سفرنامه استانبول ، مرداد 94

4.2
از 8 رای
سفرنامه نویسی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
سفرنامه استانبول ، مرداد 94
آموزش سفرنامه‌ نویسی
24 شهریور 1394 14:51
80
19.6K

من و همسرم در مرداد ماه امسال (سال94)بعنوان اولین سفرخارجی عازم استانبول شدیم.من از سفرنامه های این سایت واقعا استفاده بردم.برای همین من هم از تجاربم مینویسم تا شاید بدرد کسی بخوره و در هزینه ها و زمانتون صرفه جویی بشه.

در مورد انتخاب هتل توصیه من انتخاب هتل در منطقه تکسیم است زیرا شما تا دیروقت هم میتوانید بیرون باشید هم شب از هرجا که برمیگردید از خیابان شلوغ استقلال استفاده کنید و شبهای زنده استانبول را تجربه کنید. وهم بسیار راحت از تکسیم به تمام شهر با مترو و تراموا دسترسی دارید.

انچه که بیش از همه در استانبول به کارتان می اید دانستن ادرس ها و مسیر وسایل نقلیه عمومی هست که با استفاده از آنها میتوانید بصورت بسیار چشمگیری در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.چرا که تاکسی های استانبول بسیار گران هستند و توری که با آن هستید هم چندبرابر هزینه واقعی را از شما دریافت میکند.ما در هیچکدام از برنامه های تور ثبت نام نکردیم اما همگی را با قیمت یک چهارم یا حتی کمتر توانستیم به راحتی خودمان برویم.تورهایی که در خود استانبول بشما معرفی می کنند باز به نسبت تور خودتان خیلی ارزانتر هستند فقط کافیست تا خود روز قرار پول را در اختیار انها قرار ندهید.مثلا برای تورکشتی همراه با شام و مراسم تور خودمان 65دلار دریافت می کرد اما یک جوان در خیابان استقلال با 35دلار مارا به این کشتی برد.

در استابول صرافی بسیار زیاد است و بهتر است بیشتر با خودتان دلار داشته باشید و دلارهایتان را در آنجا به لیر تبدیل کنید تا در ایران که به صرفه تر خواهد بود. حتما یک نقشه مترو داشته باشید اما چون ممکن ات هتلتان نقشه نداشته باشد من آن را در اینجا قرار می دهم تا بتوانید پرینت بگیرید

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

قدم بعدی خرید استانبول کارت یا همان آکبیل است که ما آن را از یک سوپرمارکت سر میدان تکسیم خریدیم به قیمت 7 لیر و روز آخرهم به همان سوپرمارکت به قیمت 5لیر فروختیم و خودش هم برایتان شارژ میکند اما در تمام متروها و نیز روبروی گل فروشی های میدان تکسیم دستگاه شارژ وجود دارد که با گذاشتن کارت و پول بر روی دستگاه خودش شارژ را انجام میدهد.برای بار اول حدود 30لیر شارژ کنید.برای هربار مترو حدود 2.5 لیربرای هرنفر استفاده میشود.اما همیشه حواستان به کافی بودن شارژتان باشد تا مثل ما در جاهاییکه دستگاه شارژ نیست مثلا برای سوار شدن به اتوبوس به مشکل برنخورید.درضمن شما از یک کارت میتوانید برای چند نفر استفاده کنید و با هربار کشیدن کارت برای هرنفر هزینه از کارتتان کم میشود.

