دانستن فاصله چابهار تا شهرهای مهم ایران و شناخت مسیرهای رسیدن به این بندر، از مسائل مهم مسافران این مقصد است. چابهار، یکی از شهرهای جنوبشرقی ایران و مهمترین بندر در ساحل دریای عمان است. این بندر، بهدلیل موقعیت جغرافیایی منحصربهفرد و اهمیت اقتصادی و
سفر به چابهار از سفرهایی است که هر ایرانگردی دوست دارد تجربه کند. شاید خیلیها تصور کنند که چابهار در جنوب استان سیستانوبلوچستان، جزو مناطق محروم است و جاذبهای ندارد؛ درحالیکه این شهر یکی از غنیترین شهرهای استان و حتی کشور است. دریا و ساحلهای متفاوت، جنگل
جاهای دیدنی چابهار شما را غافلگیر میکند. چابهار، از زیباترین و بکرترین مناطق جنوبی ایران است که شاید در مقایسه با دیگر مکانهای توریستی کشورمان، توجه کمتری به آن شده باشد. به همین دلیل، در این مطلب از لستسکند تصمیم گرفتهایم درباره مناطق دیدنی چابهار
روز دوم عید بود که تصمیم به سفر چابهار گرفتیم. بلیط رفت و برگشت رو از هواپیمایی سپهران خریداری کردیم. بلیط رفت ساعت ۷ صبح 4 فروردین 1403 به قیمت ۱۷۰۰ که تقریبا بدون تاخیر حرکت کرد. بوئینگ ۷۳۷ بود و خیلی راحت.ساعت حدود ۱۰
درود بر عاشقان سفر فروردین 1403 وقت سفر به بلوچستان بود. دیاری که 7 سال پیش با جمعی از دوستای خوبم، رفته بودم. چابهار از نگاه من آخرین نقطه ایرانه. جایی که از همه لحاظ محرومه و نیاز های اولیه چالش های بزرگیه. مشکل سوخت ،امکانات
ساحل درک چابهار بسیار زیباست. اینقدر زیبا که پس از حدود یک ماه زمان از بازگشت از این شهر زیبا هنوز هم دلم را آنجا جا گذاشته ام و توصیه می کنم حتما حتما به این شهر بروید و جاذبه های فراوان این شهر را ببینید.
شهرچابهار مرکز شهرستان چابهار و جنوبی ترین شهر سیستان بلوچستان است که در نزدیکی دریای مکران و اقیانوس هند قرار دارد. کشتی های اقیانوس پیما می توانند به راحتی در اسکله این شهر پهلوگیری کنند. بندر چابهار نزدیک ترین راه آبی به کشورهای محصور در خشکی مثل ازبکستان، تاجیکستان، قزقیزستان، ترکمنستان، افغانستان و قزاقستان است.
چابهار به دلیل موقعیت خاصی که دارد جزو بنادر مهم بازرگانی کشور به حساب می آید و سرمایه گذاری های مختلفی در آن انجام شده است. این موضوع باعث شده که راههای ارتباطی آن به شهرها و کشورهای دیگر بیشتر شود. علاوه بر بندر چابهار که کشتی های اقیانوس پیما می توانند در آن پهلوگیری می کنند، فرودگاه چابهار میزبان پروازهای مختلفی است که از سرتاسر ایران به این شهر می روند.
آب و هوای شهر «چهار بهار» همانطور که از نامش پیدا است در طول سال معتدل و بهاری است. شهر چابهار را می توان خنک ترین بندر جنوبی ایران دانست. این شهر در فصل تابستان به نسبت شهرهای جنوبی خنک تر است. در فصل تابستان نیز آب و هوای معتدل و بهاری دارد. در اردیبهشت و خرداد ماه رطوبت هوا در این شهر به اوج خود می رسد و هوا به شدت شرجی می شود. دمای هوای این شهر در ماههای گرم سال بالاتر از ۳۱ درجه سانتی گراد نمی رود و در سردترین زمان به ۱۹ درجه سانتی گراد می رسد.
بهترین زمان سفر به چابهار را می توان بین ماه های آبان تا اواسط فروردین دانست. در هر روزی از سال که دوست داشته باشید می توانید به این شهر زیبا سفر کنید و از آب و هوای مطبوع آن نهایت لذت را ببرید اما آب و هوایی که در ابتدای آبان تا اواسط فروردین تجربه می کنید بهتر از ماههای دیگر سال است و گرمای هوا شما را کمتر اذیت می کند.
اگر دوست دارید زمانی به چابهار سفر کنید که شهر خلوت است و تعداد گردشگران در کم ترین تعداد ممکن هستند، اوایل اردیبهشت تا اواخر تابستان بهترین زمان برای شما است. در این مدت به دلیل شرجی شدن هوا، گردشگران خیلی کمی را در شهر می بینید. قیمت هتل ها و اقامتگاه های در این مدت کمتراز طرفی تعطیلات عید و سه ماه زمستان بیشترین تعداد گردشگر را در شهر چابهار خواهید دید و قیمت اقامتگاه های این شهر بیشتر از همیشه است.
شما می توانید در سفر به چابهار از جاذبه های تاریخی ( روستای تیس، قلعه تیس، قبرستان اجنه، مسجد جامع تیس، بقعه سید غلام رسول، غارهای بان مسیتی، بازار بلوکها ) و جاذبه های طبیعی (تلاقی کویر با دریا در سواحل درک و تنگ، اسکله کنارک و بریس و پزم و ...، ساحل پزم و کمب و خرچنگها و ... ، جنگل حرا، خلیج گوادر، انجیر معابد، کوه گل فشان، نالاب لیپار، کوههای مینیاتوری و مریخ و ...) دیدن کنید.
برای سفر به چابهار می توانید از گزینه سفر هوائی ( حدودا دو ساعت از تهران ) یا سفر زمینی استفاده کنید.
برای اقامت در این شهر می توانید از هتلهای متعدد این شهر یا از گزینه های ارزانتر مثل خانه های اجاره ای یا اقامتگاههای بومگردی استفاده کنید.
کلا خود شهر چابهار که خیلی توسعه یافته نیست و امکانات زیادی ندارد ولی در سفر به این شهر می توانید از جاذبه های منحصر بفرد و آب و هوای بسیار عالی در این شهر استفاده کنید.
منطقه آزاد چابهار شهری در جنوب ایران، که قطعا برای همه اسمی آشناست به خصوص در سالهای اخیر که به قسمت توریستیش بیشتر توجه شده. این شهر برای جاذبههای دیدنیش به سه قسمت مرکزی، شرق و غرب تقسیم میشه. قسمت غربیش شامل جاذبههای دریاچه صورتی لیپار و دریای گواتر و جنگل حرا، بندر بریس و کوههای مریخی هستش، تو قسمت مرکزی هم شما میتونید از بازار ها کافههای لب دریا دیدن کنین و تو قسمت غربی هم تلاقی دریا و کویر، تک نخل ساحل و درهی حیوانات رو ببینین!
برای بازدید از چابهار شما حداقل به سه روز برای دیدن جاهای مهمش نیاز دارید.
تو قسمت مرکزی چشم دریا رو هم میتونید ببینید و توی تابستونها آب فشان رو هم دارید و توی زمستون تو قسمت غربی میتونید دریای روشن یا پلانکتونها رو ببینین. یکی از زیبایی های دریای چابهار این که در نزدیکی ساحلی کویری قرار داره و به همین دریای اونجا رو با باقی جاها متفاوت میکنه.
مردم چابهار بسیار خون گرم و مهمان نواز هستن. از غذاهای چابهار انواع ماهیها رو داریم که هر کدومش طعم خاص خودش رو داره. البته یه نوع خوراک مرغ هم دارن که کراهی گفته میشه و اون هم بسیار خوشمزهس. در شرق و غرب شما به جای رستوران برای غذا اقامتگاه های بومگردی رو دارین که میتونید بعد از خوردن غذا چای هم بخورین و استراحت هم بکنین. قیمت غذاها هم اینجا بسیار مناسبه. خرید سوزندوزی های بلوچی هم تو بازار امکان پذیره هم تو جاهایی مثل کنار دریاچه لیپار یا درخت انجیر معابد که این جا ها قیمت دست بند و سربندها مناسبن و سوغات های کوچیکن. اما توی بازار داخل خود منطقه آزاد لباس های دست دوز قیمت هاشون خیلی گرون هستش که به خاطر خاص بودن و کار دست بودن واقعا ارزش دارن.
