از مرکز اعدام پاریس تا گوشه بهشت

4.5
از 19 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
از مرکز اعدام پاریس تا گوشه بهشت

پیش گفتار

در ادامه سفرم به کشورهای اروپائی برای مدتی محدود به عروس شهرهای اروپا و پایتخت کشور فرهنگ و هنر، پاریس عزیمت نمودم، پیرامون این شهر و کشور فرانسه آثار بی شماری از محققین و کاوشگران بجای مانده است. چون من بارها  به این شهر سفر نموده و می نمایم و حداقل هر نوبت به مدت یک هفته در آن سکونت دارم، لذا نه تنها هرگز از دیدن جاهای دیدنی فرانسه سیر نمیشم ، بلکه هر بار تلاش می کنم مکان جدیدی را یافته و از آن بازدید کنم. چون قبل از بازدید از هرمکانی، اطلاعات اولیه آن مکان را قبلاً از طریق کتب، فیلم ها، سایت ها و یا گفتگو با دیگران بدست می آورم .

گاهی موارد مشاهده کردم که پیرامون برخی ازمکان هائی که بازدید می نمایم،  کمتر به پارسی متنی منتشر گردیده و یا هرچقدر هم که محققین بنویسند باز هم حق مطلب ادا نشده است.لذا قصد دارم نسبت به معرفی این گونه جاذبه های گردشگری در حد توانم اطلاعاتی را گردآوری و برای آگاهی دوستان منتشر نمایم. در خاتمه لازم است از برادر بزرگوارم آقای سعید پیوندی که همواره پیرامون شناخت بهتر و بیشتر جاذبه های گردشگری کشور فرانسه به عنوان راهنمای تور فرانسه و مترجم زحمات زیادی را متحمل شده اند تشکر و قدردانی نمایم.

نگاهی به شهر پاریس

پاریس (Paris)  پایتخت کشور فرانسه و  یکی از بزرگ ترین شهرهای اروپا بوده ، که دارای چندین قرن تاریخ پرفرازو نشیب می باشد. این شهر در آغاز از دو جزیره کوچک به نام های سیته (Cite ) و سن لوئی (Saint Louis ) تشکیل شده بود که رودخانه سن از وسط ان عبور می کرده است. کشتی هائی که از این مسیر می گذشتند برای استراحت ویا تبادل کالا در این مکان توقف می نمودند. به همین دلیل کلیسای نوتردام به عنوان محلی برای عبادت مسافران مسیحی در حاشیه این رودخانه احداث گردیده است.

اما درزمان امپراتوری دوم  فرانسه، پاریس بیشترین رشد را در تاریخ خود داشته است. در زمان ناپلئون سوم برای زیبا شدن شهر خیابان ‌های باریک تخریب و به خیابان ‌های زیبا و عریض تبدیل شدند. در قرن نوزدهم پاریس چهار دوره میزبان نمایشگاه جهانی بوده، که همین امر موجب جهش اقتصادی و صنعتی شهر گردید. این شهر به شهر کافه‌های قدیمی، رستوران ‌های ستاره ‌دار و موزه‌ های باشکوه و دیدنی ، کلیساهای باستانی، بلوک‌هایی با معماری زیبا، پایتخت مد جهان، محله های بسیار زیبا و قدیمی و ... معروف بوده و یکی از مهم ترین شهرها از لحاظ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دنیا به حساب آمده و در نهایت میتوان ادعا نمود که یکی از محبوب ‌ترین شهرهای دنیا برای گردشگران تور اروپا بوده و سالانه حدود 30 میلیون توریست از آن بازدید می‌ کنند.

۱ جدید.jpg
غروب ابری شهر پاریس

 

وسعت این شهر حدود 105 کیلومترمربع بوده، اما با احتساب مناطق حومه آن مساحتی بالغ بر 1457 کیلومترمربع دارد. جمعیت این شهر بیش از دو میلیون نفر بوده، که باتوجه به سکنه حومه آن جمیعتی  معادل 12 میلیون نفر دارد. شهر پاریس به 20 منطقه تقسیم شده، که پاریس یک در مرکز قرار گرفته و بقیه مناطق به صورت حلزونی دور همدیگر حلقه زده اند. شهر پاریس در دل خود محله هایی زیبا، شگفت انگیز، جذاب، دیدنی و کهنی مانند ( مونمارتر، پیگل جنوبی، اوبرکامف، باستی  و ...  ) را جای داده، که  بازدید از آن ها حسی غیر قابل وصف برایتان ایجاد خواهد کرد.

دو آبراهه مهم از وسط شهر گذشته، که بر زیبائی های پاریس افزوده است. رود مارن از جنوب شرقی واردشهر شده و در ناحیه شرق به رود سن می پیوندد و سپس تحت نام رود سن به سمت غرب جاری می گردد.  در طول مسیر،  رود سن دوبار  دوشاخه شده و پس از طی مسافتی مجدداً بهم می پیوندند، که در نتیجه دو جزیره به نام های"  سیته (  Cite ) و سن لوئی (  Saint Louis ) " در مرکز پاریس بوجودآمده است. کلیسای بزرگ نوتردام در جزیره سیته واقع شده و جزیره سن لوئی مکانی است که بسیاری از شخصیت های معروف فرهنگی، سیاسی و هنری در آن محل سکونت داشته و یا دارند.

