سفر به قشم و هرمز
سفر ما به جزایر زیبای قشم و هرمز در اسفند سال 97 در تاریخ 1الی 8 اسفند بود .سفر ما ریلی و با قطار غزال شرکت بن ریل از تهران به بندر عباس بود .
درباره قطار : بلیط قطار را از طریق اینترنت و دو ماه قبل از سفر رزرو کرده بودیم .بعد از تحقیق در مورد قطارها بن ریل را به دلیل قیمت مناسب و کوِپه های 4تخته و تمیز انتخاب کردیم .قطار ساعت 12ظهر از تهران و بدون تاخیر حرکت کرد و با اعلام قبلی مبنی بر اینکه قطار با دو ساعت تاخیر به مقصد خواهد رسید حدود 22 ساعت بعد به بندر عباس رسیدیم .کوپه های قطار مجهز به مانیتور و اینترنت رایگان تنها برای دیدن فیلم بودند.رستوران قطار کوچک و تمیز بود غذاها شامل قیمه و جوجه کباب بودند که قیمت هر پرس جوجه کباب 25هزار تومان و قیمت هر پرس قیمه 18هزار تومان بود کیفیت غذا مناسب بود اما حجم غذا خیلی کم بود.سرویس های بهداشتی تمیز بودند .کوپه ها ملافه ،پتو،لیوان ،دستمال کاغذی و فلاسک چای داشتن.قطار در بین مسیر در شهر یزد 15 دقیقه توقف داشت.پرسنل بسیار خوش برخورد بودند و با مسافرها رفتار دوستانه داشتند.
عکس01 (شیشه های قطار بن ریل به این تمیزی بود که دیدن مناظر اطراف رو لذت بخش کرده بود)
عکس 02 (پس از گذشت 18 ساعت اولین علامت های جنوب آشکار شد)
روز اول
ساعت 10صبح هوای خوش 22 درجه ای بندرعباس به ما که از کوه های پر برف زاگرس به دیدار خلیج فارس رفته بودیم خوش آمد گفت.ایستگاه قطار خیلی شلوغ بود و چون تعداد ما زیاد بود برای گرفتن تاکسی دچار استرس شدیم و منتظر دیدن یک صف طویل از مسافران بودیم که خوشبختانه در اشتباه بودیم و کلی ون و تاکسی منتظر ما بودند و به ازای هر نفر 5هزار هزار تومان به سمت اسکله شهید حقانی که 6.5 کیلومتر با ایستگاه راه اهن فاصله دارد حرکت کردیم و بعد از 20دقیقه به اسکله رسیدیم و با صف طویل گرفتن بلیط شناور مواجه شدیم که خوشبختانه خیلی سریع بلیط ها صادر میشد برای هر نفر با داشتن کارت ملی و پرداخت هزینه ای 15000 تومانی.شناورها هر یک ساعت یکبار از اسکله شهید حقانی بندر عباس به سمت اسکله شهید ذاکری قشم حرکت می کنند.در ورودی شناور باید چمدانها تحویل داده شود و بابت هر چمدان 2000 تومان پول دریافت میشود.ما در طبقه پایین شناور نشستیم و چون به بیرون دید نداشتیم دچار حالت تهوع شده بودیم حدود 50 دقیقه بعد به اسکله شهید ذاکری رسیدیم و قدم در جزیره زیبای قشم گذاشتیم .از اسکله به وسیله ون و با پرداخت نفری 5000 هزار تومان به سمت محل اقامت که از قبل از طریق اینترنت رزرو کرده بودیم حرکت کردیم.
محل اقامت : مجتمع اقامتی سام 1
این مجتمع یک آپارتمان پنج طبقه در شهرک الهیه قشم است،هر طبقه دو واحد است .هر واحد دو خوابه و دارای 4تخت به ظرفیت 5 نفر است اتاق 1 دارای یک تخت دونفره و اتاق 2 دارای سه تخت یک نفره است رختخوابها تمیز و ملافه های نو داشتند ، رختخواب اضافه ندارد.سام 1 بسیار تمیز و ارزان است و از لحاظ کیفیت خدمات از بسیاری هتلها بهتر بود .پذیرش تا ساعت 12 شب فعال است.دسترسی خوبی به دریا و مراکز خرید دارد .واحدها دارای تمام امکانات هستند فقط ماشین لباسشویی و بند رخت نداشت که در هوای گرم قشم از ملزومات است.
