جاهای دیدنی زنجان، بسیار فراوان هستند؛ از موزهها گرفته تا ابنیه تاریخی، مکانهای مختلفی برای بازدید وجود دارند. زنجان را با عنوان شهر «ترین»ها هم میشناسند؛ چراکه بسیاری از جاهای دیدنی زنجان در نوع خود، بزرگترین و خاصترین هستند یا بهنوعی یک ویژگی منحصربهفرد دارند. در این مطلب از مجله لستسکند همراه باشید تا دیدنی های زنجان را بشناسید.
جاهای دیدنی زنجان که نباید از دست داد
گنبد سلطانیه
موزه باستانشناسی و مردان نمکی
مسجد جامع زنجان
موزه رختشویخانه
بازار سنتی زنجان
کاروانسرای سنگی زنجان
معبد داشکسن
مسجد و حسینیه اعظم
بهترین تورهای زنجان به همراه قیمت
عمارت و باغ معین زنجان
زنجان، بناهای تاریخی فراوانی را در خودش جای داده است که از قلعه تا عمارتها و خانههای شخصی را در بر میگیرد. عمارت و باغ معین، برای فردی بهنام حاج محسن معینالتجار بوده است. این عمارت، مربوط به دوره قاجار است و با سبک و سیاق معماری همان زمان ساخته شده است. ساختار اینجا بهگونهای است که عمارت در وسط قرار گرفته و دورتادور آن، باغ بزرگ و زیبایی است که یک حوض و چند جوی درون آن قرار دارند و همینها، آن را به یکی از جاذبه های گردشگری زنجان تبدیل کردهاند.
عمارت معین زنجان، خانهای است که دو اتاق دارد و هر اتاقش مشرف به باغ است. در قسمت زیرین خانه، یک زیرزمین سرتاسری وجود دارد که دو پنجره مشبک آبیرنگ، نور آن را تأمین میکنند. یک ایوان سرتاسری در ضلع جنوبی عمارت وجود دارد و قسمتهای مختلف بنا، تزیینات آجرکاری دارند. گفتنی است که درها و پنجرههای این عمارت از چوب گردو ساخته شدهاند و دور آنها با آجرکاری زیبایی تزیین شده است. با بررسی و جستوجوی نظرات کاربران، باید بگوییم که امکان بازدید از این عمارت و باغ وجود ندارد و ملک، شخصی است.
- آدرس عمارت و باغ معین زنجان: شمال زنجانرود و سمت غربی پل سردارخانه
موقعیت دقیق عمارت و باغ معین روی نقشه
کاروانسرای سنگی زنجان
بعضی از بناهای تاریخی زنجان، همچنان مثل گذشته حفظ شدهاند؛ اما بعضی دیگر از آنها تغییراتی داشتهاند و کاربریهای دیگری پیدا کردهاند. این کاروانسرا در قرن 11 قمری، یعنی در عهد صفویه و به دستور شاه عباس ساخته شده است. سبک معماری کاروانسرای سنگی زنجان، چهارایوانی است و از سال 1398 پس از بازسازی، با کاربری رستوران و سفرهخانه سنتی، پذیرای مردم شده است. در این رستوران، اجرای زنده موسیقی هم وجود دارد. از کاروانسرای سنگی زنجان، در گفتوگوهای روزمره با عنوان «داش کاروانسرا» هم یاد میشود.