کانال سن مارتین که حدود 200 سال پیش به طول 2500 کیلومتر در فرانسه احداث گردیده و قابل کشتیرانی نیز می باشد،  از شمال به سمت جنوب ادامه دارد.  پاریس مقر استقرار بسیاری از سازمان‌های جهانی مانند یونسکو  و ... بوده و شرکت‌ های بزرگ بازرگانی در این شهر نمایندگی‌ دارند. شاعران، نویسندگان، نمایشنامه‌ نویسان، محققان و روزنامه ‌نگاران زیادی در مورد پاریس و زیبایی‌ های بی نظیر آن کتاب و مقالات بیشماری نگاشته اند و علاقه‌ خود را به این شهر نشان‌ داده‌، اما پیرامون برخی مکان های این شهر رویائی کمتر مطلب نوشته شده  ویا آن که هرچقدر هم بنویسند، بازهم نیازمند نگارش تکمیلی می باشد. در این مجموعه تلاش خواهد شد تا برخی از آن ها را به شما معرفی نمایم.

 

۲.jpg
 برج ایفل نماد کشور فرانسه در هنگام غروب

از مرکز اعدام پاریس تا گوشه بهشت

پارک بوت شومون

پارک بوت شومون (  Parc des Buttes  Chaumont ) به عنوان پنجمین پارک بزرگ فرانسه بعد از پارک های  "  ونسن پارک (Bois de Vincennes  )، بولونی پارک(  Bois de Boulogne)، دولاویلتو پارک و تویلری پارک " می باشد.  پارک بوت شومون در شمال شرقی منطقه ۱۹ پاریس واقع شده وبه صورت  تپه ماهوری بسیار زیبا، دارای غارمصنوعی، آبشار، دریاچه، معبد، پل عابر پیاده معلق بوده و فضائی رومانتیک داشته و چشم انداز خوبی  به سمت مونمارتر دارد. اگر تاریخچه پیدایش و توسعه این پارک را بررسی نمائید، متوجه خواهید شد که این پارک از ابتدا به همین شکل نبوده است. زمانی این محل را مرکز اعدام مجرمان می گفتند، مدتی به عنوان معدن سنگ آهک از آن استفاده می شده و چند سالی نیزمرکز دفع زباله های شهر بوده است.

۳.jpg
 نقشه فعلی پارک بوت شومون

 

تاریخچه :

در دوران کهن به علت آن که این منطقه خارج از محدوده مسکونی پاریس واقع شده و سطح آن دارای برجستگی های بلند و گودال های عمیق بوده است. زمامداران وقت برای آن که صحنه اجرای اعدام را از دید جامعه دور نگهدارند مجرمان محکوم به مرگ را به این محل آورده و حکم اعدام را در مورد آنان اجرا می کردند. با توسعه صنعت و تجارت برخی از ساکنین پاریس به فکر استفاده از ذخائر زیر زمینی بودند و به همین منظور به دنبال کشف معادن، حفاری های خود را در اطراف پاریس ادامه دادند.

دراثرحفاری درمنطقه بوت شومون مواد گرانبهائی بدست آورده، که به امریکا منتقل می کردند. به همین دلیل مدت مدیدی نام این منطقه به " ناحیه آمریکا " معروف گردیده بود. این منطقه به دلیل وجود معادن سنگ آهک از مناطق پرطرفدار طبقه گارگر نیز محسوب می شده است. ارتفاع معادن حفاری شده حداکثر 45 متر بوده، که به سه گالری 15 متری تقسیم شده بود . با توسعه معادن، در مجاورت آن نیز خانه های کارگری بنا گردید. پس از سال ها بهره برداری اندک اندک برداشت از معادن کمرنگ شد، تا جائی که در سال 1860 میلادی معادن این منطقه به طور کلی تعطیل و این محل به حال خود رها گردید،  تا آن که به تدریج تبدیل به محل دفن  زباله های شهری شد.

چون در دوران  امپراتوری دوم زمان ناپلئون سوم احداث باغ ها در مناطق شهری جایگاه ویژه ای داشت، لذا ناپلئون سوم وقتی متوجه شد با بسته شدن معادن و تبدیل منطقه به زباله دانی شهر، نه تنها این منطقه موجب به خطر افتادن بهداشت عمومی شده، بلکه نارضایتی سکنه اطراف آن که عموماً  افراد کم بضاعت و طبقه کارگر با کمترین امکانات شهری بودن را نیز فراهم آورده است. لذا  به جهت زودودن بوی نامطبوع زباله ها از مجاورت مناطق مسکونی کارگری، تصمیم گرفت این منطقه را خریداری و فضای سبزی در محله‌ی طبقه‌ی کارگر نشین احداث نماید. درنتیجه شهرداری پاریس درسال 1863 میلادی زمین آن را خریداری و در سال 1864 عملیات احداث باغ را به کمک معمار برجسته فرانسوی " بارون اوسمان " آغازنمود  و سه سال بطول انجامید تا باغ آماده بهره برداری گردد.

