است.

موزه ملی

موزه ملی ایران یا همان موزه ایران باستان، در سال 1316هجری شمسی، در اولین بنای موزه‌ای کشور گشایش یافت. گفتنی است که این بنا را معمار فرانسوی «آندره گدار» با الهام گرفتن از طاق کسرا طراحی کرده و اجرای آن توسط «عباسعلی معمار» و استاد «مراد تبریزی» انجام گرفته است.

موزه ملی جزو بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و قدیمی‌ترین موزه‌های ایران است و شامل دو موزه می‌شود. بیشترین یافته‌های باستان‌شناسی حاصل از کاوش‌های علمی از دوران پارینه‌سنگی تا عصر ساسانیان در موزه «ایران باستان» و آثار پس از اسلام در موزه «باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران» به نمایش در آمده‌اند. اگر قصد دارید از این موزه ها بازدید کنید، پیشنهاد می‌کنیم زمان زیادی را به بازدیدتان اختصاص دهید چون آثار زیادی داخل موزه‌ها هستند و برای درک بهتر آن‌ها، لازم است توضیحات اشیاء را بخوانید.

همچنین لازم است بدانید موقع ورود به موزه ایران باستان، وسایلتان را باید به نگهبانی در ورودی تحویل دهید و نمی‌توانید کیف و وسایل زیادی داخل ببرید؛ اما همراه داشتن گوشی ممنوع نیست. پیشنهاد می‌کنیم آب یا خوراکی اندکی همراه ببرید چون داخل موزه امکانات رفاهی چندانی وجود ندارد و اگر بازدید طول بکشد، ناچار می‌شوید برای تهیه آب و خوراکی از موزه خارج شوید.

قیمت بلیط موزه ملی ایران

10 هزار تومان

ساعت بازدید موزه ملی ایران

نیمه اول سال از 09:00 تا 19:00

نیمه دوم سال از 08:30 تا 17:00

وب‌سایت موزه ملی ایران

irannationalmuseum.ir

آدرس موزه ملی ایران

خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن، شماره یک

شماره تلفن موزه ملی ایران

02166702061-6 و 02166746164

محل دقیق موزه ملی ایران روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-iran-national-museum.jpg
نمای بیرونی از موزه ایران باستان، عکس از نرگس کاظمی‌فرد

موزه فرش

موزه فرش ایران در کنار پارک لاله، در سال 1356 تأسیس شده است. آثاری که در این موزه به نمایش گذاشته شده‌اند، مربوط به بازه‌های مختلف تاریخی هستند و قدمت برخی از آن‌ها به قرن 18 مربوط است. در بیشتر موارد، قدیمی‌ترین آثار مربوط به دوره صفویه هستند و با این حال، آثار معاصری هم در این موزه به چشم می‌خورند. بنابراین موزه فرش یکی از جاهای دیدنی تهران است که اگر به دنیای بافتنی‌ها علاقه‌مند باشید شما را شگفت‌زده می‌کند.

با توجه به ظرافتی که آثار دارند، تا حد امکان در ساخت و تجهیز کردن این بنا کوشیده‌اند که از ورود گردوغبار به مجموعه جلوگیری شود و احتمال آن را به حداقل برساند. همین طور برای روشن کردن فضای موزه، از لامپ‌هایی استفاده می‌شود که فاقد اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز باشند. بنای موزه به‌گونه‌ای است که کمترین نور به آن وارد شود و غیر از حوض‌خانه، نور طبیعی به دیگر بخش‌ها وارد نمی‌شود. نورهایی هم که از سقف کاذب عبور می‌کنند، اشعه مخرب خود را از دست می‌دهند. اگر به شکل ظاهری بنا توجه کنید، متوجه خواهید شد که از بیرون شبیه به دار قالی ساخته شده است. متأسفانه برپایی برخی از نمایشگاه‌ها در محوطه این موزه امکان دیده شدن همه جهات بنای آن را از بین برده است.

موزه فرش دو طبقه دارد که طبقه همکف، نمایشگاه دائمی است و از طبقه بالایی به‌عنوان یک نمایشگاه موقت و دوره‌ای استفاده می‌شود. این مورد هم درخور توجه است که داخل موزه یک کتابخانه وجود دارد که در آن حدود 7000 جلد کتاب در دسترس محققان و علاقه‌مندان قرار گرفته است. موزه یک آمفی‌تئاتر هم دارد که فیلم‌های مختص فرش‌بافی، گلیم و مواردی اینچنینی را در آن به نمایش می‌گذارند.

قیمت بلیط موزه فرش

5 هزار تومان

ساعت بازدید موزه فرش

نیمه اول سال از 09:00 تا 18:00

نیمه دوم سال از 09:00 تا 17:00

صفحه اینستاگرام موزه فرش ایران

carpet.museum.iran@

آدرس موزه فرش

تقاطع خیابان فاطمی و کارگر، ضلع شمالی پارک لاله

شماره تلفن موزه فرش

02188967707 - 02188967646 - 02188962703

محل دقیق موزه فرش ایران روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-iran-carpet-museum.jpg
نمای بیرونی از موزه فرش ایران که مانند دار قالی طراحی شده، عکس از پویا دهقان
Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-iran-carpet-museum-inner-sight.jpg
نمای درونی موزه فرش ایران، عکس از پویا دهقان

موزه رضا عباسی

یکی دیگر از موزه‌ها و مجموعه‌های تاریخی و فرهنگی کشور، موزه رضا عباسی است که از نظر آثار، بسیار غنی به‌حساب می‌آید. این موزه در سال 1356 افتتاح شده است و نام آن هم به یاد نقاش کاشانی مشهور دوره صفوی، «رضا عباسی» گذاشته شده است. از لحاظ آثار می‌توانیم این موزه را نمونه کوچک‌تری از موزه ایران باستان بدانیم، آن هم به این دلیل که حدود 50 هزار اثر مختلف در آن نگهداری می‌شود.

به‌خاطر محدودیت فضای موزه، فقط تعداد 700 اثر در آن به نمایش گذاشته شده است و بقیه آثار را به‌صورت دوره‌ای در موزه قرار می‌دهند. موزه رضا عباسی، سه طبقه است و برای بازدید از آن باید از طبقات بالایی شروع کنید و به طبقات پایینی بروید. این موزه قسمت‌های مختلفی دارد که در هر قسمت آثاری متفاوت وجود دارد.

قیمت بلیط موزه رضا عباسی

5 هزار تومان

ساعت بازدید موزه رضا عباسی

نیمه اول سال از 09:00 تا 19:00

نیمه دوم سال از 09:00 تا 17:00

صفحه اینستاگرام موزه رضا عباسی

rezaabbasi.museum

آدرس موزه رضا عباسی

خیابان شریعتی، نرسیده به پل سید خندان، شماره 892

شماره تلفن موزه رضا عباسی

02188513001-3

محل دقیق موزه رضا عباسی روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-hossein-ronaghi.jpg
بخشی از آثار نمایش داده شده در موزه رضا عباسی، عکس از Hossein Ronaghi

موزه جواهرات

جواهرات این موزه، مجموعه‌ای است از گران‌بهاترین جواهرات جهان که در تاریخ ایران به‌دست آمده‌اند و حتی نمی‌توان روی آن‌ها ارزش اقتصادی گذاشت. تاریخچه جواهرات ایران، از زمان سلاطین صفوی آغاز می‌شود. بخش عمده این جواهرات از طریق خرید و همچنین هدیه گرفتن نادرشاه افشار و همین طور به‌دست آوردن غنایم مختلف از کشورهای دیگر بوده است. موزه جواهرات تقریباً می‌تواند برای هر بازدیدکننده‌ای جذاب باشد و او را به وجد بیاورد.

تا قبل از قاجار، جواهرات مشخصاً گردآوری نمی‌شدند و معمولاً به خواست شاه به فروش می‌رفتند یا به‌عنوان هدیه اعطا می‌شدند. احتمالاً اولین قدم برای حفظ و نگهداری از جواهرات، مجموعه‌ای بود که نادرشاه به آستان قدس رضوی هدیه داد. شاهان قاجار به نگه‌داشتن جواهرات علاقه داشتند و معمولاً یا این جواهرات را در خزانه جای می‌دادند یا اینکه در ساخت تاج، تخت، مرصع و موارد مشابه به‌کار می‌بردند و از این طریق شکل آن‌ها به‌خوبی حفظ می‌شد.

با توجه به ارزش بسیار بالای آثار این موزه و تدابیر امنیتی که برای آن‌ها در نظر گرفته‌اند، هنگام بازدید تمام وسایلتان را باید تحویل دهید و همراه راهنمای موزه به‌صورت گروهی از آثار بازدید کنید.

قیمت بلیط موزه جواهرات

50 هزار تومان

ساعت بازدید موزه جواهرات

این موزه تا اطلاع ثانوی، بازدید ندارد!

وب‌سایت موزه جواهرات

cbi.ir

آدرس موزه جواهرات

میدان امام خمینی، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، نبش کوچه بانک مرکزی، ساختمان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

شماره تلفن موزه جواهرات

02164463790، 02164463793، 02164463738، 02164463030، 02164463799 و 02164463792

محل دقیق موزه جواهرات ملی روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-همشهری امروز.jpg
برخی از جواهرات موزه زمان

موزه زمان

اگر قرار بود برای زیباترین خانه‌ها و عمارت‌های تهران لیستی تهیه کنیم، قطعاً عمارت موزه زمان جزو 10 خانه و عمارت برتر تهران جای می‌گرفت. اینجا یکی از چشم‌نوازترین جاهای دیدنی تهران است و عمر بنایش به حدود 80 سال می‌رسد. البته قدمت باغ یا فضای سبزی که این عمارت دارد، مربوط به عهد قاجار است. یکی از نکات جالب در ارتباط با این بنا، مدت زمانی است که تزئیناتش تکمیل شده است. تزئینات بنا حدود 12 سال زمان برده و از سال 1343 تا 1356 درگیر اجرای آن‌ها در عمارت بوده‌اند.

اسکلت ابتدایی این بنا چوبی بوده و با خشت و گل ساخته شده. بعدها اسکلت آن را فلزی می‌کنند و به این ترتیب بنا را مرمت می‌کنند. در موزه زمان می‌توانید ابزارهای زمان‌سنج را ببینید و با نسخه‌های ابتدایی‌شان بیشتر آشنا شوید. انواع ساعت‌های مچی، دیواری، جیبی و انواع تقویم‌ها در این موزه به نمایش گذاشته شده‌اند. حتی می‌توانید ساعت اشخاصی چون داود رشیدی، شهید باکری و سعت‌هایی اهدایی از اشخاصی مثل لوئی شانزدهم را هم ببینید. اگر خسته شدید، کافه‌ای که در حیاط موزه هست، مکان خوبی برای استراحت و میل کردن خوراکی و نوشیدنی است.

قیمت بلیط موزه زمان

32 هزار تومان

ساعت بازدید موزه زمان

از 09:00 تا 17:30 غیر از شنبه‌ها و روزهای سوگواری

وب‌سایت موزه زمان

cio-museums.org

صفحه اینستاگرام موزه زمان

timemuseum.cibm@

آدرس موزه زمان

تهران، زعفرانیه، نبش پرزین بغدادی

شماره تلفن موزه زمان

02122417336-7

موقعیت دقیق موزه زمان روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-time-museum.jpg
نمای بیرونی موزه زمان؛ عکس از آرشیو لست سکند، زهره دشتی
i7ccs6NrjW3vn6wfTnhkqvvuQqTwmu6K8W8Biqu2.jpg
نمای داخل عمارت و گچبری‌های ظریف آن؛ عکس از آرشیو لست سکند، روزبه شهنواز

کلیساها و کنیسه‌های تهران

دیدن محل عبادت مردم در سایر ادیان، برای بسیاری از ما جذاب است. همان طور که توریست‌هایی که به ایران می‌آیند از دیدن مساجد قدیمی و شیوه‌های عبادت در ایران شگفت‌زده می‌شوند، ایرانی‌های مسلمان هم معمولاً دوست دارند فضای عبادتی ادیان دیگر را ببینند.

البته ناگفته نماند که همه مراکز عبادتی ادیان را نمی‌توان به‌عنوان جای دیدنی تهران معرفی کرد، زیرا این اماکن برای پیروان آن دین مقدس هستند و شرایط بازدید ندارند. اما تعدادی از کلیساها و کنیسه‌ها هم وجود دارند که در ساعات مشخصی بازدیدکننده می‌پذیرند. بنابراین اگر علاقه‌مند به دیدن عبادتگاه‌های مختلف ادیان هستید، پیشنهاد می‌کنیم این لیست را به‌عنوان جاهای دیدنی تهران، فراموش نکنید.

