درود بر همه لست سکندی های عزیز ،هدف از نوشتن این سفرنامه اول از همه احساس دینی است که نسبت به سایت محبوب و کاربردی لست سکند دارم از اونجایی که قبل از هر سفر، سفرنامه های موجود در این سایت رو مطالعه می کنم و با استفاده از آن ها برنامه کاملی برای سفر می چینم تا بتونم از سفرم نهایت بهره رو ببرم وظیفه خود میدونم که سفر نامه خودم رو بنویسم تا دیگران هم از اون استفاده کنند و از طرفی دیگه آخرین سفرنامه مارماریس مربوط به دو سال قبل هست و لازم دونستم اطلاعات جدیدتر در اختیار کاربران قرار بدم. و سومین مورد که از خدا پنهان نیست از شما چه پنهان، شاید دیدید در قرعه کشی لست سکند برنده شدم و یک تور مجانی گیرم اومد. قبل از شروع باید بگم که من خیلی در مورد تورها و جاهایی که می برن توضیح نمی دم چون به اندازه کافی در سفرنامه های دیگه اطلاعات راجع بهشون هست.
اولین و مهمترین تغییری که نسبت به دوسال قبل صورت گرفته سیستم پروازی هست، تا پارسال هیچ پرواز مستقیمی از طرف ایران به نزدیکترین فرودگاه به مارماریس یعنی دالامان وجود نداشت و آژانس ها مجبور بودند پرواز ازمیر بگیرند و از اونجا با اتوبوس مسیر چهار ساعته را تا شهر مارماریس طی کنند ولی امسال هواپیمایی معراج تقریبا هر روز پرواز مستقیم به فرودگاه دالامان قرار داده که زمینی حدودا یک ساعت تا مارماریس فاصله دارد.،در زمان نوشتن این سفرنامه هنوز بیشتر آژانس ها به سبک قدیم پرواز به سمت ازمیر داشتند. خب نظر شخصی من اینه که با انتخاب پرواز دالامان هم هزینه تور مارماریس براتون کمتر میافته هم در زمان صرفه جویی می کنید و زودتر به مارماریس می رسید و هم خستگی راه کمتر میشه.
برای خرید ارز هم اگر می خواهید از صرافی های مجاز ارز تهیه کنید در انتخاب صرافی حتما دقت کنید اولاً این که نرخ ارز مسافرتی در صرافی مربوطه برابر با قیمت روز باشه،چون معمولا بالاتر میزنن و به ازای ۳۰۰ یورو خیلی ضرر می کنید حتی اگه صدتا تک تومن بیشتر حساب کنن، و دوم اینکه صرافی ها باید ۳۰۰ یورو یا معادل آن دلار بدهند به ازای هر نفر در زمان ما تقریبا ۳۳۰ دلار می شد و معمولاً صرافی ها از پرداخت معادل دلاری طفره می روند. بنابراین اول و قبل از پرداخت پول ازشون سوال بپرسید که معادل دلار می دهند یا نه و بعد پول را پرداخت کنید. برای دریافت ارز هم مدارک لازم بلیط هواپیما با مهر اصلی آژانس هست، کپی و پرینت قبول نمی کنن،پاسپورت کارت ملی و عوارض خروج. عوارض خروج در عرض ۵ دقیقه اینترنتی می تونید پرداخت کنید.
تاریخ سفر ما 14 خرداد سال 1401 بود.ساعت پرواز ما جمعه شب ساعت ۱۲ و نیم بود و با توجه به طول مدت پرواز که سه ساعت و نیم بود و یک ساعت و نیم اختلاف بین ساعت ایران و ترکیه ،ساعت دو به دالامان می رسیدیم. ساعت بازگشت هفته بعد شنبه ساعت سه و نیم بامداد بنابراین ماه هفت روز کامل در اختیار داشتیم. از نظر من بهترین زمان برای سفر به مارماریس خرداد ماه است چون قبل از این ماه امکان بارندگی و سرد بودن هوا وجود دارد و نمیتوان آنچنان که باید و شاید از دریا استفاده کرد و در تابستان هوا به شدت گرم است و امکان پیاده روی در شهر در روز فراهم نیست.همچنین قیمت تورها در خرداد نسبت به تابستان خیلی ارزون تر هست.در خرداد قیمت تمام شده تور مارماریس برای سفر ما نفری 16 میلیون شد درحالیکه همین آژانس و همین هتل در تابستان نفری 24 میلیون هست.