نهار روز اول رو از شماره ی غذای بیرون بری که پذیرش بهمون دادن سفارش دادیم .پونی که بچه کوسه ست و کلی ازش تعریف کردن،ماهی مرکب،میگو ،ماهی ،چلو گوشت و خورشت مرغ که هیچکدوم رو خوشمون نیومد .قیمتها از 45 تا 60 هزار تومان بودن.بعد از کمی استراحت با تاکسی بی سیم قشم به پارک زیتون رفتیم و تا غروب به تماشای دریا نشستیم بعد پیاده رفتیم سینما دریا و مرکز خرید سیتی سنتر 2کیفیت اجناس خوب و قیمتها مناسب بود مقداری خرید کردیم و چون خسته بودیم زود برگشتیم خونه.البته برای فردا ماشین رزرو کردیم که بریم به دیدن زیبابهای قشم با تاکید بر اینکه خیلی مهمه حتما بریم تنگه چاهکوه ماشین رو هر نفر 50 هزار تومن رزرو کردیم.
عکس03 (غروب زیبای ساحل پارک زیتون قشم)
روز دوم
ماشین راس ساعت تعیین شده 8 صبح اومد و اولین جایی که دیدیم جزیره زیبا و واقعا ناز، ناز بود موقع جزر رسیدیم و با ماشین رفتیم داخل جزیره دوستان شتر سواری کردن و من محو هزاران حوضچه کوچیک زیر پام بودم که راننده صدا زد داره مد میشه بیاید بریم و مقصد بعدی جزیره هنگام بود و سوار قایق شدیم که هزینه با هزینه ماشین حساب شده بود و به محض اینکه سوار قایق شدیم اب نیلی و ماهیهای ریز و درشت داخل آب توجه همه رو جلب کرد قایق حرکت کرد و رفتیم ساحل نقره ای درخشش خاک در کنار دریای نیلگون واقعا خیره کننده بود.
عکس05 (سواحل زیبا و زلال جزایر ناز)
عکس06(در هنگام برگشت آب در حال بالا آمدن بود و قبل از مد کامل باید از جزیره خارج می شدیم)
سپس تنها با چرخاندن سرمان دعوت شدیم به دیدن یک دنیا زیبایی هزاران ماهی رنگارنگ دور قایق را گرفته بودند اکواریوم طبیعی جزیره هنگام ! سپس به دیدن ماهیهای باهوش دوست داشتنی رفتیم با دیدن یک دسته دلفین در فاصله کوتاهی از قایق مان همه هیجان زده شده بودیم .دیدن دلفینها در دریا بسیار زیباتر از دلفیناریوم است و پس از پیاده شدن ار قایق در اسکله میوه ها ی خوشمزه و دوغ شترخریدیم .زمان بازدید ما از جزیره هنگام تنها چند ساعت بود . ساحل خماسی جزیره هنگام بسیار تمیز و زیباست و خیلیها برای شنا به خماسی میروند .تا جاییکه اطلاع دارم تنها محل اقامت در جزیره هنگام اقامتگاه بومگردی هنگامی است.
عکس07(آب زلال خلیج فارس و آکواریوم طبیعی ش)
عکس08(قایق سواری در خلیج فارس و بازدید از ساحل خماسی هنگام)
سپس به سمت تنگه چاهکوه حرکت کردیم زیبایی بی انتهایی که حدود 500سال قبل بر اثر زلزله ایجاد شده و باد و آب دست به دست هم دادن و اشکال عجیبی رو بر دیواره های 100 متری دره خلق کردن در مسیر چاه های کوچکی برای جمع کردن آب شیرین درست شده بود که قدمت زیادی داشتن و یکی از دلایل مقدس دونستن این تنگه توسط مردم همین چاه ها بودن . پس از حدود 40 دقیقه به روستای چاهوی شرقی در 90 کیلومتری قشم رسیدیم .در ورودی دره چند دکه هست که حتما آب بخرید چون داخل دره آب نیست و خیلی گرمه!تقریبا تمام طول دره رو گشتیم و عکسهای خیلی خوبی گرفتیم مخصوصا در سمت چپ دره که دیواره ها خیلی به هم نزدیکن .زمان لازم برای بازدید حداقل 3 ساعت.