کلیسای سرکیس مقدس

کلیسای سرکیس مقدس که ساخت آن در سال 1349 شمسی (1970 میلادی) به اتمام رسید، کلیسای جامع ارمنیان تهران است که با هزینه برادران «وازگن سرکیسیان» و «گورگن سرکیسیان» و به یاد والدینشان با طرح مهندس «آفتاندیلیان» بنا شده است. کلیسا در اردیبهشت 1352 شمسی هم متبرک می‌شود.

کلیسای سرکیس، یک گنبد در بالای مرکز نمازخانه با نورگیرهای بزرگ دارد و دو برج گنبدی برای ناقوسخانه کلیسا در نظر گرفته شده است. دیوارهای بالای محراب را نقاشی‌هایی از صحنه‌های انجیلی پوشانده‌اند. بالای ورودی اصلی کلیسا هم بالکنی برای استقرار گروه کُر قرار دارد. در محوطه کلیسا، بنای یادبود قتل عام 1.5 میلیون ارمنی توسط دولت ترکیه قرار دارد و در سال 1353 شمسی، توسط جاثلیق خورن اول که از لبنان به تهران سفر کرده بود، افتتاح می‌شود. درست است که بازدید از کلیسا برای عموم در ساعات مشخصی مجاز است، اما فراموش نکنید که هنگام بازدید، سکوت و احترام به عبادتگاه را مد نظر قرار دهید.

قیمت بلیط کلیسای سرکیس مقدس

رایگان

ساعت بازدید کلیسای سرکیس مقدس

از 09:00 تا 18:00 به‌جز یک‌شنبه‌ها و جمعه‌ها

وب‌سایت شورای خلیفه‌گری ارامنه

tehranprelacy.com

آدرس کلیسای سرکیس مقدس

خیابان استاد نجات‌اللهی (ویلا)، نبش تقاطع کریمخان، شماره 295

شماره تلفن کلیسای سرکیس مقدس

02188901634، 02188901635، 02188901636، 02188897980 و 02188897981

محل دقیق کلیسای سرکیس مقدس روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-saint-sar-kis.jpg
نمایی داخلی از کلیسای سرکیس مقدس

کلیسای سورپ گئورگ

کلیسای سورپ گئورک که در خیابان وحدت اسلامی قرار گرفته است، در آغاز، به‌گونه‌ای محراب روستایی بود که در سال 1251 هجری قمری (1835 میلادی) به کلیسا تبدیل می‌شود و بازسازی آن در سال 1882 میلادی انجام می‌شود و به حالت کنونی در می‌آید. روایاتی مبنی بر این هست که بنای اولیه این کلیسا را دو نفر از ارامنه ساکن آن محله به نام‌های «هوسپیان» و «استپانیان» برای انجام مراسم دینی ارامنه می‌سازند. نام این کلیسا از نام سرداری برداشته شده است که در سال 303 میلادی در راه مبارزه برای ترویج دین مسیحیت کشته می‌شود. در سالروز وی، دعا و مراسم نیایش خاصی برگزار می‌شود.

به همت انجمن دوستداران کلیسا، انجمنی متشکل از زنان نیکوکار ارمنی در سال 1907 میلادی تشکیل می‌شود و اتاق‌هایی در محوطه این کلیسا می‌سازند که زنان سال‌خورده در آن زندگی می‌کنند. در محوطه پشت کلیسا هم اتاق‌هایی ساخته شد که حاکی از تلاش و همت انجمن مذکور برای زندگی مردان سال‌خورده است. نمازخانه کلیسا با طاق بلند، ردیف ستون‌ها، یک دهانه طاق چشمه در وسط و دو دهانه در اطراف آن درست نقشه کلیساهای دوره ساسانی را دارد.

آدرس کلیسای سورپ گئورک

میدان حر، خیابان امام خمینی، بین کمالی و کارگر جنوبی

شماره تلفن کلیسای سورپ گئورک

02155162159

موقعیت دقیق کلیسای سورپ گئورک روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-Saint_George_church.jpg
کلیسای سورپ گئورک

کنیسه حییم

این کنیسه هم که از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود و همچنان فعال است. حییم، نخستین کنیسه‌ای است که در سال 1292 شمسی در خارج از مرکز اصلی سکونت یهودیان ساخته می‌شود. کنیسه حییم در یکی از کوچه‌های فرعی خیابان سی تیر، کوچه سیمی قرار دارد. بر اساس برخی از منابع تاریخی، این کنیسه اولین کنیسه شهری در تاریخ ایران به‌شمار می‌آید. پیروان آیین یهودیت پیش‌تر در محدوده محله‌های یهودی‌نشین، یعنی محله عودلاجان کنیسه داشتند. کنیسه‌های قدیمی‌تر هم بیشتر در خیابان سیروس هستند که به 200 سال پیش بر می‌گردد.

کنسیه حییم، بیشتر از یک قرن قدمت دارد. در اطراف این کنیسه، خانه‌های جامعه یهودی به‌تدریج ساخته شدند. حییم در زبان عبری به معنای زندگی است، به‌دلیل اینکه اینجا همیشه فعال بوده و مراسم مختلفی هم در آن برگزار می‌شود، اسم آنجا را از کنیسه حسن آباد به کنیسه حییم تغییر می‌دهند. یک کنیسه دیگر هم در خلال جنگ جهانی دوم توسط مهاجران لهستانی در اینجا ساخته می‌شود که آن هم در حیاط همین کنیسه قرار دارد. برای رفتن به این کنیسه، باید ابتدا با مسئولان کنیسه از طریق شماره تماس زیر هماهنگ کنید.

ساعت بازدید کنیسه حییم

جمعه‌ها با هماهنگی قبلی و در سه نوبت

صفحه اینستاگرام کنیسه حییم

iranianjewishmuseum@

آدرس کنیسه حییم

استان تهران، خیابان حافظ، خیابان سیمی، بین شاطری و زیبا

شماره تلفن کنیسه حییم

09358008441

محل دقیق کنیسه حییم روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-کنیسه حییم - Azadi68.jpg
نمایی خارجی از کنیسه حییم

مساجد و مدارس قدیمی تهران

بعضی گمان می‌کنند تهران به‌‌دلیل اینکه پایتخت تاریخ معاصر بوده و پیشینه عمیق چندانی در دل تاریخ ندارد، پس نمی‌توانیم مساجد و مدارس پرنقش‌ونگاری در آن پیدا کنیم. البته که حضور مساجدی مثل مسجد شیخ لطف‌الله و مسجد عتیق برای کل ایران افتخارآفرین است و نمونه‌اش در ایران یافت نمی‌شود، اما همچنان می‌توانیم در تهران هم مساجد و مدارس قدیمی را از نزدیک ببینیم که سرشار از هنر و زیبایی هستند.

همچنان در بعضی از این مساجد، نماز و مراسم برگزار می‌شود. پس اگر از دیدن هنر و داستان‌هایی لذت می‌برید که در مساجد و مدارس تهران در حال نفس کشیدن هستند، این گزینه هم می‌‌تواند انتخاب خوبی به‌عنوان جاهای دیدنی تهران باشد.

مسجد جامع تهران

مسجد جامع در مرکز بازار 15 خرداد و نزدیک به مسجد امام خمینی (مسجد شاه) قرار دارد، حتی فاصله‌ای که بین این دو مسجد هست به بین‌الحرمین معروف است. بر اساس برخی منابع و شواهد، مسجد عتیق، اولین مسجد جامع تهران است و حتی عده‌ای آن را به دوران قبل از اسلام نسبت می‌دهند؛ اما تاریخ احداث آن دقیقاً مشخص نیست. با این حال قدیمی‌ترین سند موجود در این زمینه نقشه‌ای است که در سال 1275 هجری قمری توسط یک معمار فرانسوی به نام «کرشیش» تهیه شده است. طبق این نقشه، بیشتر بخش‌های مسجد تا آن زمان ساخته شده و بنا به همان شکل بوده است.

اما طبق کتاب مرآت‌البلدان، تاریخ ساخت اولین قسمت بنا مربوط به سال 1072هجری قمری و دوره شاه عباس دوم می‌شود. معماری مسجد، ایرانی اسلامی است و شامل شبستان، کتابخانه و قسمت‌های دیگری می‌شود که هرکدام به‌مرور و در زمان‌های مختلفی ساخته شده‌اند.

قیمت بلیط مسجد جامع تهران

رایگان

آدرس مسجد جامع تهران

خیابان 15خرداد، کوچه نوروزخان، بازار مسجد جامع

شماره تلفن کلیسای سرکیس مقدس

02155154564 و 02155153419

محل دقیق مسجد جامع تهران روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-tehran-central-mosque.jpg
مسجد جامع تهران

دارالفنون

دارالفنون، یکی از خدمات ماندگاری است که امیرکبیر آن را پایه‌ریزی کرده است، او در آن زمان دلیل اصلی عقب‌ماندگی ایران را کمبود نیروهای متخصص می‌دانست. او «میرزا رضاخان» را مأمور به ساخت این مدرسه کرد که خودش یکی از پنج محصلی بود که پیش‌تر برای تحصیل به لندن اعزام شده بود. میرزا رضاخان برای ساخت دارالفنون که حالا یکی از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود، از عمارت ولیچ بریتانیا الهام گرفت. این مدرسه در دی‌ماه سال 1230 با حضور ناصرالدین شاه، میرزا آقاخان نوری و گروهی از دانشمندان و معلمین ایرانی و اروپایی افتتاح شد. دو هفته بعد از باز شدن دارالفنون، امیرکبیر به قتل رسید.

ابتدا دانش‌آموزان این مدرسه به تعداد حدوداً 30 نفر می‌رسیدند و سپس طی سال‌ها به جمعیت آن‌ها افزوده شد. بخش‌هایی که در دارالفنون وجود داشتند، شامل اتاق طب، آزمایشگاه فیزیک، شیمی، داروسازی، چاپخانه و غذاخوری بودند. رشته‌هایی که در دارالفنون تدریس می‌شدند هم شامل: پیاده‌نظام، سواره‌نظام، توپ‌خانه، مهندسی، پزشکی، جراحی، داروسازی و کانی‌شناسی بودند که به‌صورت تخصصی تدریس می‌شدند و رشته‌های عمومی هم شامل فرانسه، انگلیسی، روسی، علوم طبیعی، نقاشی، موسیقی، ریاضی، تاریخ و جغرافیا بودند.

این نکته هم مهم است که بنای اصلی دارالفنون که میرزا رضاخان طراحی کرده و ساخته بود، شامل 50 کلاس دورتادور یک حیاط بود که هر کلاس بخش‌ها و ویژگی‌های مخصوص به خود را مانند تراس، گچ‌بری و سایه‌بان داشته‌اند؛ اما مدرسه به دستور «میرزا یحیی‌خان اعتمادالدوله قراگوزلو» تخریب می‌شود و در سال 1313 با طرح مارکوف دوباره آن را با 32 کلاس می‌سازند.

ساعت بازدید از دارالفنون

شنبه تا چهارشنبه از 09:00 تا 17:00

پنج‌شنبه‌ها از 09:00 تا 13:00

روزهای تعطیل رسمی و جمعه، تعطیل

وب‌سایت دارالفنون

darolfonoon.oerp.ir

آدرس دارالفنون

میدان امام خمینی، خیابان ناصرخسرو

شماره تلفن دارالفنون

02133113782

محل دقیق دارالفنون روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-darolfonoun.jpg
نمایی از حیاط و بخشی از ساختمان دارالفنون تهران، عکس از پویا دهقان

باغ‌های تهران

شاید گفتن از باغ‌های سرسبز و قدیمی در تهرانی که به آلودگی و شلوغی شهره است، تناقض به نظر برسد؛ امّا واقعیت این است که از مرکز شلوغی‌های تهران تا جاهای خلوت‌تر و دنج‌تر آن، باغ‌های مختلفی از گذشته به‌جای‌مانده که می‌توانید درونشان اندکی آرامش بیابید.

باغ های تهران با جاذبه های گردشگری تهران که تا این قسمت متن گفته‌ایم، متفاوتند. هوای تازه در آن‌ها جریان دارد و معمولاً گردشگران برای گشت‌وگذار، آن‌ها را انتخاب می‌کنند. باغ های تهران با پارک‌ها هم متفاوتند و نباید آن‌ها را با هم اشتباه گرفت. باغ‌ها معمولاً بر اساس معماری باغ ایرانی در ساختار مشخصی ساخته شده‌اند. گاهی کوشک یا ساختمانی هم در میانه‌شان وجود دارد؛ اما پارک، فضای سبز مدرنی دارد که از چنین قواعدی پیروی نمی‌کند.