از آنجایی که مدتی طولانی بود که به مسافرت نرفته بودیم تصمیم گرفتیم پسر سه ساله مان را با خودمون نبریم چون در سنی نبود که متوجه سفر بشود و احتمال این را دادیم که هم خودش اذیت شود هم ما. بنابراین چند روز مانده به سفر به همراه پسرم به شمال سفر کردم و او را پیش مادرم گذاشتم و با خیالی آسوده برگشتم. الان که سفرمون تموم شده می بینم واقعاً تصمیم درستی گرفتیم. معطلی در فرودگاه در مسیر رفت و برگشت؛ بی خوابی های شبانه؛ بیدار شدن های صبح زود به خاطره صبحانه و خستگی های ناشی از تور واقعا بچه ها را کلافه میکنه. اگر امکانش را دارید بدون بچه برید خیلی بهتره.
روز سفر فرا رسید و تایم پرواز ما ساعت دوازده و نیم بود ولی از آنجایی که شب چهارده خرداد بود و امکان داشت مسیر جاده قم شلوغ باشد ساعت هفت و نیم تصمیم به حرکت گرفتیم اپلیکیشن اسنپ و تپسی را امتحان کردیم که البته قیمت یکسانی داشتند بنابراین از اسنپ ماشین گرفتیم و حرکت کردیم قیمت اسنپ ۹۰ هزار تومن شد ساعت ۸:۴۵ به فرودگاه رسیدیم و تقریباً نیم ساعت بعد از رسیدن ما کانتر باز شد. بلیط رو تهیه کردیم و منتظر شدیم تا وارد هواپیما شویم. در سفر قبلی به استانبول هم از هواپیمایی معراج استفاده کرده بودیم و بسیار راضی بودیم و با این دیدگاه سوار هواپیما شدیم اما کاملا تو ذوق مون خورد.
هواپیما ایرباس ۳۲۰ بسیار کوچک و کثیف در هر ردیف شش صندلی وجود داشت سه ردیف صندلی سمت راست و سه ردیف صندلی سمت چپ. فاصله صندلی ها به شدت کم جوری که همسر من که قد ۱۸۵ داره اصلا جا نمی شد و تمام مسیر سه ساعته باید کاملاً عصا قورت داده می نشستیم. کلا همین یدونه هواپیما رو تو این مسیر قرار دادن که هر روز میره و بر می گرده. غذاش هم اصلاً باکیفیت نبود یک ساندویچ کوچک کیک مرغ و سرد بنابراین قبلش حتما غذا بخورید و به امید غذای هواپیما نباشید. ساعت دوازده و نیم حرکت کردیم و ساعت ۲ به وقت دالامان به فرودگاه رسیدیم. فرودگاه دالامان به ابعاد و اندازه فرودگاه امام خمینی است. به محض ورود آنچه توجه همه را جلب می کند پرواز های مکرری هست که از شهرهای مختلف انگلیس به این فرودگاه صورت می گیرد و در واقع انگلیسی ها مارماریس را تصاحب کردند.
به محض خروج از فرودگاه تورلیدرما آقا حسام که بسیار مهربان است منتظر ما بود. همه آنهایی که به سمت مارماریس میرفتیم را در دو اتوبوس گنجاندن و حرکت کردیم. ساعت ۵ به هتل رسیدیم. هتل ما هتل لابراندا در منطقه اچمیر بود به محض ورود زیبایی هتل و سکوت آن ما را شیفته خود کرد.تصاویر زیر بخشی از چشم اندازهای زیبای هتل لابراندا می باشد.
