سفر همون هیچه همون هیچی که وقتی بهت می گن چی می تونه حالتو خوب کنه میگی هیچی...دو سه سالی بود که سفر به قشم یه گوشه از ذهنمو درگیر کرده بود ولی عوامل متعدد مثل نداشتن وقت کافی بدلیل مشغله کاری،شیوع بیماری کووید، عدم امکان هماهنگی با همسفران،مسائل مالی و... خیلی سفت و محکم دست به دست هم داده بودن که میسر نشه.
با خوندن سفرنامه ها،مطالب موجود در سایت ها،استعلام قیمت های تور جنوب و ... از اوایل آبان ماه جرقه اجرایی کردن سفر به قشم زده شد و با همراهی مادر،خواهر،همسر خواهر،فرزند خواهر و همسرم راهی این مسافرت شدیم. اونقدر سفرنامه های خیلی خوب و کامل و جامع در سایت لست سکند برای آشنایی با مکان های گردشگری قشم و هرمز و ... وجود داره که تصمیم گرفتم تو این سفر نامه،دوستان رو در جریان هزینه های سفر به قشم،ذکر برخی اطلاعات و معرفی مکان هایی که کمتر در سایر سفرنامه ها بهش پرداخته شده قرار بدم.
زمان سفر: هشتم آذر ماه الی پانزدهم آذر ماه
مبدا سفر:مراغه
لب نیست که از مراغه پر خنده نشد
آب قرقش دید و به جان بنده نشد
از مردهٔ گور او عجب میدارم
کز شهر برون رفت، چرا زنده نشد؟
کهن شهر و باغ شهر مراغه(افراه رود،ماراوا،ماراغا)پایتخت نجوم ایران و شهری به وسعت تاریخ،که عروس کوه های ایران،سهند استوار رو در خود جای داده و دومین شهر بزرگ استان آذربایجان شرقی و اولین پایتخت ایران در زمان حکومت ایلخانان بوده است. بزرگ ترین رصد خانه و مرکز آموزشی جهان در دوران ایلخانی و بدستور خواجه نصیرالدین طوسی در این شهر بنا شده بود. با بیش از 300 جاذبهی تاریخی و 110 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی است.
رصد خانه،غار هامپوئیل،چشمه های آب معدنی (شور سو،قره پالچیق، گشایش، ایستی بلاغ، ساری سو)، صوفی چای، منطقه فسیلی مراغه، گنبد سرخ، برج مدور، گنبد کبود، گنبد غفاریه، مقبره آقالار، مقبره اوحدی مراغهای، کلیسای هوانس، موزه تخصصی ایلخانی و ... از دیگر آثار تاریخی و گردشگری شهر مراغه است. اوحدی مراغه ای، شیخ الشعرا میرزا حسین کریمی، استاد حیدر عباسی ( باریشماز )، عبدالقادر مراغه ای، بولود قاراچورلو و ... از شعرا و ادبا و مشاهیر بنام این کهن شهر ایران می باشند.
راه های سفر به قشم:
پرواز تبریز به بندرعباس با قیمت ۲.۰۵۰.۰۰۰. پرواز تهران به قشم ۱.۶۸۰.۰۰۰ و قطار تهران به بندر عباس با قیمت ۳۰۰.۰۰۰ الی ۶۵۰.۰۰۰ تومان به ازای هر نفر در دسترس و گزینه های ما برای سفرمون بود. با توجه به ساعت پرواز ها و حرکت قطارها و قیمت هر کدوم، تصمیم بر استفاده از قطار تهران به بندرعباس شرکت رجا قطار غزال با قیمت ۵۲۰ هزار تومان برای هر نفر به تاریخ نهم آذر ماه گرفته شد. قطار بن ریل ۴۷۰ هزار تومان و ارگ ۶۳۰ هزار تومان هم جزو قطارهای خوب این مسیر هستن.
روز اول:
بزن بریم،به سرعت برق و باد
بزن بریم از اینجا
ساعت پنج عصر هشت آذر با ماشین مون به سمت تهران حرکت کردیم یه مسافت حدودا ۶۰۰ کیلومتری و هشت ساعته در انتظارمون بود. برای اقامت در تهران بدلیل شغل پدر مرحومم که نظامی بودن از امکانات رفاهی نیروهای مسلح، واقع در خ فاطمی، خ اعتمادزاده به قیمت ۱۲۵ هزار تومان استفاده کردیم.