بعضی از این باغ‌ها ساعت کاری و ورودیه دارند و بعضی هم 24 ساعته برای سیاحت و تفریح، پذیرای بازدیدکننده‌ها هستند. بنابراین، پیش از برنامه‌ریزی حتماً اطلاعات هرکدام را بخوانید و از باز بودنشان مطمئن شوید.

باغ نگارستان

قصر یا باغ نگارستان به دستور فتحعلی شاه قاجار با هدف ایجاد یک مرکز ییلاقی حکومتی در خارج از دارالخلافه تهران، طی 6 سال ساخته شد. علت نام‌گذاری نگارستان هم به‌خاطر وجود نقاشی‌ها و نگاره‌های متعددی از فتحعلی شاه و درباریان او بوده است. در این باغ، عمارت‌های مختلفی وجود داشته‌اند، اما در معرض تخریب قرار می‌گیرند و تغییرات مختلفی را می‌بینند؛ امروزه هم فقط بخشی از آن باقی مانده است.

اتفاقات مختلفی در این باغ رخ داده که یکی از آن‌ها قتل قائم مقام فراهانی بوده است. باغ نگارستان در طول زمان، کاربری‌های مختلفی را به خود می‌بیند که از بین آن‌ها می‌توانیم به مدرسه، دارالمعلمین و کاربردهای دیگر اشاره کنیم. یک مدرسه در شمال این باغ به طرح مارکوف ساخته می‌شود و غیر از آن یک کتابخانه با معاونت پروین اعتصامی در آن وجود داشته است. در این مجموعه، شخصیت‌های مهمی مثل ملک‌الشعرا بهار، علی‌اکبر دهخدا، علی‌نقی وزیری، سعید نفیسی، محمد معین، محمد ابراهیم باستانی پاریزی، محمود حسابی و افرادی دیگر، به تحصیل و تدریس پرداخته‌اند.

از سال 1392 پس از مرمت و بازسازی، باغ با نظارت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به روی عموم باز شد، به همین سبب، ورود به باغ برای دانشجویان و کارکنان دانشگاه رایگان است. بخش‌های مختلفی در باغ نگارستان وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید، مثل موزه مکتب کمال‌الملک، مجسمه مینیاتورهای جهانگیر ارجمند و... از جمله این قسمت‌ها هستند که نظر مخاطبان را به خود جلب می‌کنند. این باغ به‌‌دلیل نمایی که دارد، در فصل‌های مختلف و مخصوصاً در بهار زیباست.

قیمت بلیط باغ نگارستان

30 هزار تومان

ساعت بازدید باغ نگارستان

بازدید موزه‌ها از 09:00 الی 17:00

محوطه باغ از 09:00 تا 20:00

*موزه دوشنبه‌ها امکان بازدید ندارد، اما می‌توانید از دیگر فضاهای آن استفاده کنید

وب‌سایت باغ نگارستان

negarestan.ut.ac.ir

صفحه اینستاگرام باغ نگارستان

negarestanmuseum@

آدرس باغ نگارستان

میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع، باغ‌موزه نگارستان

شماره تلفن باغ نگارستان

02133119586 (اطلاعات کافه و رستوران: 02133900138 و 02133945460)

محل دقیق باغ نگارستان روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-negarestan-garden.jpg
بخشی از باغ نگارستان، عکس از نرگس کاظمی‌فرد

باغ ایرانی

باغ ایرانی تهران که در سال 1391 اجرا شد، یکی از معدود نمونه‌های امروزی شده باغ های ایرانی است. باغ ملی تهران که در میدان مشق و به دستور رضاشاه برپا شد، نخستین نمونه از باغ‌های جدید بود که کاربرد عمومی داشت. باغ ایرانی به‌عنوان اولین باغ ایرانی نوین بعد از حدود یک قرن وقفه، در بخش باقی‌مانده از باغ بزرگ مستوفی‌الممالک طراحی و احداث شد و حالا به یکی از جاذبه های گردشگری تهران تبدیل شده است.

مسیرهای آب از اصلی‌ترین عناصر باغ‌های ایرانی هستند که در باغ ایرانی تهران، با الهام از باغ فین کاشان و باغ چهلستون بهشهر به‌خوبی اجرا شده‌اند. تغییراتی هم که در برخی قسمت‌ها ایجاد شده، آن را به باغ‌های ژاپنی شبیه کرده، اما سعی بر آن بوده که باغ ایرانی ده‌ونک مطابق با الگوی رفتاری پیک‌نیک ایرانی طراحی شود. گفتنی است که منظره‌پردازی باغ بیشتر از سایر عوامل در جذب جمعیت مؤثر بوده است. یکی از مفاهیم این باغ، آن است که مخاطب بخش مهمی از هویت خودش را از محیط بگیرد.

  • آدرس باغ ایرانی تهران: خیابان شیخ بهایی شمالی، خیابان ده‌ونک، میدان شهدای ونک، کوچه شهید صابری
  • شماره تلفن باغ ایرانی تهران: 02188216212

محل دقیق باغ ایرانی تهران روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-irani-garden.jpg
باغ ایرانی در تهران، عکس از نرگس کاظمی‌فرد

باغ فردوس

باغ فردوس که یکی از بهترین جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود، متعلق به دوران قاجار است و موزه سینما هم در آن قرار دارد. بنای خود موزه بسیار زیبا است و گچبری‌ها و معماری آن بسیار فتوژنیک است و برای عکاسی مناسب هستند. غیر از زیبایی بنا، داخلش می‌توانید برخی از جوایز سینمایی هنرمندان را مشاهده کنید که به موزه اهدا کرده‌اند. حتی اگر تاکنون، شما فقط به‌دنبال عکس جاهای دیدنی تهران بوده باشید، احتمال زیاد با عکسی از باغ فردوس هم برخورده‌اید.

بخشی از موزه مانند یک سالن سینماست که می‌توانید اطلاعاتی تاریخی در آنجا بگیرید، وجود عروسک‌های مجموعه کلاه‌قرمزی هم از دیگر جذابیت‌های باغ فردوس است. بخشی از این موزه، با عنوان خانه فرهاد ساخته شده که در آن تعدادی از وسایل شخصی فرهاد (ترانه سرای معاصر) قرار دارد و می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید. در محوطه باغ فردوس، کافه و فروشگاه‌هایی هم وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید و در صورت تمایل خرید انجام دهید.

قیمت بلیط باغ فردوس

5 هزار تومان

ساعت بازدید باغ فردوس

بازدید موزه از 09:00 تا 18:00، بازدید محوطه از ساعت 09:00 تا 23:00

صفحه اینستاگرام باغ فردوس

irancinemamuseum@

آدرس باغ فردوس

خیابان ولیعصر، بعد از پل پارک‌وی و نرسیده به میدان تجریش

شماره تلفن باغ فردوس

02122705005

محل دقیق باغ فردوس روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-ferdows-garden.jpg
نمایی از باغ فردوس و نمای بیرونی موزه سینما، عکس از نرگس کاظمی‌فرد

باغ گیاه‌شناسی ملی ایران

وسعت باغ گیاه‌شناسی ایران 145 هکتار است. شروع طراحی و ساخت این باغ به سال 1348 برمی‌گردد که توسط کارشناسان ایرانی و با همکاری کارشناسان خارجی صورت گرفته است. در اینجا قسمت‌های مختلفی وجود دارد که شامل کلکسیون گیاهان خارجی و داخلی است. باغ گیاه‌شناسی حدود 7 رویشگاه ایرانی، 6 رویشگاه خارجی و 8 باغ موضوعی دارد که علاوه بر این قسمت‌ها، گلخانه‌ها و بخش‌های دیگری هم دارد. در اینجا می‌توانید افزون بر بازدید باغ، از موزه پروانه‌ها هم دیدن کنید.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی، فروشگاه بدذر و نهال و باغ‌های گیاهان دارویی و صنعتی، از دیگر فعالیت‌ها و بخش‌های این باغ هستند که می‌توانید از دیدن و استفاده آن‌ها بهره‌مند شوید. باغ گیاه‌شناسی ایران به‌عنوان ذخیره‌گاه ژنتیکی گیاهان در حال انقراض هم شناخته می‌شود. توجه کنید که بعضی مواقع، تهیه آنلاین بلیط در مجموع قیمت کمتری را برای شما خواهد داشت.

قیمت بلیط همه بخش‌های باغ گیاه‌شناسی

33 هزار تومان

ساعت بازدید باغ گیاه‌شناسی

از 09:00 تا 18:00

وب‌سایت باغ گیاه‌شناسی

nbgi.rifr.ir

صفحه اینستاگرام باغ گیاه‌شناسی

nbgi_iran@

آدرس باغ گیاه‌شناسی

اتوبان تهران-کرج، خروجی پیکانشهر، شهرک سرو آزاد، خیابان شهید علی گودرزی، بلوار باغ گیاه‌شناسی

شماره تلفن باغ گیاه‌شناسی

02144787282

موقعیت دقیق باغ گیاه شناسی روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-bagh.jpg
نمایی از باغ گیاه شناسی ملی ایران

پارک‌های تهران

همان طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، پارک های تهران هویت متفاوتی به نسبت باغ‌ها دارند. معمولاً اگر قرار باشد آخر هفته برای کمی استراحت، یکی از جاهای دیدنی تهران را انتخاب کنید، حتماً به گزینه پارک هم فکر می‌کنید. چون معمولاً پارک‌ها، هم در دسترس هستند و هم می‌توانید فعالیت‌های مختلفی در آن‌ها انجام دهید و عموماً ساعت بازدید خاصی ندارند، ضمن اینکه پارک‌ها رایگان هستند و هزینه‌هایمان را کاهش می‌دهند.

در این بخش از مکان های دیدنی تهران، پارک‌های معروف و شاخص پایتخت را معرفی می‌کنیم که برخی از آن‌ها، پارک های قدیمی تهران محسوب می‌شوند و بهتر است حداقل یک بار به آن‌ها مراجعه کنید.

پارک شهر

پارک شهر یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بوستان‌های عمومی شهر تهران است و در منطقه قدیم سنگلج به مساحت تقریبی 25هکتار به مرحله بهره‌برداری رسید. بنابر منابع موجود، در این محله قبلا خانه‌های مسکونی وجود داشته، ولی با بیشتر شدن جمعیت و آلوده شدن آب منطقه توسط فاضلاب، دولت اینجا را به تملک خود درمی‌آورد و خانه‌ها را خراب می‌کند. ابتدا تصمیم داشتند که در اینجا ساختمان بورس را بسازند که این کار انجام نمی‌پذیرد.

در حال حاضر پارک شهر از قدیمی‌ترین و بزرگترین پارک‌های تهران است که به دلیل پوشش گیاهی قدیمی و متنوعش، گونه‌های متنوعی از پرندگان را در آن می‌توانید ببینید، از همین رو شهرداری سایت پرنده‌نگری داخل آن ایجاد کرده که همراه با راهنمای تخصصی پرنده نگری بتوانید پرندگان را با دوربین ببینید. بوستان شامل بخش‌های مختلفی مثل: موزه صلح، آکواریوم، دریاچه مصنوعی، زمین بازی کودکان، سایت پرنده‌نگری و... است.

  • آدرس پارک شهر: محدوده خیابان‌های وحدت اسلامی، بهشت، خیام و شهید فیاض‌بخش
  • شماره تلفن پارک شهر: 02155611877

محل دقیق پارک شهر روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-Park-Shahr-Tehran.jpg
نمایی از پارک شهر تهران

پارک ملت

پارک ملت یکی از بزرگ‌ترین پارک های تهران است که در دو فاز ساخته شده؛ بخش اول آن در سال 1347 ساخته شد و به بلوار کنار جاده موسوم بود و سپس با نام «پارک شاهنشاهی» به بهره‌برداری رسید. بخش دیگر آن هم در سال 1353 شمسی روی تپه‌ها بنا شد و طراحی این قسمت به سبک بوستان‌های بریتانیا انجام شد. پارک ملت از شرق به خیابان ولی‌عصر، از جنوب به بزرگ‌راه نیایش، از غرب به مجموعه ورزشی انقلاب و از شمال به ساختمان مرکزی صداوسیما محدود می‌شود.