از آنجایی که اتاق را معمولا ساعت ۲ تحویل میدهند همه غصه این رو داشتند که این مدت را با این خستگی کجا سپری کنند. با اطلاعاتی که الان بعد از سفردستم اومده یه راهنمایی کوچکی می تونم بکنم و اینکه معمولاً اتاق هتل را تا ساعت ۱۰ صبح به شما تحویل میدهند پس خیلی نگران این قضیه نباشید به محض ورود؛ شما مهمان هتل هستید و دستبند به شما داده میشه که تا آخر باید دستتون باشه و از امکانات هتل میتونید استفاده کنید تا این چند ساعت سپری بشه. البته رسپشن هتل به ما چند نفر که تازه وارد هتل شده بودیم پیشنهاد داده بود که اگر اتاق را الان می خواهید ۳۰۰ لیر بدهید و من الان اتاق رو به شما تحویل بدهم.
از آنجا که همسر بنده تحمل کمی داره و همین سه چهار ساعت رو هم نمی تونست تحمل کنه با کمی چانه زدن ۲۰۰ لیر دادیم و اتاق رو تحویل گرفتیم. حتی میتوانستیم کمتر هم بکنیم ولی چون خسته بودیم دیگه چانه نزدیم. معمولاً این قضیه عرف نیست و تور لیدر هم وقتی متوجه شد ما را دعوا کرد که چرا دادید ولی خب خسته بودیم و تصمیم گرفتیم که این مبلغ را بدهیم اتاق را زودتر از موعد تحویل بگیریم یعنی همون ساعت پنج صبح. یکی از مزیت هایی که پرداخت این پول داشت این بود که دو گزینه جلوی ما گذاشتن اتاق در ساختمان اصلی و اتاق در بنگلو یا همان خانه های ویلای دو طبقه. هر دو اتاق را به ما نشان دادند و حق انتخاب رو به خودمون دادن. ولی بقیه که منتظر مانده بودن تا ساعت ۱۰ صبح این آپشن را نداشتند.
لازمه این توضیح داده بشه همه آژانس های لست سکند که تور مارماریس برگزار می کنند معمولاً ۱۰ الی ۱۲ هتل مشابه برای انتخاب دارند از حق نگذریم هتل های خوبی هستند این هتل ها معمولاً از شهر مارماریس شروع می شوند از خط ساحلی ادامه دارند تا به منطقه ایچمیر برسیم. اگر برای شما نزدیک بودن به شهر مارماریس اولویت است هتل های نزدیک به مارماریس را انتخاب کنید و اگر آرامش و سکوت مهم است هتل های نزدیک به ایچمیر.
هتل لابراندا نزدیک شهرایچمیر با محیطی آرام و منظره بسیار زیبا. این هتل شامل دو بخش است:ساختمان اصلی و ساختمان های ویلایی دو طبقه به نام بنگلو که اتاق های ساختمان اصلی گران تر است. آژانس های ایرانی معمولاً اتاق های بنگلو رو رزرو می کنند و از نظر من اتاقهای بنگلو به خاطر دیدی که به دریا دارن خیلی بهتر هستند بنابراین هزینه اضافی نکنید در ساختمان اصلی بگیرید چون با وجود اینکه ساختمان اصلی گران تر است به محض ورود به شما اتاق ساختمان اصلی را میدهند مگر اینکه خودتان بگویید ما بنگلو را میخواهیم .اتاقهای بنگلو کوچکتر هستند و کمی دورتر از امکانات ولی از نظر من زیبایی چشم اندازش می ارزه.