روز دوم:
حرکت قطارمون، نهم آذر ماه ساعت ۱۴:۲۵ بود که خودمونو زودتر به ایستگاه راه آهن تهران رسوندیم و ماشین هامونو با قیمت شبی ۶۰ هزار تومان تو پارکینگ راه آهن گذاشتیم. ولی قطار با بیست دقیقه تاخیر حرکت و نهایتا با یک و نیم ساعت تاخیر به مقصد رسید.حدودا بیست و دو ساعت تو راه بودیم.
خسته ام من، خسته ام من
مثل مرغ بال و پر شکسته ام من
ساعت ها کنج قطار نشسته ام من...
روز سوم
بعد رسیدن به بندر عباس با استفاده از تاکسی از ایستگاه راه آهن با دو ماشین و به ازای هر ماشین قیمت ۱۳۰ هزار تومان به اسکله حقانی رفتیم. شناورها از ساعت شش و نیم صبح مداوم از بندرعباس به سمت قشم حرکت میکنن و قیمت بلیط به ازای هر نفر ۱۰۵ هزار تومنه که در همون اسکله قابل دریافت هستش. اگر بخواید میتونید بصورت اینترنتی هم قبل از سفر بلیط رو تهیه کنید. به ازای هر چمدان هم مبلغ ۱۰ هزار تومان اخذ میشه. وسیله های نقلیه ای هم تعبیه شده که به ازای هر نفر ۴ هزار تومان از ورودی اسکله تا سالن تهیه بلیط مسافرین و بارهاشون رو جابجا میکنن.
تقریبا بعد از پنجاه دقیقه به اسکله ذاکری قشم رسیدیم.
اینجا بود که یاد اون جمله معروف افتادم:
خوش بحالت که به آرزوت رسیدی...
تو قشم هم ما از امکانات رفاهی نیروهای مسلح که در میدان امام قلی خان به طرف میدان حافظ، روبروی اداره تامین اجتماعی واقع شده بود استفاده کردیم. که اتاق پنج تخته رو به ازای هر شب مبلغ ۳۲۵.۰۰۰ تومان و چهار شب مبلغ ۱.۳۰۰.۰۰۰ تومان رو از یک ماه قبل از سفر رزرو کرده بودیم. قیمت آپارتمان و سوئیت در همون محدوده و تاریخ حضور ما از ۷۰۰ تومن الی ۱.۵ میلیون به ازای هر شب موجود بود. البته واحد ارزان تر و گرون تر هم بود که من متوسط قیمت رو نوشتم. قیمت هتل ها هم که در سایت های رزرو قابل استعلام هست. متاسفانه قیمت پرت و پلا به وفور در طول این سفر شنیده میشه. از اقامت تا تاکسی و اجناس و ...و باید حسابی چونه بزنید و قبل از سفر از چند جا استعلام قیمت بگیرید تا عیار قیمت ها دستتون باشه.
هزینه یک تویوتا هایلوکس از اسکله تا محل اقامت مون بین ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان و هزینه خودروی سواری هر ماشین ۵۰ هزار تومن بود. که چون چمدونهامون زیاد بود ترجیحا با هایلوکس رفتیم. چقدر هم که باکلاس و لاکچری بودن به ما می آید... با توجه به زمان رسیدن به قشم، تحویل واحد و استراحت کوتاه و زمان اندک باقیمونده از روز ، با نظر موافق همسفران، تصمیم گرفتیم بریم درگهان. واسه رفتن به درگهان از دو تاکسی به قیمت هر تاکسی ۱۱۰ هزار تومان استفاده کردیم. تصمیم داشتیم از مراکز خرید نخل، اطلس، دو دلفین خریدهامونو انجام بدیم ولی نه کیفیت اجناس مناسب بود و نه قیمت ها.