در اول آوریل سال 1867 میلادی به مناسبت نمایشگاه جهانی، باغ مورد بحث به صورت یک پارک با وسعت 7/24 هکتار  با نام پارک " تپــهرا  " افتتاح گردید و اداره آن به شهرداری منطقه سپرده شد، که تا به امروز کماکان به عهده  شهرداری منطقه می باشد. این پارک  تلفیقی از شکل تکامل یافته یک باغ انگلیسی و یک باغ چینی بوده، که طراحی آن با باغ های فرانسوی کاملاً متفاوت می باشد.

این پارک که  قدمت تاریخی داشته و بر روی معادن قدیمی سنگ آهک ساخته شده، از سال 2003 تا 2006 میلادی بیشتر مورد توجه قرار گرفته، به گونه ای که سالیانه بیش از 3 میلیون نفر بازدید کننده از آن دیدن می کنند. نقاط دیدنی این پارک غالبا در محدوده مرکزی آن قرار داشته و اطراف آن را فضای بسیار سرسبز و زیبای تپه ماهور مانند با گیاهانی منحصر بفرد، خیابان های داخلی، مراکز استراحت، مراکز بازی کودکان و رستوران ها احاطه نموده اند.

در میان انبوهی از گیاهان ودرختان تنومند موجود در پارک می توان به ۴۷ گونه‌ی مختلف از گل‌ها و گیاهانمنحصر بفرد  وهمچنین یک درخت کهنسال وبسیار تنومند چنار واقع در منطقه شرقی پارک که در سال 1862  میلادی کاشته شده و هم اکنون محیط آن بالغ بر 35 متر می باشد اشاره نمود. در ادامه نقاط دیدنی این پارک  رومانتیکی را به اختصار معرفی می کنیم .

ورودی های پارک

1 – ورودی اصلی در خیابان بوتزاریس (rue Botzaris)  شماره  1  سهل ترین راه دسترسی به این خیابان استفاده از مترو بوتزاریس می باشد.

2 – ورودی از خیابان  بوتزاریس (rue Botzaris)  شماره  7  سهل ترین راه دسترسی به این خیابان استفاده از مترو بوتزاریس می باشد.

3 – ورودی از خیابان مانین (rue Manin) شماره  2-6b

4 – ورودی از خیابان کریمه (rue de Crimée) شماره 55

5 – ورودی از بلوار سیمون (avenue Simon-Bolivar) شماره 42 سهل ترین راه دسترسی به این خیابان استفاده از اتوبوس های خط شماره 26 و  71 می باشد.

دریاچه :

زمانی که از میدان مونمار از درب اصلی وارد پارک می شوید، با منظره بسیار زیبای پارک مواجه خواهید شد. دقیقا مقابل درب ورودی، دریاچه مدور، بزرگ و زیبای پارک با پرندگان مهاجری مانند چنگر و ...  را مشاهده می کنید. مساحت این دریاچه حدود 5/1 هکتار بوده، که جزیره صخره ای بلندی را احاطه کرده است. دراطراف دریاچه تپه ماهورهای پوشیده از چمن با گل های فصلی و درختان تنومند  زیبائی پارک را دوچندان نموده است. گردشگران و علاقه مندان می توانند از بالای پارک بوت شومون با پیمودن 173 پلکان شیب دار خود را به دریاچه برسانند.

۴.jpg
نمائی از دریاچه پارک بوت شومون

 

جزیره سنگی

وسط دریاچه جزیره ای بزرگ صخره ای سنگی به نام " لالا بلودر " وجود دارد. ارتفاع آن  50 متر می باشد. این جزیره صخره های شیب دار از دو جهت توسط دو پل بزرگ به نام های " پل سنگی و پل معلق " به تپه ماهورهای شرقی و شمالی مجاور دریاچه متصل می گردد. 

معبــــد 

در منتها الیه بالای جزیره صخره ای زیبای پارک،  معبد کوچک عاشقانه سیبل (Sybille Temple  ) قرار دارد. این بنا در سال 1869 میلادی به دستور ناپلئون سوم توسط گابریل داویود (Gabriel Davioud)   احداث گردیده است. با اندکی دقت می توان فهمید که این معبد از معبد وستا (Temple of Vesta) واقع در شهر تیوولی  کشور ایتالیا کپی شده است.

۵ جدید.jpg
 نمای معبد از ناحیه پشت دریاچه
۶ جدید.jpg
نمای معبد از ناحیه شرقی

 

پل معلق

برای ورود به معبد عاشقانه سیبل باید از پل معلق 63  متری عابر پیاده استفاده نمود. در حال حاضر ورود به این معبد به دلیل رانش زمین  و بی ثبات بودن خاک ممنوع شده است.