از نظر تنوع غذایی این هتل بسیار بسیار غذاهای متنوعی داره چه صبحانه و چه ناهارو شام ولی خیلی کم غذایی می توانید پیدا کنید که با ذائقه ما ایرانی ها جور در بیاید. غذاهاش دارای ادویه های خاص هست که طعم غذا را بد میکنه این قضیه فکر نمیکنم مختص این هتل باشه و در همه هتلهای مارماریس احتمالاً همین قضیه هست همچنین اکثرا نپخته است. گوشت و مرغ و ماهی. البته در هر وعده غذایی پاستا و اسپاگتی و پیتزا هم سرو می شود که قابل تحمل هستند ساعت ۱۲ تا ۴ هم اسنک بار باز است که ساندویچ همبرگر و پیتزا داره. ولی در کل روی غذا حساب باز نکنید. در وعده های ناهار و شام معمولاً بستنی هم به صورت رایگان می دهد البته تنوع شیرینی هاش هم بسیار بسیار بالا است.در پایین عکس چند نمونه از وعده هایی که خوردیم رو گذاشتم:
برنامه شبانه هتل لابراندا متنوع است. در این هفت شب که ما اونجا بودیم دو شب موسیقی زنده، یک شب آکروباتیک، یک شب رقص لاتین، یک شب رقص ترکی و دوشب هم موزیک پخش شد از نظر من قابل قبول بود.
انواع نوشیدنی های سرد و گرم هم تا ۱۲ شب رایگان هستند. هتل لابراندا دو عدد کافه دارد. یکی داخل ساختمان و دیگری لب ساحل می باشد.
اکثر هتل ها ۲ الی۳ نوع رستوران خاص دارند که میتوانید در طول مدت حضورتان یک وعده آنها را به صورت رایگان رزرو کنید. هتل لابراندا رستوران ایتالیایی ، چینی و دریایی دارد که به سلیقه خود برای یک روز آن را رزرو می کنید. فقط باید عجله کنید در رزرو چون ممکن است زود پر شود. پس تو روز اول یادتون باشه اینکار رو انجام بدید.
و اما در رابطه با سیستم حمل و نقل ،در مورد تاکسی که بسیار گران هست تا جایی که امکان دارد از آن استفاده نکنید و اگر خواستید استفاده کنید از راننده بخواهید از تاکسی متر قیمت ندهد چون خیلی گران در میاد و از اول قیمت رو باهاش طی کنید تا به صرفه تر شود. و اما دلموش اطلاعات جدید راجع به دلموش این هست که قیمت بلیطش به نفری ۱۰ لیر رسیده و تقریباً هر یک ربع یک بار میاد. دلموش های نارنجی فقط پول قبول میکند ولی دلموش های سفید اکثراً کارتی هستند اگر کارت نداشته باشید نمی توانید سوار بشید. بنابراین اولین کاری که میکنید در میدان آتاتورک دستگاهی وجود داره که میتوانید آنجا کارت سفر بگیرید چون با این کارت هم میتوانید دلموش های سفید را سوار شوید هم این که هزینه کرایه ۶ لیر میشود به جای ۱۰ لیر. هر بار هم می توانید به راحتی آن را با استفاده از همان دستگاه شارژ کنید فقط کافی هست پول را داخل محل مخصوص قرار دهید و اگر دو نفر هستید یک کارت کافی است برای تان.
قبل از سفر حتماً حتماً کمی لیر تهیه کنید چون نیاز هست. در کل بهتر است در مارماریس از لیر استفاده کنید به جای دلار. نرخ تبدیل دلار به لیر در اکثر جاها خیلی کمتر از نرخ واقعی است. همچنین تبدیل دلار به لیر در صرافی های مارماریس اصلا به صرفه نیست در زمان سفر ما نرخ تبدیل دلار به لیر 16.5 بود که در صرافی15.2 می دادند بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که یک سری از مغازه ها یا فروشگاه ها که می دانید نرخ تبدیل دلار به لیر در آنها بالا است این کار را انجام دهید با خرید چیزی از آن ها مثل فروشگاه السی و ...
