با سلام خدمت همه سفر دوستان عزیز خصوصاً مخاطبان وب سایت لست سکند.
الان که دارم این سفرنامه را می نویسم عزیزترین شخص زندگیم، پدرم را از دست دادم و این اتفاق درست بعد از این سفر اتفاق افتاد و سفر را برام همچون زهر کرد. در هر صورت به پیشهاد همسرم جهت فاصله از این اتفاقات و ثبت خاطرات، این سفرنامه را نوشتم و پیشاپیش بابت همه کم و کسری هاش عذر می خواهم.
مطابق سفرنامه های قبل از قراردادن نقشه های اضافی و اطلاعاتی که با جست و جوی ساده در اینترنت میشه پیدا کرد امتناع کردم و تمام تلاشم را برای جمع آوری اطلاعات جامع و ثبت یک سفرنامه قابل قبول انجام دادم.
از زمانیکه میزبانی قطر برای جام جهانی 2022 مشخص شد همیشه دوست داشتم تو این رویداد شرکت کنم و با یک تیر دو نشون بزنم 1- جام جهانی و لحظات فراموش نشدنی آن 2- بازدید از کشور قطر.
سال قبل بلیط 2 تا از بازی های ایران رو از طریق قرعه کشی فیفا برای خودم و همسرم رزرو کردم که بدلیل تحریم ها موفق به پرداخت وجه آن نشدم البته عدو سبب خیر شد.
با نزدیک شدن به ایام جام جهانی و قیمت های فضایی تورها به پیشنهاد همسرم تصمیم گرفتیم با هزینه ایی نسبتاً کمتر، به دبی نگین خاورمیانه سفر کنیم. با توجه به اینکه در بهمن ماه سال 1390 یکبار به دبی سفر کرده بودم به دو دلیل این شهر را انتخاب کردیم ، یکی اطلاع از شرایط خوب آب و هوایی آن و دیگری امکانات و تفریحات به مراتب بیشتر از قطر بود.
سفر ما 1 آذر ماه 1401 بمدت هشت شب و نه روز به مقصد دبی و ابوظبی بود.
مقدمات پیش از سفر :
بعد از قطعی شدن مقصد سفر مشغول جمع کردن اطلاعات از سفرنامه های سایت لست سکند و خواندن نظرات کاربران ایرانی و خارجی سایر سایت ها شدم و چون قبلاً هم به دبی سفر کرده بودم تقریباً می دونستم دنبال چه چیزهایی باید بگردم.
در همین بین متوجه شدیم سفر ما همزمان با جمعه سیاه یا ( Black Friday ) هست و از اینکه شاید بتونیم حداقل در این روز خریدی داشته باشیم و برای اولین بار این حس را در کشور دیگری تجربه کنیم هر دو خوشحال شدیم.
چون پروسه انتخاب هتل زمان بر بود و از طرفی هم اغلب هتل ها قیمت ها رو افزایش داده بودند ( پیشنهاد میکنم اگر قصد دارید خودتون هتل را از سایت های داخلی بوک کنید حتماً از آژانس هم قیمت بگیرید که بتونید بهترین نرخ را تهیه کنید تا مثل ما با دیدن قیمت سایت ها وحشت زده نشید ) اولین کاری که کردم 2 تا بلیط رفت و برگشت از مبداء شیراز به دبی از سایت ایران ایر به مبلغ 11.420.000 تومان خریدم. ( هر نفر 5.710.000 تومان)
**( استان ما بوشهر با داشتن ثروت های خدادادی فراوان و منابع عظیم نفت و گاز متاسفانه یک پرواز به خارج از کشور نداره و ما مجبوریم به نزدیک ترین شهر که شیراز است برویم)
همان شب پدر و مادر همسرم با مطلع شدن از سفر دبی به پیشنهادمون جواب مثبت دادند و همسفر ما شدند. مجدد برای تهیه بلیط به سایت ایران ایر رفتم که متاسفانه همان پرواز را با افزایش قیمت برای دو نفر 12.240.000 تومان خریداری کردم ( هر نفر 6.120.000 تومان )، با بررسی چندین هتل و با توجه به منطقه ی مورد نظرمون ( شیخ زاید ) چند مورد را انتخاب کردیم و روز بعد با مراجعه به یک آژانس که تا الان همه سفرهامون را بهشون زحمت دادیم با راهنمایی های خانم چوی مسئول محترم آژانس نهایتاً بین دو هتل Gevora و Rose Rayhan که هر دو 4 ستاره بودند هتل Gevora را به دلیل بروز بودن، ثبت در کتاب گینس به عنوان بلندترین هتل دنیا و تخفیف خوبی که داشت، برای 8 شب به مبلغ نفری 18.500.000 تومان خریدیم. اینجا بود که به اختلاف قیمت فاحش بین سایت ها و آژانس پی بردیم و همین اختلاف، نزدیک بود شب قبل انتخابمون را تحت تاثیر قرار بده.
