از تهران تا لمس گرمای مثلث طلایی هند

0
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
از تهران تا لمس گرمای مثلث طلایی هند

روز دوم آگرا:

بازدیدهای تور در روز دوم آگرا:

1-تاج محل 2- قلعه سرخ آگرا

بازدیدهای خودمان در روز دوم آگرا:

1-شهر فاتح سیکری 2-مقبره اعتمادالدوله

تصویر 20- تاج محل
تاج محل

1-تاج محل:

در روز دوم قرار شد بعد از صبحانه یعنی ساعت 8 بریم تاج محل ولی وووولی، قبلا دوستانی که رفته بودند گفته بودند بهترین زمان بازدید از تاج محل قبل از طلوع آفتاب هست و ما هم رفتیم با تور لیدر و مابقی مسافرها صحبت کردیم که ما قرار است یک بار تاج محل را بینیم و بخاطر زیبایی فوق العاده طلوع آفتاب زمان بازدید را ساعت 5 صبح بگذاریم که خدا رو شکر همه قبول کردند.

پیشنهاد میشه تاج محل رو فقط زمان طلوع بازدید کنین هم خنک تر است هم خلوت تر و از همه مهم تر زمانی که آفتاب داره طلوع میکنه نور صبحگاهی خورشید به مرمر سفید ساختمان تاج محل میخورد و فضای خیلی خیلی زیبایی ایجاد میکند. قرار شد ساعت 5 صبح همگی تو لابی باشند و اگر کسی دیرتر آمد گروه حرکت می کند و همه راس ساعت 5 صبح تو لابی بودند و به سمت تاج محل حرکت کردیم حس خیلی خوبی داشتم و قرار بود یکی از عجایب هفتگانه رو ببینم و یکی از مطرح ترین دیدنی های دنیا رو ببینم.

" تاج محل هندوستان، بزرگترین مقبره‌ ساخته شده در جهان تا به امروز است. ساخت این مقبره در سال ۱۶۳۲ به دستور شاه جهان (امپراتور گورکانی) آغاز شد و تکمیل آن تا سال ۱۶۵۳ طول کشید. در سال ۱۶۵۸ پسر شاه جهان سلطنت او را سرنگون کرد و پدر خود را به زندان انداخت. جهان شاه واپسین روزهای خود را در زندان قلعه آگرا که در همان نزدیکی قرار داشت سپری کرد و از آنجا به شاهکار شگفت ‌انگیزی که نتیجه علاقه وافر وی به همسرش بود، نگاه می‌کرد. پس از آنکه جهان شاه در سال ۱۶۶۶ درگذشت، در تاج محل و کنار همسر محبوب خود به خاک سپرده شد.

تاج محل صرفا یک ساختمان سنگی زیبا و شکوهمند نیست. وقتی وارد حیاط این بنا می‌شوید، به یکی از محبوب‌ترین داستانه‌های عاشقانه جهان پا می‌گذارید. تاج محل در واقع، نوعی ابراز علاقه از سوی شاه جهان به همسر محبوبش «ممتاز محل» بوده است و این شاه گورکانی با ساخت آن، محبت عمیق خود به همسرش را جاودانه کرد. در حقیقت، یکی از مهمترین مواردی که این بنا را از سایر جاذبه های تاریخی و گردشگری جهان متمایز می‌کند، داستان تاج محل هند است.

شاه جهان که پنجمین امپراتور سلسله گورکانی هندوستان بوده، در دومین ازدواج خود با دختری از نوادگان شاه اسماعیل صفوی وصلت کرد. این دختر که «ارجمند بانو» نام داشت، خیلی زود به همسر محبوب و مورد اطمینان شاه جهان تبدیل شد. از آنجایی ارجمند بانو از نظر درایت، کاردانی و شخصیت از سایر زنان شاه برتر بود، ممتاز محل لقب گرفت. علاقه جهان شاه به همسر ایرانی خود به حدی بود که او را حتی در جنگ‌ها نیز همراه خود می‌برد و ثمره ۱۸ سال زندگی آنها، ۱۴ فرزند بود که درنهایت ۷ فرزند زنده ماندند. در یکی از لشکرکشی‌های شاه جهان به افغانستان که ممتاز محل همراهش نبود، به او خبر رسید که همسرش به دلیل زایمان درد و کسالت بسیاری دارد و در بستر مرگ افتاده است. شاه جهان بلافاصله بر بالین همسر محبوبش حاضر شد و ارجمند بانو پیش از مرگش دو وصیت به شوهر خود کرد، یکی اینکه بعد از مرگ شاه مجددا ازدواج نکند و دو اینکه مقبره‌ای نیز برای زنده‌نگه‌داشتن یاد و خاطره ممتاز محل بسازد.

جالب است بدانید که عشق شاه جهان به ممتاز محل به حدی بود که در فاصله ۲ ماه بعد از مرگ او، موهای شاه به کل سفید شد! یک سال پس از مرگ ارجمند بانو، دستور ساخت تاج محل صادر شد ، شاه جهان نیز پس از مرگش در کنار همسر عزیز و محبوب خود به خاک سپرده شد."