- ساعت کاری کاروانسرای سنگی زنجان (رستوران و کافه): از 11 صبح تا 11 شب
صفحه اینستاگرام کاروانسرای سنگی زنجان: karvansara_sangi.zanjan@
شمارهتلفن کاروانسرای سنگی زنجان: 02433363150 و 02433363151 و 09128588427
- آدرس کاروانسرای سنگی زنجان: اتوبان زنجانمیانه، روبهروی ایستگاه قطار
موقعیت دقیق کاروانسرای سنگی زنجان روی نقشه
کوههای رنگی ماهنشان زنجان
کوههای رنگینکمانی یا کوههای آلاداغلار، ازجمله جاهای گردشگری زنجان محسوب میشوند که در ماهنشان قرار گرفتهاند. بهدلیل رنگ این کوهها، به آنها کوههای مریخی هم میگویند. رنگهای سبز، سفید، قرمز، نارنجی، زرد، قهوهای و ترکیباتی اینچنینی، رنگهایی هستند که میتوانید در این کوهها ببینید. با توجه به نظر کارشناسان، این رنگها بر اثر رسوب مواد معدنی در سالیان دراز ایجاد شدهاند. مواد معدنی مانند آهن، مس و تغییراتی مثل فرسایش زمین و تغییرات آبوهوایی هم روی ایجاد این رنگها بهمرور زمان اثرگذار بودهاند. کارشناسان، قدمت این کوههای رنگی را تا 15 میلیون سال تخمین زدهاند.
بومیها میگویند که مردم برای سال نو، از میان این رنگها، تعدادی را انتخاب میکردهاند و برای رنگ کردن خانههایشان از آنها استفاده میکردند. همچنین بومیها میگویند که در اینجا، آثاری از مادها پیدا شده بوده و به همین دلیل، به اینجا مادنشان میگفتند و بعدها در سالیان متوالی، ماهنشان، نامی بوده که به این منطقه دادهاند. آلا در ترکی بهمعنای رنگارنگ و داغ بهمعنای کوه است. فاصله این قسمت از زنجان تا تکاب و جاهای دیدنی تخت سلیمان حدود 3 ساعت است. اگر از اتوبان زنجان بهسمت میانه بروید، میتوانید به این کوهها برسید.
- آدرس کوههای رنگی ماهنشان زنجان: اتوبان زنجان به میانه
موقعیت دقیق کوههای آلاداغلار روی نقشه
گنبد سلطانیه زنجان
گنبد سلطانیه در 45 کیلومتری شرقی شهر زنجان قرار گرفته است و یکی از مهمترین مکان های دیدنی زنجان محسوب میشود. گنبد سلطانیه به دستور الجایتو، پادشاه مغول، ساخته شده و حدود 10 سال طول کشید تا توسط 3 هزار نفر تکمیل شود. سال ساخت این بنا به 1302 تا 1312 میلادی برمیگردد و هدف از ساختنش، انتقال پیکر امام علی(ع) به این محل بوده که سرانجام این انتقال صورت نمیگیرد و پادشاه الجایتو پس از مرگش که 2 سال پس از تکمیلشدن بنای گنبد سلطانیه بوده، همانجا دفن میشود.
گنبد سلطانیه زنجان، بلندترین گنبد آجری و نخستین گنبد دوجداره جهان است و هنگام ساختش، تحول بزرگی در معماری ایرانی ایجاد شد. سبک معماری، تزیینات، ایستایی، مقاومت بنا، حجم بنا و فضاهایی که دارد، همگی این بنا را متفاوت کردهاند و بر اهمیتش افزودهاند. معماری گنبد سلطانیه، معماری آذری است و باید بگوییم که در میراث جهانی هم به ثبت رسیده است و از مهمترین دیدنی های زنجان به شمار میآید.
قیمت بلیط گنبد سلطانیه: 30 هزار تومان
ساعت بازدید از گنبد سلطانیه: شنبه تا چهارشنبه از 9 صبح تا 5 عصر؛ پنجشنبه، جمعه و تعطیلات، از 9 صبح تا 6 عصر
آدرس گنبد سلطانیه زنجان: سلطانیه، میدان علامه حلی، بلوار علامه حلی، خیابان اریباد
موقعیت دقیق گنبد سلطانیه روی نقشه
حمام سنتی حاج داداش زنجان
این حمام در اوایل دوره قاجار ساخته شده و اطلاعات دقیقی از معمار اینجا مشخص نیست. بااینحال، بنابر اطلاعات مردم محل و ریشسفیدان، این حمام توسط فردی با همین نام، یعنی حاج داداش بنا شده و امروزه به یکی از جاهای دیدنی زنجان تبدیل شده است. در حمام حاج داداش، بافت ساختمان همچنان حفظ شده و تغییرات اندکی در آن ایجاد شده که جذابترش کردهاند. تا سال 1368، اینجا کاربری حمام داشته؛ اما امروزه بهعنوان سفرهخانه از آن استفاده میکنند که از دیدنی های زنجان هم به شمار میآید. حمام سنتی حاج داداش، تزیینات گچبری و کاشیکاریهایی دارد که جلوه این بنا هستند. از ملاتی که برای ساختن این بنا استفاده کردهاند، میتوانیم به ساروج، گچ، آهک، سنگ تراورتن و کاشی اشاره کنیم.