توی چابهار وسیله ی نقلیه ی عمومی نیست مگه این که خودتون تاکسی بگیرید. برای رفتن به غرب و شرق هم باید ماشین دربست کرایه کنید که تو زمانی که ما. فتیم برای قسمت غرب از ما ۳۰۰ و برای قسمت شرق که دورتر بود از ما ۶۰۰ گرفتن. که اتفاقا خیلی هم برامون خوب حساب کردن و رانندهمون واقعا خوشبرخورد بودن و کلی هم باهامون راه اومدن از نظر مبلغ کرایه.
در مجموع یکی از شهرایی هستش که سفر بهش رو حتما بهتون توصیه میکنم و اگه وقت کم دارید میتونید از گواتر و دیدن نهنگ ها بگذرید و بریس و چشم دریا و تک نخل و تلاقی دریا رو برای دیدن در الویت قرار بدین.
یه چیز جالب دیگه ای که برام تو چابهار وجود داشت کشیدن قلیون به صورت خانوادگی تو کافه ها بود که چه پسر چه دختر حتی ۸ یا ۹ ساله در کنار پدر و مادرشون قلیون میکشیدن که تابه حال ندیده بودم.
شب های چابهار هم تو قسمت بازار تقریبا زنده و پویاست و همیشه مردم در حال گشتو گذار و خوردن آب میوه و بستنی هستن.
چابهار یکی از شهرهای سیستان و بلوچستان است که در کرانه ی دریای مکران و اقیانوس هند قرار دارد.
چابهار علاوه بر موقعیت جغرافیایی خاص داشتن اسکله های مشهور که توانایی پهلوگیری کشتی های اقیانوس پیما را دارد داری طبیعتی فوق العاده زیبا و خاص است که در تمام طول سال هوایی مطلوب دارد و به همین دلیل به آن چهاربهار یا چابهار میگویند.
چابهار دارای فرودگاه در شهرکنارک به فاصله 50 کیلومتری از شهر چابهار است و دارای خط راه آهن در حال احداث که هنوز بهره برداری نشده.
جاذبه های طبیعی این شهر بسیار زیباست و سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود جذب میکند.
از جاذبه های آن میتوان روستای درک .تلاقی کویر و دریا . بندر تنگ .خلیج گواتر . کوه های مینیاتوری . تالاب صورتی لیپار . اسکله بریس . ساحل صخره ای کمب . ساحل سنگی لیپار.شهرکنارک و ساحل پزم تیاب . جنگل های حرا. درخت انجیرمعابد .بازار بلوک ها.مسجدجامع اهل سنت . منطقه آزاد .مسجد و غار تیس و ....نام برد.
برای اقامت در این شهر هتل های نسبتا مطلوبی مانند هتل لاله و هتل لیپار قرار دارد و دارای اقامتگاه در بلوچ است که مکانی زیبا و به نسبت باکیفت تر از هتل است و یا سویت های اجاره ای برای اقامت.
شهرزیبایی که با وجود جاذبه های منحصربه فردش میتواند بهترین قطب گردشگری در ایران باشد اما متاسفانه مردمش در محرومیت به سر میبرند و حتی آب آشامیدن لوله کشی ندارند.
به نظرم دختران و زنان نقش بسیار پررنگی در اداره خانواده و درآمد دارند با کارهای هنری زیبا و سوزن دوزی طراحی حنا و فروش هنرهای دستی.
شهرزیبایی که دراینده امیدوارم به زیباترین و مرفه ترین جای ایران تبدیل شود و هیچ منطقه محرومی رو دیگه اونجا شاهد نباشیم.
چابهار یکی از شهرهای ساحلی و جنوبی ترین شهر استان سیستان و بلوچستان است که در مجاورت دریای عمان و اقیانوس هند قرار دارد. چابهار علاوه بر موقعیت بازرگانی، دارای جاذبههای فراوان تاریخی و طبیعی است. آب و هوای این شهر همیشه بهاری و معتدل است و به همین دلیل چابهار (چهاربهار) نامیده میشود. سوغات چابهار، صنایع دستی و خوراکی های دریایی مثل ماهی است. شهر چابهار جاذبه های بی نظیری دارد که در سال های اخیر به شدت مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. از جمله این جاذبه ها میتوان از ساحل درک، تالاب صورتی، کوه های مریخی، کوه گل افشان، بندر بریس، بندر گواتر، بندر تنگ و ۱۰ ها جای دیدنی دیگر نام برد.دنیای زیبای براسان و رستوران خلیج از بهترین رستوران های چابهار هستند. بومیان معتقد هستند در گذشته افراد زیادی به خاطر قیمتهای مناسب، برای خرید به چابهار سفر میکردند، اما در سالهای اخیر و نابسامانی وضعیت اقتصادی کل کشور، قیمتهای اجناس موجود در این شهر تفاوت چندانی با شهرهای دیگر ندارد. بندر چابهار به خاطر موقعیت جغرافیایی مناسب و دسترسی به کشورهای حاشیه عمان و اقیانوس هند، از نظر تجاری برای منطقه بسیار مهم و حیاتی به شمار می رود.
شهر چابهار شهر همیشه سبز زیبا و خاطره انگیز بود. حمل و نقل با تاکسی بیسیم و خطی انجام می شد. البته لیدر محلی هم بود که برای دیدن اطراف در وقت صرفه جویی می شد. برای دیدن جاذبه ها ورودی لازم نبود و ۳ یا۴ شب تورهای چابهار انجام می شد که با برنامه ریزی اگر با وسیله شخصی برویم زمان بیشتری برای دیدن هر مکان خواهیم داشت. راه اهن مستقیم به چابهار نیست و از بندرعباس و زاهدان تنها قسمتی که با مسیر ریلی امکان پذیر بود. فرودگاه چابهار در کنارک با فاصله تقریبا ۴۵ دقیقه از شهر فاصله داشت. منطقه ازاد تجاری در نزدیکی قسمت مسکونی شهر که چند هتل هم نزدیکش بود. قیمت بعضی کالاها خوب بود. پلاژ تیس در نزدیکی شهر و شهربازی کوچکی داشت. از جاذبه های نزدیک مثل غارهای سه گانه، قلعه پرتقالی ها، اسکله کنارک، پزم و تیاب، بندر تنگ، درک، اسکله بریس، بندرگواتر دیدن دلفین ها و جنگل حرا، ساحل رمین، کمب و دریاچه صورتی و... است. به گفته مردم گوشت قرمز کمیاب بود و مرغ هم کمی گرانتر از بقیه جاها بود ولی میوه قیمت مناسبی داشت. غذا رستوران سنتی و غذای دریایی داشت بعضی که با تور به بیرون شهر می رفتند برای صرف غذا به اقامتگاه های بومگردی می رفتند. اب شهر قابل شرب نبود و از اب معدنی برای نوشیدن استفاده می شد. از نظر اقامت هتل، بومگردی و سوییت اجاره ای بود. امن ترین نقطه سیستان و بلوچستان چابهار بود. در حاشیه شهر بلوکه سیمانی و برگ نخل خانه خانه بعضی از مردم شده بود و باز جایی در ارتفاع ویلاهای شیک به چشم می خورد. در کل جایی که از نظرم زیبایی هایی از جزیره قشم و غرب هرمزگان و جزیره هرمز را یک جا در ان می توان دید.