از ابتدا برنامه مون این بود که ماشین اجاره کنیم به همین خاطر گواهینامه بین المللی را به مبلغ 240.000 تومان، یک روزه گرفتم. البته بعداً با توجه به تعدادمون ( به صرفه بودن تاکسی ) و جریمه های سنگین دبی از این کار منصرف شدیم. برخی از هتل ها به فرودگاه و بلعکس ترنسفر رایگان دارند، من این موضوع را در سایت هتل جوورا دیده بودم با گفتن موضوع به خانم چوی و پیگیری ایشان خوشبختانه ترنسفر ما رایگان شد.
الان تقریباً همه کارهامون ردیف شده بود و فقط اصل ماجرا یعنی ویزا باقی مانده بود. با پرس و جو از آژانس و سایت های مختلف نهایتاً یکی از دوستان ویزای توریستی 60 روزه با بیمه را برای هر نفر 2.750.000 تومان ( 290 درهم ) گرفت.
با اطلاعاتی که از قبل داشتم و جدیداً جمع کرده بودم برنامه ایی را برای سفر تهیه کردم و هزینه خروج از کشور هر نفر به مبلغ 400.000 تومان پرداخت کردیم.
بلیط های مورد نیاز، ووچرها و تورها رو از دو سایت خوب ایرانی با تخفیف های خیلی خوبی گرفتم.
اپلیکیشن های مورد نیاز (Dubai Metro , RTA Dubai , Careem , Uber , Google Maps) را دانلود کردم.
اطلاعات کلی در مورد امارات متحده عربی :
امارات یک کشور پادشاهی در جنوب غربی آسیا و در شرق شبه جزیره عربستان و بخشی از منطقه خاورمیانه است که از جنوب و غرب با عربستان سعودی، از شرق با عمان و از شمال با خلیج فارس همسایه است.
نکته جالب توجه اینکه کشور امارات تنها حدود 51 سال است که تاسیس شده و قبل از آن به این کشور امارات متصالحه یا ساحل عمان گفته می شد. شیخ زاید بن سلطان آل نهیان با همکاری شیخ راشد بن سعید آل مکتوم، در سال 1971، کشور امارات متحده عربی را تاسیس کردند.
این کشور از مجموع هفت امارت یا شیخ نشین بنام های ابوظبی (Abu Dhabi) ( پایتخت )، دبی (Dubai)، شارجه (Al Sharjah)، بندر فجیره (Fujairah)، رأس الخیمه (Ras al Khaimah) ، ام القیوین (Umm Al Quawain)و عجمان (Ajman) شکل گرفته است به همین دلیل به کشور شیخ نشین ها معروف شده است.
هرساله در روز ۲ دسامبر به مناسبت اتحاد این ۷ شیخ نشین، که بعد از استقلال از بریتانیا در ۲ دسامبر ۱۹۷۱ میلادی شکل گرفت به عنوان روز ملی امارات متحده عربی یا الیوم الوطنی جشن و پایکوبی برگزار می شود و یکی از تعطیلات رسمی در کشور امارات بحساب می آید.
