وان ترکیه کجاست؟ راهنمای جامع و کامل سفر به شهر وان

4.3
از 447 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
همه چیز درباره وان و سفر به آن
10 خرداد 1403 12:00
204

شهر وان، مقصدی پرطرف‌دار برای ایرانیانی است که به‌دنبال یک سفر خارجی مقرون‌به‌صرفه هستند. وان، شهری در شرق کشور ترکیه است که فاصله نسبتاً کمی از شهرهای مرزی ایران دارد. با توجه به محبوب بودن شهر وان در بین مسافران ایرانی، در این مطلب از مجله گردشگری لست‌سکند، اطلاعات ضروری برای این سفر را در قالب راهنمای سفر به وان ترکیه گردآوری کرده‌ایم تا بدانید دقیقاً وان ترکیه کجاست، چه جاذبه‌هایی دارد و چه چیزهایی را می‌توانید از وان بخرید.

وان ترکیه کجاست؟

شهر وان در ساحل شرقی دریاچه وان و در شرق استان وان ترکیه واقع شده است. این شهر قدمت بسیاری دارد و یکی از شهرهای قدیمی کشور ترکیه محسوب می‌شود. صخره وان و قلعه باستانی، کتیبه‌هایی به خط میخی دارند که مربوط به پادشاهی اورارتو، حدود 1300 تا 700 قبل از میلاد است. شهر مدرن وان در فاصله 5 کیلومتری از ساحل دریاچه وان، با بلوارهای وسیع و خیابان‌های دیدنی به یک مقصد گردشگری مهم در ترکیه تبدیل شده است که سالانه گردشگران بسیاری را از نقاط مختلف جهان جذب می‌کند.

لیست تورهای وان با ارزان‌ترین قیمت

راهنمای سفر به وان

تاریخچه شهر وان

ساکنان وان، اغلب کردنشین هستند. این شهر در گذشته، محل زندگی ارامنه بوده و بیشتر جمعیت آن را ارمنیان تشکیل می‌دادند. وان به‌عنوان یک شهر بزرگ، قدمتی طولانی دارد. این شهر در هزاره اول قبل از میلاد، در ابتدا با نام توشپا، پایتخت پادشاهی اورارتو محسوب می‌شد و بعد به‌عنوان مرکز پادشاهی ارمنی واسپوراکان، انتخاب شد. حضور ترک‌ها در وان و سایر مناطق آناتولی در نتیجه پیروزی سلجوقیان در نبرد ملازگرد علیه امپراتوری بیزانس بود.

این منطقه، یکی از مهم‌ترین میدان‌های جنگ استراتژیک بین عثمانی‌ها و روس‌ها در جنگ جهانی اول بود. در این مدت، جمعیت زیادی از ارامنه وان در نسل‌کشی ارامنه قتل‌عام شدند. پس از جنگ جهانی اول، وان بخشی از ترکیه شد و در چند کیلومتری شرق ارگ باستانی بازسازی شد. یکی از وقایع هولناک تاریخ وان، زلزله‌ای سهمگین در سال 2011 بوده که به این شهر آسیبی جدی وارد کرد.

lastsecond.ir-Van.jpg
عکس وان ترکیه در گذشته

فرهنگ مردم وان

شهر وان، ترکیبی از سنت و مدرنیته است. این شهر به پایتخت صبحانه ترکیه معروف است. در فرهنگ ترک‌ها وعده صبحانه اهمیت زیادی دارد و خوردن این وعده، گاهی‌اوقات ساعت‌ها طول می‌کشد؛ زیرا اعضای خانواده و دوستان دور میز جمع می‌شوند و گفت‌وگو می‌کنند. صبحانه‌های مفصل وان، رسم دیرینه‌ای است که از گذشته‌های دور در میان مردمان محلی وجود داشته است. اکنون مردم وان، خیابان Kahvaltıcılar Çarşısı با رستوران‌های بسیار را برای معرفی صبحانه‌های وان ترکیه به گردشگران در نظر گرفته‌اند.

وان، شهری کردنشین است و بخشی از کردستان ترکیه محسوب می‌شود. در اولین سرشماری ترکیه در سال 1927، زبان کردی با 76.6 درصد استفاده، رایج‌ترین زبان در استان وان بود؛ در‌حالی‌که ترکی با 23.1 درصد استفاده، دومین زبان رایج این شهر شد. در همین سرشماری، مسلمانان 99.8 درصد جمعیت استان وان را تشکیل می‌دادند.