شهر چابهار در جنوب شرق استان سیستان وبلوچستان قرار دارد،که از مهم ترین شهر های بندری ومناطق آزاد وتنها بندر اقیانوسی کشور محسوب میشودواز نظر جاذبه های طبیعی وتاریخی توجه بسیاری از گردشگران رابه خود جلب کرده.از جمله جاذبه های شهر چابهار کوههای مریخی،بندر بریس ،ساحل درک،باغ میوه های استوایی،معابد درختان انجیر ،ساحل لیپارو...را میتوان نام برد.چابهار به خاطر داشتن آب وهوای زیبای بهاری ومعتدل به بهشت جنوب ایران شهرت دارد.مردمان این شهر به گویش بلوچی با لهجه های جدگال،کنارکی،تیسی،دشتیاری وباهوکلاتی صحبت میکنند.اکثر مردم چابهار سنی ومذهب حنفی دارند. مردان وزنان بلوچی لباسهای محلی مخصوص شهر را میپوشند.روی لباسهای زنان چابهار سوزندوزی کار شده که هنر دست زنان است و با طرحها و رنگهای خیلی شاد درست شده درضمن قیمت لباسها خیلی گران است.ازغذاهای معروف محلی بریانی مرغ،تنورچه،ماهی شوریده و... میتوان نام برد.درمنطقه آزاد چابهار پاساژهای زیادی وجود دارد که برای خرید میتونید به این منطقه برید.بیشتر گردشگران برای آمدن به این شهر زیبا با هواپیما سفر میکنندولی نکته ای که وجود دارد در سه ماه فصل زمستان به خاطر زیاد بودن گردشگر قیمت بلیط هواپیما مقداری گرونه ودر سه ماه فصل پاییز قیمت بلیط ها ارزونتر است.ولی اگر مثل بنده خواستید هزینه سفر به این شهر کمتر بشه میتونید با قطار به زاهدان سفر کنید و از شهر زاهدان هم دیدن کنید واز زاهدان هم با اتوبوس با طی کردن مسیر ۸ ساعته به چابهار برسید.خوشبختانه خط ریلی مستقیم تهران به چابهار در سال آینده به بهره برداری میرسد.
چابهار یکی از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان است که در جنوب شرقی ایران و در کنار آب های اقیانوس هند و دریای عمان قرار دارد.چابهار همانطور که از نامش پیداست به چهاربهار معروف است یعنی در تمام فصول سال آب و هوای خنک و معتدل دارد.بهترین فصل برای دیدن زیبایهای چابهار فصل پاییز و زمستان است .
آب و هوای چابهار در فصل پاییز و زمستان بسیار دل انگیز و بهاری میباشد اما در تابستان بسیار گرم و شرجی است و ماهای طلای چابهار دی و بهمن ماه میباشد.از زیبای و گشت های چابهار میتوان گشت غرب که شامل باغ میوه های استوایی ،کوه گل افشان ، بندر تنگ، تلاقی کویر و دریا ،ساحل کشتی سنگی ،دره تندیسها و ساحل درک است و گشت شرق شامل ساحل کمب،تالاب صورتی لیپار،انجیرمعابد،اسکله صخره ای بریس،جنگل های حرا گواتر که نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان میباشد.گشت های داخل شهر چابهار هم میتوان اسکله لیپار، بازار بلوک،دریا کوچک،منطقه آزاد تجاری که شامل پاساژهای متنوع برای خرید،بازار سنتی ،روستای تاریخی تیس،غارهای سه گانه بان میستی، مسجدتیس نام برد.از غذاهای معروف چابهاری میتوان کرایی مرغ، ماهی شوریده،بریانی ،ترشی انبه،پکورا ،نان محلی نام برد.این شهر فاقد گاز است و کمی خرج و مخارج در این شهر گران است.
راههای دسترسی به چابهار
گزینه اول که راحت و کوتاه ترین راه میباشد، هواپیماست و با استفاده از سایت های معتبر به راحتی بلیط های هواپیما را میتوان تهیه کرد همچنین فرودگاه کنارک در فاصله پنجاه کیلومتری از چابهار میباشد.که با ماشین مسیری یک ساعته است.
گزینه دوم قطار، اما شهر چابهار ایستگاه ریلی ندارد و برای رسیدن به چابهار باید از قطارهای مسیر زاهدن یا بندرعباس استفاده کرد و از آنجا به وسیله اتوبوس به چابهار رفت .
گزینه سوم پایانه و ترمینال مسافربری جنوب در تهران و ترمینال مسافربری مکران در فاصله پنج کیلومتری از چابهار و از طریق سایت اینترنتی و دفاتر تعاونی قابل رزرو است.
گزینه سوم هم ماشین شخصی که میتوان از جاده های زیبا و شهرهای که در طول مسیر است نیز بازدید کرد. مردمان چابهار مردمانی بسیار خونگرم ، مهربان و مهمان نوازند . زنهای این منطقه لباسهای زیبا و رنگارنگی دارند که هنوز که هنوزه هم مردان و هم زنان اسالت خود را حفظ کرده و ادامه داده اند.از ملزومات سفر به چابهار میتوان عینک آفتابی ، کلاه لبه دار ،ضدآفتاب ،کفش مخصوص پیاده روی و کفش مناسب کنار ساحل و همچنین اسپری دفع حشرات برای فصول گرم(تابستان) نام برد.
برای چابهار ۳ روز وقت بزارید کافیه، یک روز شرق یک روز غرب و یک روز خود چابهار
سمت غرب: روستای درک، گل افشان، جنگل استوایی، بندر تنگ، درخت انجیر معابد
سمت شرق: ساحل بریس، گواتر، ساحل سرخ و کوههای مینیاتوری
ساحل بریس: ۶۰ کیلومتری شرق چابهار که منظره فوق العاده که وجود قایق های زیاد خاصش کرده و از اینجا میتونید برید گواتر و دلفینارو ببینید و تو مسیر میتونید کوه های مینیاتوری و ساحل سرخ ببینید
روستار درک: ۱۳۵ کیلومتری غرب، تلفیق دریا و کویر که این نوع طبیعت یکی تو آفریقاست و یکی ایران من که همه جای ایران دیدم به جرات بهترین منظره ایران دیدم غروبش از دست ندید
و در مسیرش گل افشان و بندر تنگ و انجیر معابد و جنگل استوایی روحتما ببینید
بندر تنگ حتما صبح زود برید به دلیل جذر ومد نمیشه سوار قایق شید صبح ساعت ۸ خوبه چایی شیر رو فراموش نکیند
و خود چابهار هم که مراکز خرید و ساحل های فوق العاده داره بازار قدیمی هم سر بزنید.#گلفام_سفر
تا قبل از اينكه از نزديك اين شهر و ببينم حتي يك درصد هم احتمال نميدادم اين شهر انقدر متفاوت و منحصر به فرد و خاص باشه.
چابهار در استان سيستان و بلوچستان قرار داره، اين شهر زيبا رو درياي عمان و ساحل مكران احاطه كرده. تنها بندري هست كه قابليت ورود كشتي هاي اقيانوس پيمارو داره. و نزديكترين بندر به اقيانوس هند هست.
شغل اصلي مردان اين شهر: صيادي و ماهي فروشي، توربافي و اشتغال در كارخانه هاي كشتي سازي هست.
مردم اينجا به زبان بلوچي صحبت ميكنند، لباس هاي انها كاملا سنتي و بلوچي هست.
فرهنگ و زبان و غذاهاي چابهار به خاطر نزديكي و ارتباط با پاكستان برگرفته از پاكستان و هند هست.
متاسفانه اين شهر اب لوله كشي خوبي نداره و اب شهري كاملا شور و تلخ هست، براي اب اشاميدني فقط بايد از اب معدني استفاده كرد.
اب و هواي چابهار همانطور كه از اسمش پيداس ٤فصل بهاري هست، در گرمترين دما ٣٥ و سردترين دما ١٦ درجه هست.
چابهار و شهرهاي اطرافش جاذبه هاي ديدني بسيار زياد و منحصر به فرد و بكري داره. از مهمترين اين جاذبه ها ميتونم موارد زير رو نام ببرم: مزرعه موز، گلفشان، ساحل درك، بندرها و اسكله ها و ساحل هاي تفريحي متنوع مثل ليپار، بريس، پزم، دريا كوچك و بزرگ، ساحل تراس و اسكله رمين، كوه هاي مريخي، تالاب صورتي و ... نام برد. در روستاهاي اين شهر خيلي رستوران و سالن غذاخوري در دسترس نيست و براي صرف غذا حتما بايد از قبل با يكي از خانه هاي بومگردي هماهنگ كنيد. ولي در سطح شهر كنارك و چابهار رستوران هاي خوب و محلي هست.
جاده هاي اين شهر خيلي پيشرفته و مجهز نيستند، اينجا بنزين سهميه بندي هست و با هر كارت فقط ٢٠ ليتر بنزين ميتونيد بزنيد، فاصله پمپ بنزين ها از هم به نسبت زياد هست، جوري كه كنار خيابون و مغازه ها مردم محلي بنزنين رو در بشكه هاي ١ تا ٥ ليتري ميفروشن. و يه مورد ديگه اينكه از غروب به بعد به خاطر اينكه شتر تو مسير زياد هست، حتي راننده هاي بومي هم از رانندگي تو جاده ها اجتناب ميكنن. پس اگر تصميم داشتيد زميني به چابهار بريد حتما جانب احتياط رو رعايت كنيد. براي رفتن به چابهار از راه زميني با اتوبوس و ماشين و قطار و هوايي ميتونيد بريد، فاصله هوايي تهران تا چابهار با هواپيما ٢ الي ٢:٢٠ ساعت هست.