هر شیخ نشین که هر کدام به تنهایی استقلال زیادی دارند توسط یک امیر اداره میشود که هر کدام از این امیران مجلس عالی اتحاد را تشکیل میدهند. امیر ابوظبی همیشه رئیس امارات متحده ی عربی و امیر دبی همواره مقام نخست وزیری این کشور را برعهده دارد. در حال حاضر رئیس کشور امارات و حاکم ابوظبی شیخ محمد بن زاید آل نهیان و نخست وزیر، معاون رئیس و حاکم دبی نیز شیخ محمد بن راشد آل مکتوم ( شیخ محمد ) می باشد.
زبان رسمی کشور عربی می باشد اما مردم به دلیل حضور توریست ها و مهاجرین به زبان های انگلیسی، هندی و اردو نیز تسلط دارند. دین رسمی کشور اسلام است اما اقلیت های هندو ، مسیحی و بودایی نیز در این کشور زندگی می کنند.
اختلاف ساعت امارات با ایران : نیم ساعت جلوتر
واحد پول و ارز مبادلاتی در زمان سفر :
درهم امارات (AED) هر 1 درهم امارات 9700 تومان و هر دلار آمریکا ($) ( 36.000 تومان ) 365 درهم امارات.
( البته بدلیل نوسانات ارزی کشور تا قبل از سفر و تهیه ویزا درهم 9500 تومان بود ولی در زمان تهیه بلیط ها و ووچرها به 9700 تومان افزایش پیدا کرد و در حال حاضر نیز که در حال نگارش این سفرنامه هستم درهم 1330 تومان و دلار 51.000 تومان است)
در اینجا خلاصه ایی از اطلاعات دو شهر دبی و ابوظبی را خدمتتون عرض می کنم :
دبی (Dubai) :
دبی بعد از ابوظبی بزرگترین شهر امارات است و یکی از شهرهای مهم، لوکس و توریستی بشمار می رود و به عنوان پرجمعیت ترین شهر و یک مرکز اقتصادی بین المللی شناخته می شود. به جرات می توان گفت به دلیل پیشرفت هایی که داشته مجموعه ایی زیبا از بهترین و مهیج ترین جاذبه های گردشگری خاورمیانه را در دل خود جا داده است و به همین دلیل صنعت گردشگری، اصلی ترین منبع درآمدزایی این شهر به شمار می رود و هر ساله مسافران زیادی با تور دبی به این شهر زیبا سفر می کنند.
حدود ۸۵ درصد از جمعیت این شهر را مهاجرانی از هند، پاکستان، بنگلادش، فیلیپین و سومالی تشکیل داده اند و یک چهارم از جمعیت کل امارات نیز اصلیتی ایرانی دارند.
این شهر زیبا به وسیله خور به دو قسمت دیره و بردبی تقسیم می شود. قسمت شمالی آن دیره با بافت سنتی و بازارهای محلی و قسمت جنوبی آن بردبی با پیشرفت زیاد، آسمان خراش های بلند و مراکز خرید لوکس.
ابوظبی (Abu Dhabi) :
در سال ۱۷۶۱ میلادی قبیله ی بنی یاس پس از پیدا کردن آب شیرین، در منطقه ساکن و نام آن را به خاطر وجود آهو (ظباء ) ابوظبی گذاشتند.
ابوظبی که در گذشته به ام النار معروف بوده بزرگترین شهر امارات است بطوریکه با داشتن 67.340 کیلومتر مربع مساحت توانسته بهتنهایی حدود 86 درصد از خاک امارات را به خود اختصاص دهد. در اطراف ابوظبی 200 جزیره کوچک و بزرگ و همچنین یک خط ساحلی زیبا به طول 700 کیلومتر وجود دارد. این شهر روی جزیره ای قرار گرفته که کمتر از ۲۵۰ متر با سرزمین اصلی فاصله دارد و از طریق پل های مقتا و مصفا به سرزمین اصلی ارتباط پیدا میکند.