۷.jpg
پل معلق پارک بوت شومون

 

پل سنگی ( پل خودکشی )

این پل تپه ماهورهای شمالی دریاچه را به بالای جزیره صخره ای متصل می کند. پل سنگی به پل خودکشی نیز معروف می باشد. غالب بازدید کنندگان همواره این پل  را با پل معلق اشتباه می گیرند.

۸ جدید.jpg
 پل سنگی ( پل خودکشی )

 

غار مصنوعی

در ضلع شمالی انتهای دریاچه در ادوار گذشته یک معدن زیر زمینی آهک وجود داشته، که سال ها مورد بهره برداری پیشینیان قرار گرفته است. پس از متوقف شدن فعالیت معدن در منطقه بوت شومون، این غار به صورت متروکه رها گردیده، تا آن که در هنگام باز سازی پارک دهانه ورودی این غار به صورت بسیار زیبا بازسازی گردیده است.

۹.jpg
 نمائی از دهانه باز سازی شده غار

 

سنگ‌های استالاکتیت و استالاگمیت  سقف آن که همگی دست‌ساز می باشد. ارتفاع غار حدود20 متر و عمق آن 14 متراست.  وجود آبشار وعبور آب از این غار محیطی دلچسب و خنکی را بوجود آورده است.در زمان آخرین بازدید ( سال 1401 ) این منطقه در دست مرمت قرار داشت.

۱۰ جدید.jpg
سقف غار مصنوعی در حال مرمت استلاکتیت

 

آبشار

این آبشار در داخل و انتهای غار مصنوعی از ارتفاع 32 متری سرازیر شده وضمن ایجاد محیطی زیبا  در داخل غار، بوسیله مجرائی از کف غار عبورکرده و به سوی دریاچه  پارک ادامه مسیر می دهد. آب دریاچه پارک از دو منبع تامین می گردد. که بیشترین حجم آن از طریق آبشار پارک می باشد.

۱۱ جدید.jpg
نمای آبشار زیبای داخل غار مصنوعی

 

تجهیزات رفاهی :

1 – تعداد سه باب رستوران به جهت تامین خوراکی و نوشیدنی های گردشگران

2 – تعداد دو باب تئاتر عروسکی به جهت سرگرمی کودکان وعلاقه مندان

3 – اجرای موزیک زنده به مناسبت های مختلف

4 -  خیابان ها و راه های ویژه  پیاده روی در محدوده داخلی پارک

5 – محیطی برای انجام تمرینات ورزشی

۱۲ جدید.jpg
اجرای ورزش های رزمی توسط گردشگران در حاشیه پارک

 

مواردی که باید گردشگران بدانند

با توجه به این که در این پارک تا حدودی از شلوغی و ازدحام  گردشگران شهر پاریس خبری نیست و محیط سرسبز و آرامش‌بخش آن محل مناسبی برای استراحت و لذت بردن از طبیعت به شمار می‌آید. لذا به جهت حفظ  آرامش بازدیدکنندگان رعایت موارد زیر الزامی است

1 -  در این پارک تردد با اسکوتر و هر نوع وسایل برقی اکیداً ممنوع است .

2 – ورود دوچرخه، موتورسیکلت و امثالهم به داخل پارک اکیداً ممنوع می باشد.

3 – ورود هر نوع صندلی چرخدار آزاد می باشد.

4 – شنا کردن در دریاچه اکیداً ممنوع است.

5 – شکستن شاخه ها و عبور از محدوده گلکاری شده ممنوع می باشد.

۱۳.jpg
محل استراحت گردشگران در حاشیه خیابان های پارک
۱۴.jpg
محل استراحت در تپه ماهورهای سرسبز پارک بوت شومون

زمان استفاده :

حالت عادی : پارک بوت شومون همه روزه از ساعت 7 بامداد تا 9 شب باز بوده و بدون هیچگونه محدویتی می توان از آن استفاده نمود.

فصل تابستان :  در ایام تابستان بنا به ضرورت، مسئولین ساعات استفاده از پارک را افزایش داده و مدت زمانی به صورت شبانه روزی (  24 ساعته )  پارک برای استفاده عموم باز است. تا اگر کسی تمایل داشت بتواند در این ایام شب ها نیز از پارک استفاده نماید.

۱۵.jpg
 اجرای موسیقی های کلاسیک برای گردشگران

یادبود عروسی :

چون ساختمان شهرداری منطقه بوت شومون در مجاورت این پارک واقع شده، در سال های اخیر زوج های جوانی که در ساختمان شهرداری منطقه مراسم عروسی خود را برگزار می کنند درصورت مساعد بودن هوا، عروس وداماد به همراه مهمانان جهت گرفتن عکس های یادگاری به این پارک می آیند. در این پارک سکوی سنگی بلند و زیبائی وجود دارد، که غالباً عروس دامادها  علیرغم تمامی مشکلات تمایل دارند به بالای سکو رفته و عکس یادگاری بگیرند. متاسفانه با اپیدمی شدن این عمل و عدم رعایت موارد ایمنی در هنگام استفاده از این سکو، تعدادی افراد از ناحیه دست وپا آسیب دیده، که مسئولان  برای حفظ ایمنی بیشتر در بهار سال 2022 میلادی اطراف این سکو را محصور نموده اند.