فضای سبز این پارک با آب قنات و همچنین با آب چاهی که شهرداری به همین منظور حفر کرده است، آبیاری می‌شود. یک آب‌نمای آهنگین هم در سال 1387 توسط شهرداری در آن ساخته شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. از بخش‌های مختلف پارک می‌توانیم یک دریاچه بزرگ، پیست پیاده‌روی، فضاهای سبز مختلف و سرشار از گونه‌های گیاهی، مجسمه‌های گوناگون، وسایل مخصوص بازی کودکان و پردیس سینمایی ملت را نام ببریم. این پارک را می‌توانیم جزو یکی از بهترین تفریحات رایگان تهران هم بیاوریم که امکانات خوبی را در اختیار مردم گذاشته است.

مشاهده لیست تفریحات رایگان تهران

ساعت بازدید پارک ملت

از 05:00 تا 24:00

آدرس پارک ملت

خیابان ولیعصر، بالاتر از بزرگراه نیایش

شماره تلفن پارک ملت

02122042299

محل دقیق پارک ملت روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-mellat-park.jpg
بخشی از فضای سبز پارک ملت، عکس از پویا دهقان

پارک جمشیدیه

پارک جمشیدیه در واقع در گذشته باغی متعلق به مهندس و استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، یعنی «جمشید دولو قاجار» بوده است. سال 1354 فرح دیبا تصمیم به خریداری آن باغ می‌گیرد تا آنجا را به بوستانی عمومی تبدیل کند؛ اما در نهایت سال 1355 بود که جمشید دولو قاجار، این باغ را به نیت تأسیس بوستانی برای کوه‌پیمایی و تفرج مردم وقف کرد و در اختیار فرح دیبا قرار داد. سپس با دعوت شدن جمعی از مهندسین و معماران ایرانی شروع به خیابان‌بندی و تبدیل باغ به بوستانی همگانی کردند.

سرانجام، پارک جمشیدیه در سال 1356 به بهره‌برداری رسید. سال 1374 بازسازی‌های دیگری انجام می‌شود و بوستان فردوسی با مساحت 16 هکتار به پارک ملت اضافه می‌شود. برای ساخت این بوستان از مصالح مناسب و سازگار با محیط استفاده می‌شود. در ساخت مجسمه‌های این پارک از نمادهای ایرانی الهام گرفته شده است.

  • ساعت بازدید از پارک جمشیدیه: از 05:00 تا 24:00

  • آدرس پارک جمشیدیه: انتهای خیابان شهید باهنر (نیاوران)، انتهای خیابان فیضیه و امیدوار

  • شماره تلفن پارک جمشیدیه: 02122287793

محل دقیق پارک جمشیدیه روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-jamshidie-park.jpg
بخش‌هایی از پارک جمشیدیه تهران، عکس از پویا دهقان

پارک لاله

پارک لاله یکی دیگر از پارک های بزرگ تهران است و از جاهای دیدنی و جذاب پایتخت محسوب می‌شود. در زمان گذشته، اینجا بخشی از اراضی جلالیه تهران قدیم بود و با عنوان میدان مشق شناخته می‌شد که برای رژه نظامیان از آن استفاده می‌کردند. افتتاح پارک لاله در سال 1345 صورت می‌گیرد و به مرور زمان بخش‌های دیگر به آن اضافه می‌شوند و به یکی از مکان های دیدنی تهران تبدیل می‌شود.

بازارچه لاله، باغ ژاپنی، انواع زمین‌های ورزشی، مسجد، مرکز تئاتر عروسکی، کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از بخش‌های مختلف این پارک هستند و موزه فرش و موزه هنرهای معاصر هم در نزدیکی آن قرار گرفته‌اند. درون پارک می‌توانید مجسمه‌های مختلفی مثل مجسمه خیام و ابوریحان بیرونی را هم ببینید. گفتنی است که پوشش گیاهی این پارک، متنوع است و فضاهای مختلف پارک را بسیار زیبا و دیدنی کرده است.

  • ساعت بازدید از پارک لاله: از 05:00 تا 24:00

  • آدرس پارک لاله: بین خیان‌های کارگر شمالی، بلوار کشاورز، خیابان فاطمی و خیابان حجاب

  • شماره تلفن پارک لاله: 02188969777

محل دقیق پارک ملت روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-lale-park.jpg
نمایی از پیاده‌راه‌های پارک لاله، عکس از پویا دهقان

پارک‌های جنگلی تهران

نوع دیگری از فضای سبز که در تهران طرفدار دارد و می‌توانیم آن را از دیگر جاهای دیدنی تهران محسوب کنیم، پارک های جنگلی تهران است. پارک‌های جنگلی به‌دلیل فضای وسیع و درختان متعددی که دارند، مناسب پیک‌نیک و گردش‌های خانوادگی هستند. این پارک‌ها به‌خاطر فضای سبز وسیعشان، گونه‌های متنوع پرندگان و گیاهان را در خود جای داده‌اند و از همین جهت به‌دلیل تنوع و جذابیتی که دارند، در لیست جاهای دیدنی تهران قرار می‌گیرند.

سرخه‌حصار

سرخه حصار از مناطق حفاظت شده جاجرود در شرق تهران است. پارک ملی سرخه حصار از قدیمی‌ترین مناطق حفاظت شده در جهان محسوب می‌شود. سرخه‌حصار پس از انتخاب تهران به‌عنوان پایتخت، در زمان قاجاریه با نام «قرق سلطنتی» یا «شکارگاه سلطنتی» تحت حفاظت قرار گرفت. پس از انقلاب هم اداره این پارک به سازمان حفاظت محیط زیست محول شد.

پارک ملی سرخه حصار از چاه، چشمه و قنات‌های مختلفی بهره‌مند است و آبدهی خوبی دارد. این پارک به‌خاطر اقلیم‌های متفاوتی که دارد، سکونتگاه خوبی برای گونه‌های جانوری مختلف است. یکی از تهدیدات این منطقه، ساخت‌و‌سازهای غیرمجازی است که در آن انجام می‌گیرد. با این حال فراموش نکنید که این پارک در کاهش آلودگی هوای تهران هم بسیار مؤثر است. سرخه حصار مانند بسیاری از فضاهای گردشگری دیگری که تاکنون در این لیست قرار داده‌ایم، از زیباترین جاهای دیدنی تهران در پاییز هم محسوب می‌شود که باید حتماً از آن بازدید کنید.

ساعت بازدید سرخه حصار

شنبه تا چهارشنبه از 07:00 تا 22:00

پنج‌شنبه و جمعه از 07:00 تا 23:00

آدرس سرخه حصار

انتهای خیابان دماوند، جنب ترمینال شرق (پایانه تهرانپارس)

شماره تلفن سرخه حصار

02177703119

محل دقیق پارک جنگلی سرخه حصار روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-mehdi-bolourian.jpg
نمایی از پارک جنگلی سرخ حصار، عکس از Mehdi Bolourian

چیتگر

پارک چیتگر از بزرگ‌ترین پارک‌های جنگلی کشور است. یکی از اهداف احداث پارک جنگلی چیتگر این بوده که در مسیر آغازین وزش بادهای غرب به شرق باشد تا سبب بالا رفتن سطح اکسیژن تهران شود. پارک چیتگر به‌جز فضاهای طبیعی، بخش‌های مختلفی برای ورزش‌های گوناگون هم دارد که شامل مسیر مخصوص دوچرخه‌سواری، اسکیت‌سواری، آموزش اسب‌سواری و... می‌شود. بنابراین اگر دلتان می‌خواهد در میان لیست جاهای دیدنی تهران، پارک جنگلی با فضای وسیع را انتخاب کنید که در کنار خانواده آخر هفته را بگذرانید، پارک چیتگر گزینه مناسبی است.

ساعت بازدید پارک چیتگر

از 06:00 تا 24:00

آدرس پارک چیتگر

انتهای اتوبان همت غرب، دریاچه چیتگر

شماره تلفن پارک چیتگر

02144724992

محل دقیق پارک جنگلی چیتگر روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-همشهری-آنلاین.jpg
بخش‌هایی از پارک جنگلی چیتگر، عکس از همشهری آنلاین

نمادهای تهران

هر شهری در هر کجای دنیا، برای خودش نمادهایی دارد که مردم با دیدن آن نماد، به یاد همان شهر میفتند. معمولاً این نمادها ویژگی‌هایی دارند که آن‌ها را بسیار متمایز می‌کنند. در طول تاریخ، ممکن است نماد هر شهر دچار تغییر هم شود؛ شهر تهران هم در گذر زمان، نمادهای مختلفی داشته. حالا پیشنهاد ما در لیست جاهای دیدنی تهران این است که سری به نمادهای تهران بزنید و آن‌ها را از نزدیک ببینید. دیدن این نمادها از نزدیک و با جزئیات کامل، ممکن است تصور شما را تغییر دهد.

سردرباغ ملی و میدان مشق

سردر باغ ملی و بناهای اطراف آن به دستور رضاخان و با کمک آلمان‌ها قبل از شروع شدن جنگ جهانی دوم ساخته شدند. سردر، یک گذرگاه میان‌رو بزرگ و دو پیاده‌رو در اطرافش دارد. در نمای خارجی، نقوش مختلفی از اشعار، شیر، پلنگ و توپ و تفنگ هم مشاهده می‌شود. در نمای داخلی نیز نقوشی از صحنه تسخیر تهران در کودتای 1299 مشاهده می‌شود. هر سه در، دروازه‌هایی چدنی دارند و نقوش تزیینی روی در، برگرفته از پرنده اسطوره‌ای به‌نام «هما» است.

در زمان ساخت این سردر که معماری آن تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی است، فقط عمارت قزاقخانه وجود داشت. اما با روی کار آمدن رضاخان، عمارت‌های زیادی مانند ساختمان شهربانی کل کشور، ساختمان وزارت امور خارجه و بناهایی دیگر را به دستور او ساختند. پی این بنا به همراه پایه و ستون‌های هشت‌گانه‌اش آجری است.

در ارتباط با میدان مشق، باید بگوییم که اینجا هم با توسعه طهران ناصری به محدوده شهری تهران جدید افزوده شد و قدمتش به دوران فتحعلی شاه قاجار می‌رسد. میدان مشق، مجموعه‌ای آموزشی برای تربیت نیروی نظامی بوده و اجرای تمرینات و مانورهای نظامیانی که وظیفه حفاظت از ارگ سلطنتی را داشتند، در اینجا برگزار می‌شده است. اینجا در دوره ناصری چندین‌بار بازسازی می‌شود. بعد از قاجار این قسمت کم‌رونق می‌شود. حکومت پهلوی، تمرکز خودش را برای پرورش نظامی‌ها در خارج از شهر می‌گذارد و در نتیجه دستور درختکاری را در این قسمت می‌دهند تا به تفرجگاهی عمومی بدل شود.

در حال حاضر بناهای مختلفی از جمله موزه، داخل باغ ملی وجود دارند و فضای میدان مشق و سردر باغ ملی یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود که می‌توانید داخلش پیاده‌روی و عکاسی کنید.

قیمت بلیط سردر باغ ملی و میدان مشق

رایگان

ساعت بازدید از باغ ملی و میدان مشق

همه‌روزه، در روزهای تعطیل رسمی و با پایان ساعت کاری ادارات تعطیل می‌شود

آدرس سردر باغ ملی و میدان مشق

میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی قبل از 30 تیر

محل دقیق سردرباغ ملی و محدوده میدان مشق روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-masoud-shokrnia.jpg
نمایی از سردرباغ ملی، عکس از مسعود شکرنیا

برج میلاد

برج میلاد بلندترین برج ایران است و در واقع یک برج مخابراتی چندمنظوره و البته یکی از جاهای دیدنی تهران به‌حساب می‌آید. برج میلاد به‌دلیل ارتفاعش و اینکه تقریباً از همه‌جای تهران دیده می‌شود، نماد تهران هم محسوب می‌شود.

برج میلاد چند عملکرد مختلف دارد و شامل بخش‌های گوناگون است که حوزه‌های مخابراتی، مراکز تجاری، رستوران‌ها، خدمات پذیرایی، مرکز همایش‌ها، خدمات گردشگری و تفریحی از جمله عملکردها و بخش‌های این برج هستند. اولین دلفیناریوم غیر ساحلی ایران هم در اینجاست و در کنار آن شما می‌توانید از پل معلق، زیپ‌لاین، پینت‌بال، زمین چمن مصنوعی، شهر مشاغل کودک، رستوران گردان، سکوی دیدباز، موزه سکه، موزه مشاهیر، گنبد آسمان و بخش‌های دیگر هم استفاده کنید.

