پیش به سوی هانوی – روز هشتم
صبح زود با ون هایی که از قبل رزرو کرده بودیم به سمت فرودگاه رفتیم ساعت تقریبا 5 صبح بود. هتل که از قبل میدانست صبح زود چک آوت میکنیم برایمان پکیج بزرگ صبحانه آماده کرده بود. با خاطره ای خوش به سمت فرودگاه رفتیم و هوی آن را به مقصد هانوی ترک کردیم.
166.فرودگاه دانانگ
167.به سوی هانوی
هانوی پایتخت ویتنام و در شمال آن قرار داره. هانوی با زیبایی های فراوانی که داره هر گردشگری رو به سفر به این شهر ترغیب میکنه. در هانوی محله قدیمی با معماری فرانسوی به نامOld Quarter وجود داره که بهترین مکان برای اقامت و انتخاب هتل و لذت بردن از شهر است و با اقامت در این بخش شهر حتی به تاکسی هم احتیاج نیست و تمام زیبایی ها و دیدنی های شهر با قدم زدن در دسترسه. گردش در کوچه ها و خیابانهای در هم تنیده و پیچ در پیچ محله قدیمی تجربه بی نظیری است. محله قدیمی هانوی در نزدیکی دریاچه هوان کیم (Hoan Kien) است که میشه قدم زنان به نزدیک دریاچه رفت و از لحظه های آرام صبحگاهی و یا جنب و جوش غروب آن لذت برد. هانوی بهشت خرید هم هست خیابانها پر است از مغازه های مختلف که اجناس را با قیمتهای ارزان میفروشند. بازار شبانه در شبهای جمعه، شنبه و یکشنبه با اجناس ارزان و غذاهای خوشمزه برپا است. رستورانهای معروف بسیاری با خوشمزه ترین غذاهای محلی و کافههای دنج با بهترین قهوه ها و دسرهای ویتنامی در محله قدیمی به وفور وجود دارد. هانوی در مسیر چند منطقه دیدنی و پر طرفدار ویتنام هم هست یکی خلیج هالونگ که با کوه های بیرون زده از بین آب و منظره نفسگیر در انتظار گردشگرانه و دیگری منطقه روستایی ساپا نام داره که با مزارع پلکانی برنج و آب و هوای فوق العاده در لیست مسافران قرار گرفته. فرودگاه هانوی تا شهر فاصله زیادی داره چیزی حدود یک ساعت اگه ترافیک هم باشه ممکنه این زمان تغییر کنه. هتل انتخابی ما هتل golden Art بود که در محله قدیمی قرارداشت. هتل هانوی رو به سختی انتخاب کردیم دلیلش هم امتیازهای تقلبی زیاد در مورد هتلهای هانوی در سایت تریپ ادوایزر بود که مسافر را کاملا گیج میکنه. برای انتخاب هتل رفتیم سراغ نظرات بد و بالاخره این هتل انتخاب شد که قریب به اتفاق راضی بودن و نظر بد چشمگیری نداشت. برای 5 شب 199 دلار هزینه اتاق دبل با صبحانه شد.
168. هتل گلدن آرت
169.قسمت پذیرش
170.پذیرایی در بدو ورود
با ورود به هتل ازمون در لابی کوچک هتل پذیرایی شد و مسئول پذیرش که پسر جوانی بود شروع به توضیح در مورد شهر کرد. یکی اینکه گفت مراقب کوچه های پیچ در پیچ باشین که گم نشین و حتی گفت گاهی خود ما هم مسیر را پیدا نمیکنیم. اینجا نقشه گوگل به همراه تابلوهایی که شما میتونین بخونین به کمکتون میاد نتیجه اینکه ما اصلا گم نشدیم و به راحتی میشه مسیر رو پیدا کرد. دیگه اینکه برای عبور از خیابان مراقب باشین چون تقریبا قانون رانندگی وجود ندارد. گفتیم که در سایگون یاد گرفتیم! مورد دیگه ای که گفت این بود که هانوی برای خرید هر چیزی محله خاص خودش هست مثلا حتی اگر کسی بخواد چاقو بخره میره به محله چاقو فروش ها و یا کفش و هر چیزی که فکرش رو بکنین محله فروش خودشو داره. و همچنین گفت برای هر غذا هم دقیقا باید بدونین چه غذایی رو در کدام رستوران بخورین. مثلا مشهورترین و بهترین سوپ فا کجاست. یه لیستی هم بهمون داد از غذاهایی که حتما باید امتحان کرد. البته ما خودمون قبل از سفر لیست غذاها و رستوران ها رو تهیه کرده بودیم. در نهایت هم تاکید کرد که دستپخت هانویی ها بهتره و هیچ جا همچین غذاهایی گیر نمیاد! درست میگفتا واقعا هم غذاهاشون تنوع زیادی داشت و خوشمزه بود. در آخر سفر ما معده مون جا نداشت وگرنه لیست غذاهایی که باید امتحان میکردیم همچنان ادامه داشت! اتاقمون در بالاترین طبقه قرار داشت کوچک بود ولی تمیز.