ساکنان این شهر، از دریاچه وان، پنیر وان، نقره‌کاری وان و البته گربه‌های وان، با افتخار صحبت می‌کنند. گربه‌های وان در اطراف دریاچه وان زادوولد کرده‌اند و یکی از نمادهای این شهر به شمار می‌آیند. گربه‌های وان به‌دلیل زیبایی و همچنین عادت به شنا کردن و اجتماعی بودنشان مشهورند. اگر تا انتهای مطلب راهنمای سفر به وان ترکیه با ما همراه باشید، در پایان مطلب مکانی برای ملاقات و دیدار با گربه‌های اصیل وان معرفی کرده‌ایم که می‌توانید بازدید از آنجا را در برنامه سفرتان بگنجانید.

lastsecond.ir-van breakfast.jpg
صبحانه‌های مفصل وان، بخش جدایی‌ناپذیر فرهنگ مردمان این شهر

چرا به وان سفر کنیم؟

خلاصه‌ای از دلایلی که باعث می‌شود از وان به‌عنوان یک مقصد گردشگری مناسب نام ببریم، عبارت‌اند از:

  • مسافت مناسب: اگر نگاهی به شهر وان روی نقشه بیندازید، متوجه می‌شوید که برخلاف سایر تورهای ترکیه، اغلب تورهای این شهر به‌صورت زمینی و با قیمت بسیار مناسبی ارائه می‌شوند؛ حتی ارزان‌تر از تورهای برخی مقاصد داخلی. فاصله وان با شهرهای مرزی ایران زیاد نیست و همین موضوع باعث می‌شود هزینه سفر به وان، کم باشد.

  • جاذبه‌های گردشگری: شهر وان علاوه‌بر جاذبه‌های گردشگری زیبایی که دارد، مراکز خرید متعدد و خوش‌قیمتی هم در خود جای داده که در ادامه درباره هر‌کدام از آن‌ها توضیحات بیشتری خواهیم داد.

  • مقرون‌به‌صرفه بودن: علاوه‌بر قیمت مناسب تورهای وان، دیگر موارد مانند قیمت غذا در وان هم بسیار مناسب است و ازاین‌رو، وان جزو مقاصد مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شود.

  • نیاز نداشتن به ویزا: برای ایرانیان، سفر به وان مانند سفر به سایر نقاط ترکیه بدون ویزا انجام می‌شود و فقط با داشتن یک پاسپورت معتبر، می‌توانید حتی تا 6 ماه در این شهر اقامت کنید.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان کدام‌اند؟

lastsecond.ir-Van.jpg
تصویری از وان ترکیه

چطور به وان سفر کنیم؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در راهنمای سفر به وان ترکیه از آن صحبت کنیم، چگونگی سفر به وان است. گردشگران می‌توانند با خودروی شخصی، قطار، اتوبوس و هواپیما به وان سفر کنند. البته همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، وان از آن دست مقاصدی است که مسیرهای زمینی‌‌اش پرطرف‌دارترند؛ چون فاصله وان تا شهرهای مرزی ایران در شمال‌غربی کشورمان کم است. در وان، فرودگاه بین‌المللی وجود ندارد و به‌جز مواقع خاص، پرواز مستقیمی بین ایران و وان انجام نمی‌شود؛ بنابراین خودروی شخصی، اتوبوس و قطار، بهترین گزینه‌های سفر به وان هستند که در ادامه، شرایط سفر با هر‌کدام را می‌بینید.

  • سفر به وان با تور: آسان‌ترین و البته پرطرف‌دارترین نوع سفر به شهر وان ترکیه، سفر با تور است. در این روش از سفر، شما نگران هیچ‌چیز نخواهید بود و کل برنامه رفت‌و‌برگشت و اقامتتان در این شهر، توسط آژانس گردشگری تنظیم خواهد شد. تورهای وان ازطریق زمینی و با اتوبوس انجام می‌شوند. پس از رزرو تور وان ترکیه، در زمان مشخص به پایانه غرب تهران می‌روید و از آنجا سوار اتوبوس‌های خوی می‌شوید و بعد از رسیدن به ترمینال خوی، توسط ون یا تاکسی به مرز منتقل خواهید شد. پس از مرز هم ماشین هماهنگ‌شده توسط کارگزار منتظرتان است تا با پیمودن یک مسیر 1.5 ساعته، شما را به شهر وان برساند. خواندن راهنمای سفر زمینی به وان می‌تواند اطلاعات بیشتری را درباره این نوع از سفر در اختیارتان قرار دهد.
  • سفر به وان با اتوبوس: تفاوتی نمی‌‎کند از کدام مبدأ عازم وان می‌شوید. در نهایت مسیر شما به یکی از سه مرز رازی (در شهرستان خوی آذربایجان غربی)، بازرگان (در شهرستان ماکو) و سرو (در شهرستان ارومیه) ختم می‌شود. اتوبوس‌های ایران به شهر وان در هر سه مرز وجود دارند.