اگر از برج میلاد می‌خواهید بازدید کنید، هم می‌توانید بلیط سکوی دید باز را بگیرید و فقط از آن بالا منظره تهران را تماشا کنید و هم اینکه با خرید بلیط بازدید کامل، سکوی دید باز، گنبد آسمان، موزه مشاهیر و موزه شهرداری را ببینید. سکوی باز در ارتفاع 280 متری، در طبقه هفتم از سازه رأس قرار گرفته است. گنبد آسمان، آخرین طبقه برج است و در ارتفاع 302 متری قرار گرفته. موزه مشاهیر طبقه پنجم از سازه رأس است و در ارتفاع 271 متری قرار دارد و موزه شهرداری طبقه سوم از سازه رأس در ارتفاع 261 متری برج است.

قیمت بلیط برج میلاد

سکوی دید باز 61 هزار تومان و بازدید کامل 88 هزار تومان

ساعت بازدید برج میلاد

از ساعت 9:00 تا 21:00، بلیط فروشی تا 20:30

وب‌سایت برج میلاد

miladtower.tehran.ir

صفحه اینستاگرام برج میلاد

tehranmiladtower@

آدرس برج میلاد

بزرگراه شهید حکیم غرب، بعد از بزرگراه چمران، ورودی اختصاصی برج میلاد تهران

شماره تلفن برج میلاد

0218585

محل دقیق برج میلاد روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-milad-tower.jpg
نمایی از برج میلاد تهران، عکس از نرگس کاظمی‌فرد

برج آزادی

شاید بی‌اغراق بتوانیم بگوییم که برج آزادی قوی‌ترین نماد تهران است. برج آزادی علاوه بر اینکه یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های تهران است، به‌عنوان نماد کلاسیک پایتخت هم شناخته می‌شود. این برج 45متر ارتفاع دارد و در سه طبقه به همراه یک زیرزمین ساخته شده است که در مجموع بیش از 10 سالن مختلف دارد. معماری آن هم تلفیقی از معماری نوین و معماری سنتی ایرانی است. گرچه برج آزادی خیلی بلند قامت نیست، اما سبک معماری و حضور چندین ساله‌اش در تهران سبب شده به شکل نماد تهران در ذهن ما و حتی گردشگران خارجی تداعی شود.

اگر به برج آزادی مراجعه کنید، می‌توانید از داخل برج هم بازدید کنید. برج آزادی در کنار فضای میدانگاهی بزرگ اطرافش، بخش‌های مختلفی برای بازدید دارد که پیشنهاد می‌کنیم حتماً از نزدیک ببینید.

قیمت بلیط برج آزادی

بلیط همه بخش‌ها 45 هزار تومان

ساعت بازدید برج آزادی

از 9:00 تا 17:00 غیر از شنبه‌ها و روزهای شهادت

آدرس برج آزادی

میدان آزادی

شماره تلفن برج آزادی

02166023951

محل دقیق برج آزادی روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-azadi-tower.jpg
برج آزادی تهران، عکس از پویا دهقان

پل طبیعت

شاید بگویید پل طبیعت چندان قدمتی ندارد و آوردنش در لیست نمادهای تهران چندان درست نیست، اما بعد از ساخته شدن پل طبیعت و سروصدایی که در عرصه رسانه داشت، حالا افراد بسیاری خودشان را به پارک‌های دو طرفش می‌رسانند و از پل طبیعت به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی تهران بازدید می‌کنند. به همین دلیل، به‌نظر می‌رسد پل طبیعت هم در حال تبدیل شدن به نمادی برای تهران (البته در کنار نمادهای مهم‌تر) است.

پل طبیعت بزرگ‌ترین پل غیر خودرویی کشور است و در مجموع سه طبقه دارد. در ساخت آن از نوعی فولاد استفاده کرده‌اند که در سازه‌های دریایی، اسکله‌ها و سکوهای نفتی به‌کار می‌برند. گفتنی است که پل طبیعت بیش از 10 جایزه داخلی و بین‌المللی را هم از آن خود کرده است که معتبرترین آن‌ها، جایزه معماری «آقاخان» است که هر سه سال یکبار به یک یا چند طرح اهدا می‌شود. پل، فرمی منحنی دارد و در مسیر آن نشیمن‌هایی قرار داده‌اند که حس ماندن را به شما القا کند و فقط از آن عبور نکنید. نورپردازی‌های شبانه پل، اینجا را به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی برای تفریحات شبانه تهران بدل کرده است. داخل طبقات پل می‌توانید رستوران، کافه و خوراکی‌های متنوع هم پیدا کنید که پیاده‌روی روی پل را برایتان لذت‌بخش‌تر می‌کند.

معرفی همه تفریحات شبانه تهران

قیمت بلیط پل طبیعت

رایگان

ساعت بازدید پل طبیعت

هر روز از ساعت 07:00 تا 24:00

وب‌سایت پل طبیعت

tabiatbridge.com

آدرس پل طبیعت

میدان ونک، بزرگراه حقانی، بعد از چهارراه جهان کودک، پارک آب و آتش

محل دقیق پل طبیعت روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-irna.jpg
نورپردازی پل طبیعت در شب، عکس از خبرگزاری ایرنا

حمام های قدیمی تهران

رونق حمام‌های سطح شهر تهران در گذشته، قابل قیاس با وضعیتی نیست که آن‌ها امروزه دارند. حمام‌ها و گرمابه‌های تهران در زمان گذشته بسیار پر اهمیت بوده‌اند، چون بسیاری از خانه‌های زمان قدیم، حمام نداشتند و مردم برای بهداشت خود به این حمام‌ها رجوع می‌کردند. اما همیشه علت مراجعه آن‌ها به حمام‌ها این نبوده و خیلی از افراد بودند که برای گذران زمان و حتی تجدید دیدار با همسایگانشان به حمام‌های عمومی می‌رفتند. معماری این حمام‌ها به‌گونه‌ای است که امکان معاشرت برای افراد وجود داشته.

همچنان در برخی از محله‌های تهران، حمام‌ها و گرمابه‌هایی وجود دارند که فعال هم هستند؛ اما مسلماً آن برو و بیای قبلشان را ندارند. در این بخش از جاهای دیدنی تهران، حمام‌هایی را معرفی کرده‌ایم که با دیدن آن‌ها بهتر می‌توانید حال‌وروز زمان‌های گذشته را لمس کنید.

حمام نواب

حمام نواب را خیلی‌ها با فیلم قیصر مسعود کیمیایی و صحنه‌هایی که در آن فیلم‌برداری شده است به یاد دارند. حمام نواب تهران، در دوران قاجاریه ساخته شده است و بانیان آن، دختران حاج نواب قاجار بوده‌اند. معماری به‌کار رفته در سقف حمام که شامل گنبدهای آجری و نورگیرهای میانی است، بسیار زیبا هستند و توجه همه را به خود جلب می‌کنند.

حمام نواب که یکی از زیباترین بناهای قاجاری را دارد و از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود، در ارتفاع پایین‌تری نسبت به بازارچه ساخته شده که این مورد چند دلیل داشته؛ یکی از آن‌ها جلوگیری از اتلاف دما و دلیل دیگر آن هم بهره‌گیری حمام از قنات حاج علی رضا بوده است. در حال حاضر، مالکیت حمام نواب در دست شهرداری است و حتماً پیش از رفتن به این محل، تماس بگیرید تا با درهای بسته روبه‌رو نشوید.

  • آدرس حمام نواب: خیابان 15 خرداد، گذر امامزاده یحیی، گذر حمام نواب

  • شماره تلفن حمام نواب: 02133529028

محل دقیق حمام نواب روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-navvab-bath.jpg
نمایی از سقف حمام نواب با معماری جالب توجه، عکس از نرگس کاظمی‌فرد

باغ وحش های تهران

باغ وحش‌های تهران کم نیستند و تنوع درخور توجهی دارند. شما می‌توانید در هر کدام از آن‌ها، اطلاعات جدیدی را به‌دست آورید. پراکندگی باغ وحش های تهران تقریباً به گونه‌ای است که در هر جایی از پایتخت که باشید، امکان دسترسی به آن‌ها را دارید. اما بازدید از هر کدام از این باغ وحش‌ها، بستگی به این دارد که به چه زمینه‌ای در رابطه با حیات وحش علاقه دارید. در این قسمت سعی کردیم بهترین باغ وحش های تهران را که به‌عنوان جاهای دیدنی تهران ارزش دیدن دارند به شما معرفی کنیم.

باغ وحش ارم

باغ وحش ارم، بزرگ‌ترین و تنها باغ وحش تهران است که با انواع حیوانات بومی و غیر بومی متنوع، پذیرای بازدیدکنندگان است. در این باغ‌وحش، گونه‌های مختلف پستانداران، خزندگان، آبزیان و پرندگان زندگی می‌کنند. تقریباً 60 درصد حیوانات بومی باغ وحش ارم، بومی ایران هستند و بقیه آن‌ها از سایر نقاط جهان به‌خصوص آفریقا به اینجا آورده شده‌اند. مجموعه ارم یکی از بهترین شهربازی های تهران را هم به نام خود دارد که مقصد آخر هفته بسیاری از مردم است.

مشاهده بهترین شهربازی های تهران

اگر قرار است از باغ وحش ارم بازدید کنید، این مورد را فراموش نکنید که محوطه‌اش بسیار وسیع است و زمان زیادی را برای بازدید از شما می‌گیرد. داخل باغ وحش امکانات رفاهی هست؛ اما بد نیست کمی خوراکی و آب همراهتان ببرید، مخصوصاً اگر کودکی همراهتان هست.

قیمت بلیط باغ وحش ارم

45 هزار تومان

ساعت بازدید باغ وحش ارم

از 10:00 تا غروب آفتاب

وب‌سایت باغ وحش ارم

erampark.ir

صفحه اینستاگرام باغ وحش ارم

eram.park@

آدرس باغ وحش ارم

کیلومتر 4 بزرگ‌راه تهران به کرج

شماره تلفن باغ وحش ارم

02144113081 و 0212720

محل دقیق باغ وحش ارم روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-eram-zoo.jpg
بخشی از پارک ارم تهران و حیوانات آن، عکس از نرگس کاظمی‌فرد

باغ موزه دارآباد

باغ موزه دارآباد، با بخش‌های مختلف و گونه‌های متفاوت جانوری که دارد، محل خوبی برای گردش و سیاحت است و اطلاعات خوبی را می‌توانید از بازدید آن به‌دست آورید. در سالن‌های متعدد این موزه، گونه‌های جانوری قاره‌ها و همچنین بخش‌های مختلف ایران آورده شده‌اند. شما می‌توانید در این سالن‌ها پنج راسته پستانداران شامل خرگوش‌ها، جوندگان، گوشت‌خواران، فردسمان و زوج‌سمان را مشاهده کنید.

در موزه تاریخ طبیعی، مهم‌ترین وظیفه، مطالعه و بررسی میراث طبیعی و انتقال دانش از طریق آموزش است. همچنین به‌نمایش گذاشتن نمونه‌هایی که امکان نگهداری آن‌ها وجود دارد و در جهت افزایش دانش زیست‌محیطی مردم است، از دیگر وظایف این موزه به‌حساب می‌آید. حیوانات مختلفی در باغ موزه دارآباد وجود دارند که شامل خرگوش‌ها، خرس‌ها، اسب، گوزن، انواع پرنده‌ها و حیوانات دیگر است که حفاظت از آن‌ها بخش دیگری از وظایف این موزه است..

قیمت بلیط باغ موزه دارآباد

4 هزار تومان

ساعت بازدید باغ موزه دارآباد

شش‌ماهه اول: 08:00 تا 20:00

شش‌ماهه دوم: 08:00 تا 18:00

وب‌سایت باغ موزه دارآباد

darabadmuseum.ir

آدرس باغ موزه دارآباد

میدان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه

شماره تلفن باغ موزه دارآباد

02196027011

محل دقیق باغ موزه دارآباد روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-darabad-museum.jpg
بخش‌هایی از باغ‌موزه دارآباد، عکس از نرگس کاظمی‌فرد

باغ موزه هفت چنار

بنای باغ موزه هفت چنار، سال 1301 ساخته شده است و معماری آن تلفیقی از معماری غربی و سنتی ایران است. این باغ‌موزه ابتدا یک کارخانه جوراب‌بافی بوده که تا سال 1357 هم فعالیت می‌کرده است، البته لازم به ذکر است که در دوره‌های مختلف، کارایی‌های متفاوتی هم داشته است. گفتنی است که در زمان جنگ جهانی دوم، به‌دلیل نیاز بیشتری هم که برای لباس وجود داشته، فعالیت این کارخانه بیشتر شده و توسعه پیدا می‌کند.