171. اتاق هتل
172.اتاق هتل
173.سرویس بهداشتی اتاق
ساعت 2 بعد از ظهر بود که برای کشف هانوی زدیم بیرون اولش که کوچه پس کوچه های کج و کوله رو دیدیم جی پی اس گوشی رو روشن کردیم و با گوگل رفتیم جلو تا به دریاچه برسیم. نرسیده به دریاچه یه پیراشکی فروشی معروف هست به نام کینگ روتی، امتحان کردن آن همانا و هر روز مسیر را برای خریدن پیراشکی به اون سمت کج کردن همانا. ما که عاشقش شدیم جالبه داشتیم میخوردیم توریست ها ازمون آدرس میگرفتن که اینو از کجا خریدین. هر عدد دو هزار تومن. شکلاتی اش هم از همه بهتر بود.
174.پیراشکی
175.به سمت دریاچه
قدم زنان رسیدیم به دریاچه. در وهله اول زیبایی خیره کننده و آرامش عجیبی که داشت ما رو شگفت زده کرد. دریاچه خیلی بزرگیه که در منطقه قدیمی شهر قرار داره. هوآن کیم به معنی شمشیر بازگشته است و نام آن از شمشیری افسانه ای که پادشاه لی لویی با آن به جنگ مهاجمین چینی رفت گرفته شده. بعدها زمانی که او در این دریاچه قایقرانی میکرد، با لاک پشتی مواجه شد که شمشیر رو ازش گرفت و به اعماق آب ها برد. به همین دلیل در وسط این دریاچه ، برجی به نام برج لاکپشت قرار دارد. برج لاکپشت در شب ها با چراغ های روشن به دریاچه زیبایی خاصی میده البته این برج قابل بازدید یا دسترسی نیست. معبدی هم بر روی دریاچه قرار دارد که معبد انگوک سان(Ngoc Son Temple) نام دارد پل قرمز و زیبایی بر روی دریاچه هست که به معبد وصل میشه برای عکاسی و البته بازدید چه در روز چه در شب فوق العاده است. در بیشتر عکس های هانوی این دریاچه با پل قرمز معبد و یا برج لاکپشت را میبینین.
176.دریاچه هوآن کیم
177.محله قدیمی
به سمت کلیسای سنت ژوزف رفتیم این کلیسا با معماری خاص، از زیباترین جاذبه های این شهر که ساخت آن در سال 1886، با سبک معماری شبیه نوتردام پاریس آغاز شد. این قدیمی ترین کلیسا در هانوی است ورودی آن رایگان و بهترین ساعت برای بازدید ظهره که بسیار خلوته. قبل از آن سری به رستوران نزدیک کلیسا زدیم.
178.غذا
179.کلیسا
180.کلیسا
مغازه های روبروی کلیسا به خاطر آیس تی ویژه لیمویی به همراه تخمه بسیار معروف است. صندلی های کوچک هم در پیاده رو گذاشتن و جمعیت عظیمی که آیس تی میخورن و تخمه می شکنند! ما هم مثل بقیه همین کارو کردیم!
181.تخمه و آیس تی
با اینکه 4 صبح بیدار شده بودیم ولی هانوی و لذت کشفش ما رو تا آخر شب در محله قدیمی نگه داشت! البته برپایی بازار شبانه آخر هفته هم مزید بر علت شده بود. هر گوشه ای یه گروهی مشغول اجرای نمایش یا موسیقی بودن و جمعیت عظیمی که برای تماشا سرپا ایستاده.
182.دریاچه هوآن کیم
183.بازار شبانه
184.محله قدیمی در شب
185.محله قدیمی در شب
186.محله قدیمی در شب
187.محله قدیمی در شب
188.بستنی رولی
گردش در شهر – روز نهم
189.قسمت صبحانه هتل
اولین جایی که در برنامه امروزمون بود بازدید از مقبره هوشی مین بود جایی که بعد از مرگ او کالبدش که طی فرایند پیچیده ای مومیایی شده؛ در محفظه شیشه ای نگهداری میشه. مشابه مقبره مائو در پکن و لنین در مسکو. هوشی مین در سال 1969در سن79 سالگی درگذشت. برای ساخت آرامگاهش از معماری بنای یادبود لنین الهام گرفته شده. بازدید هر روز از ساعت 7:30 تا 11 صبحه به جز دوشنبه ها که تعطیله. برای رسیدن به مقبره باید در صف طولانی بازدید کننده ها بایستید و یک دقیقه زمان دارید که همینطور که با جمعیت در صف منظم و پشت سر هم حرکت میکنین، کالبد بی جان هوشی مین را هم ببینین. به روال این مکان ها صبح زود باید رفت تا در صف عظیم بازدید کننده ها قرار گرفت. به جز مقبره لنین که زمان بازدید ما اصلا صف نداشت و ما نفرات اول بودیم. ورودی مقبره مائو و هوشی مین وحشتناک شلوغ بودند. ساعت 7 صبح ما در صف بازدید کننده ها بودیم. صف که چی بگم اتوبوس اتوبوس بازدید کننده! هر چقدر هم میرفت جلو به ورودی نمی رسیدیم.