عکس09(چاهکوه حیرت انگیز)
عکس10(مناظر زیبای تنگه چاهکوه)
عکس11(مناظر فوق العاده جالب اطراف تنگه چاهکوه)
نهار رو در روستای ناخدا عبدل الصالح خوردیم که فضای سنتی داشت و غذاهاش عالی بود .خرچنگ ،قلیه ماهی ، قلیه میگو و ... سفارش دادیم که قلیه میگو از همه خوشمزه تر بود . خرچنگ ها هر دونه ش 20 تومن بود و کوچیک بودن ولی بقیه غذاها حجم زیادی داشتن و قیمتها حدود 40 تا 60هزار تومان بودن !
عکس12(و تجربه اولین خرچنگ خوردنمون)
عکس13(و قلیه میگو واقعا خوشمزه !)
مقصد بعدی جنگل حرا در روستای طبل بود و با خرید بلیط 12 هزار تومانی قایق یک دنیا آرامش رو به خودمون هدیه دادیم.به راستی که گشتن میان درختان حرا و گوش دادن به طنین صدای پرندگان رویایی بود. قایق ران در مورد خصوصیات جنگل توضیح دادن و ریشه درخت رو که توانایی شیرین کردن آب رو داره بهمون نشون دادن .
درختان حرا با آب شور سازگار هستن و روزانه چند لیتر آب توسط ریشه این درخت شیرین میشود.در زمان مد جنگل زیر آب میرود و محل مناسبی میشود برای ماهیگیری .
مقصد بعدی ما دره ستارگان و غار خوربس بود که چون هوا تاریک شده بود نتونستیم ببینیم!
هزینه روز دوم هر نفر : 62 هزار تومان گشتها 50هزار تومان +قایق جنگل حرا 12 هزار تومان
عکس14(تک چرخ زدن جنوبی ها با قایق !)
عکس 15(جنگل های زیبای و جالب حرا)
عکس 16(غروب دلچسب و زیبای قشم در کنار جنگل های حرا)
روز سوم :
سفر به مریخ
شناورها صبح ساعت 7 از قشم به هرمز حرکت میکنند و ظرف 45 دقیقه به جزیره هرمز میرسند و برای هر نفر 15هزار تومان دررفت و 15 هزار تومان در برگشت هزینه دارد.پرداخت هزینه با دستگاه های داخل اسکله و با وارد کردن کد ملی امکانپذیر است.متاسفانه به دلیل تعداد بالای ما و محدود بودن اقامتگاه های جزیره هرمز تنها یک نیم روز در هرمز بودیم .در چند قدمی اسکله هرمز کافه زیبای ساحلی رونگ قرار دارد که ما برای صرف صبحانه به آنجا رفتیم منو شامل انواع مختلف نیمرو با سوسیس ،قارچ، املت و ... است .ما نیمرو با سوراغ و نیمرو با مهیاوه سفارش دادیم که اصلا نتونستیم بخوریمش از بس بوی ماهی میدادن.بعد از صبحانه موتور سه چرخ کرایه کردیم ساعتی 7 هزار تومن و هر موتور برای 4 تا 5 نفر مناسب بود .سواری این موتورها و موزیک های بندری خیلی خوبه و یه خاطره قشنگ برامون ساخت .
عکس17(موتورهای جذاب هرمزگردی)
ابتدا به دیدن قلعه پرتغالیها رفتیم ورودی هر نفر 3هزار تومن بود و آقایون شلوارک پوش رو راه نمیدادن .قلعه زیبایی خاصی نداشت جز سقف کلیسا که با سنگها و صدف های هرمز تزیین شده بود و هنوز کمی از زیبایش باقی بود . ویو قلعه از یک طرف رو به محوطه مسکونی هرمز و از طرف دیگه رو به دریا بود.
عکس 18(منظره شهر کوچک هرمز از بالای دیوارهای قلعه پرتغالی)
جادبه ی بعدی که برای دیدنش لحظه شماری می کردیم، الهه نمک هرمز بود. حتی اسمش هم هیجان انگیز بود ! پس از مدت کوتاهی موتور سواری خیلی باحال در کناره ی غربی هرمز به این منطقه واقعا عجیب و غریب رسیدیم، کاملا احساس می کردیم روی دیگر کرات آسمانی هستیم و از زمین خارج شده ایم. مناظر بی شباهت با مناظر مریخ که در عکس ها و تلویزیون دیده بودیم نبود.