نکته 10: وقتی وارد تاج محل می شید افرادی هستن که میان سمت شما و میگن با گوشیتون ازتون عکس بگیرین به نظر من ازشون قبول کنین چون زاویه های رو بلد هستن که خیلی عکس ها قشنگ میشه البته اولش باهاشون مبلغ رو طی کنین ما این کار رو انجام دادیم و برای 3 نفر 200 روپیه گرفتن که واقعا ارزش داشت.

هزینه ورودی هر نفر  به تاج محل: 1100روپیه

هزینه ورودی هر نفر  به مقبره در تاج محل: 200روپیه

 و مدت زمان حدودی برای بازدید: 1 ساعت و 30 دقیقه

بعد از بازدید تاج محل لیدرمون گفت ساعت 15 آماده باشین میخواهیم بریم قلعه سرخ آگرا ما هم گفتیم بریم هتل صبحانه بخوریم و خودمون بریم شهر فاتح پور سیکری رو بگردیم و تا ساعتی که لیدر گفته بهش می رسیم که از یک طرف تصمیمون هم اشتباه بود هم صحیح، صحیح بخاطر اینکه شهر فاتح پور سیکری پایتخت شکوفای امپراتور مغولی و ثبت یونسکو بود و امکان و دیدنی های بسیار قشنگی داشت و اشتباه بخاطر اینکه این شهر از آگرا حدود یک ساعت تا یک ساعت و 20 دقیقه (بستگی به وسیله که باهاش میرید داره) فاصله دارد و گشتن کامل شهر حداقل نیم روز زمان می طلبد که ما کمبود وقت داشتیم و نتونستیم کامل آن را بگردیم.

 

تص.یر 21- شهر پور فاتح سیکری
شهر پور فاتح سیکری

2-شهر فاتح پور سیکری:

"فاتح پور سیکری با قدمتی که به قرن ۱۶ میلادی بازمی‌گردد، شهری تاریخی است که در نزدیکی آگرا قرار دارد. این شهر توسط اکبرشاه پایه‌گذاری شده است که یکی از قدرتمندترین فرمانرایان مغول به‌شمار می‌رفت. فاتح‌ پور سیکری، پایتخت امپراتوری مغولان هند بود و سال‌ها قبل از آگرا، این جایگاه را در اختیار داشت. تک تک سازه‌های این شهر قدیمی از جمله حرم‌ها، کاخ‌ها، باغ‌ها، جاده‌ها و مساجد به دستور اکبرشاه ساخته شده‌اند. با توجه به ارزش تاریخی، فرهنگی و معماری، فاتح پور سیکری در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است"

از هتل توک توک به مبلغ 800 روپیه گرفتیم و راهی شهر فاتح شدیم. مسافت این دو شهر همانطور که گفتم 1 ساعت است اما توک توک بخاطر اینکه سرعتش پایین است حدود یک ساعت و 30 دقیقه طول کشید تا برسیم و از طرفی سفر ما چون اردیبشهت ماه بود دما تو اون روز 44 درجه بود و مسافت طولانی و گرما اذیت کننده بود. بالاخره ما ساعت 11 رسیدیم شهر فاتح و به محض ورود متاسفانه لیدر نماهای چسبناک ریختن سر ما و همانطور که قبلا گفتم بهترین کار اینه کلا جوابشونو ندین ولی یکی از این لیدرها مرزهای چسبناکی رو رد کرده بود و کلا ول نمی کرد که متاسفانه از آخر با بحث و رفتارهای نامناسب از طرف این لیدر نماها دست از سر ما برداشتند و همین موضوع باعث شد ما تایم بیشتری رو از دست بدهیم.

دوستان شهر فاتح 2 بخش دارد یکی قسمت کاخ ها، باغ ها و عمارت های مغول هستند که ورودی آن 400 روپیه است و یکی هم قسمت مسجد، دروازه و مقبره ها که رایگان است و در کنار همدیگر قرار گرفته اند ما اول از قسمت مسجد شروع کردیم و تمامی قسمت ها رو کامل بازدید کردیم اما برای قسمت بعدی چون کمبود وقت داشتیم و هوا هم به شدت گرم بود و از طرفی هم لیدر نماها انرژی زیادی ازمون گرفته بودند متاسفانه نتونستیم بازدیدی داشته باشیم و از همونجا توک توک به مبلغ 700 روپیه گرفتیم و راهی روستوران کی اف سی در آگرا شدیم و بعد از صرف ناهار که برای هر نفر 300 روپیه شد راهی هتل شدیم و دوش سریع گرفتیم و ساعت 15 پیش لیدرمون بودیم که بریم قلعه سرخ دهلی.