190.در صف ورودی
ساعت 8:30 ورودی اول رو رد کردیم. جایی بود برای تحویل کیف که ما کیفمان را تحویل دادیم ولی موبایل و دوربین را تحویل نمیگرفتن فقط موقع ورود به مقبره اجازه استفاده ندارید. ساعت 9:30 بود که به ورودی اصلی بعد از ساعت ها انتظار رسیدیم. هوای داخل مقبره به شدت سرد بود به حدی که استخوان ها از سرما تیر میکشید. در سکوت باید کالبد هوشی مین را نگاه کرد که در محفظه شیشه ای در وسط آنجا قرار دارد و چهار سمتش سربازها بی حرکت ایستاده اند. مردی که تغییراتی در ویتنام ایجاد کرد که اکنون بعد از سال ها ویتنامی ها هنوز هم علاقمند به زیارت بدن بی جان او حتی با وجود صف های طویل هستند. انگشت شمار توریست دیدیم. تجربه جالبی است.
191.مقبره هوشی مین
با کمی پیاده روی به کاخ ریاست جمهوری رسیدیم که در سال 1900 ساخته شده. کاخی است که پر از یادگارهای هوشی مین است. از اتاق خوابش گرفته تا قسمت ناهار خوری و اتاق کاری که عکس لنین را به دیوار زده. ماشین هایش هم از پشت شیشه در معرض نمایش قراردارد.
192.کاخ ریاست جمهوری
193.ماشین ها
194.اتاق غذا خوری
195.اتاق کار
محوطه باغ سرسبز و دریاچه بزرگی هم دارد ولی به دلیل اینکه روز شنبه بود خیلی خیلی شلوغ بود و بازدید آسان نبود. بازدید کاخ و محوطه تقریبا دو ساعت زمان میبره و ورودی آن نفری 25 هزار دونگ (تقریبا 4 هزار تومان). مقبره هم که رایگان است.
196.دریاچه کاخ
197.باغ
198.محوطه پیاده روی هوشی مین
199.موزه هوشی مین
200.محوطه اطراف موزه
از آنجا با تاکسی به سمت دانشگاه ملی و معبد ادبیات رفتیم (Temple of Literature & National University) این معبد هزار سال قدمت دارد و در سال ۱۰۷۰ توسط پادشاهی که عاشق ادبیات بود، تاسیس شده است و امروز هم یکی از زیباترین مکانهای تاریخی هانوی است. همچنین اولین دانشگاه ویتنام یا آکادمی سلطنتی در داخل این معبد برپا شده بود. بازدید حداقل یک ساعت زمان میبرد. ورودی معبد 30 هزار دونگ (تقریبا 5 هزار تومان) و البته برای دانشجویان با کارت بین المللی این مبلغ نصف بود که اینجا کارتم به درد خورد. محوطه بزرگ و قشنگی داشت که خیلی شلوغ نبود.
201.ورودی دانشگاه ملی
202.ورودی دانشگاه ملی
203.دانشگاه ملی و معبد ادبیات
204.دانشگاه ملی و معبد ادبیات
205.دانشگاه ملی و معبد ادبیات
206.دانشگاه ملی و معبد ادبیات
برای ناهار یکی از غذاهای معروف هانوی رو انتخاب کرده بودیم ماهی مخصوصی که cha ca نام داشت. در رستوران برای هر میز ماهیتابه ای قرار میدن که مراحل آخر سرخ کردن غذا را شخصا انجام بدیم. این غذا تشکیل شده از تکه های ماهی مخصوص بدون استخوان که کاملا سرخ شده به همراه شوید و پیازچه که با نودل برنج و البته سس بادام زمینی سرو میشه. ما پرس کامل رو گرفتیم برای هر نفر تقریباً 22 هزار تومان شد که جزو غذاهای گران بود. میتونم بگم یکی از بهترین غذاهایی بود که در ویتنام خوردیم و بسیار لذیذ.
207.رستوران
208.ماهی
عصر باران آمد و هوا خنک و بهاری شده بود. اگر به هانوی سفر میکنین به فصل حتما توجه کنین چون مستلزم برداشتن تعدادی لباس گرمه. منظره شب دریاچه هوآن کیم خیلی قشنگ بود برای بازدید از معبد Ngoc Son Temple که بر روی دریاچه قرار دارد و با پل قرمز به آن متصل میشود؛ و البته عکاسی بر روی پل و دریاچه، به آن سمت رفتیم. معبد در قرن 18 ساخته شده و از مناطق قدیمی شهر است. این معبد و پل اتصال قرمز رنگ آن و البته دروازه ورودی از نقاطی است که بازدید از آن به گردشگران هانوی توصیه شده است. ورودی آن نفری 30 هزار دونگ که تقریبا معادل 5 هزار تومن است. برای عکاسی و لذت بردن از مناظر جای خیلی قشنگی است و حتما ارزش رفتن داره. مدت زمان بازدید یک الی دو ساعت.
209.برج لاکپشت
210.پل قرمز دریاچه
211.دریاچه
212.معبد روی دریاچه
213.ورودی پل
برای شام هم یکی از غذای خیلی معروف هانوی که Xoi yen نام دارد برنج مخصوص همراه با گوشت یا مرغ یا سبزیجات همراه با پوره نوعی ماش. غذای ساده ولی خیلی خوشمزه و جزو غذاهایی است که حتما باید امتحان کرد.