مجموعه قصر وباغ لوکزامبورگ

میراث دوک لوکزامبورگ یا قصر ماری دو مدیچی

تاریخچه

محدوده وسیعی ازاین مجموعه در ابتدا متعلق به دوک لوکزامبورگ بوده و نام گذاری امروزی آن نیز به همین خاطر می باشد. درسال 1612 میلادی ملکه فرانسه ماری دو مدیچی  ( تلفظ ایتالیایی ) یا در تلفظ فرانسوی ماریا مدیسی (Marie de Médicis)  همسر و بیوه هنری چهارم به جهت فرار از هیاهو وغوغای کاخ سلطنتی تصمیم می گیرد از قصر لوور فاصله بگیرد. لذا دامنه کوه و منطقه جنگلی( Sainte-Geneviève ) را برای احداث قصری نو در نظر گرفت. در این منطقه تعدادی ساختمان مهم مانند صومعه، دانشکده، هتل ( اقامتگاه ) و حتی قصر( Piney-Luxembourg ) وجود داشت. سپس تمامی مجموعه های موجود در محدوده موردنظر و همچنین زمین های اطراف آن که (duc de Piney-Luxembourg)  نامیده میشد را خریداری نمود.

ملکه ماری که اصالتاً ایتالیایی بوده و جوانی خود را در قصر پیتی فلورانس (palais Pitti de Florence)   گذرانده بود، لذا تصمیم می گیرد با الهام گرفتن از کاخ زادگاهش و استفاده از تجربیات سالومون دُبروس (Salomon de Brosse)  آرشیتکیت معروف، قصرخود را در بخش شمالی باغ لوکزامبورگ و در مجاورت ساختمان قدیمی احداث نماید. لذا از سال 1615 میلادی احداث کاخ را آغاز نمود. وی خود در اقامتگاه قدیمی که امروزه به نام پُتی لوکزامبورگ ” Petit Luxembourg ” خوانده می شود، ساکن شد تا بتواند بر عملیات احداث قصر نظارت کامل داشته باشد.

از سال 1825 میلادی این قصر محل اقامت رسمی رئیس مجلس سنای فرانسه شده است. هنرمندان ایتالیایی، فرانسوی و فنلاندی نیز برای تکمیل این مجموعه همکاری داشته اند. وی قسمت غربی کاخ را برای ملکه مادر و سمت چپ نیز برای پسرش پادشاه لوئی سیزدهم اختصاص داد. ماری مدیچی متاسفانه دو سال قبل از تکمیل کاخ، در سال ۱۶۲۵ از فرانسه تبعید شد و هرگز نتوانست تکمیل شدن محل زندگی جدید خود را در سال 1627 میلادی ببیند.

ملکه ماری مدیچی علیرغم وجود جنگل دراطراف قصر Piney-Luxembourg و حدود هشت هکتار زمین، تصمیم می گیرد باغی مجللی نیز احداث نماید. او حتی قصد داشت مجموعه صومعه را هم به مساحت باغ بیافزاید، که بدلیل عدم موافقت راهبان برای جابجائی صومعه، باغ کوچکتری به سبک باغ انگلیسی احداث می نماید که در آن زمان به نام باغ مدبچی مشهور می گردد. سال ها بعد انقلابیون فرانسوی صومعه را مصادره و راه را برای گسترش باغ هموار می نمایند. سپس باغی به سبک فرانسوی نیزطراحی و احداث می گردد.

جنگل و حوض هشت ضلعی دو باغ انگلیسی و فرانسوی را از همدیگر جدانموده است. در طول تاریخ مرتباً تحولاتی در باغ ایجاد می شود، اما در نهایت در اواسط قرن 19 میلادی در پایان امپراتوری "  ناپلئون دوم " با آثار چشمگیر و زیبای هوسمان (Haussmann) باغ به صورت امروزی شکل می گیرد وباغ لوکزامبورگ نامیده می شود. احداث باغ های پرتقال، انواع سیب، باغ گل رز، گلخانه ها و مکان نگهداری و پرورش زنبور عسل را نباید نادیده گرفت.

۱۸.jpg
نقشه پارک لوکزامبورگ

انقلاب فرانسه و کاربری قصر

درسال 1789 میلادی پس از انقلاب فرانسه این کاخ به عنوان اموال دولتی، ابتدا تبدیل به زندان شد. بعد از مدتی  اقامتگاه مدیران گردید. در سال 1795 میلادی شورای انقلاب فرانسه به این كاخ نقل مکان کرد و سپس این كاخ محل سكونت ناپلئون بود و در نهایت مجلس سنای فرانسه در این قصر مستقر شده است.