اغلب قیمت های اعلامی توسط فروشندگان محترم هم رده یا حتی گرون تر از شهر خودمون بود، وقتی رغبت به خرید نشون نمیدی تازه شروع میکنن قیمت های پایین تر میدن و میگن بیا با فلان قیمت بدم .هر چقدر تمایل شما کمتر، قیمت هم پایین تر میاد که این رفتار متاسفانه مورد پسند من نیست ولی به وفوور در این سفر رخ داد برامون. برای خرید از نظر قیمت پاساژ دریا و نور و زمرد و بازارهای اطراف بازار قدیم درگهان ارزون تر بودن که البته کیفیت اجناس هم پایین بود.
روز چهارم:
قشم گردی. برای قشم گردی با توجه به تعداد نفرات ما که بیشتر از یک خودرو سواری بود چند تا گزینه داشتیم
یک. استفاده از تورهای داخلی قشم
دو. استفاده از ون یا تویوتا هایلوکس
سه. استفاده از دو خودرو سواری
که هزینه هر کدوم به شرح ذیل بود
تورهای داخلی از هر نفر ۴۵۰ الی ۶۰۰ هزار تومان
ون و تویوتا ۱.۵ الی ۲ میلیون تومان
و خودرو سواری از ۷۰۰ هزار الی ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان
همونجوری که میبینید تفاوت قیمت ها مشهوده و با کمی مذاکرات میتونید با قیمت مناسب تری کارهارو پیش ببرید و چون با همون یک بار سوار شدن به تویوتا هایلوکس تو مسیر پنج دقیقه ای اسکله تا اقامتگاه، انس عجیبی باهاش گرفتیم و استفاده از ماشین های ایرانی رو در شان و منزلت خود نمیدیم و با کلاس ما همخونی نداشت (امان از دست آدمای جوگیر) ، ترجیح دادیم از یه تویوتا هایلوکس به قیمت ۱.۵ میلیون تومن استفاده کنیم. روال تایم گشت ها از ساعت ۸ صبح الی ۴ عصر هستش ولی ما با راننده توافق کرده بودیم مارو به مکان هایی که خودمون تعیین کردیم ببره تا هر ساعتی که طول بکشه با همون قیمت توافقی. یک انسان بسیار خوش مشرب، صبور و محترم بودن به نام آقای چابوک که به دوستان و گردشگران تور قشم توصیه میشه که قشم گردی رو با ایشون تجربه کنن.
مکان های انتخابی ما اینا بودن :
دره ستارگان
جزیره ناز
جنگل حرا
تنگه چاهکوه
هنگام
و همچنین بدلیل فعالیت چند ساله خودم و همسرم در زمینه حمایت از حیوانات و محیط زیست حضور در روستای گوران و شرکت در پروژه سرزورزوما و احیا جنگل های حرا که قبل از سفر با آقای پوزن که مسئول این کار هستند هماهنگ کرده بودیم و همه دوستان رو هم به شرکت در این کار حمایتی در زمینه محیط زیست دعوت می کنم. که میتونن با پرداخت مبلغ ۲۵ هزار تومن به ازای هر نهال درخت حرا و دریافت شناسنامه کاشت نهال یک کار عام المنفعه انجام بدن که آیندگان هم بتونن از زیبایی جنگل های حرا استفاده کنن.
خوشبختانه در زمان حضور ما در قشم، پارک کروکودیل نوپک تعطیل بود ولی اجازه میخوام عاجزانه از تمام دوستان خواهش کنم از حضور در هر مجموعه ای که باعث اسارت یا آزار حیوانات میشه اعم از باغ وحش، دلفیناریوم، باغ پرندگان، آکواریوم، پارک حیات وحش ، پارک نوازش و ... جدا خودداری کنن و با خرید بلیط و رونق دادن به این تجارت باعث تالم و اسارت و آزار بیشتر حیوانات نشن.
در انتهای توضیحات هر قسمت یک نمره به عنوان ارزش بازدید در نظر گرفتم که نظر شخصی خود خود خود خودمه(مسئولیت و عواقبشم با خودم)
دره ستاره ها
- ورودی دره برای افراد هموطن ۱۵ هزار تومان و برای توریست های خارجی ۱۰۰ هزار تومانه.
- چند غرفه فروش صنایع دستی وجود داره.