نکته 11: دوستان شهر پور فاتح همان طور که گفتیم حداقل نیم روز زمان برای بازدید آن نیاز است اگر این زمان رو در اختیار دارید حتما برید و لذتشو ببرین اما اگر مثل ما کمبود وقت دارین اصلا ریسک نکنین چون با توجه به بعد مسافت اصلا نمی ارزد که برین اونجا و بازدیدتان ناقص بماند.

نکته 12: اگر ما این تجربه ای که الان داشتیم اون موقع داشتیم بجای شهر پور فاتح می رفتیم مقبره اکبر شاه در شهر سیکندرا هم نزدیک تر است (حدودا 30 دقیقه با آگرا فاصله دارد) هم زمان بازدید خیلی کمتری میخواهد.

تصویر 22- قلعه آگرا
قلعه سرخ آگرا
تصویر 22- قلعه سرخ آگرا
قلعه سرخ آگرا
تصویر 23- قلعه سرخ آگرا
قلعه سرخ آگرا

3-قلعه سرخ آگرا

ساعت 15 سوار بر ون شدیم و راهی قلعه سرخ آگرا شدیم.

"قلعه سرخ یا قلعه آگرا در هند یک سازه‌ی دفاعی بسیار زیبا مربوط به دوره گورکانیان و قرن شانزدهم است. این بنای تاریخی بخش‌های مختلفی مانند باغ‌ها، مساجد، کاخ‌ها و برج‌های مرمری دارد که در نوع خود بی‌نظیر و بسیار دیدنی هستند. قلعه آگرا در نزدیکی تاج‌محل قرار گرفته و از نظر شکوه و اهمیت هم‌سطح این بنای ارزشمند و معروف محسوب می‌شود. درباره تاریخچه قلعه آگرا در هند روایت‌های متعددی وجود دارد. طبق این روایات بنای اصلی این کاخ زیبا مربوط به قرن یازدهم میلادی و زمان حکومت عثمانیان بر این بخش از هند بوده است. در آن زمان سلطان لودی(سلطان عثمانی) در این قلعه ساکن شده بود. طبق شواهد موجود او طی سال‌های اقامتش در این قلعه،  یک مسجد و یک چاه آب به مجموعه اضافه کرده است.

 سال ۱۵۲۶ مغول‌ها به هند و آگرا حمله کردند و پس از شکست سلطان لودی عثمانی، توانستند قلعه را تصرف کنند.  این دوره یک پلکان به قلعه افزوده شد. در سال ۱۵۵۵ یک سلطان هندی به نام سلطان هیمو تلاش‌هایی را برای بازپس‌گیری قلعه آگرا انجام داد و پس از تصرف آگرا، به فکر پس گرفتن دهلی و سایر بخش‌های تحت حکومت مغول‌ها افتاد. اما سلطان اکبر مغول در سال ۱۵۵۶، سلطان هیمو را شکست داد و قلعه آگرا را مجددا تصرف کرد

او شهر آگرا را به عنوان پایتخت خود معرفی کرده و سپس دستور داد قلعه سرخ آگرا که به طور کامل ویران شده بود بازسازی شود. کار بازسازی این قلعه با ماسه سنگ قرمزی که از منطقه راجستان آورده شده بود و سنگ‌های مرمر، طلا و دیگر سنگ‌های گران‌بها آغاز شد. روزانه حدود ۴۰۰۰ نفر به مدت هشت سال روی این بنا کار کردند تا در نهایت در سال ۱۵۷۳ کار ساخت و بازسازی قلعه آگرا به پایان رسید.

قلعه آگرا هند در سال ۱۹۸۳ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. امروزه این بنا یکی از جذاب‌ترین و مهم‌ترین بناهای تاریخی هند محسوب می‌شود."

هزینه ورودی هر نفر  به قلعه سرخ اگرا: 600 روپیه

و مدت زمان حدودی برای بازدید: 1 ساعت و 30 دقیقه

تصویر 23- آرامگاه اعتماد الدوله
آرامگاه اعتماد الدوله

4- مقبره اعتمادالدوله

بعد از دیدن قلعه سرخ آگرا از همون جا توک توک به مبلغ 120 رویپه گرفتیم و راهی مقبره اعتماد الدوله شدیم.

" این بنا به‌خاطر طراحی زیبا و تزیینات فراوانش معروف به “جعبه جواهر” است. طراحی این مقبره شبیه به بنای تاج‌محل که معروف‌ترین اثر معماری هند است، اما در ابعاد کوچک‌تری ساخته شده است. به همین دلیل، بسیاری این بنا را “بیبی تاج” یا تاج کوچولو می‌نامند.

اعتماد الدوله، نامی است که میرزا قیاس ‌الدین، فردی ایرانی و فقیر، در زمان تبعید به دست آورده بود. فقر و شرایط سخت زندگی خانواده‌ قیاس‌ الدین را مجبور کرد در هنگام مهاجرت به هندوستان از نوزادشان جدا شوند، قیاس ‌الدین با کاروان خود، به دربار اکبرشاه، پادشاه گورکانیان هند، رسید و مدتی به عنوان وزیر در این دربار خدمت کرد. پس از درگذشت اکبرشاه، جهانگیرشاه، فرزند او، به حکومت رسید و قیاس ‌الدین به عنوان نخست‌وزیر و با عنوان اعتماد الدوله شناخته شد."