باغ‌موزه هفت چنار تهران، سالن‌های مختلفی دارد که سالن تاکسیدرمی یکی از آن‌هاست. در این باغ موزه می‌توانید حیواناتی را که کمتر پیدا می‌شوند، ببینید. این حیوانات به دو گروه اصلی مهره‌داران و بی‌مهرگان تقسیم می‌شوند و از ایران و سراسر جهان می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید.

بخش جذاب دیگر این موزه، مربوط به جایی که در آن پر است از جمجه حیوانات مختلف که بازدیدکنندگان آن‌ها را در سفرهای خود پیدا کرده‌اند و برای موزه آورده‌اند. هنگام بازدید از این موزه، بخش آکواریوم آن را فراموش نکنید که در فضایی غار مانند ایجاد شده و جذابیت آن را چند برابر کرده است.

موزه هفت چنار علاوه بر آثار جذابی که برای بازدید دارد، محوطه متفاوت و زیبایی دارد. بنای موزه قدیمی است و در محوطه علاوه بر فضای سبز، مجسمه‌های هنری هم داخلش نصب شده. اگر از این موزه بازدید کردید، تجربه خوردن فلافل‌های معروف نزدیک موزه را از دست ندهید.

قیمت بلیط باغ موزه هفت چنار

15 هزار تومان

ساعت بازدید باغ موزه هفت چنار

از 08:00 تا 20:00 غیر از شنبه‌ها

صفحه اینستاگرام باغ موزه هفت چنار

haftchenar_museum@

آدرس باغ موزه هفت چنار

میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار

شماره تلفن باغ موزه هفت چنار

02155738745-6 و 96019786

محل دقیق موزه حیات وحش هفت چنار روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-shayan-mehrabi.jpg
نمای بیرونی از موزه حیات وحش هفت چنار، عکس از شایان محرابی

آرامستان و مقابر معروف

خاک ایران، شخصیت‌های بزرگی را در طول تاریخ به خود دیده است و جایگاه ابدی بسیاری از رجال سیاسی، هنرمندان و اشخاص مهمی شده است که در طی زندگی خود، کارهای بسیار با ارزشی برای این مملکت انجام داده‌اند و نقش پررنگی در فرهنگ و تاریخ ما داشته‌اند. از این حیث، بدون شک می‌توانیم برخی از آرامگاه‌ها و مقبره‌های مشاهیر ایرانی را از جاهای دیدنی تهران بدانیم. تعداد آرامگاه‌ها و مقابری که در تهران وجود دارند، کم نیستند، به همین خاطر سعی ما بر آن بوده که تعدادی از دیدنی‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها را تفکیک و به شما معرفی کنیم.

آرامستان ارامنه

قدمت این آرامستان با توجه به سنگ قبرها، حدوداً به دوره قاجار می‌رسد و گفتنی است که در اینجا، افراد با ادیان مختلف دفن شده‌اند. از جمله افرادی که در این آرامگاه مدفون هستند، می‌توانیم به ارامنه، روس‌ها، یونانی‌ها، لهستانی‌ها، فرانسوی‌ها، آشوری‌ها و افرادی با دین مسیحیت، کاتولیک‌ها و... اشاره کنیم.

سال 1855 دکتر «لویی آندره ارنست کلوله» که پزشک محمدشاه و ناصرالدین شاه هم بوده است، در محله دولاب به خاک سپرده می‌شود. به این ترتیب خاک‌سپاری درگذشتگان کاتولیک در تهران هموار می‌شود. آرامستان ارامنه را با نام آرامستان «بوراستان» هم می‌شناسند، البته نام‌های دیگری هم هست که از بین آن‌ها، نام‌های قبرستان اکبرآباد، گورستان لهستانی‌ها، ارتودکس‌ها، کاتولیک‌ها، سلیمانیه و قبرستان آشوری‌ها هم معروف هستند.

در این آرامستان یک کلیسا با نام «استپانوس مقدس» وجود دارد که مرتبط با انجام کارهای تدفین است. یکی از نکات جالب سنگ قبرها، نقوشی است که روی آن‌ها حک شده، برخی نشان از شغل مدفون را دارند و برخی گویای علاقه شخصی هر فرد هستند. از چهره‌های مشهوری که در اینجا دفن شده‌اند، می‌توانیم به ساموئل خاچیکیان (کارگردان)، لوون هفتوان (هنرپیشه)، وارطان هوانسیان (معمار) اشاره کنیم. بهتر است پیش از بازدید از باز بودن و امکان بازدید آرامستان مطمئن شوید.

آدرس آرامستان ارامنه

اتوبان شهید محلاتی، حد فاصل خیابان شهید رضایی تاجری از غرب، خیابان مستفیض از شمال، املاک مسکونی از شرق و گلخانه‌های خیابان پاسدار گمنام از جنوب

شماره تلفن آرامستان ارامنه

02133854550

محل دقیق آرامستان ارامنه روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-Burastan_Cemetery.jpg
برخی از سنگ قبرهای آرامستان ارامنه

آرامستان متفقین

اگر گذرتان به خیابان دولت افتاده باشد، حتماً با کمی دقت به اطراف، می‌توانید متوجه بنایی گنبدی شوید که در محوطه‌ای در جنوب سفارت بریتانیا قرار گرفته است. این محوطه، آرامستان متفقین است و آن بنای گنبدی که معماری‌اش برگرفته از چهارطاقی‌های ایرانی است، یادبودی برای سربازان. داخل محوطه بنایی وجود دارد که شامل شش دیوار ایستاده است و مربوط به هندی‌ها، نیوزلندی‌ها و بریتانیایی‌ها است که در جریان لشکرکشی به ایران جان خود را از دست داده‌اند و گور شاخصی هم ندارند.

این آرامستان در سال 1963 کامل شده و افراد مختلفی طی جنگ سال‌های 1914 تا 1918 و همین طور بین سال‌های 1939 تا 1945 در این آرامگاه دفن شده‌اند. تعداد کمی از افراد هم هستند که ربطی به جنگ ندارند، اما در این آرامستان دفن شده‌اند. یک صلیب بزرگ هم به‌صورت نمادین درون این باغ قرار گرفته است که نشان از مسیحی بودن متفقین دارد. اینجا با نام‌های دیگری مثل: «گورستان جنگی تهران» یا «گورستان دولت» هم شناخته می‌شود. آرامستان متفقین یکی از آرامستان‌های متفاوت تهران محسوب می‌شود. احتمالاً برای بازدید از این آرامستان باید مجوز بگیرید.

ساعت بازدید آرامستان متفقین

شنبه تا چهارشنبه از 07:30 تا 15:15 و پنج‌شنبه از 07:30 تا 13:15

وب‌سایت آرامستان متفقین

cwcg.org

آدرس آرامستان متفقین

خیابان دولت، روبه‌روی مسجد اعظم قلهک، تقریبا 400 کیلومتری شمال شرقی ایستگاه مترو قلهک

محل دقیق آرامستان متفقین روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-باشگاه عکاسان-جوان.jpg
بخش‌هایی از آرامستان متفقین

مقبره لطفعلی خان زند

لطفعلی‌خان زند، دومین پادشاه سلسله زندیه، جایی وسط تهران به خاک سپرده شده و مقبره او را از نزدیک می‌توانید ببینید. آرامگاه لطفعلی‌خان زند در ایوانی گوشه امامزاده زید در بازار برگ تهران قرار دارد که سال‌هاست با یک در شیشه‌ای از آن محافظت می‌شود. برخی از بازاری‌ها از او با نام «لطفی» یاد می‌کنند. در دوران پهلوی مشخص شد که این قبر متعلق به لطفعلی‌خان زند است، سپس برای قبر او سنگی آماده کردند و کار گذاشتند. لطفعلی‌خان زند و ناصرالدین‌شاه قاجار، تنها پادشاه‌هایی هستند که در حصار تاریخی تهران دفن شده‌اند.

قیمت بلیط مقبره لطفعلی خان زند

رایگان

آدرس مقبره لطفعلی خان زند

بازار تهران، بازار خیاط‌ها، آستان مقدس امامزاده زین‌العابدین علی ابن الحسین ابن علی (ع)

محل دقیق آرامگاه لطفعلی خان زند روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-Lotf_Ali_Khan_Zand_tomb.jpg
آرامگاه لطفعلی خان زند

ابن بابویه

ابن بابویه اولین گورستان شهرری محسوب می‌شود و همین طور دومین گورستان تهران است؛ اما با توجه به افرادی که در آن مدفون هستند و قسمت‌های مختلفی که دارد، به نوعی یکی از جاهای دیدنی تهران به‌حساب می‌آید. وسعت این آرامستان حدود 10 هکتار است و برخی از کارشناسان معتقدند که نخستین بنای گورستان به دوران سامانی برمی‌گردد و بعدها بر اثر سیل تخریب شده است. در اینجا بقعه ابوجعفر، معروف و ملقب به شیخ صدوق ابن‌بابویه در آرامگاهی با همین نام قرار دارد و قدمت آرامگاه به زمان فتحعلی شاه می‌رسد.

افراد مشهور مختلفی در این آرامستان دفن شده‌اند، علی‌اکبر دهخدا، غلامرضا تختی، رحیم مؤذن‌زاده اردبیلی، حسین فاطمی، محمدعلی فروغی، رجبعلی خیاط، حسین بهزاد و میرزاده عشقی، تنها برخی از نامدارانی هستند که در اینجا دفن شده‌اند. محمدرضا پهلوی و محمد مصدق هم هر دو وصیت کرده بودند که در این آرامگاه دفن شوند.

هزینه ورود ابن بابویه

رایگان

آدرس ابن بابویه

شهرری، میدان بسیج، خیابان ابن بابویه، قبرستان ابن بابویه

محل دقیق آرامگاه ابن بابویه روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-ebne-babevey.jpg
نمایی از محوطه آرامگاه ابن بابویه شهرری، عکس از پویا دهقان
Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-dehkhoda-cemetry.jpg
آرامگاه خانوادگی علی اکبر دهخدا، عکس از پویا دهقان

حرم حضرت عبدالعظیم

حرم حضرت عبدالعظیم، شامل یک قسمت اصلی و مرکزی بوده و به مرور طی سال‌ها به بخش‌های آن اضافه شده است. بنای اصلی و نخستین، در نیمه قرن سوم هجری تعمیر اساسی شده و درگاه اصلی ورودی آن و قسمت‌های دیگر هم به ترتیب درست شده‌اند. طی دوره سلسله‌ها و پادشاهان مختلف، اتفاقات و تغییرات مختلفی برای ساختمان آن ایجاد می‌شود.

گفتنی است که قدیمی‌ترین قسمت بنای فعلی، مربوط به سردری آجری است، این قسمت به دوران سلجوقی برمی‌گردد و از آثار مجدالملک قمی است. از ویژگی‌های سردر دوران سلجوقی می‌توانیم نتیجه بگیریم که بنای بقعه حتی قدیمی‌تر از قرن «پنجم هجری» است و احتمالاً می‌توانیم بنا را مربوط به قرن چهارم هجری بدانیم.

در حال حاضر حرم حضرت عبدالعظیم قسمت‌های مختلفی مثل: حرم‌ها، رواق‌ها، مسجد، ایوان‌ها، صحن‌ها و جاهای دیگر را شامل می‌شود. شما می‌توانید مقبره‌های حضرت عبدالعظیم، امامزاده حمزه و امامزاده طاهر را در اینجا زیارت کنید. شخصیت‌های مهم دیگری که در حرم مدفون شده‌اند، شامل: ستارخان، آیت‌الله کاشانی، قائم‌مقام فراهانی، آیت‌الله مهدوی کنی، آیت‌الله علی کنی و همچنین ناصرالدین شاه قاجار هستند.

بخش‌های دیگری هم وابسته به حرم فعالیت می‌کنند که دارالشفاء یکی از آن‌هاست و خود قسمت‌های مختلفی مثل کلینیک‌های تخصصی و عمومی دارد. حرم حضرت عبدالعظیم، بخشی مربوط به نجوم و فعالیت‌های آسمان‌شناسی دارد و از دیگر مجموعه‌های وابسته به حرم می‌توانیم به مجموعه مدارس حکمت اشاره کنیم. همچنین داخل محوطه حرم یک رستوران حضرتی هست که می‌توانید برای صرف غذا از آن استفاده کنید.