214.رستوران
215.غذا
هانوی زیبا – روز دهم
هانوی جاهای دیدنی زیادی داره اینقدر که بالاخره زمان کم میاد. اصلا شهر خسته کننده ای نیست و هر نقطه ای با بقیه جاها متفاوته و از همین تفاوته که سفر متنوعی رقم میخورد. شاید مثلا فکر کنید معابد با هم چه فرقی داره یا ممکنه خسته کننده بشه. ولی هر کدام یک دنیا زیبایی و دیدنی کاملا متفاوتیه همچنین برای خلق عکسهای چشمگیر، هیچ نقطه ای رو نباید از دست داد. بهتره بیشتر وقت رو به خرید اختصاص ندین چون هانوی سرشار از دیدنی هاست. فکر میکنم یه نصف روز در شهر و یا رفتن به بازار آخر هفته در شب برای خرید کافی باشد. هر چند که جنس ها با قیمت های مناسب در پی وسوسه شما هستند!
Tran Quoc Pagoda یکی از مکان هایی است که نماد هانوی و قدیمی ترین معبد بودایی شهره که اولین مقصد امروز ما بود. معبد بر روی دریاچه غربی(West Lake) قرار دارد. این دریاچه بسیار بزرگه و می توانین با کرایه قایق های پدالی و یا رفتن به رستوران های معلق روی آب از آن لذت ببرید. ورود به معبد رایگان است و بیشتر منظره معبد و دریاچه است که هر بیننده ای را جذب میکند. قدم زدن و عکاسی کنار دریاچه رو فراموش نکنین. بازدید یک الی دو ساعت زمان میبرد.
216.دریاچه غربی
217.دریاچه غربی
218.معبد Tran Quoc
219.ورودی
220.محوطه معبد
221.محوطه معبد
222.محوطه معبد
223.محوطه معبد
224.محوطه معبد
یکی از دسرهای معروف هانوی پودینگ نارگیل است که درون نارگیل درست میکنند همان نزدیکی بود و ما هم امتحان کردیم.
225.پودینگ نارگیل
بعد از آن در مسیرمان به سمت هتل سری هم به بازار معروف dong xuan زدیم که در همان قسمت قدیمی شهر قرار دارد. قیمت ها به نسبت بازار شبانه کمی بالاتر بود و چون بازار قدیمی و پر جنب و جوشی است بیشتر توریست ها برای تماشا می روند تا خرید. البته برای عروسک و اسباب بازی بهشتی بود برای خودش!
226.بازار
ناهار ساندویچ معروف Banh Mi را انتخاب کرده بودیم که معروفترین آن که در تریپ ادوایزر هم بالاترین امتیاز ها رو داره؛ بان می 25 نام دارد. ساندویچ ویژه با تمام مخلفات 25هزار دونگ (4 هزار تومان) و ساندویچ سبزیجات و پنیر و یا تخم مرغ 15هزار دونگ (2500 تومان) از شلوغی و جمعیت زیاد توریست ها صف تشکیل شده بود.
227.بان می
و در نهایت دسر معروف Che که چیزی شبیه ژله های خرد و کاراملی شده بود در شیری از نارگیل که روی آن یخ ریز میریختند.
228.دسر che
غروب از کنار کلیسا تا قسمت جنوبی دریاچه رفتیم مثل هر شب کنار دریاچه زیبا و سرشار از آرامش بود با قدم زدن دور تا دور دریاچه مناظر مختلفی رو میشه دید. بازار شبانه هم شلوغ و پر از توریست مثل شب های قبل برپا بود.
229.کلیسا
230.دریاچه هوآن کیم و برج لاکپشت
231.دریاچه هوآن کیم و برج لاکپشت
232.دریاچه هوآن کیم و برج لاکپشت
233.اطراف بازار شبانه
234.بازار شبانه
235.بازار dong xuan
خلیج هالونگ – روز یازدهم
خلیج هالونگ در شمال شرقی ویتنام قرار دارد که یکی معروفترین جاذبه های گردشگری طبیعی این کشور که در میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده؛ است. در سال 2009 بنیاد عجایب هفتگانه جدید، این خلیج را به عنوان یکی از عجایب هفتگانه طبیعت دنیا اعلام نمود. زیبایی و مناظر چشم نوازی که در این خلیج دیده میشه گردشگران زیادی رو به آن سمت کشانده. خلیج هالونگ مساحتی درحدود 1553 کیلومتر مربع دارد که 1960جزیره کوچک و عمدتاً سنگ آهکی را در بر میگیرد که در طول ۵۰۰ میلیون سال و تحت شرایط و محیطهای گوناگون شکل گرفته است. نام آن به معنای “خلیج اژدهای افتاده ” است. براساس افسانه ها در زمان های بسیار دور که ویتنامی ها با چینی ها جنگ داشتند ،اژدهاها به این خلیج آمدن تا به مردم ویتنام کمک کنند. آتشی عظیم در خلیج ایجاد کردند و نیروهای چینی رو در آتش سوزاندند و از خاکستر آن ها جزایر این خلیج به وجود آمدند. خلیج هالونگ جایی است که حتما باید دید.