قصر لوگزامبورگ

قصر لوگزامبورگ که سالیان متمادی است تبدیل به مجلس سنا گردیده، در بخش شمالی شرقی باغ و متصل به خیابان ووژیرار ( Vaugirard) در مجاورت موزه لوگزامبورک می باشد. ساختمان کاخی که در شکل دیده می شود وسط آن دارای حیاط بزرگ و زیبائی است. از سال 1958  میلادی هریک از اطاق های کاخ به عنوان دفتر کار به یک الی دو سناتور اختصاص داده شده وسالن های  قصرمحل نشست نمایندگان مجلس سنا گردیده است. طبقات زیرین کاخ به صورت سالن آمفی تائترو سالن اجتماعات درآمده، که برای برگزاری مراسم های خاص و یا برنامه های تلویزیونی از آن استفاده می گردد.

تمام این ساختمان در اطراف حیاط و به صورت سه طبقه بوده واز بیرون نیزطرفین ساختمان کاخ با فاصله چند متر از محوطه باغ بوسیله نرده های فلزی محصور شده و از سمت داخل نرده همواره تدابیر شدید امنیتی را در اطراف آن می‌توان مشاهده کرد. بازدید از داخل این قصر فقط از طریق ثبت نام در گروه های توری معتبر برای گردشگران میسر می باشد.

۱۹.jpg
نمائی از قصر لوکزامبورگ

آبنمای اصلی قصر

سطح زمین مقابل ضلع جنوبی ساختمان کاخ نسبت به سایر نقاط پارک گودتر بوده، که این اختلاف ارتفاع در ضلع های شرقی و غربی به وسیله دیوار سنگی  از سایر نقاط اطراف خود مجزی گردیده و بالای آن محوطه وسیعی مسطح و به صورت ایوان درآمده است. ایوان های طرفین بوسیله چند رشته پلکان به سطح پائین راه دارند. زیباترین بخش این پارک نیز همین محدوده مجزی شده می باشد.

۲۰.jpg
 آب نمای اصلی قصر
۲۱.jpg
 نمای ایوان اطراف استخر کاخ
۲۲.jpg
نمای پلکان های رابط بین ایوان و محوطه اطراف استخر

حوض هشت ضلعی

استخر یا حوض هشت ضلعی زیبائی در وسط آن دیده می شود. اطراف حوض را با استفاده ازچمن، گل های فصل و مجسمه های کوچک به محیطی زیبا تبدیل کرده و محدوده وسیعی  برای استراحت گردشگران  در اطراف استخر و چمن بوجود آورده اند. در قسمت فوقانی اطراف این مجموعه داخل پارک تعدادزیادی از مجسمه ملکه های فرانسه از سنگ سفید حجاری گردیده است. در سایر مناطق پارک نیزتعداد محدودی از مجسمه های دیگر به چشم می خورد.

۲۳.jpg
نمائی از استخر 8 ضلعی

پارک لوکزامبورگ

پارک لوکزامبورگ زیباترین و دومین پارک بزرگ شهر پاريس بوده، که دارای قدمت تاریخی می باشد. این پارک درمرکز شهر، محدوده پاریس 6  و در سمت چپ رود سن قرار گرفته است. دانشگاه سوربن، سن ژرمن دِ پرِ(Saint-Germain-des-Prés) و ​​محله لاتین  (Quartier Latin)  در مجاورت پارک بوده، که به همین دلیل این پارک همواره مرکز تجمع جوانان، دانشجویان، هنرمندان، نویسندگان وبزرگان علم وادب می باشد.

مجموعه های منحصر به فرد و دیدنی مانند کاخ لوکزامبورگ، موزه لوکزامبورگ، آب نماها، تجهیزات ورزشی، مراکز بازی کودکان و بزرگسالان، مرکز آموزش و پرورش زنبور عسل، باغ های متنوع و زیبا هر گردشگری را شیفته خود می کند، لذا امروزه به یکی از مکان های گردشگری مهم و پربازديد شهر پاريس تبديل شده است.

این پارک در اصل متعلق به کاخ لوکزامبورگ می باشد که مجلس سنای فرانسه در آن مستقر است. علیرغم آن که پارک متعلق به این نهاد سیاسی بوده لذا از قرن 19 میلادی ورود به مجموعه باغ های آن برای عموم آزاد شده است. اما اطراف ساختمان کاخ را با نرده از مجموعه باغ مجزی نموده اند ولی برابر برنامه تدوین شده گردشگران می توانند از داخل نیز بازدید نمایند. وسعت این پارک بالغ بر 21 هکتار بوده ودر آن می توان از باغ های پرتقال، سیب، باغ گل رز، گلخانه ها و مراکز پرورش زنبور عسل بازدید نمود.

۲۴.jpg
نمائی از پارک لوکزامبورگ
۲۵.jpg
 نمائی از باغ فرانسوی پارک لوکزامبورگ

 

نقاط دیدنی داخل پارک

در درون پارک لوگزامبورگ می توان از نقاط زیر نیز دیدن نمود.