طبيعت و جاذبه هاي ديدني اين شهر بي نهايت بكر و زيبا هستند، چابهار به واسطه طبيعت و ساحل ها و اسكله هاي بينظيرش پتانسيل خيلي خوبي براي جذب گردشگر داره.
از غذاهاي محلي چابهار: كراهي مرغ و ماهي و ميگو، انواع ماهي و ميگو ها و غذاهاي دريايي، تنورچه ( گوسفند كاملي كه در تنور طبخ ميشه)، شير چاي يا ماسلا، شيريني چنگال( ارد و روغن حيواني و خرما رو با هم سرخ ميكنن)، بت ماش( دمپختك ماش)، تباهنگ( برنج و گوشت خشك شده)، تخلان( گندم و دنبه گوسفند) نام برد.
در چابهار گوشت قرمز رو بيشتر از گوشت بز تهيه ميكنن. كه يه مقدار خشك و سفت هست.
لباس هاي مردم محلي چابهار بلوچي هست و زن و مرد و بچه در سطح شهر فقط لباس هاي سنتي خودشون رو به تن دارن، اگر به چابهار سفر كرديد ميتونيد اين لباس هارو كرايه كنيد يا بخريد و لذت پوشش سنتي چابهار رو ببريد، گرچه اين لباس ها چون تماما سوزن دوزي و ايينه كاري شده هستند و تماما كار دست هستند گرون تمام ميشن، و در رنج ١.٥ ميليون تومان به بالا قيمت دارن.
سوغاتي چابهار انواع ادويه جات محلي، زيور الات سنتي دست ساز كه زنان بومي درست ميكنند، انواع پارچه ها، كيف هاي سنتي دست ساز، حصيرباف ها هست.
خريد: در دل چابهار بازار سنتي براي خريد انواع سوغاتي ها و ميوه هاي گرمسيري در دسترس هست كه در اين بازار ميتونيد با فرهنگ مردم اشنا بشيد. اگر قصد خريد هاي به روزتري داشتيد ميتونيد به منطقه ازاد بريد و از مراكز خريد به نسبت مدرني كه اينجا هست مثل صدف، تيس، صالحيار، پرديس استفاده كنيد. گرچه اجناس مثل قبل از خارج از كشور بدون گمرك وارد نميشه و بيشتر از تهران و شهرهاي اطراف اجناسشون رو تامين ميكنن. چابهار با شهر گوادر پاكستان پيمان خواهرخواندگي بسته. مردم چابهار بيشترشون مذهب سني دارن. موسيقي چابهار منحصر به خودش هست و بيشتر برگرفته از موسيقي هندي هست.
هتل: چابهار هتل ها و اقامتگاه هاي بومگردي متنوعي داره كه بسته به نيازتون از هتل هاي چهار ستاره مثل هتل لاله، ليپار و فردوس تا اقامتگاه هاي بومي( خانه هاي مردم محلي كه براي اينكار تدارك ديدن) استفاده كنيد.
در چابهار ميتونيد در پلاژ هاي مخصوصي كه اماده كردند براي اب تني و ورزش هاي ابي مثل موج سواري، جت اسكي استفاده كنيد.
چابهار جزء شهرهاي محروم كشور هست كه به سختي به اب اشاميدني و لوازم و مايحتاجي روزمره شون دسترسي دارن، حتي هنوز گازكشي هم در اين شهر نشده و از كپسول هاي گاز استفاده ميكنند.
اين شهر در كنار تمام محروميت ها، با طبيعت و مردم و خواراكي هاي بينظيري كه داره از مهمانانش استقبال گرمي ميكنه، جالب اينجاس كه در زمان هاي خيلي دور از كشورهاي بنگلادش و زيمباوه به اين شهر برده اورده ميشد، ولي همچنان با اينكه همگي از بردگي ازاد هستن و براي خودشون خونه و زن و بچه دارن ولي به همون شغل نوادگانشون مشغول هستن، در سطح شهر و يا جاهايي كه كارهاي خدماتي انجام ميدن از روي چهره هاشون قابل تشخيص هستند. افراد بلند قد با چهره هايي سياه و موهاي مشكي و فر.
بهترين فصل براي بازديد از چابهار ابان تا اواسط اسفند هست ولي بقيه فصل هاي سال هم با اينكه هوا تا حدودي گرم هست باز هم جاذبه هاي ديدني خاص داره، مثلا موج افشان هارو فقط در تابستان ميشه ديد كه به فواره هاي طبيعي شهرت دارن.
در چابهار ميتونيد از مزرعه پرورش تمساح گاندو( تمساح پوزه كوتاه ايراني) هم ديدن كنيد، كه در امتداد رود باهوكلات قرار داره.
براي بازديد از چابهار بهترين راه استفاده از تور هست، چون فاصله بين اماكن ديدني و راه هاي دسترسي بشون يه مقدار سخت و زياد هست، جاده ها ايمن نيستن و خطراتي مثل تصادف با شتر يا ابگرفتگي جاده ها در روزهاي باراني هست، خيلي از جاذبه هاي چابهار براي افراد غير بومي ناشناخته هستند و فقط ليدرهاي تورها يا ليدرهاي محلي ميتونن در كوتاهترين زمان بهترين و بيشترين اماكن ديدني رو بتون نشون بدن، پس پيشنهاد ميدم چابهار و شخصي نريد و حتما از تور استفاده كنيد، چون در كل هزينه هاتون هم به صرفه تر ميشه و خطرات احتمالي رو به صفر ميرسونيد.
به اميد روزي كه قدر تمام اين زيبايي هاي منحصر به فرد رو مسيولين بدونن و به مكان مناسبي براي گردشگري تبديل بشه تا مردمان مظلوم و قانع اين شهر و استان حداقل نيازهاي اوليه و مورد نيازشون تامين بشه.
اگه بگن زیباترین شهر از بین تمام شهرهای ایران که تا بحال رفتی و دیدی کجا بوده بدون هیچ مکثی میگم اول چابهار، دوم هرمز و قشم و سوم چند شهر دیگه هستند، بعضی از شهرها بخاطر ساخت و ساز فعلی زیبا شده اند، بعضیها بخاطر آثار باستانیشون و بعضی دیگه بخاطر شرایط اقلیمی و آب و هوایی همیشه سرسبز و زیبا هستند، اما چابهار نه به اون صورت ساخت و سازی داره و نه سرسبزی آنچنانی ... چیزی که اینجا رو بکر و قابل سکونت کرده فقط دریاست، دریایی به وسعت دل مردمانش، توی این شهر همه باهامون مهربون بودند، چه روزهایی که با اهالی روستاهاش به صید ماهی نرفتیم، حتی ما رو به خونه هاشون دعوت می کردند، از مهمانوازی و احترام هیچی کم نگذاشتند، با اینکه از لحاظ مالی واقعا این شهر محرومه، حتی امکانات اولیه یک زندگی معمولی رو ممکنه ببینید که یکسریهاشون ندارند، سر چهارراهها، در رستورانها و توی پیاده رو ها پر از گداست، مثل پسر بچه ای که سر راه من رو گرفت و درخواست پول کرد تا بره و دمپایی بخره ...
دل آدم واقعا میگیره از دیدن این همه ادم نیازمند و البته از اینکه یک عالمه کیسه پلاستیک و بطری آب و نوشابه و ... هممسافران و هم خود مردم این شهر براحتی در دریا می اندازند!! واقعا این شهر به فرهنگ سازی زیتدی احتیاج داره تا در کنار این همه زیبایی شهر بتونند خیلی خوب از عهده توریست ها بربیان و با جذب توریست بیشتر شهرشون بیشتر آباد کنند.
سهولت دسترسی به اماکن خوب نیست و حتما باید ماشبن سوار بشین چون نقاط گردشگری خیلی از هم فاصله دارند، برای خرید هم جای مناسبی نیست، چون بعد از تحریم ها و با بسته شدن مرزها تمام اجناس از تهران به این شهر میره و قیمت اجناس هم ردیف تهرانه، و البته میوه جات و ... قیمتشون واقعا بالاتر از تهران بود و به شخصه نمیدونم چرا اینقدر گرونی بیداد می کرد، تمیزی و بهداشت شهر خوبه، دسترسی به اینترنت هم همین طور و جاذبه هایی که همه در یک جا جمع شده اند تا دل آدمی را با خود ببرند.