  • سفر به وان با قطار: راه دیگر مسافرت به شهر وان ترکیه، استفاده از قطار تهران به وان است که هر هفته یک بار بین این دو شهر رفت‌و‌آمد ‏می‌کند. قطار ازطریق مرز رازی به کاپیکوی، وارد ترکیه می‌شود. بااینکه مسافرت با قطار، امکان استراحت در طول راه را برای شما فراهم می‌کند، ‏به‌علت زمان‌بر بودن بازرسی‌های متعدد توسط گمرک ترکیه، وقت‌گیرتر از مسافرت جاده‌ای است؛ ولی در طول مسیر، به‌علت عبور قطار از مسیرهای کوهپایه‌ای، شما مناظر طبیعی از دیدنی‌های چشمگیر ترکیه ‏را خواهید دید. البته فعلاً قطارهای ایران به وان رفت‌و‌آمد ندارند.

  • سفر به وان با خودروی شخصی: از‌لحاظ زمانی، خودروی شخصی می‌تواند یک انتخاب بهینه باشد؛ اما توجه داشته باشید که سفر به خارج با خودروی شخصی نیازمند مدارک مختلفی از قبیل کاپوتاژ خودرو و پلاک بین‌المللی است که در مطلب جهانگردی با خودروی شخصی، به‌طور مفصل درباره مدارک لازم برای این نوع سفر، توضیح داده‌ایم. مانند سفر با اتوبوس، می‌توانید برای سفر به وان با ماشین شخصی، یکی از مرزهای بازرگان، رازی و سرو را انتخاب کنید؛ اما اگر نخواهید با ماشین شخصی از مرز رد شوید، می‌توانید با ماشین سواری تا نزدیکی مرز بروید و از آنجا با تور زمینی وان همراه شوید.

  • سفر به وان با هواپیما: سفر هوایی به وان، سریع‌ترین و آسان‌ترین راه رسیدن به این شهر است؛ اما از‌آنجایی‌که پروازهای دائمی میان ایران و وان وجود ندارد، نمی‌توان آن را به‌عنوان یکی از راه‌های اصلی سفر به وان به شمار آورد. فرودگاه وان، بین‌المللی نیست و فقط پروازهای داخلی ترکیه در آن انجام می‌شود. پروازهای ایران به وان فقط در مواقع خاصی مانند نوروز انجام می‌شود تا سفر به وان برای گردشگران آسان‌تر شود.
قطارهای ایران وان
قطار ایران به وان 

بهترین زمان سفر به وان

بهترین زمان سفر به وان، از اواسط ماه خرداد شروع می‌شود و تا اواسط تیر ادامه دارد؛ اما به‌طور کلی از اواسط فرودین تا اواسط مهر می‌توانید انتظار آب‌و‌هوای مناسبی را در وان داشته باشید. البته توجه کنید که از اواسط خرداد تا اواسط تیر، از زمان‌های پر‌گردشگر محسوب می‌شود و جمعیت گردشگران در این مقطع زمانی بیشتر از سایر ماه‌ها خواهد بود. نزدیک کریسمس هم با‌ وجود سرد بودن هوا، انواع حراج‌ها و فستیوال‌ها و تزیینات خیابان‌ها، گردشگران بسیاری را به وان می‌کشاند و خیلی از هم‌وطنان ما این زمان را برای سفرشان به وان انتخاب می‌کنند.

آب‌وهوای وان در بهار

اگر در فصل بهار به وان سفر کنید، آب‌وهوای دل‌پذیری در انتظار شماست. به‌طور کلی آب‌وهوای وان در بهار، سرد و معتدل است و برای گشت‌و‌گذار و لذت بردن از طبیعت بسیار مناسب است. اگر قصد سفر به وان را دارید، بهار زمانی عالی است؛ به‌ویژه در روزهای پایانی بهار که طبیعت وان در اوج زیبایی خود قرار دارد.

آب‌وهوای وان در تابستان

آب‌وهوای وان در تابستان معتدل و کمی خشک است. در این فصل، دما به‌ندرت از 29 درجه سانتی‌گراد بیشتر می‌شود. پس با سفر به وان، شرایطی عالی برای لذت بردن از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی وان بدون نگرانی از گرمازدگی برایتان فراهم می‌شود. در سفر به وان در تابستان، کرم ضدآفتاب، کلاه و لباس‌های سبک و روشن به همراه داشته باشید. همچنین، با توجه به اینکه مردم وان به آداب‌و‌رسومشان پایبندند، پوشیدن لباس‌های متناسب با فرهنگ محلی می‌تواند احترام به ساکنان این شهر را نشان دهد و سفرتان را خاطره‌انگیزتر کند.