نکته 14: در زمان ورود به شما کاور کفش می دهند که زیر کفشتان بکشین فقط نمیدونم چرا علاقه دارن این کاور رو ندهند و میگن کفش هایتان رو در بیارن ولی با توجه به اینکه هزینه این کاور رو میگیرن حتما ازشون بگیرین.

نکته 15: دوستان عزیز این مقبره یکی از زیباترین غروب های افتاب رو داشت و ما بعد از اینکه بازدیدمان تمام شد در حیاط مقبره نشستیم و غروب آفتاب رو دیدیم واقعا فوق العاده بود چون ساختمان مقبره از مرمر سفید هست و طلوع افتاب بخاطر رنگ نارنجی قرمز، ترکیب شان رویایی بود پس حتما طوری برنامه ریزی کنین که در غروب اونجا باشید و لذت ببرید.

هزینه ورودی هر نفر  به قلعه سرخ اگرا: 330 روپیه

و مدت زمان حدودی برای بازدید: 45 دقیقه ولی بدون احتساب دیدن غروب آفتاب

بعد از بازدید مقبره توک توک به مقصد هتل به مبلغ 100 رویپه گرفتیم و برای شام حتما روستوران کافه نمک برین کیفیت غذهاشون عالی هستش و اونجا غذاهای Salt special sunehri dal و Paneer lababdar رو میل کنین هم غذای هندی هست هم واقعا لذیذه فقط بهش بگین تند نباشه چون تند باشه نمیشه خورد.

مبلغ شام: 610 روپیه

مبلغ کل برای روز سوم در دهلی:3715 روپیه یا 45 دلار (برای هر نفر) 

روز اول جیپور :

در روز ششم سفرمون طی هماهنگی که با لیدر انجام شد قرار شد ساعت 8 صبح همگی در لابی هتل با یک ون از آگرا به سمت جیپور حرکت کنیم و تمامی مسافرها وقتی جمع شدند ساعت 8:15 آگرا رو به سمت جیپور ترک کردیم مسیر بین این دو استان 240 کیلومتر بود و حدودا 4:30 دقیقه طول کشید.

بازدیدهای تور در روز اول جیپور:

1- معبد میمون ها

بازدیدهای خودمان در روز اول جیپور:

1- خرید از مرکز خرید World trade park

ساعت حدودا 12:30 به نزدیکی  جیپور رسیدیم و قرار شد که بریم معید میمون ها

تصویر 25- معبد میمون ها
معبد میمون ها
تصویر 26-معبد میمون ها
معبد میمون ها

1-معبد میمون ها : 

معبد میمونها در نزدیکی جیپور در دل کوهستان قرار گرفته برای رسیدن به این معبد حدود 20 دقیقه مسیر جنگلی رو با ماشین طی میکنید و  در نهایت به معبد می رسید البته در نگاه اول مثل یک مکان رها شده که در تسخیر میمون ها هستش می باشد و متاسفانه رسیدگی خوبی این معبد ندارد و اصلا تمیز نیستش. اما مکان مقدس برای افراد هندو به حساب می آید در ابتدا مبلغ 300 روپیه ورودی میگیرند و برای هر موبایل که میخواهید ببرین 150روپیه دریافت میکنن. که ما 3 نفر بودیم یک گوشی بردیم ولی پیشنهاد می گردد کلا پول گوشی موبایل ندیدن چون اونجا هیشکی چک نمیکنه که گوشی می برید یا نه و با خیال راحت گوشیتون رو داخل ببرین. لیدرمون گفته بود که می تونین موز و یا میوه های دیگه بخرین و به میمون ها غذا بدین ما هم نزدیک درب ورودی معبد دیدیم کلی موز همین جوری ریخته روی زمین ما هم چند تا موز برداشتیم و رفتیم داخل و اونجا چند تا میمون دیدیم که نشستن و دارن از مناظر اطراف استفاده میکنن نزدیکشون شدیم هر چی موز بهشون تعارف کردیم نخورندن و از دوستان یکی شکلات بهشون داد که با یک پرش جانانه شکلات رو از دستش گرفت و خوردن و اونجا متوجه شدیم انقد موز خوردن که موز زده شدن و در ادامه معبد بالای پلکانی محوطه اصلی معبد هست که در انتهای آن محوطه استخر آبی است که زائرین معبد برای پاک شدن در آن غسل میکنن"

نکته 16: دوستان با توجه خارج بودن این معبد از شهر پیشنهاد می شود صبح حتما اونجا باشد.