- ساعت کاری حمام سنتی حاج دادش زنجان (رستوران حاج داداش): از 11 صبح تا 11 شب
صفحه اینستاگرام حمام سنتی حاج داداش زنجان (رستوران حاج داداش): hajdadash_restaurant@
شمارهتلفن حمام سنتی حاج داداش زنجان (رستوران حاج داداش): 02433322020 و 09910207237
- آدرس حمام سنتی حاج داداش زنجان (رستوران حاج داداش): خیابان امامجمعه، کوچه سیدلر
موقعیت دقیق حمام سنتی حاج داداش روی نقشه
میل خوئین زنجان
میل خوئین با نام میل گنبد و میل کنبز هم شناخته میشود. میل خوئین بنایی است در روستای خوئین که در 60 کیلومتری جاده زنجان و بیجار قرار دارد. بااینکه میل خوئین از خود شهر زنجان کمی دور است؛ اما نزدیکیاش به جاذبههای دیگر روستا و قدمتی که دارد، آن را از سایر مکان های دیدنی زنجان متمایز میکند. با توجه به ظاهر و معماری و ساختاری که میل گنبد یا میل خوئین دارد، سال ساختش احتمالاً بین قرن 5 و 7 قمری بوده است. مصالحی که برای ساختنش به کار بردهاند، سنگ، آجر، ساروج، گچ و آهک است.
بنای میل خوئین روی ارتفاعات غربی روستا واقع شده و ارتفاع خودش بیشتر از 10 متر است. محل قرارگیری و ارتفاع بنا، باعث میشده تا بتوانند چندین کیلومتر اطراف روستا را ببینند و بهعنوان برج دیدبانی از آن استفاده کنند. کاربرد دیگر میل خوئین این بوده که کاروانها و مسافران میتوانستند از آن برای پیدا کردن مسیرشان استفاده کنند. در کنار این بنا، یک گورستان تاریخی هم وجود دارد. بنابر گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان زنجان، روستای خوئین از سال 1389 در فهرست روستاهای هدف گردشگری قرار گرفته است.
- آدرس میل خوئین زنجان: شهرستان ایجرود، روستای خوئین
موقعیت دقیق میل خوئین روی نقشه
شهر زیرزمینی دژمنده زنجان
دژمنده، یک شهر زیرزمینی یا به تعبیری یک غار است که عمق آن تا 40 متر زیر زمین هم میرسد و مساحتی حدود 4 هزار متر مربع دارد. این شهر زیرزمینی در دل کوه و در زیر روستای خوئین امروزی واقع شده است. دژمنده را بهعنوان یکی از بزرگترین دستساختههای زیرزمینی میشناسند. درون این شهر زیرزمینی، اتاقهای مجزا، تنور، اسطبل و قسمتهای دیگری هم وجود دارد و پر است از دالانهای تودرتو که در برخی از آنها برای تهویه هوا، منافذی را طراحی کردهاند.
محدوده زمانی ساخت اینجا را دقیقاً نمیدانند؛ اما احتمال میدهند که بنابر یافتههایی مانند کوزهها و برخی اشیای دیگر در دژمنده یا در اطرافش، این شهر زیرزمینی متعلق به دوران میانی و متأخر اسلامی است. عدهای گمان میکنند که از این شهر بهعنوان پناهگاه استفاده میکردهاند.
قیمت بلیط شهر زیرزمینی دژمنده زنجان: اطلاعاتی در دست نیست.