236.اسکله هالونگ
237.اسکله هالونگ
قبل از سفر تحقیقی کردیم که سفر به این نقطه چگونه است. شما دو راه دارید یا میتونین از تورهای یک روزه از هانوی استفاده کنین یا با سفر به این منطقه و رزرو یکی از هتل های کروز چند شب را بر روی آب های خلیج باشید. در مورد کروزها لازم به ذکره که قیمت ها تقریبا بالاست. یعنی اتاقی که مناسب باشه و امکانات معمولی داشته باشه قیمت بالایی دارد. قیمت های پایینتر هر کدام یه مشکلی داشتند. ما ترجیح دادیم از تور یک روزه استفاده کنیم در فصل بهار که ما بودیم هوای خلیج سرد بود و مناسب شنا نبود و در واقع ما با همین تور یک روزه بازدید خوبی از هالونگ داشتیم و حتی شاید اگر دو روز در کشتی بودیم خسته کننده میشد. چون مناظر همه با همان تور یک روزه قابل دیدن است. کایاک سواری و غار گردی هم در تورمان بود. از مغازه های اطراف هتل روز قبل این تور را خریداری کرده بودیم. شما در محله قدیمی شهر همه جا فروش این تور را میبینید. هزینه تور نفری 30 دلار بود. بدون کایاک سواری 25 دلار. مدت زمان رسیدن تا خلیج هالونگ 3 ساعت با ون است که به دلیل همان سرعت پایین در جاده هاست که مدت زمان طولانی میشه. ساعت 8 صبح دنبالمان آمدند و با رسیدن به خلیج با گروهمون که همه توریست بودن و لیدر به سمت سوار شدن به کشتی رفتیم.
238.درون کشتی
هوا سرد و مه گرفته بود و این باعث شده بود منظره رویایی و بینظیری به وجود بیاید. همون اول که سوار شدیم ناهار آوردن که ماهی، املت، یه غذا با برنج و خوراک سبزیجات بود. در طول مسیر امکان رفتن به عرشه کشتی و یا قسمت بالایی کشتی برای تماشای مناظر و گرفتن عکس بود.
239.هالونگ
240.هالونگ
لیدر توضیح داد که به تازگی فیلم هالیوودی کینگ کونگ در آن منطقه فیلمبرداری شده و از مناظر زیبای هالونگ در آن استفاده کردند. در اسکله کوچکی بین مسیر توقف کردیم که برای کایاک سواری و همینطور عکاسی در نظر گرفته شده بود. سپس به سمت غار هان یکی از طولانی ترین غارهای خلیج هالونگ رفتیم. کشتی در ورودی غار ما را پیاده کرد و قرار بود ساعتی بعد در سوی دیگر غار سوارمان کند. اگر از تورهای بیشتر از یک روزه استفاده کنین امکان رفتن به جزیره کت با cat ba هم وجود دارد که بزرگترین جزیره هالونگ است ولی از اسکله چند ساعتی فاصله دارد.
241.اسکله در مسیر
242.غار
243.هالونگ
244.هالونگ
245.هالونگ
با بازگشت به شهر در حالی که ساعت نزدیک 10 شب بود برای شام یه نوع نودل گوشت خوشمزه(Bun bo nam bo) نزدیک هتل را امتحان کردیم.
246.غذا
آخرین روز هانوی – روز دوازدهم
امروز خلاصه میشد در آخرین گردش ها در شهر زیبای هانوی. بیشتر زمان را در کنار دریاچه هوان کیم و همینطور قدم زدن در کوچه پس کوچه های مارپیچ محله قدیمی گذراندیم. کمی خرید کردیم و از روز بهاری و خنک لذت بردیم.
247.گل فروش
همون جوری که قبلتر گفتم یه لیست برای گردشگران ویتنام علی الخصوص هانوی وجود دارد از غذاهایی که حتما باید امتحان کنین. یکی از اونا سوپ مرغ(Pho Ga) است که با نان های باریک و لیمو ترش سرو میشه و ویتنامی ها برای صبحانه آن را میخورند مخصوصا اگه هوا خنک باشه حسابی میچسبه.
248.صبحانه Pho
249.محله قدیمی
250.محله قدیمی
کافه هایی در ویتنام هست به اسم کنگ کافه که دکور خیلی جالبی داره مربوط به جنگ ویت کنگ ها هستش فضای جالب و دکور جنگی، معروفترین نوشیدنی هم قهوه نارگیلی هست.
251.کنگ کافه
252.کنگ کافه
253.کنگ کافه
254.کنگ کافه
255.کنگ کافه
256.کنگ کافه
قهوه تخم مرغی را فراموش نکنین در دو نوع داغ و سرد. قدمت معروفترین کافه آن به نام Giang به 70 سال قبل برمیگرده.
257.کافه Giang
258.قهوه تخم مرغی
برای غذا رستورانی رو در نظر گرفته بودیم که باراک اوباما رییس جمهور و.قت آمریکا به همراه آنتونی بوردن (شخصیت تلویزیونی و گردشگر معروف معرف رستوران ها و غذاها در دنیا) به اونجا رفته بودن. برامون جالب بود که رستوران خیلی معمولی بود و یه منو هم بیشتر نداشت به اسم اوباما! غذاش Bun cha نام داشت که قبلا در هوشی مین امتحان کرده بودیم. هر پرس اوباما تقریبا 10 هزار تومان بود. عکسهایی از حضورشون در رستوران هم به دیوارها زده بودن. جالبه که بعد از اینکه اوباما به این رستوران رفته تغییری تو قیمت ها نداده بودن فقط اسم منو رو به اوباما عوض کرده بودن.
259.رستوران
260.غذا Bun cha
در نهایت گردش در شهر و آرامش کنار دریاچه و قدم زدن در کوچه ها .