هزینه ورودی حرم حضرت عبدالعظیم

رایگان

 ساعت بازدید حرم حضرت عبدالعظیم

از اذان صبح تا ساعت 23:00

وب‌سایت حرم حضرت عبدالعظیم

abdolazim.com

آدرس حرم حضرت عبدالعظیم

شهرری، میدان شهرری، خیابان حرم، حرم حضرت عبدالعظیم

شماره تلفن حرم حضرت عبدالعظیم

02151224463-9 و 02155938009

محل دقیق حرم شاه عبدالعظیم روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-abdolazim-shrine.jpg
بخشی از حرم حضرت شاه عبدالعظیم، عکس از پویا دهقان

آرامگاه ظهیرالدوله

آرامگاه ظهیرالدوله از نظر موقعیت مکانی، بین امامزاده قاسم و امامزاده صالح قرار گرفته و از لحاظ تاریخی و فرهنگی، اهمیت بسیار زیادی دارد. در آرامستان ظهیر، افراد نامدار و مشهور بسیاری دفن شده‌اند که از میان آن‌ها می‌توانیم به شعرا، موسیقی‌دانان، هنرمندان، رجال سیاسی و فرهنگی اشاره کنیم. ایرج میرزا، فروغ فرخزاد، روح‌اله خالقی، قمرالملوک وزیری، رهی معیری، ملک‌الشعرای بهار و خیلی از افراد دیگری هستند که در این آرامگاه، دفن شده‌اند. همین مسئله باعث شده آرامگاه ظهیرالدوله در ردیف جاهای دیدنی تهران قرار بگیرند.

از سال 1340، تدفین در این آرامگاه ممنوع می‌شود و فقط با مجوز و تحت شرایط خاصی تدفین صورت می‌گیرد و آخرین سالی که فردی در اینجا دفن شده، مربوط به 1359 است. «ظهیرالدوله» لقب «علیخان قاجار دولو» از رجال دربار ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه، محمدعلی شاه و احمد شاه بوده است.

روزی او در باغ خود در حال قدم زدن بوده که زمین می‌خورد، همان لحظه به فرد همراه خود، یعنی وفاعلیشاه می‌گوید که زمان مرگش نزدیک است و باید او را در زیر همین درختی که در کنار آن به زمین خورده دفن کنند. چندی بعد او فوت می‌کند و در همان‌جا دفن می‌شود. سپس مریدان هم خواستار دفن در آنجا پس از مرگشان می‌شوند و با زیاد شدن تعداد قبور، انجمن اخوت آرامگاه را دیوارکشی می‌کند و توسعه می‌دهد. یک خانقاه در آن می‌سازد و یک ساختمان دو طبقه هم در آن دیده می‌شود که برای سکونت خادمین آرامگاه بوده است.

توجه: خانم‌ها و آقایان نمی‌توانند با یکدیگر وارد این آرامگاه شوند و صبح‌ها برای خانم‌هاست و ظهرها هم برای ورود آقایان است.

هزینه ورودی آرامگاه ظهیرالدوله

رایگان

ساعت بازدید آرامگاه ظهیرالدوله

پنج‌شنبه‌ها از 10:00 تا 12:00 ظهر و از 13:00 تا 16:00 بعدازظهر

آدرس آرامگاه ظهیرالدوله

میدان قدس، خیابان دربند، خیابان ظهیرالدوله

محل دقیق آرامگاه ظهیرالدوله روی نقشه

Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-zahir-od-dole.jpg
از روی برخی از سنگ‌قبرها، می‌توان حرفه یا علاقه فرد را هم متوجه شد، عکس از پویا دهقان
Lastsecond.ir-tehran-best-attractions-zahiroddole.jpg
شکل و ظاهر سنگ قبرها در این آرامگاه بسیار متفاوت است، عکس از پویا دهقان

بقعه جوانمرد قصاب

منابع مختلفی هستند که درباره جوانمرد قصاب، مطالبی را عنوان کرده‌اند؛ اما باید گفت که جوانمرد قصاب، شخصیتی نیمه‌افسانه‌ای‌تاریخی است و او را پیر صنف قصابان نیز نامیده‌اند. حتی آرامگاه‌های مختلفی را منسوب به او در نقاط و شهرهای مختلف می‌توانیم مشاهده کنیم که گواه از شخصیت تاریخی و آوازه‌اش دارند. در برخی دیگر از منابع آمده است که ساخت بعضی از ابزار و لباس‌های صنف قصابی کار او بوده است. در کل داستان‌های مختلفی برای این شخصیت گفته‌اند که در این مطلب به آن نمی‌پردازیم.

امروزه بقعه‌ای به نام جوانمرد قصاب در منطقه 20 تهران، یعنی در شهرری وجود دارد که این بقعه در محله‌ای با همین نام است و بنای آن مربوط به دوره فتحعلی‌شاه می‌شود. مردم هم از بقعه جوانمرد قصاب به‌عنوان یک مکان متبرک زیارت می‌کنند.

قیمت بلیط بقعه جوانمرد قصاب

رایگان

آدرس بقعه جوانمرد قصاب

بزرگراه شهید دستواره، روبه‌روی ایستگاه مترو جوانمرد قصاب

محل دقیق بقعه جوانمرد قصاب روی نقشه

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-بقعه_جوانمرد_قصاب.jpg
بقعه جوانمرد قصاب در شهرری

 

کوه‌های مهم تهران

در اطراف تهران، کوه‌هایی وجود دارند که بسیاری از افراد آن‌ها را برای کوهنوردی انتخاب می‌کنند و معمولاً در آخر هفته‌ها مشغول این ورزش می‌شوند. مسیرهای کوهنوردی تهران برای آن‌هایی که اهل کوهنوردی و تنفس در هوای تازه‌اند، می‌تواند پیشنهاد جذابی باشد. جدای از کوهنوردی، برخی از جاهای دیدنی تهران در این مسیرها قرار گرفته‌اند که دیدن آن‌ها، حکم بازدید از یک جاذبه را برای شما دارد. بنابراین اگر اهل بازدید از جاهای دیدنی در کنار ورزش و فعالیت هستید، کوهنوردی در تهران را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

گردش در تهران به پیشنهاد لست سکند

جاذبه‌های تهران، محدود نیستند و ممکن است که در یک محدوده یا یک منطقه خاص، چند جاذبه مختلف وجود داشته باشند، به همین دلیل در ادامه سعی کرده‌ایم که چند مسیر را برای شما مشخص کنیم تا با پیاده‌روی در آن‌ها به ترتیب بتوانید از چند جاذبه مختلف بازدید کنید. در این مسیرها، سعی شده مقدار زمان مورد نیاز برای بازدید برخی از این جاذبه‌ها هم گفته شود تا شما بتوانید با برنامه‌ریزی دقیق‌تری آن‌ها را مشاهده کنید.

در هر مسیر مشخص شده، جاهای دیدنی تهران و جاذبه‌های مختلفی آورده شده‌اند، با این حال ممکن است همچنان تعدادی از جاذبه‌های دیگر در همان مسیر، با جزئیات دقیق، عنوان نشوند؛ این مورد برای این است که بازه‌ی زمانی محدود در نظر گرفته شده است و سعی ما بر آن بوده که حتماً مهم‌ترین جاهای دیدنی بازگو شوند.

پیشنهادمان این است که برای طی این مسیرها پیاده‌روی کنید چون بیشتر خیابان‌های این مسیرها جذاب و دیدنی‌اند. ضمن اینکه بعضی مسیرها جای پارک مناسب ندارند یا اصلاً برای عبور ماشین مناسب نیستند. بنابراین، بهترین گزینه استفاده از مترو و پیاده‌روی است. با طراحی نقشه برای این مسیرها سعی کرده‌ایم تا جای ممکن گردش را برایتان ساده کنیم.

مسیر 1: اودلاجان، قدم زدن چهره تهران قدیم

اودلاجان (عودلاجان)، نام یکی از قدیمی‌ترین محله‌های تهران است. در این محله افراد سرشناس بسیاری زندگی می‌کرده‌اند که امروزه فقط اثراتی از خانه‌هایشان باقی مانده است و برخی از این بناها حفظ شده و برخی دیگر تقریباً از بین رفته‌اند یا اوضاع نابسامانی دارند.

همان طور که گفتیم، تعدادی از این خانه‌ها و همچنین عمارت‌های قدیمی حفظ شده‌اند و شما می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. به‌همین سبب، از آنجایی که تعدادی از این خانه‌ها و عمارت‌ها در نزدیکی یکدیگر هستند، مسیری را به شما پیشنهاد می‌دهیم که بتوانید به سادگی از چند خانه و عمارت و به‌طور کلی جاذبه‌های عودلاجان دیدن کنید و با یک پیاده‌روی ساده، مسیرها را طی کنید.

اولین عمارتی که پیشنهاد بازدید آن را می‌دهیم، سرای کاظمی‌ها است که دیدنش حدود 45 دقیقه تا یک ساعت از شما زمان می‌گیرد. پس از آن می‌توانید به امامزاده یحیی بروید که در فاصله 70 متری از این عمارت قرار دارد. گفتنی است که غیر از زیارت امامزاده، می‌توانید کهن‌ترین درخت چنار تهران را هم در حیاط همین امام‌زاده مشاهده کنید. بعد، به بازارچه اودلاجان بروید و از آنجا به سمت حمام نواب حرکت کنید. پیش از هرچیز، از باز بودن فضاهایی مثل حمام نواب مطلع شوید.

بعد از دیدن حمام نواب، با حدود 500 متر پیاده‌روی که تقریباً 5-6 دقیقه مسیر پیاده است، می‌توانید خود را به خانه مدرس برسانید. بازدید از بخش‌های مختلف این خانه هم حدود یک تا یک ساعت و نیم زمان می‌خواهد. درون این بنا یک شربت‌خانه هم هست که می‌توانید با نوشیدنی‌های آن حال خود را دوباره سرجایش بیاورید. نزدیک‌ترین مقصد به خانه مدرس، خانه موتمن‌الاطباء است که فاصله‌ای 11 دقیقه‌ای (حدود 850 متر) دارد و رفتن به آن برای کسانی که به لوکیشن سریال‌هایی چون شهرزاد و خاتون علاقه دارند، حتماً پیشنهاد می‌شود.

حالا برای اینکه بتوانید خود را به ابتدای این مسیر یعنی سرای کاظمی برسانید، بهتر است ایستگاه مترو 15خرداد پیاده شوید. از این ایستگاه، باید خیابان 15خرداد را برای 1.5 کیلومتر به سمت شرق بروید تا به خیابان امامزاده یحیی برسید و سپس آن را به سمت شمال بروید. کل این مسیر حدود 1.8 کیلومتر است و تقریباً 20 تا 30 دقیقه پیاده‌روی‌اش طول می‌کشد. اگر زمان کافی و تمایل دارید، می‌توانید از کاخ گلستان هم بازدید کنید که تقریباً بین 4 تا 5 ساعت برای بازدید آن زمان می‌خواهید. برای برگشت هم می‌توانید دوباره به سمت مترو 15 خرداد برگردید و در همین منطقه و در یکی از بهترین رستوران های تهران که اینجا هستند، غذایی صرف کنید.

لیست بهترین رستوران های تهران

پیشنهاد می‌کنیم برای طی این مسیرها از ماشین شخصی استفاده نکنید، چون کوچه‌ها قدیمی و تنگ هستند و مسیرهای ماشین‌روی مناسبی ندارند. ضمن اینکه لذت پیاده‌روی در کوچه‌پس‌کوچه‌های قدیمی، فرصت بیشتری برای دیدن بافت محله اودلاجان برای شما فراهم می‌کند.

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-oudlajan-way.jpg
مسیر شماره یک؛ اودلاجان

مسیر 2: عبور از میان ادیان و تاریخ

خیابان 30تیر، یکی دیگر از خیابان‌هایی است که می‌توانید با رفتن به آن، چند جاذبه مختلف را ببینید. برای رسیدن به خیابان 30تیر، هم می‌توانید از ایستگاه مترو حسن‌آباد و هم از ایستگاه مترو امام خمینی به ابتدای خیابان 30تیر بروید که پیشنهاد ما هم حرکت از سمت ایستگاه مترو امام خمینی است. به این ترتیب، امکان بازدید از موزه سکه برای شما وجود دارد. ابتدای این مسیر، با بازدید از موزه سکه شروع می‌‌شود. پس از آن می‌توانید موزه پست و تلگراف را ببینید.