اگر احتیاج به خرید مواد غذایی یا حتی آب داشتید حتماً از فروشگاههای بزرگ استفاده کنید مانند میگروس که قیمت مناسبی دارند. سوپری های معمولی قیمت خیلی بالایی دارد.استفاده از سیم کارت ایرانی در ترکیه بسیار هزینه بردار است به ازای هر دقیقه مکالمه ۱۰ هزار تومان. اینترنت هم که به شدت هزینه در بر دارد. یکی از راهکارها این است که از سیم کارت ترکیه استفاده کنید برای خرید سیم کارت ترکسل می توانید به میدان اصلی شهر بروید البته باید کپی پاسپورت به همراه داشته باشید قیمت یک سیم کارت ترکسل به همراه ۲۰ گیگ اینترنت و زمان طولانی مکالمه ۴۰۰ لیر می باشد که البته این هم گران است. بخاطر همین ما تصمیم گرفتیم که فقط از اینترنت هتل و واتساپ استفاده کنیم برای صحبت با ایران و سیمکارتی تهیه نکردیم. اگر احتیاج به مپ هم باشه با استفاده از گوگل مپ آفلاین بدون نیاز به اینترنت میتوان آدرس را پیدا کرد.
روز اول سفر
بعد اینکه ساعت ۵ به هتل رسیدیم و با پرداخت ۲۰۰ لیر اتاق دلخواهمون رو به دست آوردیم در آن مستقر شدیم و بعد از کمی استراحت ساعت ۹ برای خوردن صبحانه به رستوران هتل رفتیم. بعد از خوردن صبحانه به سمت شهر مارماریس حرکت کردیم. داشتن کمی لیر اینجا به درد می خوره ،در روز اول می تونید ازش استفاده کنید و خودتون رو به شهر برسونید. اولین کاری که کردیم این بود که به سمت گرند بازار و خیابان های پشت آن برویم و قیمت اجناس دست ما بیاید. بعد از اینکه کاملا ناامید شدیم(چون این شهر کلاً جای مناسبی برای خرید کردن نیست فروشگاه ها قیمت بسیار بالایی دارند تنها فروشگاه های زنجیره ای هستند که می تونیم از آنها خرید کنیم مثل کتون، ال سی، دفاکتو و غیره که اینها هم در مارماریس تنوع زیادی ندارد فقط یک فروشگاه ال سی در منطقه آرموت لند هست که بسیار بزرگ و تنوع زیادی دارد و برای رفتن به آنجا مجبورید از تاکسی استفاده کنید.) به سمت اسکله حرکت کردیم تا قیمت تورها دست ما بیاید.
در مورد قیمت تورها که با توجه به تورم موجود در ترکیه افزایش چشمگیری پیدا کرده است برای خرید این تورها به هیچ وجه از تور لیدر ایرانی یا از هتل استفاده نکنید. میدان اصلی شهر که همان آتاتورک هست پر از باجه هایی است که تورهای مختلف را با قیمت بسیار پایین تر از هتل به فروش می رسانند قیمت اکثر این تورها بین ۱۵ تا ۲۰ دلار یا همان ۲۵۰ تا ۳۵۰ لیر در زمان ما برای هر نفر بود بسته به نوع تور و میزان چانه زدن شما متغیر است. در کل در مارماریس تا میتوانید چانه بزنید. تور غواصی گرانترین تور در مارماریس است 35 دلار برای هر نفر بود ولی بقیه تورها تقریباً هم قیمت هستند.
اکثر ایرانی ها تور قایق سواری(boat trip) ، تور دالیان ، تور جیپ سافاری ، تور غواصی و حمام ترکی را انتخاب میکنند البته در مارماریس تفریحات دریایی زیادی وجود دارد از جمله پاراسل و غیره ولی از آنجایی که قیمت این تفریحات برای ما ایرانیا بسیار بالا است ایرانی ندیدم که اونجا از آنها استفاده کنه. قیمت این تفریحات از ۸۰۰ لیر شروع میشد به بالا.