آدرس شهر زیرزمینی دژمنده زنجان: روستای خوئین زنجان
موقعیت دقیق روستای خوئین روی نقشه
پل میربهاءالدین زنجان
در زنجان، رودخانهای بهنام زنجانرود وجود دارد. روی این رودخانه، پلهای متعددی را برای سهولت رفتوآمد و ارتباط دو منطقه کناری رود، در زمانهای گوناگون احداث کردهاند. پل میربهاءالدین زنجان، یکی از همین پلهاست که آن را با نام «پل کهنه» هم میشناسند. تاریخ ساخت و اتمام مراحل بناکردن این پل به اواسط دوره قاجار میرسد و برای همین است که به آن پل کهنه هم میگویند.
براساس شواهد و اسنادی که وجود دارد، روی دهانه وسطی پل که بزرگترین دهانه است، تاریخ اتمام ساخت پل میربهاءالدین زنجان بههمراه عبارت «یا علی» با خط کوفی آورده شده است. طول پل، حدود 100 متر است و ارتفاع آن در بلندترین نقطه به حداکثر 11 متر میرسد. پل، توسط شخصی بهنام میربهاءالدین زنجانی ساخته شده است و ملات استفادهشده در آن شامل سنگ و ملاتی از آهک است که بر ماندگاری بنا تأثیر مثبت گذاشته است. همه این موارد سبب شده تا پل میربهاءالدین، جزو یکی از جاهای تاریخی زنجان باشد و گردشگران تاریخدوست را جذب کند. این پل، در ابتدای جاده بیجار و در سمت جنوبی زنجان و روی زنجانرود قرار دارد.
قیمت بلیط پل میربهاءالدین زنجان: رایگان
آدرس پل میربهاءالدین زنجان: امتداد رودخانه زنجانرود
موقعیت دقیق پل میربهاءالدین روی نقشه
پل سردار زنجان
پل دیگری که ازنظر تاریخی و ازحیث ساختار بسیار مهم و جالبتوجه است و بین جاهای دیدنی زنجان قرار میگیرد، پل سردار است. این پل در ضلع جنوبغربی زنجان قرار دارد و روی زنجانرود ساخته شده است. دقیقاً مشخص نیست که پل سردار زنجان توسط چه کسانی ساخته شده است؛ اما دو روایت برای آن وجود دارد. طبق یکی از روایتها، فردی بهنام «سردار اسعدالدوله» و طبق روایت دیگر، فردی بهنام «حاجیه قمرتاج خانم» این پل را ساخته است. طراحی و ساخت آن، مربوط به دوره قاجار است و تزیینات زیبایی دارد.
این پل را در زمانهای قدیم با عنوان «دروازه قلتون» هم میشناختند و دلیلش، نزدیکی پل به دروازه جنوبی شهر، یعنی دروازه قلتون بوده است. بر دهانه میانی پل سردار هم کتیبهای وجود دارد که عبارت «یا علی» و سال ساخت آن درج شده است. طول پل سردار، حدود 80 متر، ارتفاع آن 12 متر و عرضش حدود 5 متر است.
قیمت بلیط پل سردار زنجان: رایگان
آدرس پل سردار زنجان: امتداد رودخانه زنجانرود
موقعیت دقیق پل سردار روی نقشه
مسجد جامع زنجان
بخشی از جاهای دیدنی زنجان به مساجدش مرتبط است که در دورههای مختلفی ساخته شدهاند. یکی از بزرگترین و زیباترین مساجد و مدارس دینی زنجان، مسجد جامع آن است که در قرن 13 هجری قمری ساخته شده است. مسجد جامع زنجان توسط یکی از پسران فتحعلی شاه قاجار بهنام «عبدالله میرزا دارا» ساخته شده است و در بافت قدیمی شهر قرار دارد. هدف از احداث آن، تدریس، اقامه نماز و مراجعههای مردمی بوده است. در این مسجد میتوانید کاشیکاریها، خطاطی، حوض، باغچه و عناصر جذاب دیگری را مشاهده کنید که هریک نمایانگر شاخههای مختلفی از هنر هستند. مسجد جامع زنجان را با نامهای دیگری همچون مسجد جمعه، مسجد سید، مسجد دارا و مسجد سلطانی هم میشناسند.