آب‌وهوای وان در پاییز

دمای فصل پاییز وان، معمولاً بین ۱ تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد در نوسان است که شرایط خوبی را برای لذت بردن از زیبایی‌های طبیعی این منطقه فراهم می‌کند. درختان با برگ‌های رنگارنگ و مناظر کوهستانی که با اولین برف‌های فصل پوشیده می‌شوند، چشم‌اندازهایی خیره‌کننده ایجاد می‌کنند. بارش‌ها در این زمان از سال نسبتاً کم است؛ اما همیشه احتمال بارش‌های غافل‌گیرکننده وجود دارد. بنابراین همراه داشتن لباس‌های گرم و ضدآب توصیه می‌شود. پاییز در وان، زمانی عالی برای کسانی است که می‌خواهند از شلوغی‌های فصل تابستان دوری کنند و در عین حال از آرامش و زیبایی‌های پاییز بهره‌مند شوند.

آب‌وهوای وان در زمستان

شهر وان در ترکیه با زمستان‌های سرد و برفی شناخته می‌شود. دمای هوا می‌تواند به منفی 4 درجه سانتی‌گراد برسد و بارش برف در این فصل، امری معمول است. اگر قصد سفر به وان در زمستان را دارید، بهتر است لباس‌های گرم و زمستانی به همراه داشته باشید. وان در هر فصل جذابیت‌های خاص خود را دارد. بهار و پاییز با آب‌و‌هوای معتدل‌تر و تابستان‌های گرم و خشک، هرکدام چشم‌اندازهای منحصر‌به‌فردی را مقابل چشمانتان می‌گذارند. بنابراین می‌توانید براساس سلیقه و ترجیح شخصی و نوع تجربه‌ای که می‌خواهید داشته باشید، زمان سفر به این شهر زیبا را انتخاب کنید.

در وان کجا اقامت کنیم؟

وان برخلاف دیگر شهرهای توریستی ترکیه مانند ازمیر و استانبول، هتل‌های لوکس و پنج ستاره زیادی ندارد؛ اما اقامت در هتل‌های این شهر، هزینه‌های بسیار مناسب‌تری دارد. البته به‌طور کلی مسافران با دو هدف اصلی به شهر وان سفر می‌کنند؛ خرید از ارزان‌ترین مراکز خرید وان و سپری کردن تعطیلاتی آرام در این شهر. اگر شما جزو کسانی هستید که بیش از هرچیز، با هدف خرید به وان سفر می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم در خیابان‌های کاظم کارابکر و خیابان جمهوریت یا در اطراف این دو خیابان هتل رزرو کنید؛ چراکه بسیاری از رستوران‌ها، مغازه‌ها، بازارها، مراکز خرید و تفریحات وان در این دو خیابان واقع شده‌اند و به‌نوعی مرکز شهر وان محسوب می‌شوند. در زمان حراجی‌ها، این منطقه بهترین مکان برای خرید اجناس باکیفیت و خوش‌قیمت است.

اگر به‌عنوان یک گردشگر، خیلی اهل خرید هنگام سفر نیستید، می‌توانید هتل‌هایی را انتخاب کنید که در نزدیکی دریاچه وان واقع شده باشند. بسیاری از بهترین هتل‌های وان ازجمله هتل دابل تری بای هیلتون در نزدیکی این دریاچه قرار دارند و برای گذراندن تعطیلاتی آرام و به‌دور از هیاهوی شهری انتخابی مناسب‌اند.

هتل دابل تری بای هیلتون
هتل دابل تری بای هیلتون در وان 

چه غذاهایی را در وان امتحان کنیم؟

یکی از جاذبه‌های هر سفر، امتحان کردن طعم غذاهای مقصد است. چشیدن طعم غذاهای ترکیه هم از جاذبه‌های سفر به این کشور، به‌‌ویژه شهر وان است. وقتی در خیابان‌های وان قدم می‌زنید، از هر چهار یا پنج مغازه، ‏یک رستوران با غذاهای لذیذ وجود دارد و همه آن‌ها پر از مشتری هستند. مشهورترین غذاهایی که می‌توانید در رستوران‌های وان ترکیه امتحان کنید، کباب مولانا، کباب آدانا، اسکندر کباب، پاتلیجان کباب، لاهماجون، پیده، کوفته‏، چوپ شیش و دونر هستند. به‌طور کلی شهرت وان به‌دلیل صبحانه معروفش یعنی «وان ‏کاهوالتیسی» است. البته این صبحانه به کسانی که رژیم ‏غذایی و ترس از چاق شدن دارند، پیشنهاد نمی‌شود.‎ خیابان جمهوریت وان برای شکم‌گردی و امتحان کردن غذاهای جدید، انتخاب مناسبی است.