عکس19(مناظر اطراف الهه نمک)
سپس به دیدن خاکهای رنگی هرمز رفتیم و از دره رنگین کمان دیدن کردیم و اینجا بود که سنگهای بینظیر فلزی سیاه و نقره ای پیدا میشد که برداشتنش هم جرم محسوب میشد.
عکس21(در مسیر هرمز گردی با موتورهای جذاب ش)
در ادامه مسیربازدید از جزیره هرمز، بسوی هیجان انگیزترین جادبه ی طبیعی جزیره رفتیم، پس از پیاده شدن از موتورها، در همان ابتدا زیبایی ورودی دره ی مجسمه ها خیره کننده بود. در گوشه و کنار مسیر پیاده روی به سوی دره مجسمه ها، نوازنده ها و کوله گرد ها و فان گیر و دستفروش و خلاصه همه جوره مسافری دیده میشد. بعد از حدود 15 دقیقه پیاده روی یکی از زیباترین لحظات عمرم را تجربه کردم، دیدن تصویری که هیچگاه فراموش نخواهم کرد. مکانی خارق العاده و بی نظیر که زبان از گفتن زیبایی دیدن خلیج فارس از بالای این صخره شگفت انگیز قاصر است.
عکس22(از زیباترین مناظری که تا ابد در ذهنم خواهد ماند)
نکاتی باید در مورد بازدید از دره ی مجسمه ها بیان کنیم، اینجا از لحاظ امنیت اصلا وضعیت مطلوبی ندارد، مخصوصا در ایام شلوغ ! هیچ حفاظ و فنسی وجود ندارد و اولین لغزش پای شما ممکن است آخرینش باشد !! هرچند بکر و دستنخورده بودن مناظر طبیعی خیلی مطلوب و خوب است اما گاهی می تواند خطر سقوط باشد. پس هنگام بازدید از بخش انتهایی درده مجسمه ها خیلی مراقب باشید.
جزیره زیبای هرمز را به نام جزیره سرخ هم می شناسیم.
در بخش شرقی جزیره معدن خاک سرخ را هم دیدیم، که قبل از دیدنش از نزدیک حتی تصورش را نمی کردیم که تا این حد قرمز رنگ باشد !! قرمز قرمز قرمز !!! در کنار معدن خاک سرخ هم ساحل با شکوه نقره ای قرار گرفته است که اگر وقت کافی داشته باشید نشستن و دیدن ساحل و دریا اینجا خالی از لطف نیست.
عکس23(در راه رسیدن به معدن خاک سرخ هرمز)
عکس24(واقعا خاک هرمز رو میشه به عنوان جواهر استفاده کرد)
ساعت حرکت آخرین شناور هرمز به قشم ساعت 15:00 بود که ما پس از گشتن در جزیره به اسکله باز گشتیم و با شناورها به قشم برگشتیم. در مسیر بازگشت دقایقی هم از خستگی روی عرشه شناور خوابمان برد...
عکس25(خداحافظ جزیره رنگین کمان)
هزینه های روز سوم
شناور رفت و برگشت از قشم به هرمز و برعکس : 30 هزار تومان
موتورهای سه چرخ برای گشت دور جزیره : هر نفر 45 هزار تومان
شام رو هم در جزیره قشم و رستوران مشهور دفاری واقع در روستایی به همین نام و 7 کیلومتری خارج شهر قشم رفتیم که غذاها و محیط رستوران واقعا خیلی عاالی بود.
روز چهارم
امروز را تصمیم گرفتیم که به تفریحات آبی بپردازیم و انتخاب ما مجموعه ساحل طلایی بود. ساحل طلایی در 6 کیلومتری جنوب شهر شم قرار داره و براحتی با تاکسی های بیسیم در دسترسه و حدود 20 هزار تومان برای هر ماشین کرایه می گیرند.
ورودی برای هر نفر 10 هزار تومان است که در بدو ورود با تاکسی از ما گرفتند. البته این 10 هزار تومان در صورت استفاده از خدمات غواصی بعدا از هزینه غواصی کسر میشد.