261.محله قدیمی
262.در کنار دریاچه
263.در کنار دریاچه
264.در کنار دریاچه
265.در کنار دریاچه
266.در کنار دریاچه
267.برج لاکپشت
268.در کنار دریاچه
269.در کنار دریاچه
270.برج لاکپشت
به سوی هوشی مین – روز سیزدهم
271.فروشنده دوره گرد
پروازمون تقریبا ظهر بود به سوی فرودگاه که میرفتیم با ایمیل اطلاع دادن که پرواز تاخیر داره و مجددا با حضور در فرودگاه متوجه شدیم از اون تاخیری که گفتن بازم بیشتر تاخیر داره. خلاصه تاخیر ویت جت باعث شد بیشتر وقتمون در فرودگاه بگذره و یک روز در هوشی مین رو از دست بدیم. در همین حین ایمیلی از هواپیمایی اتحاد اومد که با عذرخواهی فراوان پیشنهاد کرد که 1400 مایل به اکانتمون اضافه کنه و پرسید که در اینصورت رضایتمندی نسبت به ایرلاین دارید یا نه. با 1400 مایل میشد از فروشگاه اینترنتی خود ایرلاین خرید کرد که کالا رو درب منزل در ایران هم تحویل میدن و یا میشه در زمان خرید بلیط مقداری از مبلغ را با مایل پرداخت کرد. برای این مقدار مایل تقریبا بلیط تا ابوظبی مجانی درمیومد. ما هم کمی در قسمت مربوطه در سایتش جستجو کردیم و بعد در ایمیل جواب دادم که راضی هستیم و مایل رو برامون اضافه کنین. که بلافاصله اعمال شد.
272.فرودگاه هانوی
شب بالاخره با کلی خستگی به هتل رسیدیم. هتل انتخابیمون آوانتی Avanti بود که دقیقا روبروی بازار بن تان قرار داشت و با هتل قبلی یه خیابون فاصله داشت. برای سه شب مبلغ 140 دلار هزینه هتل اتاق دبل با صبحانه بود. البته اتاق بدون ویو. تقریبا 11 شب بود که جلوی هتل و بازار شبانه چرخی زدیم و برگشتیم.
273.اتاق هتل
274.اتاق هتل
275.سرویس بهداشتی
هوشی مین – روز چهاردهم
صبح با صدای خروسی! در همسایگی هتل بیدار شدیم. معلوم نبود صدا از کجا میومد چون اتاق ما پنجره به بیرون نداشت فقط قسمت کوچکی بود که برای افراد سیگاری اختصاص داده بودند. بعد از صبحانه مفصل هتل به سمت کاخ استقلال رفتیم (independence palace) .
276.قسمت صبحانه
277.هتل آوانتی
278.مسیر به سمت کاخ
279.مرکز خرید وینکام
280.کلیسای نوتردام
281.پست
282.کاخ استقلال
کاخ استقلال نشانه تاریخی این شهره. این بنا در ابتدا محل زندگی و کار رییس جمهور ویتنام جنوبی بوده. در سال 1975، تانک ویتنام شمالی از طریق دروازه اصلی وارد شد و جنگ بین آنها در گرفت. این تانک هنوز هم آنجاست. علاوه بر این، اتاقهای این کاخ به خوبی حفظ شده همچنین قسمت های جالب و شگفت انگیزی در ساختمان 5 طبقه وجود دارد که از جمله میشه به زیرزمینی اشاره کرد که به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار میگرفت. اطراف این کاخ پوشیده از درختان نخل و استوایی و چمنزار وسیعی با منظره زیباست. ورودی کاخ نفری 40 هزار دونگ (تقریبا 6 هزار تومان) و بازدید حداقل دو ساعت زمان میبرد.
283.تلفن ها...
284.محل جلسات
285.نماد شانس
286.منظره محوطه کاخ
287.داخل کاخ
288.اتاق کار
289.اتاق خواب
290.پناهگاه زیرزمینی
291.پناهگاه زیرزمینی
چون به آخر سفر نزدیک میشدیم به بخش لذت بخش خرید رسیدیم. بازار بن تان برای تماشا و گردش در قسمت های مختلفش خوبه ولی برای خرید مناسب نیست چون توریستیه و قیمت ها بالاتر از قیمت واقعی است. در ادامه لیستی از بهترین مناطق خرید در هوشی مین را میبینید:
1-صنایع دستی، پارچه و مواد غذایی (از جمله چای و قهوه ): بازار چاینا تاون و بازار An Dong
2-لباس و کیف و کوله : خیابان Nguyen Trai و مرکز خرید سایگون اسکوئر
3-کفش : خیابان Luu van lang
در همه موارد با چانه زنی قیمت ها را به پایین تر از مبلغ فروشنده میتونین کاهش بدید. سری به چاینا تاون زدیم ولی متاسفانه باران شدیدی گرفت و همه جا پر آب شد و مجبور شدیم با تاکسی به هتل برگردیم.
292.هوشی مین
293.ورودی سایگون اسکوئر
294.چاینا تاون
295.چاینا تاون
296.چاینا تاون
297.دستفروش
298.فا
خیابانهای واکینگ در هوشی مین که شب ها معمولا شلوغ میشه و رستورانهای مختلف هم در آنجا هست علاوه بر خیابان Nguyen Hue و Dong khoi که روز اول به آنجا رفتیم؛ خیابان های Ngu Lao ، Le Lai و Bui vien هم هست که در همان منطقه یک شهر قرار دارد و به راحتی روی نقشه می توانین پیدا کنین. بعد از دو هفته غذای ویتنامی امشب را به پیتزایی در خیابان لائو اختصاص دادیم تنوع خوبی بود.