بدی گرفتن هتل با خدمات آل این است که باید در زمان معین خود را به صبحانه، ناهار و شام برسانیم بنابراین مجبور شدیم دوباره به هتل برگردیم. بعد از خوردن ناهار به اتاق برگشتیم وسایل شنا را برداشته و به استخر هتل رفتیم. بعد از کمی آب تنی برگشتیم و کمی استراحت کردیم. برنامه عصرما کرایه دوچرخه و دیدن ساحل زیبا بود. یکی از تفریحاتی که باید در مارماریس امتحان کنید دوچرخه سواری در ساحل زیبا بین ایچمیر و مارماریس است که البته می توانید به جای دوچرخه موتور برقی یا اسکوتر برقی هم کرایه کنید. همه هتل ها دوچرخه کرایه میدهند. البته آنطور که من فهمیدم قیمت کرایه دوچرخه از هتل بالاتر از جاهای دیگر است .
ما از هتل خودمان دوچرخه قیمت ۵۰ لیر برای هر نفر کرایه کردیم برای یک ساعت در حالیکه در بیرون هتل با قیمت ۲۰ لیر هم می توان پیدا کرد. البته حتما دقت کنید دوچرخه قدیمی و خشک نباشد چون بعضی جاها قیمت کمتر دوچرخه فرسوده میدهند. در مسیر زوج ایرانی رو دیدیم که اهل ارومیه بودند و زمینی به وان آمده از وان با پرواز داخلی ترکیه به سمت ازمیر و از آنجا با اتوبوس به مارماریس آمده بودند و کلاً سفر ده روزه آن ها نفری ۵ میلیون تمام شده بود که واقعاً به صرفه بود. بعد از برگشت و خوردن شام به مراسم شب هتل رفتیم از موسیقی زنده لذت بردیم. ساعت دوازده مراسم هتل تمام شد پیاده به سمت شهر حرکت کردیم و از باجه که به نظرم تورهای با قیمت مناسب ارائه می داد برای روز دوشنبه تور جیپ سافاری را تهیه کردیم.
روز دوم خود را فقط به خرید اختصاص دادیم تا خیالمون از بابت خرید سوغاتی راحت باشد.
و اما روز سوم
دوشنبه بود و موعد تور جیپ سافاری. بنابراین بعد از خوردن صبحانه ساعت ۹ به محل تعیین شده رفتیم و منتظره شدیم. جیپ ها یک ربع زودتر دنبالمان آمدند بنابراین حواستان باشد کمی زودتر در محل حاضر شوید. سوار جیب شده و دنبال بقیه همسفران در هتل های دیگر رفتیم بعد اینکه همه جیب ها پر شدند شروع به حرکت کردیم. همانطور که در بقیه سفرنامه ها نوشته شده برنامه این تور به این صورت است که در یک مسیر دو ساعته جیپ ها حرکت کرده و مسافران با تفنگ های آبپاش همدیگر را خیس و خالی می کنند. قیمت این تفنگ ها برای کرایه ۵۰ لیر است و حتماً حتماً یک دست لباس اضافه با خود ببرید تا سرما نخورید و بعد آن برای خوردن ناهار به یک روستا رفتیم و ناهار نصف و نیمه ای خوردیم.
البته ناهار جزو آپشن تور بود ولی نوشیدنی شامل آن نیستند. بعد از سرو ناهار برای دیدن آبشار رهسپار شدیم که البته ما در شمال کشور خیلی بهتر از این آبشارها را داریم که متاسفانه سیاست استفاده از آن را نداریم و در نهایت آخرین برنامه تور رفتن به ساحل دریا است که البته اگر هتل های شما مثل هتل لابراندا لب دریا باشد به نظر من ساحل هتل ها قشنگ تر است و نیازی به رفتن به این ساحل نیست بنابراین از نظر من تور جیپ سافاری فقط بخش اولش که آب پاشی هست جذابیت دارد. ساعت ۴ به هتل برگشتیم و بعد از استراحت، پیاده روی در مسیر ساحلی داشتیم.