قیمت بلیط مسجد جامع زنجان: رایگان
بهترین ساعت بازدید از مسجد جامع زنجان: هنگام اقامه نماز
آدرس مسجد جامع زنجان: خیابان امامخمینی، روبهروی خیابان طالقانی
موقعیت دقیق مسجد جامع زنجان روی نقشه
مسجد خانم زنجان
سبک معماری، کاربرد و ویژگیهای مساجد زنجان، آنها را به جاذبههایی دیدنی برای گردشگران تبدیل کرده است. مسجد خانم زنجان، یکی دیگر از جاهای تاریخی زنجان محسوب میشود که توسط استاد اسماعیل بنا ساخته شده است و فردی بهنام جمیله خانم آن را وقف کرده است. به همین دلیل هم اسم آن را مسجد خانم گذاشتهاند. این مسجد در دوره قاجار ساخته شده و قسمتهای مختلفی دارد که شامل صحن، شبستان زمستانی و تابستانی، مناره، صحن و حجرههای متعدد میشود.
ازجمله تزییناتی که در مسجد خانم به کار گرفته شده، کاشیکاری، گچبری و آجرکاری است. گفتنی است که در مسجد خانم، کتیبهای وجود دارد که تاریخ ساخت آن را سال 1322 قمری عنوان میکند. نکته دیگر، در ارتباط با وقفنامه آن است که در قالب یک طومار طراحی شده بوده و به ثبت ملی رسیده است. این مسجد درحالحاضر به حوزه تبدیل شده و برای بازدید از آن، به هماهنگی نیاز دارید.
قیمت بلیط مسجد خانم زنجان: رایگان
زمان بازدید از مسجد خانم زنجان: با هماهنگی قبلی
آدرس مسجد خانم زنجان: خیابان امامخمینی، کوچه فخیمالدوله
موقعیت دقیق مسجد خانم روی نقشه
مسجد و حسینیه اعظم زنجان
این محل، یکی از مراکز اصلی سوگواری محرم در ایران است که در جنوب زنجان قرار دارد. اسناد مختلفی وجود دارد که در هریک از آنها تاریخچه جداگانهای را برای پیدایش این حسینیه و مسجد مشخص کردهاند. برخی از اسناد، پیدایش اینجا را مربوط به پیش از دوره زندیه میدانند. سند دیگر، وجود یک عَلَم است که به «علم اصلی» معروف است و تاریخ 1221 قمری روی آن نوشته شده است. از دیگر اسناد، سنگنوشتهای است که در این حسینیه تاریخ 1261 را نشان میدهد و برخی از موقوفات هم تاریخهای 1295 و 1322 قمری را نشان میدهند.
مسجد و حسینیه اعظم زنجان، بعد از مکه مکرمه، دومین قربانگاه جهان اسلام است که افراد بسیاری از سراسر ایران و حتی جهان، قربانیان خودشان را در اینجا ذبح میکنند. مسجد اعظم زنجان، قسمتهای مختلفی دارد که در زمینههای فرهنگی، مذهبی، درمانی، خدماتی و زمینههای دیگر فعالیت میکنند. جالب است بدانید اینجا زمانی مدرسه هم بوده است.
قیمت بلیط مسجد و حسینیه اعظم زنجان: رایگان
بهترین زمان بازدید از مسجد و حسینیه اعظم زنجان: هنگام اقامه نماز
آدرس مسجد و حسینیه اعظم زنجان: زنجان، خیابان فردوسی
موقعیت دقیق مسجد و حسینیه اعظم زنجان روی نقشه
مسجد چهل ستون زنجان
مسجد چهل ستون زنجان از تاریخیترین مساجد زنجان است و براساس کتیبهای که دارد، سال ساختش به 1284 قمری مربوط میشود. این مسجد در سال 1332 قمری مرمت شده است. مسجد چهل ستون توسط ملاعلی قارپوزآبادی ساخته شده و به سبک چهلستونی طراحی شده است. طراحیها و کاشیکاریهای مسجد چهل ستون زنجان به سبک کاشیکاریهای قاجاری است. این مسجد، از مهمترین و معروفترین حوزههای علمیه ایران در زمان قاجار هم محسوب میشده است. همچنان در مناسبتهای مختلف، در اینجا مراسم برگزار میشود و میتوانید در آنها شرکت کنید.