گروه ها دو دسته شدیم، چند نفری با هزینه هر نفر 150 هزار تومان رفتند برای غواصی.
دیگر اعضای گروه هم در انتظار سوار شدن بر شاتل ساعت ها منتظر ماندیم...واقعا بی برنامه و کم امکانات بودند، البته پس از اعتراض و پرس و جو گفتند که چون در ایام غیر تعطیل هستیم همه قایق ها و کارکنان اینجا نیستند، ما هم این چند ساعت را به تماشای دریا و قدم زدن در ساحل گذراندیم تا شاتل آماده شود.
عکس26(غواصی در قشم)
شام دیشب در رستوران دفاری بحدی خوب بود که نهار امروز را هم دوباره رستوران دفاری رفتیم، هرچند بار دیگر هم قشم برویم باز هم دفاری خواهیم رفت !!
پس از برگشت به آپارتمان ها و کمی استراحت؛ عصر و غروب را به خرید اختصاص دادیم. ابتدا به مرکز خرید ستاره و پردیس رفتیم، قیمت ها ارزان اما کیفیت نسبت به سی تی سنتر مقداری پایین تر بود. فروشگاه پکن سنتر در مرکز خرید ستاره اجناس دکوری بسیار زیبا با قیمت مناسب داشتند. خلاصه برای خرید پوشاک باز هم به سی تی سنترهای 1 و 2 رفتیم. قیمت از سایر مراکز خرید مقداری بالاتره اما کیفیت اجناس به مراتب بهتره، و ما اینجا خریدهامون را کامل انجام دادیم.
دالان هنر سی تی سنتر 1 بسیار زیبا و دیدنی است همچنین فوت کورت و شهربازی بزرگ و دیدنی دارد.
روز پنجم
صبح زود بیدار شدیم، و بسمت اسکله قشم رفتیم، شناوری که بسمت بندر عباس میرفت از شانس ما به طرز بدی یواش حرکت می کرد و در مقایسه با مسیر رفت خیلی دیرتر به بندر عباس رسیدیم که همین باعث مقداری تاخیر در رسیدن به ایستگاه قطار شد، اما هرجور که شده با بدو بدو به قطار رسیدیم و آماده سفری 20 ساعته برای برگشت به تهران شدیم.
در ایستگاه بندر عباس چاپ کردن بلیط ها خیلی خسته کننده و وقت گیر بود، پیشنهاد میشه از قبل بلیط هاتون رو پرینت بگیرید.
در قطار برگشت به تهران معمولا غذای همراه قطار محدود به رزرو هاست و باید شانس بیارید که غذای اضافی داشته باشند و بتونید بخرید. پس برای برگشت حتما بلیط با غذا تهیه کنید.
ساعت 9 صبح به تهران رسیدیم، تصمیم گرفتیم که هر ساله حداقل یک هفته را در جنوب ایران و کنار خلیج فارس بگذرانیم. در کنار مردمانی با قلب های صاف و مهربان به زلالی خلیج فارس...
برخی مکان هایی که در برنامه بود اما نتونستیم ازشون دیدن کنیم، ابوسعیدو، روستای لافت،کارگاه لنج سازی، دره ستارگان، غار نمکی هرمز و غار خورپس و درگهان که قرار گذاشتیم در سفر سال بعد این جاذبه ها را ببینیم.
کل هزینه های سفر شامل موارد زیر بود:
- قطار رفت و برگشت تهران بندرعباس : 225 هزار تومان برای هر نفر.
- شناور رفت و برگشت بندر عباس قشم : 30 هزار تومان
- کرایه ون از راه آهن بندر عباس به اسکله مسافری شهید حقانی : 5 هزار تومان
- اسکله شهید ذاکری تا مرکز شهر قشم : 5 هزار تومان
- هزینه قشم گردی با ون بعلاوه هزینه قایق به جزیره هنگام: 50 هزار تومان
- هزینه قایق برای بازدید از جنگل حرا : 12 هزار تومان
- شناور قشم به هرمز رفت و برگشت : 30 هزار تومان
- کرایه موتور 3 چرخ در هرمز: ساعتی 7 هزار تومان (با گنجایش 4 نفر)
- ورودی قلعه پرتغالی ها: 3 هزار تومان