هزینه ورودی هر نفر  به معبد میمون ها: 300 روپیه

هزینه ورودی هر موبایل به معبد: 150 روپیه

و مدت زمان حدودی برای بازدید: 45 دقیقه 

بعد از معبد به سمت جیپور رفتیم و اونجا ناهار در کینگ برگر از طرف لیدر بودیم و بعد از آن به سمت هتل Rudra vilas رفتیم و اتاقمان را تحویل گرفتیم. هتل Rudra خوب و تمیز بود ولی اینترنت اونجا مشکل داشت که کلی اذیت کرد و یادتان باشد اگر این هتل رفتید حتما به بزرگ و کوچک بودن یوزر و پسورد توجه کنین و کلا زیاد رو اینترنتش حساب باز نکنین.

بعد از استراحت و رفتن به استخر هتل ساعت 7 عصر توک توک به مبلغ 120 روپیه گرفتیم و راهی پاساژ World trade park شدیم این بازار سرپوشیده و مرتب هستش و قیمت های منصفانه ای دارد و بیشتر تو حوزه لباس فعالیت دارد.

قیمت برخی از اجناس در پاساژ World trade park

شال 120 روپیه

کیف دست دوز پارچه ای 100 روپیه

شلوار کتان 600 روپیه

دستبند فلزی 90 روپیه

بعد از بازار رفتیم برای شام در کینگ برگر که یک همبرگر با نوشابه نفری 300 روپیه شد و بعد از  آن توک به توک به مبلغ 150 روپیه گرفتیم و رفتیم هتل.

مبلغ کل برای روز اول جیپور :740روپیه یا 9 دلار (برای هر نفر) 

روز دوم جیپور:

بازدیدهای تور در روز دوم جیپور که با تور بود:

1-هوا محل یا هاوا محل 2- جال محل 3- گیتور کی چاتریان 4 -قلعه آمبر 5- باغ فیل ها

بازدیدهای خودمان در روز دوم جیپور:

پاساژ World Trade Park Mall

تصویر 25- هوا محل
هوا محل

1- هوا محل یا هاوا محل :

" اولین نکته ی جالبی که باید درباره ی کاخ هوا محل در جیپور به شما بگوییم این است که کاخ هوا محل به قصر بادها معروف است و هوا در اسم آن دقیقا اشاره به ورود راحت بادها در آن دارد. این قصر دقیقا دارای ۹۵۳ پنجره است که به ظاهر برای محافظت از حریم شخصی شاه و خانواده ی او ساخته شده اند.

 اما هدف اصلی از ساخت این کاخ زیبا با این تعداد پنجره، تنها حریم شاه نیست بلکه تمام این پنجره ها برای این ایجاد شده بودند که، زنان دربار شاه و خانواده ی او بدون این که چشم مردم به صورت آنان بیافتد، با زندگی روزانه و جاری مردم در ارتباط بوده و آشنا شوند. در واقع شاه این کاخ را با این هندسه و نقشه ی معماری ساخت تا همسران و فرزندانش بیرون از قصر را بدون مزاحمت دیگران و از پنجره های بی شمار قصر ببینند. بانوان خاندان سلطنتی به عنوان پرده‌ نشین، اجازه ی حضور در اماکن عمومی بدون روبنده را نداشتند و همیشه این حساسیت وجود داشت که کسی آن ها را نبیند. بر اساس اسناد تاریخی، ساخت دقیق این کاخ به سال ۱۷۹۹ میلادی باز می گردد. برای ساخت کاخ هوا محل در جیپور، استادی به نام لال چاند شروع به طراحی و پی ریزی هوا محل کرد و این کاخ به خاطر موادی که در ساخت آن مصرف شده، به رنگ صورتی است."

نکته 17: متاسفانه این برنامه توی تور جیپور ما بود و لیدر هم زمانی که رسیدیم فقط 5 دقیقه برای بازدید وقت دادند!!! دوستان عزیز اصلا و ابدا به نظر من این برنامه رو با تور نرید و خودتان برین تا تک تک انرژی اونجا رو بتونبن بگیرین این بنا تو خیابان صورتی واقع شده و بازار سنتی که قیمت مناسب دارد هم در این خیابان هست و حیف است که تا انجا می روید و نتوانید در خیابان صورتی قدم بزنین یا حیف است که تا هوا محل می روید و داخلش رو نبینید اما صد حیف که 5 دقیقه خنده دار بیشتر وقت نداشتیم.

نکته 18: بهترین محل برای عکاسی دقیقا روبروی هوا محل به اسم کافه تتو است وقتی وارد کافه می شوید صاحب کافه می آید که می گویید یا چیزی خرید کنین از ما یا برای عکاسی نفر 100 روپیه پرداخت کنین خوب با توجه به وقت کم نفری 100 روپیه دادیم و عکاسی کردیم که البته ارزش داشت و حتما برای عکاسی از نمای کلی هوا محل از این کافه استفاده کنین.

نکته 19: این قسمت رو زمان عصر برین که هم بتونین تو خیابان صورتی قدم بزنین و گرمای هوا اذیتتون نکنه و راحت خرید کنین هم تو عصر عکاس های قشنگی میشه گرفت.