قیمت بلیط مسجد چهل ستون زنجان: رایگان
بهترین زمان بازدید از مسجد چهل ستون زنجان: هنگام اقامه نماز
آدرس مسجد چهل ستون زنجان: ضلع جنوبشرقی مسجد جامع زنجان
موقعیت دقیق مسجد چهل ستون روی نقشه
موزه باستانشناسی و مردان نمکی زنجان
بدون شک، موزهها نمایانگر تاریخ و سرگذشت هر قوم و منطقه هستند. موزه باستانشناسی، یکی از موزههایی است که درون آن امکان مشاهده مردانی از زمانهای دور را دارید. بنای این موزه، زمانی محل سکونت یکی از حکمرانان وقت زنجان بوده و درحالحاضر، به موزه باستانشناسی و مردان نمکی تبدیل شده است. در بخش باستانشناسی، آثاری از دورههای پیش از تاریخ تا پس از اسلام را میبینید که شامل شمشیر، ظروف سفالی و مسی، سرنیزه و آثاری دیگر میشود.
در بخش مردان نمکی هم مومیاییهایی وجود دارند که به بازههای مختلف زمانی مربوط میشوند و حتی میتوانید مومیاییهایی از زمان هخامنشیان هم در این قسمت ببینید. این مومیاییها از معادن چهرآباد زنجان استخراج شدهاند. برخی از این مردان نمکی، با لباس کامل هستند. ازجمله اطلاعاتی که در ارتباط با بعضی از این مومیاییها به دست آمده، میزان قد و سن حدودیشان است. در این بخش میتوانید وسایل اکتشافی دیگری مانند میخ چوبی، طناب و سبد هم مشاهده کنید. این موزه از مکانهای درخور توجهی است که میتوانید هنگام سفر با تور ایرانگردی ببینید.
- قیمت بلیط موزه باستانشناسی و مردان نمکی زنجان: 20 هزار تومان
ساعت بازدید از موزه باستانشناسی و مردان نمکی زنجان: از 9 صبح تا 5 عصر، پنجشنبهها و جمعهها از 9 صبح تا 6 عصر
شمارهتلفن موزه باستانشناسی و مردان نمکی زنجان: 02433033412
- آدرس موزه باستانشناسی و مردان نمکی زنجان: سبزهمیدان، خیابان زینبیه
موقعیت دقیق موزه باستانشناسی زنجان روی نقشه
موزه رختشویخانه زنجان
در موزههای زنجان بهخوبی میتوانید سایه گذر زمان را بر مناطق مختلف زنجان ببینید. موزه رختشویخانه زنجان، موزهای خاص است و کاربری تقریباً منحصربهفردی دارد و در هیچکجای دیگر ایران نمیتوانید نمونهای مشابه آن را ببینید. در زمانهای گذشته، معمولاً خانمها وظیفه پاک کردن لباسها را داشتهاند و برای اینکه این کار را انجام دهند، مجبور بودهاند که به کنار رودخانهها بروند و سپس در آنجا لباسهایشان را بشویند. زنجان، زمستانهایی بسیار سرد دارد که همین ویژگی باعث میشود که در سال 1317 شمسی، شهردار وقت، یعنی حاج علی اکبرخان توفیقی، دستور ساخت مکانی مخصوص را برای لباسشستن بانوان بدهد. بهاینترتیب، بانوان در محیطی امن و گرمتر از محیط بیرون به شستوشوی رخت و لباس مشغول میشدند.
در موزه رختشویخانه، میتوانید با توجه به ماکتها، نحوه استفاده مردم از رختشویخانه را در آن زمان مشاهده کنید. بنای این موزه، معماری متفاوتی دارد که میتوانیم سبک آن را مربوط به اواخر قاجار و اوایل پهلوی بدانیم. درحالحاضر میتوانید علاوهبر موزه، بخشهای مختلفی از آن مانند بخش صنایعدستی را هم ببینید.