کباب مولانا
کباب مولانا، از غذاهای محبوب وان

در وان چه چیزهایی بخریم و از کجا خرید کنیم؟

وان یکی از شهر‌های تاریخی و فرهنگی کشور ترکیه محسوب می‌شود و صنایع‌دستی آن ازجمله نقره، فرش، قالیچه و انواع وسایل چوبی حکاکی‌شده، نشانگر اصالت این شهرند. البته به‌جز صنایع‌دستی، گردو، پنیر گیاهی و عسل هم از دیگر سوغات این شهر هستند. همچنین نماد چشم‌زخم که از سوغات ترکیه محسوب می‌شود، در وان و در دیگر شهرهای این کشور، پیدا می‌شود.

از‌آنجایی‌که وان یکی از بهترین شهرهای خارجی برای خرید کردن است، ایرانیان زیادی برای خرید انواع کالاها به این شهر سفر می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم در سفر به وان، از خرید اجناسی مانند فرش و قالیچه، جواهر و سنگ‌های ارزشی چشم‌پوشی کنید. خرید پوشاک، متداول‌ترین نوع خرید از وان است. در این شهر به‌راحتی می‌توانید انواع پوشاک با‌کیفیت از برندهای مطرح ترک و بین‌المللی را با قیمت مناسب خریداری کنید. همچنین اگر یکی از اصلی‌ترین دلایل سفر شما به وان خرید کردن است، پیشنهاد می‌کنیم زمان حراج در وان به این شهر سفر کنید تا با قیمت‌هایی بسیار مناسب‌‌‌تر خریدتان را انجام دهید. در ادامه، برخی از مراکز خرید مهم این شهر را معرفی می‌کنیم.

1. مرکز خرید وان AVM

مرکز خرید وان AVM مهم‌ترین و اولین مرکز خرید مدرن در شهر وان است که بسیاری از گردشگران، آن را برای خرید انتخاب می‌کنند. اکثر برندهای معروف داخلی و بین‌المللی در این مرکز خرید هستند که این موضوع یکی از ویژگی‌های این مرکز خرید محسوب می‌شود. همچنین یک فودکورت کوچک با انواع غذاهای ترکی و فست‌فود با قیمت‌های مناسب در این مرکز خرید وجود دارد. مغازه‌های ای وی ام مال در 3 طبقه قرار گرفته‌اند و تنوع خوبی دارند.

  • ساعت کاری مرکز خرید وان AVM: از 10 صبح تا 10 شب
  • آدرس مرکز خرید وان AVM: خیابان جمهوریت. مرکز خرید وان آلیشوریش مرکزی

موقعیت مرکز خرید وان AVM روی نقشه

lastsecond.ir-van avm.jpeg
مرکز خرید وان AVM

2. آیدین پریهان (Aydın Perihan İş Merkezi)

یکی از مراکز خرید معروف این شهر، مرکز خرید آیدین پریهان است. این مرکز خرید، محیط آرام و دل‌بازی دارد و امکانات رفاهی مناسبی مانند گیم نت، سینما، بازی‌های کامپیوتری، کافه و رستوران را در اختیار مسافران شهر وان قرار می‌دهد. آیدین پریهان به مرکز شهر وان و هتل‌های این شهر، نزدیک و دسترسی به آن بسیار آسان است. 

  • ساعت کاری مرکز خرید آیدین پریهان: از 7 صبح تا 10 شب
  • آدرس مرکز خرید آیدین پریهان: محله باهچیوان، کوچه اوزون

موقعیت مرکز خرید آیدین پریهان روی نقشه

lastsecond.ir aydin parihan.jpg
مرکز خرید آیدین پریهان در وان

3. مرکز خرید ترکوآز (Turkuaz AVM)

این مرکز خرید در مرکز شهر وان ترکیه قرار دارد و بسیاری از مشتریان آن، مردم محلی وان هستند. در این مرکز خرید، برندهای بین‌المللی و همچنین برندهای داخلی حضور دارند. یک کافه و یک سالن سینمای نه‌چندان مدرن هم در ترکوآز می‌بینید. این موضوع را به‌خاطر داشته باشید که این مرکز خرید بسیار محلی است؛ بنابراین بسیاری از کارکنانش با زبان انگلیسی آشنایی ندارند.