- مدت زمان بازدید بین نیم الی یک ساعت
که دارای پیاده روی سبک هستش
- ارزش بازدید ۶ از ۱۰
جزایر ناز
- ورودی نداره
- در صورتی که آب دریا پایین باشه میتونید پیاده تا جزایر برید.در غیر اینصورت امکان استفاده از شتر و طی کردن مسیر در آب تا جزایر وجود داره.که این گزینه مورد نظر ما نبود و به دوستان هم توصیه نمیکنم چون گونه ای از آزار حیوانات محسوب میشه
- در جزایر ناز امکان استفاده از جت اسکی به قیمت ۵۰۰ هزار تومان برای ۱۵ دقیقه شاتل سواری به ازای هر نفر ۲۰۰ هزار تومان و موتور چهار چرخ ۲۰۰ هزار تومان برای ۱۰ دقیقه فراهم هستش.
- مدت زمان بازدید حدودا یک ساعت
- ارزش بازدید ۶ از ۱۰
هنگام
- جهت رفتن به هنگام از دو اسکله کندالو و شیب دراز میشه استفاده کرد که ما از شیب دراز به هنگام رفتیم
- قیمت بلیط هنگام به ازای هر نفر ۱۲۰ هزار تومان و ظرفیت هر قایق ۱۲ نفر هستش
- برای دیدن دلفین ها باید زمانی به هنگام برید که آب دریا آروم و هوا خنک باشه که آقای چابوک گفتن من سالها مسافر آوردم اینجا و ساعت ده و نیم الی یازده و نیم بهترین تایم این روزها هست. استفاده از توصیه های ایشون، باعث شد بازدید از هنگام یک تجربه عالی بشه برامون چون با دسته های بسیار زیاد دلفین مواجه شدیم که زیبایی مثال زدنی شون متحیر میکنه آدم رو و چه زیباست که انسان ها، در طبیعت بتونن حیوانات رو ببینن نه در قفس و باغ وحش در حال شنا توی دریا و اقیانوس ببینن نه دلفیناریوم و استخر آکواریوم طبیعی هنگام و ساحل نقره ای هم از جاهای دیدنی هنگام هستش که در مسیر بهمون نشون دادن.
شوربختانه ساحل نقره ای تقریبا دیگه از بین رفته و چیزی ازش باقی نمونده. بازارچه کوچکی هم هست که میتونید صنایع دستی و سمبوسه و ... تهیه کنید. ( البته اینجا با یه دوراهی بزرگ مواجه میشیم. حمایت از کسب و کار بومیان و رونق اقتصادی شون با خرید محصولاتشون ، یا حمایت از محیط زیست و طبیعت با عدم خرید چنین محصولاتی! ) سمبوسه هم قیمتش ۶۰ هزار تومان بود.
-مدت زمان بازدید حدودا دو ساعت
- ارزش بازدید ۸ از ۱۰
جنگل حرا
- قیمت بلیط قایق هر نفر ۱۰۰ هزار تومان و ظرفیت هر قایق ۶ نفر هستش
میتونید با پرداخت ۶۰۰ هزار تومان بصورت شخصی از قایق استفاده کنید.
- مدت زمان تقریبی مورد نیاز نیم الی یک ساعت
- ارزش بازدید ۶ از ۱۰
تنگه چاهکوه
- ورودی ۱۵ هزار تومان
- پیاده روی حدودا پانزده دقیقه ای تا رسیدن به تنگه چاهکوه، پیش روتون هست
- حرکت جالبی که در این تنگه مشاهده میشه
درست کردن آبخوری برای پرندگان با بطری های آب معدنی و ... هست که از درخت آویزان شده
- مدت زمان بازدید یک الی دو ساعت
- ارزش بازدید ۸ از ۱۰
روز پنجم:
هرمز گردی
- برای رفتن به هرمز مجددا به اسکله رفتیم با قیمت چهل هزار تومن حتما میگید با چی رفتی اسکله؟ با هایلوکس؟! نه متاسفانه. با قلبی آکنده از غم و اندوه فراوان و علیرغم میل باطنی و کلاس فراوانی که دارم و عادت ندارم سوار خودروهای داخلی بشم، با یک دستگاه پژو پارس زمین به هوا که جدیدترین نسل موشک های ساخت وطن هستش و راننده عزیزمون جوری رانندگی میکرد که تا رسیدن به اسکله دائما تو ذهنم جملات روی سنگ قبر و اینکه کدوم مناسب تره رو بررسی میکردم.