- قیمت بلیط موزه رختشویخانه زنجان: 20 هزار تومان
ساعت بازدید از موزه رختشویخانه زنجان: از 9 صبح تا 5 عصر؛ پنجشنبهها و جمعهها از 9 صبح تا 6 عصر
- صفحه اینستاگرام موزه رختشویخانه زنجان: rakhtshooykhaneh@
شمارهتلفن موزه رختشویخانه زنجان: 02433326020
- آدرس موزه رختشویخانه زنجان: خیابان سعدی، کوچه فرهنگ
موقعیت دقیق موزه رختشویخانه روی نقشه
عمارت دارایی زنجان (موزه صنایعدستی زنجان)
عمارت دارایی یا موزه صنایعدستی زنجان، یکی از عمارتهای مدرن در زمان خودش بوده که اوایل دوره پهلوی ساخته شده و میتوانیم نشانههایی از نفوذ معماری اروپایی را در آن ببینیم. این عمارت را در سال 1316 شمسی ساختهاند و درحالحاضر گردشگران بهعنوان موزه صنایعدستی از آن بازدید میکنند. آثاری مانند ظروف، چاقو، شمشیر و گلیم در این موزه به نمایش گذاشته شدهاند. عمارت دارایی یا موزه صنایعدستی زنجان، در نزدیکی خانه ذوالفقاریها و تعدادی دیگر از جاهای دیدنی زنجان قرار دارد.
قیمت بلیط عمارت دارایی زنجان (موزه صنایعدستی زنجان): 10 هزار تومان
ساعت بازدید از عمارت دارایی زنجان (موزه صنایعدستی زنجان): از 9 صبح تا 5 عصر؛ پنجشنبهها و جمعهها از 9 صبح تا 6 عصر
آدرس عمارت داریی زنجان (موزه صنایعدستی زنجان): ضلع شمالی مجموعه تاریخی سبزهمیدان
موقعیت دقیق عمارت دارایی زنجان روی نقشه
بازار سنتی زنجان
بافت شهری بهواسطه عمارتها و جاذبههایش، جاهای دیدنی زنجان را دلپذیرتر میکند. بازار سنتی زنجان، طولانیترین بازار سرپوشیده ایران است و در مرکز بافت قدیمی زنجان قرار دارد. ساختن این بازار در سال 1205 یعنی در دوره آقامحمدخان شروع شده بود و در دوره فتحعلی شاه قاجار یعنی در سال 1213 به اتمام رسیده بوده است. در بازار سنتی زنجان، بخشهای مختلف و غرفههای متعددی وجود دارند که شامل مسجد، گرمابه و قسمتهای دیگر میشوند. در بازار سنتی زنجان میتوانید تزیینات آجرکاری، کاشیکاری و نمونههای دیگری از این دست هنرها را ببینید. این بازار، سبکی قاجاری دارد.
- آدرس بازار سنتی زنجان: قسمت قدیمی شهر، روبهروی دروازه قلتوق یا قلتون
موقعیت دقیق بازار سنتی زنجان روی نقشه
پیادهراه سبزهمیدان زنجان
پیادهراه سبزهمیدان زنجان، یکی از جاهای دیدنی زنجان است. در سراسر این خیابان، فروشگاههای متعددی وجود دارد و شما میتوانید برای خریدکردن یا حتی تنها برای دیدن فروشگاهها به این پیادهراه بروید. اگر قصد خریدن سوغات زنجان را دارید، با رفتن به این پیادهراه، دست خالی برنمیگردید. نکته دیگری که باید بگوییم، این است که برخی از جاذبه های گردشگری زنجان بهدلیل اهمیتی که در گذشته داشتهاند، کنار هم ساخته شدهاند که چهره شهر، قدمزدن و حضور در بافت شهری زنجان را جذابتر میکنند.