از نظر من زیباترین قسمت مارماریس همین ساحل زیبای بین دو شهر است که بارها ارزش دیدن دارد.خیلی از همسفرهای ما برای بار چندم بود که به مارماریس میومدن و تقریبا تمام وقت خودشون رو در هتل و استخر و ساحل سپری می کردن. و در واقع چون قبلا مناظر دیدنی مارماریس رو دیده بودن اینبار فقط برای استراحت این شهر رو انتخاب کرده بودن و به شخصه اعتقاد منم همین هست که مارماریس جای استراحت کردن هست نه تکاپوی زیاد مثل ما.
روز چهارم
البته که یکی از خوبیهای داشتن هتل با خدمات آل این است که باعث می شود تنبلی را کنار بگذارید و صبح سر زمان مشخص بیدار شوید برای سرو صبحانه. بنابراین ساعت نه بیدار شدیم و با خوردن صبحانه به سمت شهر رهسپار شدیم. برنامه امروز ما دیدن شهر مارماریس بود البته هوا امروز به شدت گرم بود. به سمت قلعه مارماریس حرکت کردیم که در سفرنامه ها نوشته شده بود خیابانهای زیبایی اطراف آن هست و انصافا هم زیبا بود. کوچه پس کوچه های باریک و قدیمی با دیوارهای سنگی و گلهای زیبای آویزان از آن و واقعا لذت بردیم.تصاویر زیر گویای همین زیبایی هست:
بعد از برگشت و خوردن ناهار برای شنا به ساحل اختصاصی هتل رفتیم. آب سرد و بسیار شور ولی خیلی شفاف و زلال و پر از ماهی های کوچک که به پاهای ما نوک می زدند و خیلی لذت بردیم. بعد از کمی استراحت به محله کرایه دوچرخه رفتیم هدفمان کرایه دوچرخه برای بار دوم بود اما صاحب باجه ما را مجاب کرد که موتور برقی دونفره اجاره کنیم برای یک ساعت با قیمت ۱۵۰ لیر که انصافا هم خوب بود. در یک ساعت از ایچمیر تا مارماریس رفتیم و برگشتیم. آخر شب هم با دلموش به مارماریس رفتیم.
روز پنجم
از آنجایی که صبحا گرم هست و خیلی نمیتوان داخل شهر قدم زد دوباره سمت فروشگاه السی رهسپار شدیم تا خرید های باقیمانده را انجام دهیم. بعد از برگشت تنی به آب زده استراحت کرده و دوباره دوچرخه کرایه کردیم و این بار مسیر ساحلی به سمت مارماریس را طی کردیم(دفعه قبل به سمت ایچمیر دوچرخه سواری کرده بودیم) البته تنگ غروب بود و مسیر شلوغ. کمی اذیت شدیم. بهترین زمان دوچرخه سواری در مسیر ساحلی صبح زود می باشد که هم خلوت است هم خنک.
روز ششم
امروز قصد داشتیم که تور کشتی را تهیه کنیم ولی از اونجایی که مدت این تور هشت ساعت است و ما هم خیلی اهل شنا نیستیم و هشت ساعت از نظر ما هم خیلی خسته کننده بود و هم احتمال سوختگی بسیار بالا بود تصمیم گرفتیم به جای تهیه تور از تاکسی کشتی هایی استفاده کنیم که از مارماریس به سمت ترنج می روند و در واقع شما میتوانید همه مسیرهایی که تور کشتی می رود را ببینید فقط نمی توانید شنا کنید این تاکسی ها سر ساعت از میدان آتاتورک حرکت میکنند به سمت ساحل ترنج قیمت نفری ۷۵ لیر تقریباً طول مسیر ۴۰ دقیقه است و شما می توانید از زیباییهای مارماریس و دریای آن لذت ببرید. این کشتی ها در ترنج شما را پیاده می کنند میتوانید دوباره برای برگشت از همان ها استفاده کنید و میتوانید از دلموش ها نیز برای بازگشت استفاده کنید که ما راه دوم رو انتخاب کردیم.