چون تاکسی های استانبول هزینه های بسیار وحشتناکی دریافت میکنند و شما تا جاییکه مجبور نباشید لازم نیست از تاکسی استفاده کنید اما اگر مجبور شدید یادتان باشد که قبل از سوار شدن سنگهایتان را وا بکنید و قیمت را بپرسید.ابتدا بشما خواهند گفت که از تاکسیمتر استفاده میکنند که شما سریع بگویید نه.سپس مبلغی پیشنهاد میدهند و شما حدود 20 تا 25 لیر کمتر را بیان کنید بعضی هاشان سر سختن اما اگر سراغ تاکسی بعدی بروید موفق میشوید مثلا یک تاکسی بما80 را پیشنهاد داد اما ما با قبول نکردیم وبا تاکسی دیگری با 45تا رفتیم.یا زوج مسنی بودند که یک مسیر را با 85لیر رفته و با 15لیر همان مسیر را برگشته بودند!!!! برای مسیرهای دور اگر چندنفر باهم جمع شوید و یک تاکسی بگیرید هزینه اش میشکند و بصرفه تر خواهد بود.مثل ما که دوستانی پیدا کردیم و اینکار را انجام دادیم.

یادتان باشد اگرچه مردم عادی استانبول چیز زیادی از زبان انگلیسی نمیدانند اما اکثر مغازه دارها پلیس ها و حتا راننده ها در حد نیاز انگلیسی بلدند وشما در این زمینه هیچ مشکلی نخواهید داشت. برای پرسیدن آدرس بهتراست از مراکز توریست اینفورمیشن سوال کنید.در میدان تکسیم هم یک اتوبوس جگری رنگ هست به نام بیگ باس.

که اگرچه قیمت تورهاشان گران است اما با سعه صدر شما را راهنمایی می کنند و آدرس می دهند.من هم که چند مورد از پلیس آدرس پرسیدم خیلی خیلی خوب راهنمایی کردندو حتا برای اتوبوس دست نگه داشت تا مارا سوار کند.

من سعی میکنم روش دسترسی به تمام جاهایی که خودم رفتم را بیان کنم تا به مشکل برنخورید.

بهتر است ساعات کار و روزهای کار مناطق مختلف را هم چک کنید تا به مشکل بر نخورید.من این اطلاعات را از یک سایت پیدا کردم که به من کمک کرد و برای شما هم مینویسم.اما باز هم خودتان چک کنید.

آکواریوم هر روز از 10صبح تا 7 بعدازظهر

برج گالاتا هر روز از 9صبح تا 8 بعدازظهر

کاخ دولما باغچه سه شنبه چهارشنبه جمعه تا یکشنبه 9صبح تا 4بعدازظهر(در ماه های اکتبر تا فوریه تا 3بعدازظهر)

توپ کاپی هر روز بجز سه شنبه ها از 9 صبح تا 6 حرم وتا 7 کاخ

مسجد سلطان احمد از 8.30 تا 6 بعدازظهر موقع ظهر هم یکساعت ونیم برای نماز بسته میشود

ایاصوفیه پنج شنبه تا یکشنبه 9صبح تا 7.5

هم چنین یادتان باشد مراکز خرید استانبول بر خلاف ایران تا پاسی از شب باز نیستند و حدود ساعت 9 تا 9.30 کم کم شروع به بسته شدن میکنند البته بجز تعدادی مغازه در استقلال که تا دیروقت هم باز بودند.

در این وقت سال که ما آنجا بودیم (مردادماه)تخفیفهای بسیار خوبی وجود داشت اما عملا هفت روز در استانبول هم برای گردش و بازدید و هم خرید کم است و شما باید هدفتان را معلوم کنید ما هدفمان بازدید از جاذبه های استانبول بود و خرید را برای ساعات پایانی روز میگذاشتیم .

روز اول

ما حدود ساعت 10.30 به هتل رسیدیم اگرچه تحویل اطاقها ساعت 2 بود اما شانس با ما یار بود و توانستیم همان لحظه اطاقمان را بگیریم .

با توجه به پرواز 4.5 صبح بسیار خسته بودیم پس علیرغم میل باطنی مجبور به یک ساعت خوابیدن شدیم.پس از آن برای شروع از میدان تکسیم و خیابان استقلال شروع کردیم.و ناهار را در یکی از رستورانهای یکی از خیابانهای اطراف تکسیم خوردیم که من دونر کباب و همسرم اسکندرکباب خورد که 50 لیر شد.ما خیلی تمایل به امتحان کردن همه غذاهای ترکی داشتیم که برخی شان واقعا خوب و برخی واقعا بد بودند.