299.بازار شبانه بن تان
300.بازار شبانه بن تان
301.به سمت Bui vien
302.خیابان Le Lai
303.پیتزا
آخرین روز – روز پانزدهم
به همین زودی سفرمون به انتها رسید و ما با تجربه ای جدید به خانه بر می گشتیم. فردا پرواز برگشت به ابوظبی و بعد تهران بود. متاسفانه دو تاخیر پیش آمده در جریان سفر دو روز از سفر ما در هوشی مین را کم کرد. اگر دوستانی که به ویتنام سفر میکنند زمان بیشتری داشته باشن میتوانن از تورهای یک روزه که به دلتای رود مکونگ میبرن استفاده کنن. همچنین میتوانن یک روز را نیز به تور تونلهای کوچی اختصاص بدن. تونلهای زیرزمینی که در جنگ با آمریکا از اون استفاده میکردند و بعضا نیروهای آمریکایی را غافلگیر میکردند. به هر دو مقصد از هوشی مین تورهای یک روزه وجود دارد که در سطح شهر میتوانین از مغازه های مربوطه خریداری کنین.
304.بازار بن تان
305.بازار بن تان
306.بازار بن تان
307.چاینا تاون
308.چاینا تاون
309.چاینا تاون
310.چاینا تاون
311.چاینا تاون
312.سایگون اسکوئر
313.سایگون اسکوئر
در هوای گرم هوشی مین آخرین روز سفر رو برای خرید به بازار بین تای در چاینا تاون رفتیم چون موقتا در حال مرمت بودن مغازه ها به کانکس های باریک در روبروی آنجا منتقل شده بود که وحشتناک گرم بود و حتی عبور و مرور هم خیلی سخت. ولی قیمت ها خیلی خیلی مناسب بود. ما انواع قهوه های ویتنامی و چای یاسمین و چای سبز خریدیم که الان هم هر مرتبه استفاده میکنیم ما را به یاد ویتنام میاندازه. برای خرید لوازم آرایشی و همینطور وسایل مدرسه و اسباب بازی برای بچه ها هم قیمتها خیلی مناسب بود. مسلمانان اندونزی همه مشغول خرید پارچه بودن و دستهاشون پر انواع و اقسام پارچه بود. انواع ادویه و میوه های خشک و آجیل هم در اینجا پیدا میشه علاوه بر اون سیر خشک و میگو و قارچ که در بیشتر غذاهای شرق آسیا هست به وفور وجود داره.
آخرین شب رو ابتدا به خیابان هوئه رفتیم که شب اول اونجا بودیم باورمون نمیشد که این روزا به این سرعت گذشت از آنجا قدم زنان تا واکینگ استریت ها آمدیم و از آخرین شب لذت بردیم. سهم آخرین شام هم به رستوران هندی اختصاص دادیم و به هتل برگشتیم.
314.اسپرینگ رول
315.سالن شهر
316.سالن شهر
317.مجسمه هوشی مین
318.خیابان هوئه
319.ابتدای خیابان لائو
320.موتوری ها ...
321.موتوری ها.....
322.غذای هندی
بازگشت – روز شانزدهم
323.باران
هوا از صبح حسابی گرفته بود و ما مشغول بستن چمدان و جمع آوری وسایلمون بودیم. دوری هم در نزدیک هتل زدیم ولی با شروع شدن باران سریع برگشتیم و اتاق را تحویل دادیم. باران شدت گرفته بود و ما هم که نگران ترافیک مسیر و آب گرفتگی بودیم ترجیح دادیم زودتر به فرودگاه بریم. تاکسی گرفتیم و سریع وسایل رو داخلش جا دادیم. همه خیابان ها ترافیک وحشتناکی شده بود و هر لحظه باران شدیدتر میشد خوشبختانه به موقع به فرودگاه رسیدیم و جزو اولین نفرهای جلوی کانتر اتحاد بودیم. بار رو تحویل دادیم و برای کنترل پاسپورت و بازرسی های بعدی به سمت دیگر فرودگاه رفتیم. هنوز باران به شدت در حال باریدن بود و هر از گاهی صدای رعد و برق شنیده میشد. حدس زدیم با این هوا تاخیر هم داشته باشیم. آخرین غذای ویتنامی را در فرودگاه خوردیم و سمت گیت اتحاد رفتیم.