(گلچین روزگار عجب خوش سلیقه است
میچیند هایلوکس سواری که به عالم نمونه است)
بعد از تجربه شرکت در فرمول وان قشم و رسیدن به اسکله در کسری از ثانیه، سوار لنج شدیم.
- برنامه حرکت لنج ها از قشم به هرمز :
ساعت ۷ و ۱۰ صبح و ۲ ظهر
و ساعت حرکت از هرمز به قشم :
۸ و ۱۱ صبح
و از ساعت ۱۲ الی ۳ ظهر بصورت مداوم
- قیمت بلیط شناور به ازای هر نفر مبلغ ۱۰۵ هزار تومان بود.
برای گشت داخلی هرمز سه گزینه داشتیم :
یک. استفاده از سواری
دو. تورهای هرمز گردی از مبدا قشم به ازای هر نفر ۶۰۰ الی ۹۰۰ هزار تومان (تفاوت قیمت بخاطر داشتن صبحانه و غذا در بعضی تورها هستش)
سه. موتور سه چرخه
قیمت مصوب هرمز گردی به ازای هر نفر مبلغ ۲۰۰ هزار تومان برای گشت سه ساعته هست و تفاوتی در استفاده از سه چرخه و ماشین از نظر قیمت نیست.
لازم به ذکر هست در ورودی هرمز مبلغ ۲۰ هزار تومان هم به ازای هر نفر برای گردش در هرمز اخذ میشه.
گل من ای نازنینم، تو عزیز دلمی
عزیز دلمی، تو عزیز دلمی
به محض بیروناومدن از محوطه اسکله، عزیز دلم هایلوکس رو دیدم و گفتم :
اشتیاقی که به دیدار تو دارد دل من
دل من داند و من دانم و داند دل من
ولی به دلایل مختلف، انتخاب ما با عرض پوزش از تمام تویوتاهای عالم، سه چرخه بود!
(کاش من میمردم و این لحظه هارو نمیدیدم)
راننده ما آقای مجید احمدی هم بسیار صبور و کاربلد بودن و به همه دوستان توصیه میشه که همراه با ایشون هرمز گردی روتجربه کنن. چون ما خودمون لیست مکان های مورد علاقه مون رو از قبل مشخص کرده بودیم و کمی با گشت مرسوم در هرمز متفاوت بود با مبلغ ۱.۳۰۰.۰۰۰ تومان با ایشون به توافق رسیدیم که ما رو به همه مکان های موردنظرمون ببره و دیگه زمان و... دست خودمون باشه.
ساحل سرخ و نقره ای
پرتگاه غروب
دره مجسمه ها
الهه نمک
دره رنگین کمان
غار رنگین کمان
و اگر فرصت شد دشت زعفرانی
ساحل سرخ و نقره ای
- ورودی ندارد
- حتی الامکان از کفش و لباس مناسب استفاده کنید چون رنگی میشید
- ساحل نقره ای هرمز وضعیت نسبتا بهتری از ساحل نقره ای هنگام داشت، ولی باز هم در معرض نابودی قرار داره.
درخشش ساحل نقره ای بسیار زیبا و جذاب بود
- بازارچه سنتی برای خرید هم وجود داره.
- مدت زمان بازدید یک ساعت
- ارزش بازدید ۷ از ۱۰
غار نمک
- ورودی ندارد
- دهنه ورود به غار هر چقدر که جلوتر برید تنگ تر میشه و مناسب همه افراد نیست
- مدت زمان بازدید ۱۵ دقیقه
- ارزش بازدید ۵ از ۱۰
پرتگاه غروب و دره مجسمه ها
- ورودی ندارد
- حدود پانزده دقیقه پیاده روی دارد
- انتهای مسیر مناسب کودکان و افراد مسن نیست
- بدلیل وجود پرتگاه در آخر مسیر حتما مراقب خودتون و اطرافیان باشید
انتهای مسیر بسیار زیبا و چشم نواز هستش و افراد زیادی رو در صف عکس گرفتن خواهید دید و برخی هم که با درک و شعور فاصله دارن مثل اینکه ملک شخصی پدرشون هست، هیچ فهمی از این موضوع که پنجاه نفر دیگه معطل منن رو ندارن و با فراخ بال در حال عکس گرفتن از خودشون هستن. عرض ارادت خاص خودم رو به تکتک شون نثار میکنم از همینجا ! برای لذت از این مکان باید از قوه تخیل و شبیه سازی ذهنتون کمک بگیرید تا اشکال بوجود اومده در دل طبیعت رو کشف کنید. بازدیدکنندگان هم به همدیگه کمک میکنن و هر کس شکلی در دل کوه میبینه یا شبیه سازی میکنه، به بقیه نشون میده.