اما خیلی از همسفرمان اصلا از غذاهای ترکی خوششان نیامد.در کل هم غذاهای ما بهترند وشاید هم با ذایقه ما بیشتر سازگارند.

پس از صرف ناهار راهی تنگه بوسفر شدیم.در اسکله امینونو کشتی هایی هستند که شما را برای دیدن تنگه بوسفر میبرند.البته بعدا در ابتدای خیابان تکسیم یک فرد ایرانی به ما کاتالوگ تور کشتی بوسفر را داد که همراه صرف شام وبرنامه های رقص بود.و قیمت آن35دلار بود.قیمت تور خودمان برای کشتی 65دلار بود اما اگر هدفتان فقط دیدن تنگه است میتوانید از همین کشتی هایی که ما روز اول استفاده کردیم استفاده کنید که قیمت آن 12لیر بود.البته کشتی رقص که شبهای بعدی رفتیم از اسکله کاباتش حرکت کرد اما دقیقا مطمین نیستم که از کاباتاش کشتی های معمولی هم حرکت کند پس میتوانید دراین مورد تحقیق کنید.در هرصورت ما از اسکله امینونو رفتیم که مسیرش را برایتان مینویسم:

روش های رسیدن به امینونو (کشتی های تنگه بوسفر)

1.در تکسیم ایستگاه زیرزمینی مربوط به اتوبوس امینونو را بپرسید (البته خیلی ها نمیدانستند که چنین اتوبوس هایی هم وجود دارد)با استانبول کارت سوار اتوبوس شوید وشما را جلوی اسکله پیاده میکند بازگشت هم با همین اتوبوس در همین مکان می توانید به تکسیم برگردید)

2.از تکسیم با فونیکولار به کاباتش بروید و از انجا با مترو به امینونو بروید.

فقط یادتان باشد اگر هدفتان رفتن به بازار میسی چاووشی و قهوه فروشی محمد افندی هست باید قبل از تاریکی به آنجا برویدچون اینجا هم مثل اکثر مغازه های استانبول شب زود بسته میشود.

در آن منطقه یک مسجد زیبا هم بود که از آن دیدن کردیم و از دکه های بقعه شکل که داخل آب بودند ساندویچ ماهی خریدیم

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

روز دوم

گشت نیم روزرایگان با تور در اینروز بود که شامل مراکزخرید و ناهار مختصر بودمرکز خرید اندر یک مرکز خرید چرم بسیار گران که شوی لباس هم داشت و مرکز خرید کاله سنتر و الویوم. اینقدر زمان تور کم بود که در هر مرکز خرید حداکثر 50 دقیقه بودیم و نهایتا میشد از یک طبقه دیدن کرد

پس از بازگشت به هتل به یک کافه رفتیم و قهوه ترک خوردیم سپس چون دو نفر از هتل با ما همراه شدند و خسته بودیم و حال بالا پایین کردن پله های زیاد مترو را نداشتیم یک تاکسی با چانه زدن گرفتیم که از 50 لیر راضی به 30 لیر شد و به منطقه ای رفتیم که در شب بازار شلوغی داشت و شب زنده ای بود کمی که جلوتر رفتیم پل بغاز درست در کنارمان بود و در شب بسیار زیبا مینمود.روبروی آن مسجد بیوک مجیدیه قرار داشت که در سال 1850ساخته شد که مانند عتیقه ای در کنار یک اثر مدرن جلب توجه می کرد و منظره زیبایی را ساخته بود.

 

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

سپس کمی پیاده روی کردیم و به یک رستوران غذاهای دریایی رسیدیم که غذاهای عجیب و گرانی داشت.و شام امشب آن برای دو نفرمان 140لیر آب خورد تازه ما غذای زیادی هم نخوردیم و پرس هایش بسیار کوچک بودند.

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

جالب است که موقع بازگشت با 20لیر به تکسیم برگشتیم.