آب نما و یا فواره مدیچی

در محدوده شمال شرقی پارک و سمت راست ساختمان مجلس سنا حوضی مستطیل شکل معروف به حوضچه ماهی وجود دارد، که در سال 1630 میلادی  به سبک باروک طراحی و ساخته شده است. فواره در انتهای حوض قرار گرفته و مجسمه بسیار زیبائی از یک اسطوره یونانی نیز این آب نما را زیبا ترنموده است.

۲۶ جدید.jpg
 نمای حوض وفواره ماری دویچی

 

فواره ( لِدا )

در سال ۱۸۰۶  میلادی در پشت فواره و آبنمای مدیچی فواره دیگری ساخته شده، که گفته می شود طراح آن صحنه ای از افسانه یونانی  " لِدا و قو "  را به تصویر کشیده است.

فواره دلاکرو

در قسمت غربی پارک  بین ساختمان کاخ لوکزامبورگ و باغ نارنجستان حوض مستطیل شکل کوچکی وجود دارد، که در سال ۱۸۹۰ میلادی بمناسبت بزرگداشت نقاش بزرگ قرن نوزدهم فرانسه،" اوژن دلاکروا " در وسط این حوض بر روی یک پایه سفید پلکانی  فواره  ای به نام " فواره دلاکرو " ساخته شده است.

فواره ابزرواتوار

 این فواره به نام های ابزرواتوار یا (کارپو) یا (چهار قاره دنیا ) نیز نامیده می شود. در سال ۱۸۷۵ توسط ۴ معمار برجسته ساخته شده است. مجسمه اسب های غران، لاک پشت دریائی، کره زمین و چهار زن برهنه که تمثیل چهار قاره آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکا می باشد، زیبائی خاصی به این فواره بخشیده است.

۲۷.jpg
فواره استخر یا حوض هشت ضلعی

 

باغ ها

در این پارک، یک باغ کوچک انگلیسی و یک باغ بزرگترفرانسوی را به صورت کاملاً متمایز از همدیگر می توانید در دو سمت استخر هشت ضلعی مشاهده کنید.  باغ فرانسوی مناسبترین منطقه برای پیاده روی و استراحت می باشد. باغچه های سرسبز قصر لوگزامبورک توسط  قرنیز ( نرده های کوتاه فلزی ) از معابر عمومی مجزی شده است.

۲۸.jpg
گوشه ای از باغ فرانسوی داخل پارک
۲۹.jpg
 نرده های فلزی اطراف باغچه ها

مجسمه ها

در این پارک تعداد 160 مجسمه  وبنای یادبود وجود دارد. تعداد ۲۰ مجسمه متعلق به زنان معروف و ملکه های اروپایی از جمله مری مدیچی و قدیسه سن ژِنِویِو که در اطراف ایوان استخر هشت ضلعی بر روی پایه های بلند سنگی نصب شده است. مجسمه چهره های ماندگارفرانسه اعم از سیاستمداران، دانشمندان، مجسمه سازان، شاعران، نقاشان، آهنگ سازان و مشاهیر فرانسه  نیزدر نقاط مختلف پارک نصب گردیده است. گفتنی است یک نمونه کوچک از مجسمه آزادی نیز در باغ لوکزامبورگ دیده می شود.

۳۰ جدید.jpg
مجسمه ملکه ماریُ مدیچی
۳۱ جدید.jpg
مجسمه والنتین دُ میلان
۳۲ جدید.jpg
 مجسمه ماری استورت
۳۳ جدید.jpg
مجسمه ای با پس زمینه ساختمان اولیه سوربن
۳۴.jpg
 پیکره شیر

 

۳۵ ّخرین ویرایش.jpg
مجسمه

 

کندوی عسل لوکزامبورگ (Rucher du Luxembourg)

در باغ لوکزامبورگ از سال 1865 میلادی مدرسه زنبورداری تاسیس شده است. کندوی موجود در این مدرسه از نظر تاریخی بسیار مهم بود می تواند بیست کلونی زنبور عسل را در خود جای دهد. در این مدرسه شما با انواع کندوها و ابزار زنبورداری آشنا خواهید شد. یکبار این مکان تخریب گردیده، اما مجدداً در سال 1872میلادی به صورت مکان فعلی بازسازی و مرمت گردیده است. هر ساله عسل برداشت شده از باغ های پرتغالِ این مجموعه در نمایشگاه های پاییزی فروخته می شود.

اگر دراواخر ماه سپتامبر با تور پاریس سفرنمائید می توانید ازجشنواره عسل باغ لوکزامبورگ ” Fête du Miel ”  که همه ساله با پشتیانی مجلس سنای فرانسه در 21 سپتامبر در همین محل برگزار میشود بازدید کنید. در این جشنواره برنامه هایی از جمله مسابقات " پرورش زنبور عسل و تولید نوع عسل, آموزش زنبورداری " برگزار و همزمان جلسات پرسش و پاسخ و مشاوره با متخصصین زنبورداری همچنین آموزش زنبورداری و فروش عسل و … نیز ارائه میشود. گفتنی است : جشنواره کندوی عسل لوکزامبورگ “Rucher du Luxembourg ” جهت بازدید عموم آزاد می باشد .