  • ساعت کاری مرکز خرید تورکوآز: از 8 صبح تا 8 شب
  • آدرس مرکز خرید تورکوآز: محله باهچیوان، خیابان کاظم کارابکر

موقعیت مرکز خرید تورکوآز

lastsecond.ir Turkuaz Avm.jpg
مرکز خرید تورکوآز وان

4. بازار شهر وان (خیابان جمهوریت)

بازار شهر وان از دو خیابان متقاطع به نام‌های کاظم کارابکر و خیابان جمهوریت تشکیل شده است که سراسر این خیابان‌ها پر ‏از فروشگاه‌ها و مغازه‌هایی با مارک‌های خارجی و ترکی نظیر Addidas FLO، Kinitex، Nike، Deri، Viar، Clozione، Defacto، Mavi و LC Walkiki است. همچنین در ‏این منطقه فروشگاهای بزرگ و هایپرمارکت‌های دیگری هم وجود دارد. غیر از بازار و مراکز خرید، در این خیابان می‌توانید جاذبه‌های تفریحی و رستوران‌های متعددی را ببینید.

  • ساعت کاری بازار شهر وان: همه ساعات روز

  • آدرس بازار شهر وان: خیابان جمهوریت

موقعیت دقیق خیابان جمهوریت در شهر وان ترکیه

بازار شهر وان
بازار شهر وان

در وان کجا برویم؟

وان از آن قبیل مقاصد گردشگری است که هم برای کسانی جذابیت دارد که می‌خواهند از جاهای دیدنی وان بازدید کنند و هم برای افرادی که با هدف خرید کردن به وان سفر می‌کنند. مردم شهر وان ترکیه بسیار خون‌گرم هستند و با گردشگرها، به‌ویژه ایرانی‌ها، خیلی سریع ارتباط برقرار می‌کنند. در ادامه، با تعدادی از دیدنی‌های این شهر آشنا می‌شوید.

1. قلعه وان

قلعه وان، قلعه‌ای بر فراز کوه‌های ساحل شرقی دریاچه وان در ترکیه است که امروزه به‌شکل ‏مخروبه‌ای با ستون‌های عظیم و دیوارهای سر‌به‌فلک‌کشیده درآمده‌ است. قدمت این بنا به ‏‏90 سال قبل از میلاد می‌رسد.‏ در وان، قلعه‌های زیادی وجود دارد که بسیاری از آن‌ها در دوران حکومت اورارتوها ساخته شده‌اند.

  • ساعت کاری قلعه وان: از 8 صبح تا 5 عصر

  • آدرس قلعه وان: ایپک یولو، 5 کیلومتری مرکز شهر وان

 

 موقعیت دقیق قلعه وان روی نقشه

van-turkey-4-1.jpg
تصویری از قلعه وان

2. دریاچه وان

دریاچه وان در غرب شهر وان قرار دارد. در بخش شمال‌غربی این دریاچه، کوه ‏سبحان ‏‎‎به ارتفاع ۴۰۵۸ متر و در قسمت جنوبی آن، کوه‌های اختیار شهاب ‏قرار گرفته‌اند. ‏شکل گرفتن دریاچه نمکی وان، به‌دلیل فعالیت‌های آتش‌فشانی در سالیان دراز بوده است. ‏آب دریاچه وان از جویبارهایی تأمین می‌شود که از کوه‌ها سرازیرند. این دریاچه ۱۲۰ کیلومتر طول و ‏‏۸۰ کیلومتر پهنا دارد و میانگین عمق آن ۱۷۱ متر است. ‏مساحت دریاچه وان به ۳۷۵۵ کیلومتر مربع می‌رسد.

  • آدرس دریاچه وان: شرق آناتولی

موقعیت دقیق دریاچه وان

دریاچه وان
دریاچه وان ترکیه

3. جزیره و کلیسای آختامار

کلیسای آختامار، ‏کلیسایی است در فاصله ۴۱ کیلومتری جنوب‌غربی شهر وان که روی جزیره آختامار در دریاچه وان قرار گرفته است. کلیسای آختامار با معماری کشیش مانوئل و به دستور گاگیک اول و پادشاه واسپورکان بین سال‌های ‏‏۹۱۵ تا ۹۲۱ میلادی ساخته شده‌ است‎.‎ ‏آختامار، نامی ارمنی است. جزیره آختامار توریستی‌ترین جزیره دریاچه وان است و یکی از بهترین مناظری که می‌توانید در شهر وان ترکیه تماشا کنید، بدون شک در این جزیره خواهد بود.