روز سوم

در اینروز عازم منطقه سلطان احمد شدیم تا مسجد ایا صوفیه و سلطان احمد و کاخ توپکاپی را ببینیم.

مسیر:

از تکسیم با فونیکولار به کاباتاش رفته و از انجا با تراموا به سلطان احمد بیایید.

یادتان باشید مسجدها تا ساعت 6 و حرم تا ساعت 6و کاخ تا ساعت7 باز است وحتا کمی زودتر هم میبندند. با توجه به وسیع بودن کاخ حداقل 3ساعت را برای دیدن ان وقت در نظر بگیرید تا مثل ما مجبور نشوید بازدیدتان را ناتمام بگذارید.این نکته مهمی است و چون حرم زودتر بسته میشود بهتر است بازدید را از حرم شروع کنید. هم چنین در اینروز با خودتان آ یدی کارت به همراه داشته باشید که علتش را بعدا به شما خواهم گفت.

صف های مربوط به ایاصوفیه و مسجد سلطان احمد بسیار طولانی هستند و مملو از توریست های اروپایی. اما یادتان باشد چون مسلمان هستید لازم نیست وارد صف مسجد سلطان احمد شویدو نباید بلیط تهیه کنید.بهتر است در آنروز حجاب داشته باشید و یا ایستگاه مربوط به حجاب را پیدا کنید و بگویید مسلمان هستید. اینکار را قبل از رسیدن به ورودی اصلی مسجد انجام دهید چون آنجا یک نگهبان بدقلقی داشت که بجای اینکه یک خانم مسلمان را راهنمایی کند که از ایستگاه حجاب تهیه کند با بداخلاقی به او میگفت که باید بلیط بخرد و در صف بایستد!!آنهم چه صفی!!!شاید در آنروز600نفر بلکه بیشتر در صف بودند. اگر از افرادی که لباس توریست اینفورمیشن به تن دارند سوال کنید ایستگاه حجاب را نشانتان می دهند اما راحتتر آن است که در آنروز حجاب شالی در کیف داشته باشید.و لباستان هم با حجاب باشد.

برای ورود به ایا صوفیه صف واقعا طولانی است و چون تبدیل به موزه شده همه باید بلیط بخرند پس سعی کنید صبح زودتر آنجا حاضر باشید. درضمن در ایاصوفیه و توپکاپی دستگاهی بشما میدهند که جاهای مختلف مسجد وکاخ را به زبان فارسی برایتان توضیح میدهد. اما برای دریافت آن باید یک آیدی کارت مثل پاسپورت همراهتان باشد تا گرو بگذارید. اجاره دستگاه در توپکاپی 35لیر بود.

بلیط ایاصوفیه 30لیر بلیط حرم15 و توپکاپی 30لیر

برای صرف نهار در محوطه و و نیز در طرف دیگر خیابان رستوران های زیادی هست که با حدود 85لیر آدنا کباب ویک غذای ترکی دیگر خوردیم. قبل از ورود به کاخ توپکاپی در محوطه یک کلیسای قدیمی بود که با ورودی 20لیر آنرا هم دیدیم. اینجا هم حواستان باشد که کلیسا را به آخرین گزینه موکول کنید تا زمانتان کم نیاید چون اگرهم نرسیدید خیلی چیز خاصی را از دست نداده اید.

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

پس از خروج از کاخ که واقعا جذاب بود گشتی در خیابان های اطراف زدیم و بلال بخارپز خوردیم که به خوشمزگی بلال های خودمان نبود.

پس از بازگشت ازسلطان احمد به رسم هرشب گشتی در استقلال و خیابان های اطراف تکسیم زدیم و شام کوفته خوردیم.

روز چهارم

صبح پس از صرف صبحانه در هتل تصمیم به رفتن به برج گالاتا و سپس آکواریوم گرفتیم.