#چابهار #سفرباطلوع
بدون شک یکی از زیباترین شهرهای ایران چابهاره. جاهای دیدنی خیلی زیبایی داره که آدم رو محو زیباییش میکنه و میتونی ساعت ها بشینی و زیبایی ها رو تماشا کنی.
یکی از جاذبه های گردشگری چابهار بندر بریس هست که وقتی بالا بایستی و پایین رو نگاه کنی تعداد زیادی قایق میبینی و صحنه ی فوق العاده ای رو به وجود آوردن. اینجا برای دیدن غروب و شب مانی هم گزینه مناسبی هست.
تپه های گل افشان یکی دیگه از جاذبه های چابهاره که میگن این گل خاصیت درمانی برای پوست داره. بعضی از اونها فعال هستن و میشه موقعی که گل رو به بالا پرتاب میکنن این صحنه رو دید.
تلاقی دریا و کویر هم توی درک قابل مشاهده هست و هم توی بندر تنگ.
بندر تنگ یه ساحل صخره ای داره که خرچنگ اونجا زیاده و وقتی که شما قدم میزنید صدای حرکت پاهاشون و پنهان شدنشون توی حفره های صخره ها رو میشنوید و خیلی صدا و حس جالبیه. این ساحل هم برای دیدن غروب قشنگه.
بندر گواتر و مرز ایران و پاکستان میشه جنگل حرا و دلفین دید.
دریاچه صورتی هم یکی از جاذبه های این منطقه است که البته بستگی به شرایط داره و هر زمان رنگش صورتی نیست.
کوه های مینیاتوری یا مریخی توی مسیر خیلی جاها دیده میشن که شکل و رنگ جالبی دارن.
فصل مناسب سفر به چابهار زمستان هست. برای غذا از رستوران های خونگی میتونید غذا تهیه کنید و همینطور توی شهر چابهار از رستوران ها و دست فروش ها.
سعی کنید توی چابهار از مردم بومی خرید کنید. این منطقه علی رغم جاذبه های زیادی که برای گردشگری داره رسیدگی زیادی بهش نشده و وقتی بچه ها رو میبینید که با وجود زیبایی زیادی که دارن خیلی لاغرن و سو تغذیه دارن دل آدم به درد میاد. بچه ها خیلی جاها میان براتون شعر میخونن یا صنایع دستیشون رو بهتون میفروشن.
چابهار ،یکی از جنوبی ترین شهرهای استان سیستان بلوچستان هست. تنهاشهری که در کنار دو دریای مکران و و اقیانوس هند قرار گرفته . با مردمان خونگرم و مهربون و مهمان نواز ، غذاهای خوشمزه و کلی جاذبه های دیدنی. برای رفتن به چهار فصل چندتا نکته هست که اگه قبل سفر بدونیم شاید از سفرمون لذت بیشتری ببریم. اول اینکه این شهر شهر پیشرفته ای نیست نمیتونید از هتلها چابهار توقع زیادی داشته باشید منظورم این هست که نباید از استاندارد 4 ستاره و 5 ستاره توقع زیادی داشته باشید .بخاطر همین باید بدونید که اگر در این منطقه هتلهای 4 ستاره یا پنج ستاره رو انتخاب کنید قطعا ممکن هست اکه ندونید استاندارهای هتلهای شهر شاید تو ذوقتون بخوره. اگر هم خونه یا اقامتگاه هم می خواهید رزرو کنید بازهم نمیاد اقاتگاه ها رو با قشم و یزد انتخاب کنید چون سطح کیفی بالایی ندارند. از لحاظ خورد و خوراک هم میتونید اقامتگاهها تشریف ببرید و یا رستورانها رو انتخاب کنید قیمت خورد و خوراک برای هر وعده از 30 هزار تومان شروع میشه . غذای معروفش کراهی هست که بهتون پیشنهاد میشه حتما تو سفر امتحان کنید . برای از لخاظ رفد و آمد هم میتونید اسنپ بگیرید از لحاظ حمل و نقل و رفتن به جاذبه ها هم میتونید روزانه ماشین کرایه کنید که تگه گروه باشید خیلی هزینه زیادی نخواهد داشت . برای خرید هم اصلا وقتی به این شهر جنوبی زیبا تشریف میبرید اصلاا فکر خرید رو نکنید چون از لخاظ قیمتی با تهران خیلی قیمتها متفاوت نیست پس بجای اینکه وقتتون رو صرف خرید کنید بهتر هست از شهر و دیدن جاذبه و قدم زدن کنار ساحل لذت ببرید. برای اینکه توی سفر به چابهار اذیت نیشید و بتونید همه جاذبه ها رو هم تشریف ببرید بهتر هست حداقل تعداد روزی رو که میخواهید اونجا اقامت کنید 5 روز باشه. از لحاظ فرودگاه هم باید بگم وقتی به چابهار میرسید فرودگاهی دیده نمیشه چون فرودگاه جدید درحال ساخت هست. بخاطر همین شما ئارد یک قسمتی میشید که با داربست و چادر .که وسایلتون بعد پرواز به اونجا آورده میشه . این شهر پر هست از جاها و جاذبهای دیدنی اگه اهل سفرهای لاکچری نباشید قطعا از سفر به این شهر لذت خواهید برد. در ضمن حتما شیر و چایی رو هم امتحان کنید.#چابهارچهارفصل#لیپار_گشت
چابهار شهری که هر چهار فصل آن بهار است. شهری کوچک در کنار دریای نیلگون عمان که علی رقم داشتن جاذبه های فراوان گردشگری کمی مورد کم لطفی قرار گرفته است. این شهر جز مناطق آزاد است ولی متاسفانه پیشرفت کمی در مقایسه با کیش و حتی قشم داشته است. متاسفانه به دلیل بسته شدن مرزها و افزایش قیمت دلار خیلی فرق چندانی بین اجناس منطقه آزاد با سایر مناطق ایران نیست و حتی خود بومیان نیز خرید از منطقه را به صرفه نمیدانستند. اما در کنار همه اینها جاذبه های طبیعی فراوان این منطقه چشم هر بیننده ای را می نوازد. شاحل بسیار زیبای درک، بندر بریس، بندر کنارک و گل فشان از دیدنی های اطراف این شهر زیبا می باشند. معمولا جاذبه های گردشگی آس و درجه یک چابهار در فاصله دورتری از شهر قرار گرفته اند و برای رفتن به آنجا باید ماشین دربست کرایه کنید که هزینه زیادی دارند و بهتر است به صورت گروهی به سفر چابهار بروید. حتی فرودگاه نیز از شهر فاصله زیادی دارد و با تاکسی باید خود را به شهر برسانید.
معمولا هم در کنار جاذبه ها امکانات رفاهی مثل سرویس بهداشتی یا مغازه نیست. تورها و مسافران گروهی برای صرف غذا به خانه های محلی می روند که از قبل یک مدل غذا را سفارش می گیریند و معمولا هم غذاهای دریایی و غذاهای محلی مثل بریانی و کرایی هستند.
مردم شهر با لباسهای محلی زیبای خود رفت و آمد می کنند و بسیار مهربان و مهمان نواز هستند و در شهر بازار محلی وجود دارد که به نظر من یکی از بهترین نقاط برای دیدن زندگی و فرهنگ مردم می باشد و می توانید از ادویه های خوب و با کیفیت آنجا خرید کنید. زنان بیشتر بهسوزن دوزی مشغولند و در کنار برخی جاذبه ها مثل دریاچه لیپار یا کوههای مریخی میتوانید از این صنایع دستی بسیار زیبا خرید کنید.
به قول دوستی، انگار تکه ای از هند کنده شده و دراین گوشه از ایران قرار گرفته است.ماهیگیری شغل اصلی مردان این سرزمین است ولی با رونق توریست و گردشگری و افزایش خانه های بومگردی و افزایش تورهای طبیعت گردی در این منطقه شاید مردم بتوانند به گسترش و آبادانی و رونق منطقه کمک کنند.