ابوظبی پایتخت کشور امارات متحده ی عربی است و پس از دبی، در رتبه دوم پرجمعیت ترین شهرهای کشور قرار دارد که در سال ۲۰۰۸ پنجمین شهر گران جهان و در سال ۲۰۰۹ با پیشی گرفتن از شهرهای نیویورک و پاریس به عنوان دومین شهر گران قیمت جهان برای مسافران محسوب می شد.
آب و هوا :
به طور کلی اقلیم این کشور در طبقه بندی آب و هوای کویری قرار گرفته و گرم و مرطوب است. دمای هوا از 10 درجه سانتیگراد تا 48 درجه سانتیگراد متغیر است.
دبی به دو فصل گرم و خیلی گرم تقسیم می شود و اون سرمایی که مد نظرتان است را در دبی تجربه نمیکنید و به طور دقیق نمی توان گفت بهترین زمان سفر به دبی دقیقاً چه زمانیه ! چونکه اولویت ها و سلیقه های افراد با هم کاملاً متفاوت می باشد. ( یکی خواهان هوای گرم و دیگری خواهان هوای سرد است)
به نظر من بهترین زمان سفر به دبی حد فاصل ماه های نوامبر تا مارس ( آذر تا فروردین) می باشد. در این زمان از سال که به اصطلاح های سیزن ( High Season ) نیز بشمار می رود گردشگران زیادی به این شهر سفر می کنند و بالطبع هزینه ها نیز بسیار بالا می رود.
سیستم حمل و نقل عمومی :
خوشبختانه سیستم حمل و نقل عمومی دبی بسیار مجهز بوده و می توان با استفاده از آن ها، تقریباً به تمام نقاط شهر دسترسی داشت.
1- مترو
یکی از بهترین، کارآمدترین و مدرن ترین روش های حمل و نقل عمومی دبی، مترو این شهر است که استفاده از آن هزینه ی بالایی ندارد و علاوه بر آن دسترسی به قسمت های مهم و توریستی شهر را ممکن می سازد.
مترو دبی در حال حاضر دارای 2 خط قرمز و سبز با 53 ایستگاه می باشد و هزینه ی بلیط آن با توجه به تعداد مناطقی که به آن سفر میکنید، تعیین میگردد.
خط سبز رنگ از Etisalat Station تا Creek Station و خط قرمز رنگ از CentrePoint Station تا Expo 2020 Station و UAE Exchange Station ادامه می یابد و در دو ایستگاه Union و Burjuman همدیگر را قطع میکنند که براحتی می توان تعویض خط نمود.
خط سبز رنگ اطراف خور دبی، بافت قدیمی و منطقه دیره را پوشش می دهد.
مترو دبی دارای 3 کابین مختلف میباشد :
1- کلاس طلایی : کابینی است که در جلوی قطار قرار دارد و برای افرادیست که دارای کارت طلایی( Gold) هستند و هزینه بیشتری پرداخت می کنند. این واگن ها دارای فضای بیشتر و صندلی های مناسب تری هستند.
2- کابین اختصاصی بانوان و کودکان : کابینی است که در انتهای قطار قرار دارد و فضای بیشتری برای قرار دادن کالسکه نیز در نظر گرفته شده است. این کابین با هر کارتی قابل دسترسی است، اما مختص بانوان و کودکان میباشد.
3- کابین کلاس استاندارد : به سایر کابینهای قطار کابینهای استاندارد گفته میشود.
ساعت فعالیت مترو دبی :
مترو دبی هر روز هفته فعال بوده و زمان فعالیت آن از :
دوشنبه تا پنجشنبه - 5:00 صبح تا 12:00 نیمه شب
جمعه - 5:00 صبح تا 1:00 بامداد
شنبه - 5:00 صبح تا 12:00 نیمه شب
یکشنبه - 8:00 صبح تا 12:00 نیمه شب
بلیط مترو دبی (Nol Card) :
در دبی مسافران از پول نقد و کارت های اعتباری به عنوان روش پرداخت مستقیم در مترو، اتوبوس یا اتوبوس های دریایی نمی توانند استفاده کنند و می بایست کارتهایی بنام نول کارت ( Nol Card ) تهیه و شارژ کنند.