مسیر برج گالاتا:

سر میدان تکسیم تراموای قدیمی قرار دارد که با استانبول کارت شما را به انتهای استقلال میبرد از آنجا تابلوی برج گالاتا را میبینید کمی که پیاده روی کنید به برج میرسید. یادتان باشد که دستگاه شارژ استانبول کارتتان درست سر تکسیم روبروی گلفروشی هست.و همانجا هم ایستگاه ترامواست. (فقط بعد از استفاده از تراموا حواستان به شارژ کارتتان باشد چون گویا شارژ زیادی میگیرد و ما بعد از آنکه به اکواریوم رفتیم با اینکه شارژ زیادی داشتیم فهمیدیم شارژ کارتمان تمام شده و در آنجا دستگاه شارژ هم نبود و مجبور شدیم با تاکسی برگردیم.)

برج گالاتا بسیار زیباست ورودی آن 25 لیر بود با آسانسور به طبقه 7رفتیم و بعد راه پله های منحنی زیبایی رو طی کردیم و به بالاترین طبقه رسیدیم و با منظره زیبای استانبول در زیر پاهامان مواجه شدیم.

از آنجا پل بغاز مسجد ایاصوفیه و کل استانبول دیده میشد که واقعا زیبا بود.

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

دریک طبقه هم با پوشیدن لباس سلاطین عثمانی عکسهای خاطره انگیزه ای گرفتیم هرعکس 15 لیر.

و اگرچه می دانستیم که پل گالاتا در فاصله کمی هست اما برای رسیدن به ون های رایگان آکواریوم مجبور شدیم سریع برگردیم. با تراموا مجددا به تکسیم برگشتیم.

راه های رفتن به آکواریوم

1.ون های رایگان در ساعات 10.15 و12.15و 2.15 حرکت میکنند که جایگاهشان را اگر از بیگ باس ها بپرسید با دست نشانتان میدهند(حدودا بعد از هتل مرمره یک میدان کوچک هست در آن سمت خیابان) صف طویلی بود که بدلیل شلوغی بیش از حد ون رایگان پرشد

بعد ون دیگری آمد که با نفری ده لیر به اکواریوم میرفت اما آن هم پرشد و ما بادوستان هم هتلیمان که اتفاقی در صف ملاقاتشان کردیم یک تاکسی با 50لیر گرفتیم .علت شلوغی گویا این بود که روز تعطیل بود.یادتان باشد که روزهای شنبه ویکشنبه تعطیل است.پس اگر به اکواریوم میروید زود بروید که اول صف باشید یا روز غیر تعطیل بروید.یا گروهی بروید که تاکسی بگیرید.

2.طبق نقشه اصولا چون اکواریوم در فلوریا هست میشود با مترو از تکسیم به مجیدیه بروید و سپس از آنجا با متروباس (خط قهوه ای کمرنگ بر روی نقشه) به فلوریا بروید.

بلیط آکواریوم با سینمای 5بعدی و تالار آینه 48لیر

بلیط اکواریوم با یکی از این دوتا 45 لیر!!!!

پس از گشت در اکواریوم که واقعا جالب بود به تالار آینه رفتیم و بعد همسرم به سینما 5بعدی رفت و من گشتی در مرکز خرید دریایی انجا زدم که همه چیز دریایی از قاب عکس و خودکار و خط کش و عروسک وجود داشت. بعد ناهار را در رستوران آنجا خوردیم که برای دونفرمان 49 لیر شد.

برای برگشت بر روی مانیتورهای موجود در آنجا ساعت حرکت ون رایگان نوشته شده بود اما ما هرچه منظتر ماندیم ونی نیامد!! و با پرس وجو فهمیدیم در آنطرف خیابان ایستگاه اتوبوس برای امینونو وجود دارد و میدانستیم که از امیننونو با تراموا راحت به تکسیم برمیگردیم.اما خوشحالیمان دیری نپایید چون در اتوبوس فهمیدیم شارژ کارتمان تمام شده و اصلا دستگاه شارژی آنجا وجود ندارد.(گویا تراموای استقلال شارژ زیادی ازمان گرفته بود) پس باز هم با تاکسی و اینبار با 45 لیر به تکسیم برگشتیم.