#چابهارچهارفصل
#لیپارگشت
#دوهمی_لست_سکند
شهر چابهار جنوبی ترین شهر بزرگ ایران که به دلیل قرارگیری در نزدیکی خط استوا در تابستان خنک ترین بندر جنوبی ایران و در زمستان گرمترین است. این شهر بندری در کنار خلیج چابهار تنها بندر ایران است که به اقیانوس هند نزدیک است و بندر اقیانوسی ایران نام دارد.مردم شهر اکثرا بلوچ و سنی هستند و به پوشش و گویش محلی خود پایبندند. بازار محلی چابهار به نام بلوکان و دکه بازار مرکز تاریخی و محل حضور ساکنین اصیل شهر است که میتوانید ادویه و لباس محلی بخرید و غذای خیابانی را امتحان کنید. منطقه آزاد چابهار با تعداد زیادی مجتمع تجاری تمامی کالاهای مورد نیاز را برای فروش عرضه میکند. هتلها و اماکن اقامتی تعدادشان زیاد است مثل هتل لاله، لیپار و فردوس. ساحل صخره ای دریابزرگ و روستای کمب از جاذبه های نزدیک به شهر چابهار است که میتوانید به تماشای طلوع و غروب بنشینید. بنادر صیادی اطراف چابهار مثل بریس از دیدنیهای فراموش نشدنی هستند. تالاب صورتی لیپار و صنایع دستی بلوچی اطراف تالاب بسیار زیبا هستند.در زمان حضورتان در این شهر زیبا میتوانید از جاذبه های شهرستان کنارک مثل کوه گِل فشان و ساحل درک دیدن کنید و از مسیری که از یک طرف با کوههای مریخی و از طرف دیگر با دریا مناظری بینظیر ایجاد کرده لذت ببرید. بی نظیرترین ساحل صخره ای که در سفرمان به چابهار دیدم ساحل پزم تیاب در کنارک بود که طبیعتی زیبا داشت. مردم چابهار و روستاهای اطراف بسیار مهمان نواز و مهربان هستند. غذاهای محلی خاص منطقه مثل بریانی، کراهی ماهی، پکوره و نوشیدنی شیرچای را حتما امتحان کنید و از میوه های گرمسیری نهایت استفاده را ببرید. برای رسیدن به این شهر به صورت هوایی در فرودگاه کنارک فرود می آیید. بهتر است از تورهای گردشگری آژانسها استفاده کنید تا هزینه های کمتری متقبل شوید و در زمان کوتاه جاذبه های بیشتری ببینید. گروه ما با راهنمایی آژانس لیپار گشت به مدت سه شب و چهار روز در هتل لاله اقامت داشتیم و به گشت در چابهار و اطرافش پرداختیم که تقریبا تمامی زیبایی های طبیعی چابهار را دیدیم.
شايد اسم هندوستان ايران رو شنيده باشين. اسمي كه در مورد چابهار گفته ميشه. ولي چابهار هندوستان ايران نيست. جايي كه با همه جا فرق داره. طبيعتي شگفت انگيز و مردمي مهربان. در اوج محروميت و نداشتن اب لوله كشي و گاز، چابهار ديدني جذاب و منحصر به فرده.
كوه هاي مريخي، بندرهاي ماهيگيري، اسكله ها و باغات ميوه هاي استوايي از مهمترين جاذبه هاي اين شهر است. تنها شهري در ايران كه ساحل درياي عمان را دارد.
درسته كه اينجا منطقه آزاد هست اما توقع جايي مثل كيش يا قشم رو نداشته باشين.
چابهار براي خريد مناسب نيست اما طبيعتش رو هيچ جا نميتونين پيدا كنين.
از سوغات چابهار ادويه هاي خوب و با كيفيت اون هست.
هتل هاي خوبي در چابهار هست اما مردم محلي هم خونه هاشون رو براي پذيرايي از مسافرين آماده كردن.
چابهار امن است و هيچ نگراني بابت امنيت اين شهر نيست. جاييه كه قطعا ارزش رفتن و ديدن داره.
هيچ حرف و كلامي نميتونه گوشه اي زيبايي هاي اين شهر رو نشون بده.
شهري با درياي فيروزه اي، گرم و مردمي كه به اندازه هواش گرم و مهربونن
#چابهارچهارفصل
شهر چابهار شهر بندری ایران و در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان ، تنها بندر اقیانوسی ایران ، قرار گرفته بر کرانه زیبای دریای مکران می باشد . به دلیل آب و هوای تقریبا معتدل به آن چابهار یا چهار بهار گفته اند . چابهار نسبت به بقیه بنادر جنوبی از هوای خنکتری برخوردار است و هوای پائیز و زمستان آن بهاری و دلچسب است ، و بنابراین بهترین زمان سفر به این شهر از مهر تا اواسط فروردین است . چابهار شهر مرزی با پاکستان می باشد . محصولات باغی این شهر : موز ، انبه ، نارگیل ، لیمو و گواوا و محصولات زراعی : سبزی و صیفی را شامل می شود. ساکنان این شهر را مردمان بلوچ تشکیل می دهند که انسانهایی صبور ، خونگرم و مهمان نواز می باشند . در شهر چابهار و اطراف آن جاذبه های منحصر به فرد ، زیبا و بکر فراوانی وجود دارند از جمله : خلیج گواتر ، جنگلهای حرا ، اسکله بریس ، تالاب لیپار ، کوههای مریخی ، اسکله صیادی رمین ، پارک سنگی لیپار ، بازار سنتی ، مراکز خرید منطقه آزاد ، ساحل صخره ای دریا بزرگ ، ساحل دریا کوچک ، روستای تاریخی تیس ، گلفشان روستای تنگ ، باغهای موز ، تلاقی کویر و ساحل درک ، درخت انجیر معابد ، منطقه حفاظت شده باهوکلات ، خلیج پزم ، آبفشان پزم ، اسکله بزرگ کنارک ، مسجد جامع چابهار ، بقعه سید غلام رسول و .... مردم چابهار لهجه ، لباس ، موسیقی و ذائقههای غذایی مخصوص به خود را دارند که به هند و پاکستان نزدیک می باشد که از جذابیتهای این مناطق به حساب می آید و احساس می کنید به یکی از شهرهای مثلا پاکستان سفر کرده اید . عموما به غذاهای تند و پر ادویه تمایل دارند . هنرهایی مانند سوزن دوزی ، قلاب بافی ، حصیر بافی ، منجوق دوزی و تور بافی در این شهر رونق دارد که می توان از آنها خرید و به سوغات برد .از سوغاتی های دیگر این شهر : چای ، چای ماسالا ، ادویه جات ، پارچه های رنگارنگ و زیبای بلوچی ، جواهرات دست ساز ، لباس سنتی ، ترشی انبه ، ماهی و میگو و ... می باشد. در مراکز تجاری منطقه آزاد نیز می توان خریدهای خوبی انجام داد . از غذاهای سنتی این شهر نیز می توان : کراهی ماهی ، کراهی میگو ، بریانی مرغ ، برگر هندی ، شیرینی پاکستانی ، حلوای محلی و ... را نام برد . میوه های مخصوص این مناطق نیز : زیتون محلی یا گواوا ، موز ، نارگیل و انبه می باشد .در این شهر علاوه بر هتهایی مانند : هتل بین المللی لاله ، هتل لیپار ، هتل ونوس ، فردوس و ... سوئیت ها و خانه های اجاره ای نیز موجود می باشد. رستورانهای خوبی نیز در چابهار وجود دارد که علاوه بر غذاهابی معمول ایرانی غذاهای سنتی چابهار را نیز سرو می کنند . کرایه تاکسی در این شهر ارزان بود و برای مسیرهای درون شهری مبلغ ۵۰۰۰ تومان دریافت می کردند و کرایه تاکسی تلفنی هم مبلغ ۷۰۰۰ تومان بود که البته آبان ۹۸ بنزین ۱۰۰۰ تومان بود . با گشت و گذار در شهر مخصوصا بازار سنتی می توان بیشتر با مردم اختلاط کرد و با فرهنگ و آداب و رسومشان آشنا شد . شغل اکثریت مردم قطعا صیادی می باشد و غیر از آن باغداری و کشاورزی و دامداری و صنایع دستی نیز رایج است . شبهای چابهار را نیز می توان به پاساژگردی یا نشستن در کافه های ساحلی گذراند. راههای دسترسی به چابهار از طریق هواپیما ، قطار و ماشین شخصی می باشد که قطعا گزینه هواپیما با توجه به بعد مسافت بهتر خواهد بود . در صورت سفر با ماشین شخصی مواظب عبور شترها از جاده مخصوصا در شب باشید . از نظر من چابهار جایی است جذاب ، دیدنی و متفاوت و سفر به آنجا را قطعا توصیه می کنم .