- مدت زمان مورد نیاز برای بازدید و عکاسی احتمالی یک الی دو ساعت
- ارزش بازدید ۷ از ۱۰
الهه نمک
- ورودی ندارد
- حدودا پانزده دقیقه پیاده روی سبک دارد
- بلورها و اشکال شکل گرفته در این مکان بسیار زیبا و چشم نواز هستند
- مدت زمان بازدید یک ساعت
- ارزش دیدن ۸ از ۱۰
دره رنگین کمان
میان ماه من تا ماه گردون
تفاوت از زمین تا آسمان است
این شعر رو اگه برعکس کنی متوجه تفاوت دره رنگین کمان واقعی با عکس هایی که ازش تو اینترنت میبینی میشی
- کوهی متشکل از رنگ های گوناگون که با اون چیزی که در عکس ها و پیج ها میبینید تفاوت زیادی داره و با دیدنش در نگاه اول تمام باورها و تصوراتتون دچار تضاد و تناقض میشه ولی بازم دیدنش خالی از لطف نیست بدلیل عدم استقبال همسفران زود از اونجا گذر کردیم
- مدت زمان بازدید نیم ساعت
- ارزش بازدید ۵ از ۱۰
غار رنگین کمان
تو کجا بودی تا حالا
تو کدوم نقطه یِ دنیا
کجا بودی تا حالا تو حقیقتی یا رویا
- حدود پانزده دقیق پیاده روی و تپه نوردی
- مناسب کودکان و افراد مسن نیست
- دهانه ورودی غار نسبتا تنگ و اکسیژن موجود برای افرادی که بیماری زمینه ای دارن مناسب نیست.
تمام تصوراتتون از دنیای رنگ ها رو بزارید کنار و بیاید به غار رنگین کمان هر قدمی که پیش میرید، دنیای تازه ای از اعجاز رنگ ها و زیبایی ها رو مشاهده میکنید در مسیر غار آقای احمدی (راننده توکتوک) که لیدر ما در راه بودن با نشون دادن رنگ های نهفته در دل کوه و تست رنگ ها روی دستمون کمک دو چندانی به لذت بردن از این مکان زیبا به ما کردن
- مدت زمان بازدید دو ساعت
- ارزش بازدید ۹ از ۱۰
روز ششم:
تفریحات آبی قشم و شنا - مراکز خرید قشم
- برای تفریحات آبی از قبل غواصی و پاراسل رو در نظر داشتیم که قیمت غواصی به ازای هر نفر ۶۵۰ هزار تومان به علاوه ۲۰۰ هزار تومان هزینه عکاسی و فیلم برداری تک نفره و ۳۰۰ هزار تومان دونفره بود
بر خلاف اطلاعات موجود در برخی سفرنامه ها وپیج ها هرچقدر گشتیم اثری از پاراسل در قشم پیدا نکردیم و جواب همه کلوپ ها و پلاژها این بود گشتم نبود،نگرد نیست...
غواصی
چشم دل باز کن که جان بینی
آنچه نادیدنیست آن بینی
اگه بگم تمام انگیزه من برای سفر به قشم ، دیدن چاهکوه، غار رنگین کمان و غواصی بود مبالغه نکردم. برای غواصی به کلوپ نگین ساحل قشم، که بلا شک بهترین کلوپ دریایی قشم هستش رفتیم.