  • ساعت بازدید از کلیسای آختامار: از 8 صبح تا 8 شب

  • آدرس کلیسای آختامار: دریاچه وان، گواش

موقعیت دقیق کلیسای آختامار

کلیسای آختامار وان
کلیسای آختامار وان

4. آبشار مرادیه

آبشار مرادیه یکی دیگر از جاذبه‌های چشم‌نواز وان محسوب می‌شود و نام آن برگرفته از ششمین فرمانروای حکومت عثمانی است. دیدن این آبشار به‌ویژه در فصول بهار و تابستان پیشنهاد می‌شود. شاید فاصله آبشار مرادیه تا شهر وان ترکیه کمی زیاد باشد؛ اما بدون شک یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی است که می‌توانید در این شهر تماشا کنید.

  • آدرس آبشار مرادیه: 88 کیلومتری شمال وان، مرادیه

موقعیت دقیق آبشار مرادیه

آبشار مرادیه وان
آبشار مرادیه وان

5. خانه گربه‌های وان

بیشتر شهرت جهانی این شهر به‌دلیل وجود گربه‌های سفید و پشمالویی است که یکی از چشمانشان آبی و دیگری سبز یا کهربایی است. این موضوع، باعث جذب گردشگران زیادی از کشورهای جهان شده و هم‌اکنون محلی با ‏عنوان‎ «وان کدی اوی» یعنی خانه گربه‌های وان دایر شده است و گردشگران می‌توانند در این محل از این گربه‌های کمیاب بازدید کنند. گربه‌های وان به حیوانات محلی مثل مرغ ‏حمله نمی‌کنند و دوست دارند همراه مردم زندگی کنند. مردم وان در گذشته این گربه‌ها را نشانه الهی می‌دانستند و به این دلیل، ‏احترام خاصی برایشان قائل بودند.

  • ساعت بازدید از خانه گربه‌های وان: از 8.5 صبح تا 7 عصر

  • آدرس خانه گربه‌های وان: توشبا، یوزونجو، بارداکچی

موقعیت دقیق خانه گربه‌های وان

گربه‌های وان
گربه‌های وان 

خرید سیم‌کارت در وان

خرید سیم‌‌کارت در ترکیه یکی از مهم‌ترین مسائلی است که برای مسافران وان مهم است. بسیار پیش می‌آید که افراد به‌علت ناآگاهی، سیم‌کارت را از هتل‌ها، تورلیدرها، فرودگاه یا ترمینال می‌خرند و برای آن هزینه زیادی می‌پردازند. خوب است بدانید که راه‌های زیادی برای برقراری ارتباط با ایران در سفر به خارج از کشور وجود دارد. در ادامه، بیشتر درباره سیم‌کارت در وان صحبت می‌کنیم.

فعال‌سازی رومینگ سیم‌کارت ایرانی

پیشنهاد اول ما برای راه‌اندازی سیم‌کارت در کشور ترکیه این است که در ایران با توجه به اپراتور تلفن همراهتان، بسته رومینگ بخرید و داخل خاک ترکیه از آن استفاده ‌کنید. برای این کار باید به اپلیکیشن اپراتور تلفن همراهتان یا نمایندگی‌های آن مراجعه کنید و بسته رومینگتان را فعال کنید. رومینگ، سرویسی است که سیگنال و ارتباطات را بین کشورها فعال می‌کند و شما می‌توانید به‌راحتی پیامک و تماس به ایران داشته باشید و از اینترنت آن هم استفاده کنید.

  • هزینه رومینگ مکالمه‌های داخلی هر دقیقه: 7500 تومان

  • هزینه رومینگ مکالمه‌های از ترکیه به ایران هر دقیقه: 12500 تومان

  • هزینه دریافت مکالمه از ایران هر دقیقه: 10500 تومان

  • هزینه ارسال پیامک: 4000 تومان

  • هزینه اینترنت آزاد هر مگ: 3000 تومان

اپلیکیشن‌های کاربردی در سفر به ترکیه کدام‌اند؟

خرید سیم‌کارت ایرانی آپتل

خرید سیم‌کارت ایرانی آپتل، دومین روش برای ارتباط گرفتن از ترکیه است. این شرکت، سیم‌کارت‌هایی را مخصوص سفر در طیف وسیعی از بودجه در دسترس شهروندان ایرانی قرار داده است. به‌عنوان مثال، سیم‌‌کارت آپتل مخصوص ترکیه از 2 گیگ شروع می‌شود و پکیجی شامل 200 دقیقه مکالمه، 200 پیامک و 20 هزار تومان اعتبار اولیه در اختیار خریداران قرار می‌دهد. این سیم‌کارت‌ها بهترین انتخاب برای سفرهای گردشگری کوتاه‌مدت هستند.