سلام به همه دوستان اهل سفر
در آبان ماه امسال، فرصتی دست داد تا سفری چند روزه به شهر زیبای چابهار داشته باشم. زیبایی و جذابیت های چابهار برای من کافی بود تا از دورترین نقطه ایران نسبت به این شهر و درست در نقطه مقابل آن یعنی از شمال غرب به جنوب شرق برم. قبل از اینکه به این شهر سفر کنم، در مورد زیبایی های آن خوانده بودم، اما وقتی به این شهر رسیدم، علاوه بر زیبایی های آن، با محرومیت های آن هم آشنا شدم.
چابهار به معنای واقعی زیباست. آنقدر که شاید زیبایی های عکس و ویدیو های توی اینترنت اون رو به خوبی نشان ندهند. چابهار به معنای واقعی بکر است، دارای سواحلی زیبا، شنی و فوق العاده زیبا. سواحلی که که حتی در مالدیو هم به زیبایی آن ندیدم! این شهر عشق است! عشق! شهری که در آن مردمانش مهربانند و عاشق. عاشق میهمانند و محبت. شهری که دوست دارین ساعت ها در بنادر آن بنشینید و ساعت ها به تماشای قایق ها و لنج ها سپری کنید. چابهار بوی خلیچ میدهد! بوی زندگی و استوا دارد. دریا در چابهار در هر نکته یک رنگ است و این یک پدیده بی نظیر است. پتانسیل گردشگری این شهر به حدی هست که می توان یک مملکت رو با آن اداره کرد!
اما دریغ از محرومیت ها، دریغ از بی توجهی ها! هر چقدر زیباتر است، به همون اندازه محرومتر. هنوز خبری از آب لوله کشی در خیلی از جاهای این شهر نیست و به روش سنتی برای این شهر از شهرستان های اطراف آب تهیه می شود. روز آخر فرودگاه این شهر آب نداشت و وقتی علت رو پرسیدم، کارکنان فرودگاه خالی شدن تانک آب رو عامل این قطعی دونستن و گفتند که عوامل مربوطه رفته اند تا از یک روستای دور دست، آب تهیه کنند! در این حد اینجا محروم است! خبری از لوله کشی گاز نیست و هنوز کپسول در این شهر حرف اول را می زند. شبکه خطوط موبایل فقط در مرکز شهر پوشش خوبی دارد و در بسیاری از جاذبه های بکر این شهر و جاده ها خبری از پوشش شبکه موبایل نیست! به این معنی که نباید دلخوش استفاده از اینترنت باشید، مگر در جاهای محدود و نزدیک شهر. وقتی صحبت جاده های چابهار می شود، قضیه کمی وحشتناک تر می شود. جاده ها هر چند خلوت هستند، ولی وضعیت جالبی ندارند. تحت هیچ شرایطی نباید دیر وقت در این جاده های قوسی مانند در شب ها رانندگی کنید، جایی که خطر برخورد با شتر می تواند برایتان گران تمام شود. از عمق وجودم امیدوارم که مسئولان مربوطه برای محرومیت این شهر چاره ایی بیندیشند.
قبل از رفتن به این شهر، دیدگاهم در باره قاچاق به شدت مشخص بود و اون رو عملی مذموم می دانستم، ولی وقتی شاهد محرومیت های اهالی این شهر شدم، وقتی به چشم خود دیدم که هیچ راهی به جز قاچاق برای منبع درآمد وجود نداره، در دیدگاهم تردید ها نشست و هنوز هم نتونستم با این مسئله کنار بیام. مطمئن هستم اگه از پتانسیل بسیار بی نظیر و بکر گردشگری این شهر استفاده بهتری بشه، اگه صنعت توریسم در این شهر جا بیوفته، اگه تاسیسات آب شیرین کن در کنار دریا ساخته بشه و اشتغال پایدار در جایی که آب و هوایش پایدار است ایجاد بشه، کسی به دنبال قاچاق نخواهد رفت.
وضعیت خورد و خوراک در این شهر کاملا قابل قبول است. فلافل های سنتی شرایط خوبی رو دارند و فست فود ها و رستوان ها هم قابل قبولند. حمل و نقل عمومی خیلی گرون نیست، ولی برای مواقع خاص مثل صبح زود یا آخرای شب یا حتی نیمه شب، احتمالا خبری از تاکسی، تاکسی تلفنی و ... نباشد. همچنین از نظر خرید نیز شرایط خیلی ایده آل نیست و قیمت اکثر اجناس با تهران و سایر شهر ها یکیست.
اما آنچه که باعث می شود دوباره این شهر در فهرست گردش قرار بگیرد، مردمان مهمان نوازی هستند که از هیچ محبتی برای مسافر دریغ نمیکنن. طبیعتی بکر و زیباست که نمونه اش رو در هر جایی نمیشه یافت. مطمئنا در اولین فرصتی که بتونم، مجددا به این شهر سفر خواهم کرد و به شما عزیزان هم توصیه میکنم این تجربه بکر رو از دست ندهید. #چابهار_چهار_فصل #دورهمی_لست_سکند
سلام. این بندر ساحلی در جنوب شرقی ایران نزدیک به تقاطع دریای عمان و اقیانوس هند واقع شده است. منطقه ای با نام گواتر که تا این بندر حدود 2 ساعت راه دارد به عنوان منطقه مرزی ایران و پاکستان شناخته می شود و شرقی ترین منطقه ایران است. از نظر آب و هوا این منطقه مثل استان سیستان و بلوچستان است و بادهای 120 روزه و بارشهایی که حتی کمترین آن هم موجب ایستادن آب روی سطح زمین میشود. به نظر شخصی بنده بهترین زمان سفر که گرما و رطوبت در حد خوب باشند از اوایل آبان تا اواسط اسفند ماه می باشد. گرچه بنا به عقیده بسیاری از توریستها هر فصل این منطقه جذابیت خود را دارد و مثلا در تابستان موجهایی با طول 12 متر به ساحل صخره ای این منطقه می کوبند که بسیار دیدنیست.
این بندر بنا به گفته اهالی آنجا بیش از نیمی از ماهی ایران را تامین می کند. این شهر به هیچ وجه مدرن نیست، اما از خیلی از شهرهای جنوب بزرگتر است. صخره های شنی ساحلی و کوهها شنی آن زبانزد است. آب لوله کشی غیرقابل آشامیدن و شور بوده و با اینکه در جنوب ایران که منابع عظیم گازی موجود است واقع شده، لوله کشی گاز ندارد. تنها صنعتی درآمد زا در این منطقه همان ماهیگیری است و اخیرا صنعت توریسم نیز مورد توجه واقع شده است که در این زمینه با توجه به جاذبه های اطراف منحصربفردی که دارد بسیار جای پیشرفت دارد. هتلهای معروف این شهر یکی 5 ستاره لیپار و دیگری 4 ستاره لاله و فردوس هستند و بر اساس تابلوهایی که دیدم قرار است هتلهای بزرگی در این شهر تاسیس شود. هتل لیپار نزدیک به خلیج لیپار و لاله نزدیک به ساحل دریای کوچک و فردوس در منطقه ویژه اقتصادی واقع شده اند. جاذبه های گردشگری این شهر خیلی زیاد هستند و اغلب در اطراف آن واقع شده اند. نمونه هایی از این جاذبه ها روستا و ساحل درک، خلیج پزم تیاب، اسکله بریس، دریاچه صورتی لیپار، اسکله رمین، خلیج گواتر، بندر کنارک و ... هستند. بن به اظهار لیدر اگر بخواهید تمام جاذبه های این منطقه را ببینید تا یکماه هم وقت بذارید کم میارید! بهتره که جاذبه های این شهر رو با تور برید که هزینه کمتر بشه. جاذبه های این منطقه رو در دو منطقه شرقی و غربی این شهر خواهید دید که بهتره یک یا چند روز رو به غرب و یک یا چند روز رو به شرق اختصاص دهید. هیچوقت فکر نمیکردم بتونم از سفر به شهرهای جنوب ایران اینهمه لذت ببرم. واقعا صخره های بسیار بزرگی که در مجاورت دریا واقع شده و آبهای آبی و سواحل بسیار تمیز(بر عکس سواحل دریای خزر) این بندر و اطراف آن واقع شده مثال زدنیست. مردم بسیار خونگرم و مهربانی داره. یک منطقه آژاد در این شهر وجود داره که سامل تعداد زیادی مراکز تجاری هستند و همه جور جنس داخلش پیدا میشه، اما قیمتها با شهرهای دیگه تفاوت چندانی نداره و گاها گرانتر هم هست. غذاهای محلی مثل کراهی و بریانی مرغ و انواع و اقسام غذاهای دریایی با ادویه و طعم خاص و لذیذ دارند. بازار سنتی اون تا حدی گویای فرهنگ مردم این شهر است. کرایه تاکسی در این شهر مناسب است. این بندر فقط از تهران و مشهد پرواز مستقیم داره و روزانه کنارک که در 30 کیلومتری آن هست به زمین مینشینند. حداقل دو پرواز از تهران داره. این بندر خودش فرودگاه ندارد و پروازهای آن در فرودگاه بندر کنارک همراهی همسفران لست سکند و مسئولین آن و همچنین لیدر عالی(آقای باقری) و برنامه ریزی بسیار دقیق و خوب ایشون این سفر رو به یک سفر فراموش نشندنی تبدیل کرد. پیشنهاد می کنم این بندر رو با تور برید و آژانس لیپار گشت. به جرات می تونم بگم یکی از زیباترین و توریستی ترین شهرهای ایران همین چابهار است و پیشنهاد می کنم هر گونه ذهنیت منفی رو در خصوص این شهر کم نظیر از ذهنتان پاک کنید و با تور تشریف ببرید و ببینید خدا چه مناظری رو برای کشورمان خلق کرده.جاذبه های این منطقه به تفصیل توسط دوستان لست سکند بررسی شده و توصیه می کنم همه رو بهمراه عکسها ببینید. به امید روزی که این شهر در حد و اندازه های خودش توریست جذب کنه و مورد توجه واقع بشه.