با پرداخت مبلغ ۳.۲۰۰.۰۰۰ تومان برای چهار نفر (شامل هزینه فیلم برداری) و پر کردن فرم های مربوطه که با برخورد عالی تک تک پرسنل علی الخصوص سرکار خانم رضایی همراه بود و بعد از تحویل لباس و آموزش کوتاهی در مورد نحوه ارتباط با مربی در زیر آب و ... با تاکسی دریایی به ساحل مرجانی رفتیم و اونجا سوار قایقی که قرار بود باهاش بریم غواصی شدیم. بعد از تحویل سایر لوازم اسکوبا، به همراه مربی درجه یک و عالی مون آقای رضا قنبری به داخل آب رفتیم همون اول گفتن سرمون رو ببریم زیر آب تا بتونیم تجهیزات تنفسی مون رو تست کنیم
سر بردن زیر آب همانا، دیدن شگفتی ها و زیبایی ها همانا زلال بودن آب، زیبایی مرجان ها و ماهی ها اشتیاق مون رو به غواصی چند برابر کرد. بعد از تست، من وهمسرم با کمک مربی به زیر آب رفتیم و تنها جمله ای که میتونم بگم اینه :
تو همه راز جهان ریخته در چشم سیاهت
من همه محو تماشای نگاهت
یاد مستندهایی که دیده بودم افتادم و فکر میکردم تو خواب دارم این همه زیبایی رو میبینم که مربی بعد از حدود پانزده دقیقه مارو به سطح آب هدایت کرد و من رو از اون خواب شیرین بیدار کرد
- مدت زمان حدود یک و نیم ساعت
- ارزش استفاده ۹ از ۱۰
مراکز خرید قشم
در کمال تعجب بجز سیتی سنتر ۱ و ۲ تمام مراکز خرید قشم تقریبا در حالت نیمه تعطیل بودن و خیلی از مغازه ها خالی هستن و رونق زیادی ندارن فردوسی، الماس، پردیس و ... که در حال توسعه هستن و فعلا کاملا راه نیفتادن بازار قدیم هم خیلی به دلمون ننشست چون تنوع اجناس خیلی کم بود ولی قیمت ها نسبتا مناسب بود. مهم ترین مرکز خرید قشم همون سیتی سنتر ۱ و ۲ هستن که بوسیله یه تونل هوایی از این سمت خیابون به اون سمت خیابون به همدیگه متصل شدن.ولی قیمت بالاتری نسبت به سایر مراکز خرید دارن و ما فقط به خرید قهوه و کاپوچینو و شکلات و ... بسنده کردیم.
روز هفتم:
وداع با قشم...
به خداحافظی تلخ تو سوگند
که تو رفتی و دلم ثانیه ای بند نشد
و بالاخره روز برگشتن رسید برای برگشت یک نفر از جمع ما قصد رفتن به اهواز رو داشتن که بلیط هواپیما به مبلغ ۲.۱۴۰.۰۰۰ تومان از بندر عباس براشون رزرو کرده بودیم. برای بقیه افراد هم بلیط قطار از بندر عباس به تهران رو تهیه کرده بودیم. متاسفانه هواپیما با هفت ساعت تاخیر پرواز کرد و قطار هم با سه ساعت تاخیر به تهران رسید که امری طبیعی در ایران به حساب میاد.
با پرداخت مبلغ ۳۳۵.۰۰۰ تومان بابت شش روز استفاده از پارکینگ راه آهن، ماشین مون رو تحویل گرفتیم. ضمن سپاس از تمامی پرندگان منطقه راه آهن و حومه که نهایت تلاششون رو به کار بسته بودن تا حتی یک نقطه سالم هم روی ماشین نمونه...
با زمزمه کردن شعر :
تو را من چشم در راهم مراغه...
ناچارا و با اینکه اصلا عادت به استفاده از ماشین های ایرانی ندارم گاز سمند مونو گرفتیم تا برسیم خونه مون...
هزینه های غذا:
در این مورد به گذاشتن عکس منو و قیمت غذاها در رستوران هایی که استفاده کردیم و از کیفیت شون راضی بودیم بسنده میکنم.
متاسفانه در طول سفر دیدن صحنه هایی از رها کردن انواع زباله و بطری خالی و ... در دریا و طبیعت توسط بازدیدکنندگان باعث تاسف مون شد ، که عاجزانه خواهشمندم از این کار خودداری کنن. در طبیعت چیزی جز ردپا از خود باقی نگذاریم و چیزی جز خاطرات زیبا همراه با خود نبریم.
اولین سفرنامه ام رو تقدیم میکنم به تمام بانوان سرزمینم