  • قیمت سیم‌کارت آپتل ترکیه 2 گیگ: 250 هزار تومان

  • قیمت سیم‌کارت آپتل ترکیه 8 گیگ: 500 هزار تومان

  • قیمت سیم‌کارت آپتل ترکیه 40 گیگ: 2 میلیون و 900 هزار تومان (۶ ماهه)

  • قیمت سیم‌کارت آپتل ترکیه 100 گیگ: 4 میلیون و 900 هزار تومان (1 ساله)

خرید سیم‌کارت ترک

خرید سیم‌کارت از کشور ترکیه، روش سوم برای حفظ ارتباط با کشور مبدأ است. البته باید بگوییم که اگر قرار است سفر کوتاهی به ترکیه داشته باشید، بهتر است از دو روش قبل استفاده کنید؛ ولی اگر به هر دلیلی موفق به انجام دو راه اول نشدید، می‌توانید از سیم‌کارت‌های توریستی استفاده کنید که اعتبارشان 3 ماهه است. این سیم‌کارت‌ها ترکسل، ترک تلکام یا ودافون نام دارند. ازلحاظ آنتن‌دهی، ترکسل مانند همراه اول در ایران است. برای گرفتن سیم‌کارت ترکیه باید پاسپورت خود را نشان دهید و با پرداخت 160 تا 550 لیر برحسب نیازتان آن را خریداری کنید.

نظرات درباره سفر به وان ترکیه

وان در قیاس با شهرهای دیگر ترکیه شهر کوچکی است و هیاهو و ازدحام شهرهای بزرگی مثل آنکارا و آنتالیا را ندارد. به‌طبع، جاذبه‌های این شهر هم در مقایسه با شهرهای بزرگ ترکیه شهرت کمتری دارند. پس اگر هدف شما از سفر به وان صرفاً بازدید از جاهای دیدنی است، تور ترکیه می‌تواند انتخاب مناسب‌تری برای سلیقه شما باشد؛ اما اگر از اقامت در شهرهای کوچک لذت بیشتری می‌برید، قطعاً وان انتخاب مناسب‌تری است.

وقتی نظرات درباره سفر به وان ترکیه را مرور کنید، متوجه می‌شوید که ازحیث خرید و مراکز خرید، این شهر دست پُری دارد و در قیاس با شهرهایی مثل استانبول، خرید در وان مقرو‌ن‌به‌صرفه‌تر و اقتصادی‌تر است. به‌طور کلی، چه ازنظر خورد‌و‌خوراک و چه ازنظر هزینه‌های اقامت و خرید، سفر به وان سفری اقتصادی محسوب می‌شود.

سفر به شهر وان با تور

اگر قصد دارید به وان سفر کنید و انتخاب شما سفر با تور است، پیشنهاد می‌کنیم به صفحه تور وان در وبگاه لست‌سکند بروید. در این صفحه شما می‌توانید انواع‌و‌اقسام تورها را ببینید، مقایسه کنید و سپس با استفاده از انواع فیلترها، تور مد نظرتان را بخرید. چنانچه تور متناسب با نیازهایتان را پیدا نکردید، می‌توانید با سرویس جدید لست‌سکند، یعنی سفرساز تور شخصی و دل‌خواهتان را بسازید و سفری دل‌چسب داشته باشید.

سخن آخر

در این مطلب، راهنمای سفر به وان ترکیه را در اختیارتان قرار دادیم تا پیش از سفر به این شهر کوچک و زیبا، نکات مهم را بدانید. علاوه‌بر استفاده از راهنمای سفر به وان، پیشنهاد می‌کنیم که سفرنامه‌های وان را بخوانید تا از تجربه‌ها و توصیه‌های دیگر گردشگرانی که به شهر وان ترکیه سفر کرده‌اند، مطلع شوید. اگر تاکنون به وان سفر کرده‌اید، چه پیشنهادهایی برای مسافران این شهر دارید؟

فاطمه یموتی
فاطمه یموتی

اولین باری که خواندن یک کتاب توانست روحم را پرواز دهد، به یاد می‌آورم. تقریبا فهمیده بودم که کلمات، قدرت فوق‌العاده‌ای دارند. مخصوصا اگر درباره چیزهایی باشد که تا به‌حال نمیدانستی. چند سالی‌ست که از آن روزها می‌گذرد و من هنوز دست به قلم، روی ابرها درحال پروازم.