سپس به سردر باغ ملی می‌رسید و می‌توانید از باغ ملی و فضای آن هم دیدن کنید و دقایقی را در محوطه آن بگذرانید. وزارت امور خارجه و موزه ملک هم در همین محدوده هستند. حالا نوبت به بازدید موزه ملی می‌رسد که هر دو موزه ایران باستان و هنرهای اسلامی، بسیار مفصل و جذاب هستند.

بعد از دیدن این جاذبه‌ها، دیگر باید گرسنه شده باشید. خیابان 30 تیر به چرخ‌ها و دکه‌های غذایش معروف است که می‌توانید غذای مورد نظرتان را از میانشان پیدا کنید. اگر هم ترجیح می‌دهید در رستوران یا کافه چیزی بخورید، کافی است که مسیر را ادامه دهید تا به آن‌ها برسید. اگر هاهل جاهای ویژه هستید، کافه گل‌رضاییه از کافه‌های قدیمی و معروف اینجاست.

بعد از اینکه کمی استراحت کردید به مسیر ادامه دهید. موزه آبگینه و سپس کنیسه حییم از دیگر جاذبه‌های این خیابان هستند که روی نقشه هر کدام را مشخص کرده‌ایم. اگر همچنان دوست دارید به جاهای دیدنی تهران که در لیستتان هستند اضافه کنید، پیشنهاد می‌کنیم سری به مدرسه فیروزبهرام، آتشکده زرتشتیان و کلیسای حضرت مریم بزنید. البته حتماً پیش از حرکت، از باز بودن آن‌ها مطمئن شوید.

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-30-tir-way.jpg
مسیر شماره دو؛ سی تیر

مسیر 3: گذر از میان درختان بلندترین خیابان تهران

حتماً می‌دانید که خیابان ولیعصر، بلندترین خیابان خاورمیانه است و طول آن به چیزی تقریباً برابر با 18 کیلومتر می‌رسد. قدمت چنارهای ولیعصر، بخشی از هویت این خیابان هستند. جاذبه‌های فراوان و آثار هنری متنوعی در حاشیه و اطراف این خیابان هستند. فارغ از همه این موارد، باید بگوییم که خیابان ولیعصر، یکی از بهترین مسیرهای چندگانه را برای پیاده‌روی دارد.

اگر فقط از پل پارک‌وی به سمت میدان تجریش را در نظر بگیریم، فقط چند موزه را می‌توانیم در حاشیه همین خیابان و اطراف آن نام ببریم. نخستین جاذبه‌ای که به آن بر می‌خوریم، باغ فردوس است. همان طور که پیش‌تر گفتیم، باغ فردوس بخش‌های مختلفی دارد، از موزه و سینما گرفته تا کافه و فروشگاه‌های گوناگون.

اما نرسیده به باغ فردوس در خیابان ولیعصر، از همان مسیر پارک‌وی به سمت تجریش، خیابانی با نام زعفرانیه در غرب ما (شمال نقشه) وجود دارد که اگر کمی آن را به سمت بالا بروید، موزه زمان را می‌بینید این موزه یکی از زیباترین موزه‌های تهران است و ساختمان زیبایی دارد. این موزه یکی از زیباترین جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود.

پس از بازدید این دو موزه، اگر راه خود را به سمت میدان تجریش ادامه دهید، می‌توانید امامزاده صالح را هم زیارت کنید و در بازار تجریش هم گشتی بزنید و اگر چیزی نیاز داشتید بخرید و در کافه رستوران‌های متنوعی که در میدان تجربش وجود دارند، چیزی بخورید.

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-vali-asr-way.jpg
مسیر شماره سه؛ ولی‌عصر

حالا اگر بخواهید اطراف باغ فردوس را بیشتر بگردید می‌توانید از موزه هنرهای ایرانی، موزه دکتر حسابی و موزه موسیقی بازدید کنید که هر سه تقریباً نزدیک هم هستند. در نقشه زیر مسیر بازدید این جاذبه های تهران را برایتان مشخص کرده‌ایم. فضای دلنشین موزه هنرهای ایرانی، شما را وادار می‌کند تا تقریباً یکی دو ساعت را در آن بگذرانید.

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-bagh-ferdows-way.jpg
باغ فردوس و جاذبه‌های دیدنی اطرافش

اگر بخواهید اطراف موزه زمان هم جاذبه‌های بیشتری ببینید، پیشنهاد می‌کنیم به موزه سعدآباد بروید و از موزه‌های مختلف آن بازدید کنید. مخصوصاً در هوای بهار و پاییز، قدم زدن در سعدآباد بسیار لذت‌بخش است. می‌توانید این مسیر هم در نقشه‌ای که طراحی کرده‌ایم ببینید.

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-time-museum-way.jpg
موزه زمان و مسیر آن تا کاخ سعدآباد

مسیر 4: گردش در خیابان پرقصه طهران

خیابان لاله‌زار از نظر تاریخی، قصه‌های پر فراز و نشیبی را دارد و راوی فرهنگ و هنری بوده که در گذشته تهران جریان داشته است. جدای از اینکه با قدم زدن در این خیابان و دقت به اطراف خود می‌توانید آثاری از سینماها و تئاترهای گذشته را ببینید که همچنان بقایایی از آن‌ها برجای مانده‌اند، می‌توانید چند جاذبه را نیز مشاهده کنید که پکیجی کامل از گردش را برای شما فراهم می‌کند.

با چند روش مختلف می‌توانید وارد خیابان لاله‌زار شوید. اگر می‌خواهید از ابتدا همه قسمت‌های مختلف این خیابان را زیر و رو کنید، بهتر است که ایستگاه مترو امام خمینی پیاده شوید و ضلع شمال شرقی میدان را از ابتدای خیابان لاله‌زار به سمت شمال شروع به حرکت کنید؛ اما اگر می‌خواهید کمی نزدیک‌تر به جاذبه‌های این خیابان باشید، می‌توانید ایستگاه مترو سعدی پیاده شوید و خیابان جمهوری را به سمت غرب بروید و سپس وارد خیابان لاله‌زار جنوب شوید.

اگر ابتدا وارد خیابان لاله‌زار جنوب شوید، پس از حدود 300متر که به سمت جنوب مسیر خود را ادامه دهید، کوچه اتحادیه را پیدا می‌کنید که خانه اتحادیه یا همان خانه امین‌السلطان در اینجا قرار دارد.

پس از اینکه بازدیدتان تمام شد، دوباره وارد لاله‌زار شوید و خیابان را به سمت شمال حرکت کنید. پاساژی با نام مرجان، نرسیده به خیابان منوچهری وجود دارد که در آن کافه‌هایی هستند که با رفتن به آن‌ها، دید کاملی به عمارت مشیرالدوله دارید.

به تقاطع منوچهری و لاله‌زار که برسید، اگر به سمت چپ خود بروید، نرسیده به خیابان فردوسی، پاساژ چهلستون را خواهید دید که به خودی خود بسیار جذاب است؛ عتیقه‌فروشی‌های اینجا به تنهایی دیدنی هستند. اما گفتنی است که بخش‌هایی از این پاساژ کاشی‌کاری‌هایی دارند که از اصفهان به این پاساژ منتقل شده و بسیار جذابند.

دوباره که وارد خیابان لاله‌زار شوید و آن را به سمت شمال ادامه دهید، در حین اینکه به اطراف و ساختمان‌های آن هم نگاه می‌کنید، حواستان باشد، به خیابان تقوی که رسیدید، اگر به سمت چپ بروید، با حدوداً 200 متر پیاده‌روی، به کارخانه آرگو می‌رسید که در حال حاضر به کافه گالری تبدیل شده و تاریخچه جالبی دارد. عمارت کوشک و خانه صادق هدایت هم در همین خیابان قرار دارند که متأسفانه بازدید ندارند و فقط می‌توانید از بیرون و از خیابان، آن‌ها را ببینید.

از خیابان تقوی خارج شوید و دوباره وارد لاله‌زار شوید، اگر تا خیابان انقلاب بروید و سپس به شرق حرکت کنید، دو موزه در همین نزدیکی وجود دارند که یکی موزه عروسک‌ها و دیگری موزه پمپ بنزین است.

تمامی این پیاده‌روی و مسیری که مطرح شد، مستلزم انرژی و زمان است و باید آمادگی کامل داشته باشید تا بتوانید از همه آن‌ها در یک روز بازدید کنید. فراموش نکنید که خیابان لاله‌زار به سمت شمال، کمی سربالایی است.

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-lale-zar-way.jpg
مسیر شماره چهار؛ خیابان لاله‌زار

مسیر 5: حوالی مشروطه و باغ بهارستان

میدان بهارستان مسیر دیگری است که می‌توانید با انتخاب یک مسیر مناسب، چندین جاذبه نزدیک هم را ببینید، پس نقشه را دنبال کنید و از جاذبه‌هایی که مشخص شده یکی یکی بازدید کنید.

 شرق میدان بهارستان، مجلس شورای ملی وجود دارد که می‌توانید از ساختمان قدیمی آن با عنوان موزه بازدید کنید. اگر همین مسیر را به سمت جنوب خیابان ابن سینا بروید، می‌توانید از مسجد و مدرسه سپه‌سالار (مطهری) هم دیدن کنید، برای رفتن به این محل، بهتر است از ساعت و چگونگی بازدیدش مطمئن شوید.

در غرب ایستگاه مترو بهارستان هم جاذبه‌هایی وجود دارند که دیدن آن‌ها را پیشنهاد می‌کنیم. موزه هنرهای ملی در وزارت ارشاد، اشیای بسیار جذابی را در خود جای داده است که بسیاری از آن‌ها شما را خیره نگاه می‌دارند. اکثر این آثار، هنر استادکاران ایرانی است.

از موزه هنرهای ملی که بگذریم و به سمت شمال خیابان دانشسرا برویم، باغ نگارستان قرار گرفته که علاوه بر باغ زیبا و کافه، موزه‌های مختلفی دارد. پس می‌توانید یک استراحت جانانه هم برای خودتان ترتیب بدهید.

بازدیدها در این مسیر می‌تواند به باغ نگارستان ختم نشود، اگر همچنان انرژی دارید، خانقاه صفی‌علیشاه هم ببینید. کاشی‌کاری‌ها و فضای معنوی این خانقاه، برای بسیاری از افراد، جالب است.

lastsecond.ir-tehran-best-attractions-baharestan-way.jpg
مسیر شماره پنج؛ بهارستان

سخن آخر

جاهای دیدنی تهران فراوان هستند. در این متن سعی کردیم به صورت دسته بندی شده جاذبه های گردشگری تهران را معرفی کنیم که اگر قصد گشت‌وگذار در تهران دارید با توجه به توضیحات هر بخش و اطلاعات بازدید، بتوانید بهترین جای دیدنی تهران را برای خودتان برنامه‌ریزی کنید. بدون شک جاهای دیگری هم می‌توان به این لست اضافه کرد.

سعی شده تا جای ممکن اطلاعات موجود در این لیست موثق و به‌روز باشد. اما با توجه به تغییر ساعات بازدید یا قیمت بلیط بعضی مجموعه‌ها، در صورتی که مغایرتی وجود داشت خوش‌حال می‌شویم به ما اطلاع دهید.

در انتها سعی کردیم با ارائه 5 مسیر پیشنهادی و طراحی نقشه پیاده‌روی، شما را میان مسیرهای پرجاذبه تهران راهنمایی کنیم که زمانتان بهینه مصرف شود. خوشحال می‌شویم شما هم اگر پیشنهادی دارید در بخش نظرات با ما و دیگر مخاطبان به اشتراک بگذارید.

 

تالیف: تیم نویسندگان لست سکند

منابع: دایره المعارف بزرگ اسلامی، کتاب‌های تهران تکمیل همایون

پویا دهقان
پویا دهقان

گردشگری خوانده‌ام و به‌شدت دوست دارم با ماجراجویی، چیزهای جدیدی کشف کنم و کارهای هیجان‌انگیزی انجام بدهم. سعی می‌کنم این‌طور آگاه‌تر شوم. دوست دارم فرصت‌های خالی‌ام را به شنیدن موسیقی و عکاسی توی کوچه‌پس‌کوچه‌های طهران بگذرانم و از حس‌وحالم بنویسم. کتاب خواندن، فیلم دیدن، معاشرت و کسب تجربه‌های جدید، دنیایم را کامل‌تر می‌کند!