شهری محروم اما پر از جاذبه هاییست که باید در طول زندگی ببینید.
مردمان محروم و با ظاهری خشن اما خیلی با معرفت خیلی چشم پاک و خیلی خونگرم هستند.
شهر چابهار به سه قسمت شرقی و غربی و مرکز تقسیم شده که بعضی از جاذبه ها طرف شرق(بندر بریس،دریاچه صورتی،روستای پزم،کوه های مریخی،جنگل حرا) و بعضی جاذبه ها طرف غربی(پرورش کروکدیل ، باغ میوه های استوایی ، پدیده گل فشان ، روستای درک) و بعضی جاذبه ها در قسمت مرکز(گورستان جن ها ، غارهای سه گانه ، قلعه پرتقالی ها ، اولین مسجد و دریای بزرگ) هستند سعی کنید هتل یا محل اقامتتون رو مرکز شهر در نظر بگیرید که رفت و آمد براتون راحت باشه.
مطمئنم بعضی از جاذبه هارو دوست داشته باشید بارها ببینید که همین جا بهتون توصیه میکنم از تمام جاذبه ها خوب لذت ببرید که به دلیل دور بودنشون از هم دیگه امکان رفتن ندارید.
حتما موز بخورید که مزشون خیلی فرق داره.
حتما کنار دریاچه صورتی دستبند بخرید که یادگاری قشنگیه و حتما طرح حنا بزنید چون خیلی ظریف تر از هر جای دیگست.
چابهار برای شبها هیچ تفریحی نداره ولی چون شب خیلی هوا خوب میشه اکثر کافه ها و رستوران ها تا ساعت ۱ شب باز هستند. ما کل ۴ شب رو به کافه کتاب آزادی رفتیم و خیلی راضی بودیم.
چابهار کلا دوتا نکته منفی داره که هر کسی که به چابهار سفر کرده متوجه شده. یکی طرز رانندگی کردن شهروندها هست که به شدت تند و بدون رعایت اصول، رانندگی میکنند. ما تو این مدت هر شب تصادف بد دیدیم و دو بار هم تصادف به شتر دیدیم.
در بعضی جاهای شهر و در کل جاده شترها رو به چشم میبینید و باید مواظب باشید که با ماشین بهشون نزنید.
من که پیشنهاد نمیکنم با ماشین خودتون برید چون واقعا رانندگی تو این شرایط جایز نیست.
اگر هم تاکسی خواستید به شماره های ۱۸۱۱ و ۱۸۳۲ زنگ بزنید خیلی سریع براتون تاکسی میفرسته.
نکته منفی بعدی هم فرودگاه چابهاره که کلا از یه چادر و یه ریل برای چمدون ها تشکیل شده ولی در حال ساخت فرودگاه مجهز هستند.
غذاهاشون مخصوصا قلیه ها و فلافلشون اصلا به خوشمزگی غذاهای قشم نیست و تمام برنج ها برنج پاکستانیه و ما اصلا برنج ایرانی نخوردیم.
ولی صبحانه های خیلی خیلی خوشمزه ای داره که اگر از لیدرتون بخواید شمارو میبره و حتما نان های سنتی و نیمروی روی نان و شیرچای رو امتحان کنید.
لباسهای محلیشون که خیلی خوشگل هم هستند بسیار گران و میلیونی بودند.
بازار محلی داره که ازش انتظار خرید زیادی نداشته باشید. ما ادویه و کیف دست بافشونو خریدیم.
روبروی بازار محلی یه بازاری هست به نام بازار کیوسکی که وسایل نو و دست دوم آشپزخونه فروش دارند و اگر چیزی نیاز داشته باشید حتما پیدا میکنید.
منطقه آزاد چابهار از چندین پاساژ تشکیل شده که حتما اگر بیسکوییت و شکلات و آبنبات های خارجی مصرف دارید بخرید هم قیمت ها مناسب بودند و هم خوشمزه بودند و همچنین اسباب بازی های خارجی با قیمت خیلی مناسب و نصف قیمت تهران میتونید پیدا کنید.
بندر کنارک هم بازاری داره که همه خیلی تعریف میکردند ولی تمامی وسایلش استوک و یا دست دوم بودند.
از ملحفه ها خیلی تعریف میکردند که من خریدم و باید بگم جنس عالی داره ولی متاسفانه برای تخت ۱۶۰ مناسبه و برای تخت من کوچک بود.
سفر خوبی داشته باشید.
شهرچابهار که مرکز شهرستان چابهار میباشد، در جنوب شرقی ترین نقطه کشورمان واقع شده است.این شهر حدود یکصد هزار نفر جمعیت دارد.مردم آن بلوچ و بسیار مهربان و خوش قلب هستند.چابهارمتفاوت از سایر شهرهای ایران است و انسان حس میکند در یک کشور دیگه مثلا در یکی از شهرهای پاکستان است.گویش، موسیقی، پوشش مردمان، آب و هوا، غذا،جاذبه های طبیعی منحصر به فرد، همه با دیگر شهرهای کشورمان تفاوت دارد و این تفاوت جذابیت دیدن این شهر را بالا می برد.چابهار منطقه آزاد اقتصادی است و بازارهای بزرگی مانند صدف، ابریشم و... اجناس زیاد ، خوب و ارزانی دارد.جاذبه های گردشگری در اطراف شهر مانند، بندرصیادی رمین و کنارک و پُزم تیاب، گِل افشان، سواحل صخره ای، تلاقی کویر با دریا، درختان موز، سنجاب، دلفین ، تمساح وخیلی جاذبه های دیگر... تنها گوشه هائی از زیبائیهای چابهار است.بازار داخل شهر و سنتی آن بسیار غنی و نشانه فرهنگ مردم آن سرزمین است. انواع ادویه ،ترشی انبه ،انواع پارچه های رنگی، ماهی هوور ،ماهی شوریده و صنایع دستی قلاب دوزی از مهمترین سوغاتی هاش هستند.آب و هوای چابهار همیشه بهاری است و در تمام طول سال امکان سفر به آن وجود دارد.چند هتل بزرگ و ۴ ستاره مانند فردوس، لیپار و لاله دارد.دارای فرودگاه بین المللی است.جاده های شهر و اطرافش همه آسفالت و خوبه تمام آدم شهر از نظر بعضی امکانات مانند لوله کشی گاز ولوله کشی آب آشامیدنی هنوز در رنج هستند.چابهار را نه یک بار بلکه چند بار باید دید و از بودن در کنار مردم مهربان آن لذت برد.