نکته 20: ورودی هوا محل دقیقا در پشت بنا قرار گرفته است.

هزینه ورودی هر نفر  به هوا محل: به لطف لیدر جان نشد بریم

هزینه عکاسی در کافه تتو: 100 روپیه به ازاء هر نفر

و مدت زمان حدودی برای بازدید: برای ما متاسفانه 5 دقیقه شد ولی برای دین کل بنا و پیاده روی در خیابان صورتی حدود 2 ساعت زمان نیاز است.

بعد از آن راهی کاخ جا محل شدیم

تصویر 27- کاخ جا محل
کاخ جال محل

2-کاخ جال محل:

" جال محل یا معادل آن به فارسی به معنای قصر آب است. یک کاخ در بین دریاچه ی مان ساگار که در ایالت راجستان کشور هند و در شهر جیپور واقع شده است. این قصر که در قرن هجدهم میلادی بنا شد. این کاخ از شهر جیبور در حدود 4 کیلومتر فاصله دارد. با توجه به اینکه سطح دریاچه مان ساگارا بالا آمده است، از بین پنج طبقه ای که در این مکان وجود دارد، تنها طبقه ی پنجم بالای سطح آب قابل مشاهده است که شما به خوبی می توانید در عکس هایی که از این مکان وجود دارد، چهار گوشه عمارت، برج ها، گنبد ها نیمه هشت ضلعی و معابر قوسی آن را مشاهده نمایید.

یکی از قسمت های جذاب در این بنا، بام آن است که مقصد از ساخت آن، نمایش جلوه ای از ثروت و قدرت پادشاه می باشد. در ساخت این بام از سبک کلاسیک و فانتزی استفاده شده است و روی آن کنده کاری های زیادی انجام شده است.جالب است بدانید که در داخل این قصر اتاقی وجود ندارد و تنها از یک عمارت و باغ پر از گل تشکیل شده است."

بخاطر اینکه فعلا بازدیدی از داخل کاخ از سمت دولت به علت مشکلات محیطی انجام نمیشه فقط به بازدید و چند تا عکس از بیرون کاخ بسنده کردیم.

هزینه ورودی هر نفر به جال محل: رایگان

مدت زمان حدودی برای بازدید: 15 دقیقه

بعد از بازدید کاخ جال محل به گیتور کی چاتریان رفتیم.

تصویر 28-Gaitor Ki Chhatriyan
Gaitor Ki Chhatriyan

3-Gaitor Ki Chhatriyan

"یتور کی چاتریان یک مجموعه باستان شناسی در شهر جیپور است که شامل مجموعه ای از زیارتگاه ها و گورهای تاریخی متعلق به بسیاری از شخصیت های مهم تاریخ جیپور است که در محلی به نام مهاراجه ساخته شده است. این مجموعه شامل حدود بیست مقبره متعلق به حاکمان و شاهزادگان شهر جیپور است."

این مکان خارج از برنامه تور بود و لیدر گفت جای قشنگی است و به ازاء رفت، برگشت و ورودی 300 لیر میگیرم و میبرمتون ما هم دیدیم زمان داریم و مبلغ اون هم بالا نیستش قبول کردیم و در نهایت جای زیبا و قشنگی بود که پیشنهاد میکنم بازدید داشته باشید.

این مکان داخل شهر است و رفت و برگشت زمان زیادی نمیگرد.

هزینه ورودی هر نفر به گیتور کی چاتریان: 50 روپیه

مدت زمان حدودی برای بازدید: 1 ساعت

بعد از بازدید به سمت قلعه آمبر رفتیم

4-قلعه امبر

"تاریخچه قلعه امبر جیپور باید به سال ۱۵۹۲ بازگردیم. در این سال راجا من رینگ اول از وزیران بزرگ خاندان قلعه امبر را روی تپه آراوالی ساخت. در سال‌های بعد، این قلعه توسط پادشاهان دیگر گسترش یافت. ساخت این قلعه در سال ۱۶۰۰ میلادی شروع شد و تا سال ۱۷۲۷ طول کشید. یعنی تکمیل‌شدن قلعه امبر بیش از یک قرن زمان برد. این قلعه تاریخی علاوه بر این که یک اقامتگاه ییلاقی برای خاندان سلطنتی بود، از نظر نظامی هم اهمیت داشت. امروزه قلعه امبر پس از تحمل حملات متعدد، همچنان مانند گذشته شکوه و عظمت خود را حفظ کرده و به‌عنوان یکی از جاذبه‌های شهر جیپور هر ساله پذیرای گردشگران زیادی است. قلعه امبر در سال ۲۰۰۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است"

دوستان عزیز برای بالا رفتن و پایین آمدن جیپ و فیل هستش که البته در زمانی که ما بودیم فقط جیپ بود که طی کردن مسافت تا بالای قلعه با جیپ حدود 10 دقیقه طول کشید و برای این طی مسافت با جیپ هزینه ای پرداخت نمیکنین و همون اولش از شما پول بابت ایاب و ذهاب گرفتن.