پس حواستان باشد اگر به فلوریا میروید چه برای اکواریوم یا پارک آبی حواستان به شارژ استانبول کارتتان باشد چون بقول معروف انجا دور از آبادیست و دستگاه شارژ پیدا نمیشود و مثل ما سروکارتان می افتد با تاکسی های خانمان برانداز استانبول.

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

پس از بازگشت از اکواریوم به مرکز خرید جواهر رفتیم.

مسیر مرکز خرید جواهر:

از تکسیم با مترو به شیشلی میروید و با چند قدم پیاده روی به مرکزخرید جواهر میرسید.

البته بسیار مرکز گرانی است و اگر قصد خرید های گران را ندارید اینجا را توصیه نمیکنم.

در مسیر بازگشت با دو خانم ایرانی همراه شدیم و با مترو به تکسیم رسیدیم و طبق روال هرشب از شبهای استقلال لذت بردیم و شام خوردیم که همسرم لابستر و من طبق معمول غذای ترکی خوردم که کلا40لیرشد. رستوران کردی بود و خواننده داشت و تعدادی از مهمانان در خیابان به پایکوبی پرداختند که این هم نمونه ای از شب زندگی استانبول بود. و همسرم که دوست داشت قلیان های آنجا را تجربه کند قلیانی کشید و من هم چای ترکی خوردم.

روز پنجم

طبق برنامه قبلی با اطلاعاتی که از سفرنامه ها بدست آورده بودم رفتن به جزایر پرنسس را برای خلوت تر بودن جزیره به روز غیرتعطیل موکول کردیم.به همراه دوستانی که دیروز پیدا کرده بودیم و دونفر دیگر از هم هتلی هایمان عازم جزایر شدیم.

مسیر رفت به جزایر پرنس:

از تکسیم با فونیکولار به اسکله کاباتش و از آنجا سوار بر کشتی عازم جزایر شدیم. ساعت حرکت کشتی 9.30 بود کمی زودتر آنجا باشید چون کشتی که پرشود مجبورید سرپا بایستید آنهم برای بیش از یک ساعت.برای کشتی هم در اینجا می توانید از استانبول کارت استفاده کنید.و با 4لیر به جزیره بروید.

حدود یک ساعت و شایدم مقداری بیشتر در راه هستید.حواستان باشد که اگر می خواهید به بزرگترین جزیره بروید و کالسکه سواری کنید باید در آخرین جزیره پیاده شوید که بیوک آدا نام دارد.پس از پیاده شدن هم در اسکله به ساعت برگشت کشتی ها دقت کنید تا مبادا جا بمانید.

در آنجا با کالسکه که 4نفره بود و هرکالسکه 75 لیر بود دور جزیره را گشتیم.متاسفانه آن روز بارانی شد و بوی اسب ها بشدت آزاردهنده بودو اسب ها هم در جاده لیز میخوردند و اسب نگون بدبختی را دیدیم که بر روی آسفالت کشیده میشد و کنترل کالسکه از دست درشکه چی خارج شد اما نهایتا بخیر گذشت.پس بد نیست قبل رفتن به جزیره از آب وهوا هم مطمین شوید. بطور کلی تورهای استانبول شهریور بهترین زمان برای سفر است زیرا آب و هوا خنک و دلنشین است و گرما یا سرمای زیاد اذیتتان نمی کند.

دوچرخه هایی هم برای کرایه کردن بود با قیمت ده لیر و البته آیدی کارت که من درحالیکه هنوز طول همان خیابان را طی نکرده بودم دوچرخه را پس دادم چون شیب زیاد جزیره و خیس بودن جاده و عبور و مرور کالسکه ها واقعا کار را سخت میکرد.

پیاده شروع به گشت و گذار در جزیره کردیم و بعد ناهار خوردیم. بعد ناهار کنار اسکله منتظر قایقی شدیم که مارا رایگان به پلاژ برد تا شنا کنیم

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

ورودی پلاژ25لیر بود.قبل از پیاده شدن ساعت برگشت قایق را پرسیدیم و گفت که ساعت 5 و 6 به جزیره بر میگردد.پس از بازگشت با قایق سوار بر کشتی به کاباتاش برگشتیم و تصمیم گرفتیم برای خرید به عثمان بی برویم.با فونیکولار به تکسیم و از آنجا با مترو به عثمان بی رفتیم.