۳۷.jpg
 کندوهای زنبور عسل پارک لوکزامبورگ - عکس از سایت  Rucher du Luxembourg

امکانات رفاهی، تفریحی و آموزشی

در مجموعه پارک لوکزامبورگ ترتیبی داده شده تا تمام اقشار بازدیدکننده بتوانند به نوعی از بودن در آن پارک لذت ببرند بطور مثال :

1-  کنسرت‌های فضای باز، چرخ و فلک، پونی سواری و دیدن  نمایش‌های عروسکی " پانچ و جودی "  در تئاتر لوکزامبورگ از جمله فعالیت های این مجموعه می باشد.

2 -  کودکان به غیر از استفاده از فضای بازی مخصوص خود می توانند قایق های بادبانی کوچک و مدل هایی از قایق های دریانوردی را کرایه نموده و با آن ها در حوض اصلی واقع در مقابل  Palais du Luxembourg مسابقه بدهند. در صورت علاقه می توانند از تئاتر عروسکی نیز در باغ بهره ببرند.

3 -  موزه لوکزامبورگ  که مرکز برگزاری نمایشگاه‌های مختلف بسیار دیدنی و جالب توجه بوده، علیرغم آن که هزینه ورودی این موزه اندکی گران به نظر می‌رسد اما دیدن آن را به گردشگران پیشنهاد می کنیم.

4 -  بخشی از پارک دارای امکاناتی جهت بازی شطرنج، تنیس و بازی خاصی با گلوله های فلزی به نام"  pétanque"  برای بزرگ سالان می باشد. این پارک مورد علاقه شطرنج بازان شهرپاریس بوده و همواره افرادی در حال شطرنج بازی را مشاهده می کنید.

5-  علاقه مندان می توانند در دوره های باغبانی، زنبورداری و ... شرکت نمایند.

6 -  در اطراف استخر، در چمن های داخل پارک صندلی های فلزی زیادی برای آرامش بازدیدکنندگان قرار داده شده تا گردشگران پس از مدتی پیاده روی بتوانند ساعتی را در آنجا استراحت کنند. گردشگران می توانند  صندلی ها را برداشته و به هر نقطه ای از پارک که دوست دارند منتقل کرده و از آن  استفاده نماین .

۳۸.jpg
محل استراخت اطراف حوض هشت ضلعی
۳۹.jpg
گوشه ای از محل استراحت بازدیدکنندگان پارک

 

ساعات بازدید

بازدید از باغ لوکزامبورگ برای عموم آزاد و رایگان است. درب های باغ از ساعت ۷:۳۰ صبح در تابستان واز ساعت ۸:۱۵ صبح در زمستان باز می گردد معمولا یک ساعت قبل از غروب آفتاب بستگی به فصل بین ساعت  4:30 و 9:30 بعد از ظهر بسته می شود. کسانیکه تحمل فضاهای شلوغ را ندارند بهتر است روزهای چهارشنبه و آخرهفته ها و همچنین روزها از ساعت 4 بعدازظهر به بعد از رفتن به این پارک خودداری کنند. چون که اهالی پاریس فرزندان خود را به این پارک می برند و شما قطعاً با جمعیت بسیار زیادی روبه ‌رو خواهید شد.

تور بازدید :  در اولین چهارشنبه هر ماه، از آوریل تا اکتبر یک تور توسط یک باغبانِ باغ در Jardin du Luxembourg برگزار می شود. شروع تور ساعت 9.30 صبح در میدان آندره هنورات(place André Honnorat )، مقابل نرده ها می باشد. برای جزئیات بیشتر می توانید به وب سایت Jardin du Luxembourg مراجعه کنید.

دسترسی به باغ لوکزامبورگ

برای رفتن به مجموعه پارک و قصر لوکرامبورگ می توانید از وسایط نقلیه عمومی زیر که نسبت به تاکسی ارزانتر می باشند استفاده نمائید.

متـــــرو :  با استفاده از خط های 4 و 10 می توانید در ایستگاه اودئون (Odéon) پیاده شوید.

اتوبوس  : خطوط شماره 21 ، 27 ، 38 ، 58 ، 82 ، 84 ، 85 ، 89 شما را به باغ لوگزامبورگ خواهند برد.

(RER)  :  با استفاده از خط (B) می توانید در ایستگاه  لوگزامبورگ (Luxembourg) پیاده شوید.

۴۰ جدید.jpg
 دستشوئی و توالت عمومی تمام اتوماتیک

 

این سفرنامه برداشت و تجربیات نویسنده است و لست‌سکند، فقط منتشر کننده متن است. برای اطمینان از درستی محتوا، حتما پرس‌وجو کنید.

اطلاعات بیشتر