نکته 21: اگر در زمان ورود شما فیل بود پیشنهاد می شود بالا رفتن با جیپ برین و پایین اومدن با فیل که حسابی خوش میگذره.

نکته 22: اگر بخواهید با فیل برید هزینه اش جدا هستش و چون زمان ما برای این قلعه فیل وجود نداشت از مبلغ اون اطلاعاتی بدست نیاوردم. 

نکته 23: در قلعه دست فروش های خیلی خیلی چسبناکی وجود داره که کاملا رو مخ میرن و قیمت هاشونم الکی خیلی بالا هستش اگر قصد خرید ندارید اصلا باهاشون صحبت نکنین که دیگه مطمین باشین ول نمیکنن حتی یکی از این دستفروش ها چسبید به من و من اشتباها بهش گفتم هیچی نمیخوام که نمیدونم چطوری اسم من رو متوجه شده بود و هی میگفت علیرضا بخر علیرضا بخر! و یک حرکتی دیدم ازشون که هنوز که هنوزه در تعجبم وقتی دید خرید نمیکنم گفت اشکال نداره برگشتن ها میام پیشت و از من خرید کن منم خندیدم و رفتم و وقتی برگشتم واقعا نمیدونم تو اون همه آدم من رو چطوری پیدا کرد و مجدد اومد پیشم و در نهایت وقتی سوار جیپ ها شدیم با موتور داشت دنبالمون میومد یعنی اوضاع هایی بود. و در نهایت دید آبی از ما گرم نمی شود رفتنش خلاصه دوستان اصلا از همون اول بهشون توجه نکنین تا اذیتتون نکن.

هزینه ورودی هر نفر به قلعه آمبر: 500 روپیه

مدت زمان حدودی برای بازدید: 2 ساعت

خوب ما که رو دلمون مونده بود فیل سواری کنیم لیدرون گفت میریم الان مزرعه فیل ها در یکی از روستاهای نزدیک جیپور

تصویر 29- مزرعه فیل ها
مزرعه فیل ها

5- مزرعه فیل ها Elefantastic

" در یکی از روستاهای نزدیک جیپور مکانی به اسم Elefantastic وجود دارد که میتوانید در انجا حدود 20 دقیقه فیل سواری کنین." 

در اینجا فیل ها به صف ایستادند و در زمانی که وارد می شوید از چند تا پلکان بالا می روید و هر دو نفر سوار بر فیل می شوید و رفت و برگشت حدود 20 دقیقه طول می کشد.

نکته 24: در اینجا هم دستفروش ها چسبناک وجود داره که ما برای شیطنت الکی یک قیمتی گفتیم و در کمال تعجب اون فرشنده بعد از یکم صحبت قبول کرد و قیمتی که گفتیم حدودا 80 درصد از قیمتی که خود فروشنده گفته بود کمتر بود پس تو هند سر هر چی تا میتونین چونه بزنین.

هزینه فیل سواری: 1200روپیه (به ازاء دو نفر)

مدت زمان حدودی برای فیل سواری: 20 دقیقه

بعد از فیل سواری تقریبا ساعت 3 عصر شده بود گرمای شدید هوا و گرسنگی داشت اذیت میکرد که رفتیم هتل و ناهار از کنسروهایی که برده بودیم استفاده کردیم و بعد از اون قرار شد تا عصر استراحت کنیم و عصر بریم برای خرید.

ساعت 7 عصر توک توک به مبلغ 100 روپیه گرفتیم و رفتیم پاساژ World Trade Park Mall

پاساژ  World Trade Park Mall قیمت ها نسبتا بالا بودش البته اگر دنبال لباس، کفش یا کلا هر چیزی که برند هستش از این پاساژ خرید کنین ولی اگر دنبال سوغات مخصوص و سنتی هند هستید از مغازه های خیابان صورتی قبل از هوا محل خرید کنین. بعد از اینکه دوری از پاساژ زدیم موقع شام شده بود و برای شام رستوران کینگ برگر رفتیم و همبرگر و نوشابه به مبلغ 350 روپیه پرداخت کردیم.

و بعد از شام توک توک به مبلغ 150 روپیه گرفتیم و برگشتیم هتل.

نکته 25: دوستان به دلیل گرم بودن هوا و زیاد بودن لوکیشن ها و همچنین عدم همکاری لیدر (بدلیل اینکه جنتر منتر تو برنامه تور بود ولی نبردن) ما جنتر منتر یا موزه آلبرت نرفتیم اگر زمان داشتید برنامه ریزی میتونید این دو تا لوکیشن هم در برنامه هاتون بگنجونید.