همانطور که گفتم از قبل برای شب جمعه رستوران ایتالیایی رزرو کرده بودیم بنابرین راس ساعت ۸ آنجا بودیم. پیش غذا،غذای اصلی و دسررایگان سرو میشد. ما اسپاگتی و پنه به عنوان غذای اصلی سفارش دادیم و سالاد به عنوان پیش غذا. انصافا هم خوشمزه بود و بعد از یک هفته خوردن غذاهای با طعم ادویه خالص، این غذا واقعا چسبید. بعد از شام به مارماریس رفتیم تا از شبهای مارماریس لذت ببریم.
روز هفتم و آخر
روز آخر سفر ما بود و باید ساعت دوازده اتاق را تحویل می دادیم بنابراین چمدان ها را بسته و به اتاق چمدان ها تحویل دادیم. کارت اتاق را هم تحویل رسپشن دادیم. یکی از بدی های تورهای مارماریس این است که آخرین روز شما اتاقی ندارید و مجبورید تا چندین ساعت بدون اتاق سپری کنید. اگر پرواز شما هواپیمایی معراج باشد و از فرودگاه دالامان پرواز برگشت ساعت سه و نیم نیمه شب است. بنابراین از ساعت ۱۲ ظهر تا سه و نیم شب بدون اتاق هستید و خیلی خسته کننده است. البته که می توانید از امکانات هتل و غذای آن تا زمانی که در هتل هستید استفاده کنید ولی خب خسته کننده است. خصوصاً اینکه اکثر پروازهای ایرانی تاخیر هم دارن مثل پرواز ما که ۵ ساعت تأخیر داشت یعنی به جای ساعت سه و نیم ساعت ۸ پرواز کردیم و میشه گفت ۲۰ ساعت بدون جا مکان روز آخر را سپری کردیم که خیلی خسته کننده بود.
روز آخر را ترجیح دادیم در هتل بگذرانیم واز زیباییهای اطراف آن لذت ببریم. شب هم در هتل مراسم شب ترکی برگزار شد و آن هم دیدنی بود. ساعت یک شب تور لیدر به دنبال ما آمد و ساعت ۳ در فرودگاه دالامان بودیم و منتظر پروازی که قرار بود ساعت ۲ بشیند ولی ساعت ۷ نشست. خانواده هایی که بچه کوچک داشتن خیلی اذیت شدن در مورد تکس فری هم باید بگم که فرودگاه دالامان مالیات خریدهارو بر می گردونه به شرطی که کارت بین المللی داشته باشید و عملا به درد ما ایرانی ها نمی خوره.خلاصه اینکه ساعت ۱۲ به تهران رسیدیم و از آنجا با اسنپ به خونه برگشتیم.
تجربه شخصی من در سفر به مارماریس این هست که مارماریس از نظر شهریت یک پنجم استانبول هست و از نظر لاکچری بودن هتل و امکانات یک سوم آنتالیا و در واقع شهری است که کوچک شده استانبول و آنتالیا به صورت ترکیبی است در حالیکه ساحل و دریای بسیار زیبایی داره و تفریحات آبی بی نظیر. اگر شخصیتی هستید که دوست دارید مکان های جدید را کشف کنید این شهر برای سه روز جوابگوی شما هست. اما اگر اهل استراحت و ریلکس کردن، دراز کشیدن رو به روی ساحل و لذت بردن از زیبایی های دریا، پیاده روی های روزانه در ساحل زیبا و استفاده از تفریحات شبانه هستید این شهر جای کاملا مناسبی است.در یک کلام مکانی مناسب برای ریکاوری و انرژی گرفتن برای ادامه زندگی.
و در آخر باید معذرت خواهی کنم بخاطر سفرنامه داغونی که نوشتم و میدونم که از نظر ساختار ایراد زیادی داره.هیچ وقت در زمان مدرسه انشام خوب نبود و همیشه نمره پایینی می گرفتم.امیدوارم تونسته باشم اطلاعات مفیدی بهتون بدم در رابطه با مارماریس.
نویسنده: اکرم پراینده