324.غذا
325.هواپیمای اتحاد
منتظر که نشسته بودیم دیدیم از بلندگوی فرودگاه در مورد هواپیمای اتحاد داره یه اطلاعیه رو میخونه. دقت که کردیم یه هو اسم همسرم رو که با لهجه ویتنامی میخوند شنیدیم! سریع از جامون پریدیم که بریم ببینیم چی شده. تو فکرمون چمدان بود که شاید چیزی شده با نگرانی رفتیم جلوی گیت گفتیم اسم ما رو صدا کردین. گفت بله یه تغییراتی اتفاق افتاده برای شما کارت پرواز جدید صادر کردیم! صندلی هاتون هم عوض شده! خیلی تعجب کردیم گفتیم چرا تغییر کرده؟ همسرم هی میگفت نه ما همون صندلی خودمون رو میخوایم. که یه دفعه من دیدم کارت پرواز ما برای قسمت بیزینسه! با تعجب و البته خوشحالی تغییر پیش آمده رو پذیرفتیم :) و کارت پرواز رو گرفتیم. گفتند ایرلاین بلیط شما رو به بیزینس تغییر داده اونم به خاطر جلب رضایت از اتفاقی که در پرواز رفت برامون افتاده و تاخیر مربوطه! خلاصه ما با کلی تعجب و هیجان و البته بدون معطلی در گیت، وارد قسمت بیزینس شدیم. هر ردیف مهماندار مخصوص به خودش رو داشت و هر مسافر رو با اسمش صدا میکردن. مهماندار ردیف ما با یه لیست سراغمون اومد که تمام علاقمندی های غذایی رو توش بنویسه که بتونه مطابق میل هر کسی ازش پذیرایی کنه! کلا متفاوت از دنیای اکونومی بود. صندلی ها ماساژور داشت و کاملا تبدیل به تخت میشد که برای خواب عالی بود. قبل از اینکه حتی مسافران اکونومی سوار بشن چند مرحله از ما پذیرایی کردن و سرآشپز هم مشغول پخت غذاها بود. با راهنمایی مهماندار پیش غذا و غذای عربی رو امتحان کردیم و در چند مرحله دسر سرد و گرم هم آوردن. علاوه بر آن خواب راحت و صندلی تخت که نفهمیدیم هواپیما کی بلند شد و کی به زمین نشست. تاخیر ابتدای سفر برای ما تجربه و خاطره جالبی ساخت در حدی که همسرم میگه کاش همش تاخیر بخوریم و تو بلیط و تبدیل کنی به بیزینس! :)
326.پذیرایی در بدو ورود
327.قسمت بیزینس اتحاد
328.پیش غذای عربی
329.غذای عربی
330.دسر سیب و دارچین
331.پنیر و انگور
332.بستنی
333.کاپوچینو
334.قسمت بیزینس اتحاد
335.در آسمان ایران
از لحظه اول تا آخر سفرمون به ویتنام با شگفتی های مختلف روبرو شدیم و از لحظه لحظه این سفر لذت بردیم شاید قبل از سفر نمی دانستیم که ویتنام بی نظیر و فراموش نشدنی است.
نکات کلی سفر
1-مقاصد معروف دیگر در ویتنام شهرهای دالات، ساپا، نها ترانگ، هوئه، فا کوک و موی نه هست.
2-برای گرفتن تاکسی فقط از نرم افزار گرب Grab استفاده کنید.
3- برای غذاها از نرم افزار Foody استفاده کنین حتی منو رستوران ها و قیمت قابل مشاهده است.
4- برای جستجوی پرواز از نرم افزار Momondo استفاده کنید.
5- برای آشنا شدن با غذاها و محتویات هر غذا از نرم افزار Vietnamese food استفاده کنید.
6- برای آشنایی و استفاده از مکالمات و لغات روزمره ویتنامی از نرم افزار Tourist language استفاده کنید.
7- موقع پرداخت پول به مبلغ اسکناس ها توجه کنین. چرا که اسکناس ها خیلی شبیه هم هستن در موقع پرداخت وجه حتما مبلغ را چک کنین. بعضا به دلیل صفرهای زیاد روی اسکناس ها توریست ها اشتباه پرداخت کردن و البته فروشنده هم حرفی نزده!
8-مراقب موبایل و کیف در خیابان های هوشی مین باشید.
9- سعی کنین هتل انتخابی حتما در مرکز شهر باشه که در بیشتر مواقع حتی نیازی به استفاده از تاکسی ندارید.
10- برای مشاهده نقد و بررسی هتل های این سفر به بخش مربوطه مراجعه کنید.
11- سوپر مارکت های زنجیره ای وین مارت که تقریبا در هر خیابانی وجود داره برای خرید مایحتاج روزمره مناسبه از ساعت 6 صبح تا 10 شب هم این فروشگاه ها باز هستند. در صورت احتیاج به خرید مایحتاج با انتخاب بیشتر، مرکز خرید بیگ سی در تمام شهرهای ویتنام فعالیت میکند و انواع مواد خوراکی، بهداشتی، آرایشی و پوشاک با قیمت های مناسب در دسترس قرار دارد.
هزینه های سفر :
هزینه بلیط اتحاد : نفری 570 دلار
هزینه ویزا : نفری 125 دلار
هزینه بلیط سه مسیر داخلی ویتنام : نفری 125 دلار
هزینه 16 روز اقامت هتل ها برای دو نفر: 591 دلار
مجموع هزینه ها برای 16 روز سفر در نوروز 96 هر نفر : 1115 دلار (معادل سه میلیون و نهصد هزار تومن در زمان سفر)
توجه میکنید که این مبلغ با هزینه تورها در نوروز امسال خیلی متفاوت بود ضمن اینکه تورها معمولا یک هفته ای است. نظر شخصی ام اینه که با تور هیجان سفر کمتر از زمانی است که شخصی سفر میکنید. به انتظار تور ارزان نباشید به دنبال پروازهای ارزان بگردید، چمدان را ببندید و به سوی ویتنام بروید. شگفتی و زیبایی منتظر شماست.