مبلغ کل برای روز دوم جیپور :1934 روپیه یا 24 دلار (برای هر نفر) 

خوب صحبتی که با لیدر داشتیم قرار شد ساعت 9 صبح  فردا تو لابی باشیم تا برگردیدم دهلی

روز آخر سفر (روز هشتم):

ساعت 9 صبح همگی در لابی بودند و بعد از تحویل اتاق سوار ون شدیم و رهسپار دهلی شدیم که بریم فرودگاه. مسیر جیپور به دهلی حدود 315 کیلومتر است که با توقف حدود 7 ساعت طول کشید تا برسیم به دهلی . کلا بخاطر قوانین رانندگی که دارن بیش از 70 کیلومتر بر ساعت نمتوانند رانندگی کنند. ساعت حدود 4 عصر رسیدیم دهلی و چون وقت داشتیم لیدر گفت میریم ی پاساژ به اسم Mbiance mall و بعد از گردش در پاساژ ساعت 6 عصر مجدد سوار بر ون شدیم و رفتیم فرودگاه دهلی.

زمانی که رسیدیم فرودگاه تمام خاطرات این سفر جلوی چشمم مثل فیلم با سرعت بالا رد شد و سفر همیشه پر از خاطرات و چالش های مختلف است که هم میتوان سخت گرفت و هم شل پس بهتر است از لحظه لحظه سفر با تمام بالا پایین هاش لذت ببریم.

به طور متوسط فرودگاه دهلی حدود 2 الی 3 ساعت زمان خروج طول می کشد و در زمان ما هم فرودگاه خلوت بود و بعد از کارهای خروج از باجه های اینترنت، اینترنت گرفتیم و ساعت 11:15 پرواز ماهان جهت سوار شدن هواپیما اعلام کرد و در نهایت ساعت 12:15 بامداد دهلی رو به مقصد تهران ترک کردیم و حدود ساعت 2 صبح در تهران بودیم.(اختلاف ساعت هند و ایران 2 ساعت است)

نکته 26: دوستان عزیز همان طور که در اول سفر نامه نوشتم بهترین زمان سفر به هند اواسط پاییز تا اواخر زمستان است و اردیبهشت ماه که ما رفتیم هوای گرمی رو هر روز داشتیم تجربه میکردیم. (بین 42 تا 46 درجه)

نکته 27: از ایران نیازی به خرید روپیه نیست و از ایران دلار ببرین و اونجا تبدیل کنین.

نکته 28: به نظر من هند با کشور های که اکثر ایرانی ها سفر میرن فرق داره و برای این کشور از لحاظ ذهنی آمادگی کامل داشته باشید تا شلوغی، کثیفی، سروصدا و آدم های چسبناک اذیتتون نکنند.

نکته 29: هندی ها به توریست ها علاقه دارند و برای ما خیلی وقت ها میومدن پیشمون و میگفتند میشه با هم عکس بگیریم و ما هم با آغوش باز قبول

میکردیم و با گوشی خودشون باهاشون عکس میگرفتیم و حس جالبی بودش.

نکته 30: حتما از ایران با خودتان چند تا کنسرو همراه داشته باشین تا زمانی که هتل می آید و خسته هستید همون تو هتل بتونین غذا میل کنین.

زمانی که رسیدیم به تهران مبلغ کل پارکینگ برای 8 شب 368 تومان شد.

تمامی این مبالغ تا در بازه 25 اردیبشهت تا 2 خرداد سال 1403 بوده و در آینده احتمال تغییر مبالغ وجود دارد.

دوستان عزیز هزینه های این سفر 126 دلار (بدون احتساب سوغاتی) و 55 دلار سوغاتی بوده و چون هوا گرم بود به صورت مداوم آب معدنی میخریدیم که آب معدنی از 10 روپیه تا 20 روپیه بودش حدودا 5 دلار کل خرید آب معدنی ها شد و در کل هزینه مخارج داخل هند برابر با 186 دلار شد و با توجه به دلار 47700 مقدار ریالی آن برابر با 8 میلیون 755 هزار تومان شد و با توجه به مبلغ 38 میلیون 995 تومان بابت هزینه ثبت نام تور، کل مبلغ سفر ما (با احتساب پول پارکینگ و عوارض 400 هزار تومانی خروج از کشور)  برابر با 48 میلیون و 518 هزار تومان شد. کلا هند کشور ارزانی هستش و سفری که ما رفتیم اقتصادی بوده و سعی کردیم کمتر خرج کنیم پس با توجه به شرایط خودتان برای قسمت مالی برنامه ریزی کنین. در انتها ممنون که در این سفر نامه همراه من بودید و هر سوالی بود در قسمت کامنت ها در خدمتتون هستم و یادمان باشد:

زندگی سفر است، آدمی همسفر است و آنچه می ماند راه و رسم سفر است.

 

 

 

 

 

 

این سفرنامه برداشت و تجربیات نویسنده است و لست‌سکند، فقط منتشر کننده متن است. برای اطمینان از درستی محتوا، حتما پرس‌وجو کنید.

اطلاعات بیشتر