مسیر رفتن به عثمان بی:

از تکسیم با مترو به راحتی به عثمان بی بروید.

با شروع شب مغازه های عثمان بی، کم کم شروع به بسته شدن کردند و ما فقط توانستیم از السی واکیکی که دیرتر از بقیه بسته شد کمی خرید کنیم.سپس با مترو به تکسیم برگشتیم و در استقلال گشتی زدیم و اینبار گروهی از جوانان ایرانی را دیدیم که ترانه ای ایران را اجرا می کردند و جمعیت ایرانیان استقلال هم آنها را همراهی میکردند و شور خاصی ایجاد شده بود.

روز ششم

هرچند که من علاقه زیادی به رفتن به پارک آبی نداشتم، اما بخاطر همسرم تسلیم شدم.گویا استانبول دو پارک آبی دارد که یکی دلفیناریوم هم دارد و به تکسیم نزدیکتر است.اما پارک آبی که ما رفتیم بسیار دور بود اما ون رایگان روبری هتل مرمره بین ساعات 9.15 تا 10.15 داشت و ساعت بازگشتش هم 17.30-17.50 بود.اگر جلوی وافی بانک بایستید ون های رایگان را خواهید دید.که خوشبختانه برخلاف اکواریوم صف شلوغی نداشت شاید بعلت اینکه روز غیرتعطیل بود.

اگرچه پارک آبی چندان مجهزی نبود اما در کل برای آرامش یکی دوساعته خوب بود.فقط حواستان باشد که حتما با خود مایو ببرید زیرا مایوهای موجود در پارک بسیار گران است.ورودی اش برای آقایان45لیر برای خانم ها 30 لیر و برای کودکان کمتر بود.

پس از یکی دو ساعتی تفریح در انجا چون آخرین شبمان را در استانبول پیش رو داشتیم و میخواستیم حداکثر استفاده را ببریم، لذا تا ساعت 5.30 منتظر نماندیم و خودمان به تکسیم برگشتیم.برای برگشت میدانستم که میشود از متروباس استفاده کرد اما ایستگاهش را بلد نبودیم که وقتی از یک پلیس پرسیدم با خوشرویی برایمان توضیح داد که باید با اتوبوس به ایستگاه برویم در همین حال اتوبوسی سر رسید آقای پلیس برای اتوبوس دست نگه داشت که بماند و سوارمان کند.که اتوبوس ما را در ایستگاه متروباس پیاده کرد و از آنجا با متروباس به مجیدیه و از آنجا با مترو به تکسیم آمدیم. اما مسیرش کمی طولانی است.

چون خودم در نقشه نمیتوانستم مجیدیه را پیدا کنم برایتان نوشتم که نوشتنش این شکلیست:

مجیدیه = mecidiyekoy

انصافا پیدا کردن آدرس در استانبول برای من از پیدا کردن آدرس در تهران بسیار آسانتر بود و همسرم هم همین نظر را داشت.

پس از بازگشت از هتل چون هتلمان ماساژور فیلیپینی داشت حیفم آمد که استفاده نکنیم که برای یک ساعت 250لیر میگرفت که با چانه زدن حاضر به صدلیر برای نیم ساعت شد. در محوطه ایاصوفیه هم ماساژ وجود داشت که بنظرم خیلی ارزانتر هم بود اما آنجا شما عملا وقت اینکار را نخواهید داشت.

سونا و استخر هتل رایگان اما ماساژ و حمام ترکی پولی بود.