نول کارت ها، کارت های هوشمندی هستند که در انواع مختلف موجود است. این کارت ها را باید قبل از استفاده از مترو خرید و بطورکلی به 4 نوع تقسیم می شود :
1- کارت نقره ای : مناسب برای ساکنان و گردشگران می باشد و پیشنهاد میکنم از این کارت که اقتصادی ترین نول کارت هست استفاده کنید. هزینه خرید آن 25 درهم هست که از این مبلغ 6 درهم آن بابت خود کارت و 19 درهم بابت اعتبار کارت می باشد و در صورت اتمام به دفعات می توانید کارت خود را شارژ کنید.
2- کارت طلایی : مناسب برای ساکنین و گردشگرانی که مایل به سفر در واگن طلایی (واگن های درجه یک) هستند. هزینه خرید آن 25 درهم هست که از این مبلغ 6 درهم آن بابت خود کارت و 19 درهم بابت اعتبار کارت می باشد.
3- نول کارت شخصی (کارت شخصی شده با عکس) : دارای کرایه های تخفیفی برای دانش آموزان، سالمندان و معلولان مقیم امارات هست. هزینه خرید آن 70 درهم می باشد که از این مبلغ 50 درهم آن بابت خود کارت و 20 درهم بابت اعتبار کارت می باشد.
4- کارت قرمز (کاغذی) : این بلیط که بصورت کاغذی بوده ایده آل مسافرانیست که قصد اقامت کوتاه و استفاده خیلی کم از مترو دبی دارند. قیمت این کارت ها 2 درهم و اعتبار آنها حداکثر 10 سفر در بازه زمانی 90 روز میباشد.
نول کارت ها را می توان در بسیاری از اماکن دبی از جمله دفاتر بلیط در ایستگاه های اتوبوس و مترو خریداری کرد و از آنها در مترو، تراموا، منوریل، اتوبوس و اتوبوس دریایی استفاده کرد.
باید توجه داشت که Nol Card فقط در دبی کار می کنند و در شهرهای دیگر امارات پذیرفته نمی شوند. علاوه بر این به تازگی از Nol Card در موارد ذیل نیز استفاده می شود :
- تاکسی ها.
- خرید (فروشگاه هایی که Nol Card را می پذیرند عبارتند از Circle K و Carrefour).
- رستورانها ( مانند Burger King و Gloria Jean's Coffees ).
- پارکینگ (جدیدترین پارکمترها این امکان را دارند که هزینه پارک خود را با Nol Card پرداخت کنید).
- پارک های عمومی ( هزینه ورود به پارک هایی نظیر Zabeel Park, Al Mamzar Beach Park, Dubai Creek Park, Mushrif Park )
هزینه استفاده از مترو :
سیستم حمل و نقل دبی به 7 منطقه تقسیم شده که کرایه در پایان سفر محاسبه می شود. مبلغ پرداخت شده به تعداد مناطقی که از آن عبور می کنید و نوع کارتی که استفاده می کنید بستگی داره و کرایه زمانی کسر می شود که کارت را روی یکی از سنسورهای واقع در خروجی ایستگاه های مترو، تراموا، منوریل ، اتوبوس یا اتوبوس های آبی بگذارید.
به طور مثال در صورت استفاده از کارت نقره ای رنگ و جابجایی در یک منطقه 3 درهم، جابجایی بین دو منطقه همجوار 5 درهم و برای جابجایی بیشتر از دو منطقه ، مبلغ 7.5 درهم از موجودی شما کسر می گردد و برای کودکان تا 5 سال نیز رایگان می باشد.
نکات مهم در استفاده از مترو دبی :
- قطارهای مترو دبی در ساعات شلوغ، هر چهار دقیقه یکبار و در زمان های دیگر تقریباً هر هفت دقیقه یکبار تردد دارند.