- آدرس پیاده راه سبزهمیدان زنجان: تقاطع خیابانهای طالقانی و امامخمینی
موقعیت دقیق پیادهراه سبزهمیدان زنجان روی نقشه
معبد داشکسن زنجان
اگر میخواهید تلفیقی از معماری ایرانی و چینی را ببینید، معبد داشکسن زنجان، این فرصت را به شما میدهد. این معبد در سمت جنوبشرقی شهر است؛ یک معبد 700 ساله که میتوانید در آن، هنر سنگتراشی را مشاهده کنید. در معبد داشکسن، فناوری بهکاررفته، حاصل تکامل فنی سنگتراشی با ابزار فلزی است. اژدها در این میان نمادی از ارزشهای مادی و معنوی است و علاوهبر آن، میتوانید تزییات دیگری مانند مقرنسکاری هم در این قسمت مشاهده کنید.
قیمت بلیط معبد داشکسن زنجان: 15 هزار تومان
ساعت بازدید از معبد داشکسن زنجان: از 8 صبح تا 6 عصر
آدرس معبد داشکسن زنجان: در 15 کیلومتری سلطانیه، روستای ویر
موقعیت دقیق معبد داشکسن روی نقشه
امامزاده سید ابراهیم زنجان
آرامگاهها و اماکن مذهبی زنجان، این فرصت را ایجاد کردهاند تا توسط آنها، هنر ایرانی و معماریمان را بهتر بشناسید. امامزاده سید ابراهیم، یک جای دیدنی زنجان است که نمونه خوبی از برخی هنرهای ایرانی مثل کاشیکاری را به نمایش گذاشته است. بر سر اینکه آرامگاه واقعاً متعلق به چه کسی بوده، از قدیم بحثهایی وجود داشته است؛ اما این بحثها روی نظر مردم تأثیری نگذاشته و همچنان از اینجا بهعنوان امامزاده سید ابراهیم یاد میکنند. معماری بنا، از ابتدا به سبک چهارطاقی بوده است. تزیینات گنبد امامزاده از داخل، مقرنس است و سوره جمعه با خط زیبای ثلث درون آن نوشته شده است. در نمای بیرونی هم سوره اسماء ذاتالخروج نوشته شده است.
باید بگوییم که گچبری از دیگر تزیینات امامزاده است. از نکات جالب درباره اینجا، آن است که ضریح امامزاده سید ابراهیم در اصفهان ساخته شده است. قدیمیترین بخش امامزاده، سردر ورودی سمت شمالی و منارههایش است.
بهترین زمان بازدید از امامزاده سید ابراهیم زنجان: هنگام اقامه نماز
آدرس امامزاده سید ابراهیم زنجان: خیابان امامخمینی، بین چهارراه انقلاب و بلوار آذری
موقعیت دقیق امامزاده سید ابراهیم زنجان روی نقشه
سفر به زنجان با لستسکند
اگر به صفحه تور زنجان در وبگاه لستسکند بروید، میتوانید تورهایی را که با یک برنامهریزی خوب به این مقصد میروند، مشاهده کنید. در این صفحه میتوانید تغییراتی را اعمال کنید که شما را به سفر دلخواهتان نزدیک میکند. برای مثال میتوانید تاریخ، مدت اقامت یا مواردی از این دست را برای خودتان معین کنید تا تور دلخواهتان را پیدا کنید. البته اگر باز هم موفق نشدید که تور مطلوبتان را پیدا کنید، میتوانید با استفاده از سرویس سفرساز لستسکند، مشخصات تور ایدئالتان را ثبت کنید تا کارشناسان ما، بهترین گزینه را پیش روی شما بگذارند.
سخن آخر
در این مطلب، بهترین جاهای دیدنی زنجان را به شما معرفی کردیم. علاوهبر مکان های دیدنی زنجان که در این مطلب به شما معرفی کردیم، همچنان جاهایی وجود دارند که دیدنشان خالی از لطف نیست و میتوانند به لیست جاذبه های گردشگری زنجان اضافه شوند. خواندن راهنمای سفر به زنجان مسیر شما را برای سفر به این شهر تاریخی هموار میکند. اگر تاکنون به زنجان سفر کردهاید، کدامیک از جاهای دیدنی زنجان را به دیگران پیشنهاد میکنید؟