پس از کمی استراحت در این قسمت هتل که واقعا آرامش بخش بود خودمان را برای رفتن به کشتی تنگه بوسفر که همراه برنامه رقص بود و یک جوان ایرانی در ابتدای استقلال بما معرفی کرده بودآماده کردیم که ما را با ون به کاباتاش برد و در ون نفری 35 دلار را ازمان گرفت در کشتی منظره شب بسیار زیبا بود

در کشتی هم غذای جالبی سرو نشد برنامه های رقص و پایکوبی هم بود وباز هم تنگه بوسفر که در شب زیبایی دو چندانی داشت.دوباره ون حدود ساعت 12 ما را به تکسیم برگرداند. وما بعنوان آخرین شب استقلال در این خیابان بلند قدم زدیم و با شبهای استانبول وداع کردیم.

روز هفتم (روز آخر)

سریع چمدانمان را بستیم و تحویل امانات هتل دادیم چون ساعت 5 باید در لابی برای رفتن به فرودگاه جمع میشدیم

سپس چون تراموا در آنروز بدلایلی که نفهمیدیم کار نمیکرد پیاده به وسط استقلال رفتیم و کلیسای سنت آنتونی را دیدیم که واقعا زیبا بود.با کمی دیگر پیاده روی به متروی انتهای استقلال رسیدیم و از انجا با مترو به تکسیم و از آنجا با فونیکولار به کاباتش رفتیم و با کمی پیاده روی در طول ساحل به کاخ دولما باغچه رسیدیم.که ورودی آن 45لیر بود.باز هم توصیه میکنم دیدین این کاخ را هم با فرصت انجام دهیدهرچند به اندازه کاخ توپکاپی وقت گیر نیست اما بسیار جذاب است و ارزش دیدن را خواهد داشت.

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

 سفرنامه استانبول، مرداد 94

صف بلیط بسیار طویل بود و ماهم باید ساعت 5 برای رفتن به فرودگاه در لابی هتل می بودیم پس قسمت حرم را خیلی سریع طی کردیم و پس از بازگشت به تکسیم سریع ناهار خوردیم و خرید باقلوا را که به آخرین ساعات موکول کرده بودیم سریعا انجام دادیم و دوان دوان به هتل برگشتیم. و این آخرین لحظات ما در استانبول بود.

مسیر رسیدن به کاخ دولما باغچه

از تکسیم با فونیکولار به کاباتاش رفته و با کمی پیاده روی در طول اسکله به کاخ می رسید.

اما کمی راجع به هتلمان هم بگویم . هتل ما هتل برجر در تکسیم بود.که یک بوتیک هتل است.هتل نوساز و واقعا تمیزی است.عکس هایی که در سایت ها ازین هتل میبینید کاملا با واقعیت مطابقت دارد. اگرچه اطاق های کوچکی داشت (هرچند که آنطور که من شنیدم هتل های استانبول کلا اطاقهای کوچکی دارند) اما حسن اش تمیز بودن واقعیش بود.ضمن اینکه در استانبول شما هتل نشینی ندارید و فقط برای خوابیدن از هتل استفاده میکنید بنابراین کوچک بودنش چندان مهم نیست.

هتل برجر روی شیب بود و این یکی از معایبش بود چون شبها که خسته برمیگشتیم باید سراشیبی نه چندان کوتاهی را طی میکردیم تا به هتل برسیم.

رسپشن هتل بسیار بسیار مودب بودند و تسلط کامل به زبان انگلیسی داشتند و تمام سوالات را با خوشرویی پاسخ میدادند و در پیدا کردن آدرس ها و ساعات کار اماکن و زمان ترانسفر ون های رایگان راهنمایی های خوبی میدادند و اگر هم نمیدانستند با پرس و جوی تلفنی بلاخره جواب سوالتان را پیدا میکردند.

صبحانه بسیار کامل و عالی داشت استخر و سونای رایگان بسیار تمیز و عالی و حمام ترکی و ماساژ که ماساژورش هم بسیار کاربلد بود.و اگر بخواهم به هتل برجر امتیاز بدهم و بجز قرار داشتن در سراشیبی از 10 امتیاز 10 را برایش در نظر میگیرم.

نویسنده :سارا هادیان