- اگر خودرو شخصی داشته و قصد دارید سوار مترو دبی شوید، می توانید از پارکینگ رایگان ایستگاههای Centrepoint، Jabal Ali در خط قرمز و ایستگاه مترو ETISALAT در ابتدای خط سبز رنگ مترو استفاده کنید.
- خوردن و آشامیدن در مترو دبی ممنوع است. در صورت بیتوجهی احتمال جریمه وجود دارد. این جریمه تا 100 درهم هم خواهد بود.
- ورود هر نوع حیوان به مترو دبی ممنوع است و جریمه 100 درهمی دارد.
- استعمال دخانیات در مترو دبی ممنوع است و جریمه 200 درهمی دارد.
- عدم ارائه کارت یا استفاده از کارت منقضی شده، جریمه 200 درهمی را به دنبال خواهد داشت.
- اگر ترمز اضطراری قطار را بکشید و دلیلی نداشته باشید، 1000 تا 2000 درهم جریمه خواهید شد.
- کلیه واگن های مترو دبی مجهز به تهویه مطبوع و دوربین مداربسته است.
2- تراموا
تراموا جزئی از حمل و نقل ریلی دبی می باشد که دسترسی راحت و سریع تری را به مناطق دبی مارینا ، ساحل جمیرا، نخل جمیرا و مروارید دبی فراهم می کند.
تراموا در ایستگاه Jumeirah Lakes Towers به ایستگاه DMCC و در ایستگاه Dubai Marina به ایستگاه SOBHA Realty ازخط قرمز مترو متصل می شود.
ساعت فعالیت تراموا دبی :
تراموا دبی از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 6 صبح تا 1 بامداد و روز جمعه 9 صبح تا 1 بامداد فعال است.
بین ترامواها فقط یک فاصله 10 دقیقه ای وجود دارد و یک سفر در کل مسیر فقط 40 دقیقه طول می کشد.
هزینه استفاده از تراموا :
هزینه تراموا همانند سایر وسایل حمل و نقل عمومی دبی می بایست با Nol Card پرداخت شود.
هزینه هر سفر صرف نظر از مسافت طی شده 3 درهم می باشد که این هزینه برای بلیط های Red Nol 4 درهم و Gold Nol 6 درهم می باشد.
3- تاکسی
کرایه تاکسی دبی در مقایسه با شهرهای غربی ارزان تراست اما در مقایسه با شهرهای توریستی منطقه قیمت به نسبت بالاتری دارد و توسط سازمان حمل و نقل دبی ( RTA ) مدیریت و سازماندهی می شود و رانندگان معمولاً مؤدبی دارد که اکثر آنها به زبان انگلیسی مسلط هستند.
تاکسی های رسمی دارای بدنه کرم رنگ، سقف قرمز یا سبز و گاهی اوقات تبلیغات روی درها هستند. رنگ سقف تاکسی ها بسته به نوع سرویس متفاوت است.
بطورکلی کرایه های شرکت تاکسی دبی ( تاکسی های کرم رنگ) ارزان تر از Careem و Uber است اما عوامل زیادی نظیر قیمت افزایشی، نوع وسیله نقلیه انتخابی، در دسترس بودن نوع وسیله نقلیه، شرایط ترافیکی و غیره بر کرایه تاثیر میگذارد. کلیه تاکسی ها مجهز به تاکسی متر هستند و جای هیچگونه ابهامی در مورد مبلغ پرداختی مسیر طی شده نیست ساده ترین راه برای فهمیدن هزینه تاکسی ، نصب برنامه موبایل S'hail RTA است. نقطه شروع و مقصد خود را وارد کنید تا برنامه کرایه های تقریبی را برای همه خدمات تاکسی (از جمله Careem و Uber) ارائه دهد.
سه نوع تاکسی در دبی وجود دارد:
1- شرکت تاکسی دبی - تاکسی های رسمی.
2- Uber - شرکت چند ملیتی تاکسی و حمل و نقل.
3- Careem – شرکت تاکسی و حمل و نقل مستقر در دبی .
برخی از بهترین اپلیکیشن های تاکسی در دبی به شرح زیر می باشد :
Careem , Uber, Dubai Taxi Driver App, RTA Smart Taxi, Hala Taxi
کرایه تاکسی در دبی :
کرایه تاکسی دبی مطابق با مبلغ روی تاکسی متر اخذ می گردد اما بایستی توجه کرد که حداقل کرایه 12 درهم است منظور اینکه در پایان سفر و هنگام توقف خودرو اگر مبلغ کرایه شما 10 درهم شد ، شما می بایست بجای 10 درهم 12 درهم پرداخت کنید.
از ساعت ۰۶:۰۰ صبح تا ساعت 22، هزینه ورود ۵ درهم و از ساعت 22 تا ۰۶:۰۰ صبح، هزینه ۵.۵۰ درهم و کرایه انتظار نیز 50 فلس می باشد با هر بار عبور تاکسی از دروازه عوارض، هزینه عوارض (سالیک) 4 درهم به کرایه اضافه می شود.
4- اتوبوس
ناوگان اتوبوس های عمومی دبی که زیر نظر RTA Dubai اداره می شود شامل بیش از 1500 اتوبوس است و به چهار نوع اتوبوسهای دو طبقه، اتوبوسهای استاندارد، مسیر و اتوبوس های پیوندی مترو تقسیم می شود و تقریباً 87 % از کلان شهر دبی را با 158 مسیر حرکتی پوشش می دهد.
تمام ایستگاه ها و اتوبوس ها دارای سیستم خنک کننده و صفحه نمایش اطلاعات مربوط به ایستگاه ها و مسیرها می باشند و دستگاه های شارژ Nol Card نیز در ایستگاه های اصلی نصب می باشد.
هزینه استفاده از اتوبوس :
هزینه اتوبوس نیز با استفاده از Nol Card پرداخت می شود و حداقل کرایه در یک منطقه3 درهم می باشد.
همانطور که قبلاً در قسمت هزینه های استفاده از مترو عرض کردم سیستم حمل و نقل دبی به 7 منطقه تقسیم شده که کرایه در پایان سفر محاسبه می شود.
به طور مثال در صورت استفاده از کارت نقره ای رنگ و جابجایی در یک منطقه 3 درهم، جابجایی بین دو منطقه همجوار 5 درهم و برای جابجایی بیشتر از دو منطقه ، مبلغ 7.5 درهم از موجودی شما کسر می گردد و برای کودکان تا 5 سال نیز رایگان می باشد.
ساعت فعالیت اتوبوس ها :
- ایستگاه های اصلی از 5 صبح الی 12:00 نیمه شب (Gold Souk, Al Ghubaibah)
- ایستگاه های فرعی از 5:30 صبح الی 23 (Al Satwa, Al Qusais, Al Quoz Industrial, Jebel Ali)
- ایستگاه های اتوبوس مترو از 5:30 صبح الی 1:10 صبح
(Al Rashidiya, Mall of the Emirates, Ibn Battuta, Dubai Mall/Burj Khalifa, Abu Hail, Etisalat)
5- تاکسی آبی Abra
شاید در هیچ جایی به اندازه دبی ترکیب سنت و مدرنیته به چشم نیاید.عبور از نهر دبی با قایق یک وسیله حمل و نقل محبوب برای بسیاری از ساکنان و گردشگران است.
تاکسی های آبی Abra قایق های کوچک موتوری هستند که طولی حدود 10 متر دارند و می توانند حدود 20 نفر را در خود جای دهند. نکته جالب توجه اینکه با پرداخت تنها 1 درهم از ارزان ترین و سریع ترین وسیله سفر بین دیره و بر دبی استفاده می کنید.
مسیر های تاکسی آبی Abra :
مسیر 1 : از ایستگاه Deira Old Souk Abra Station (نزدیک بازار ادویه ) به سمت ایستگاه Bur Dubai Abra Station (در غرب بازار قدیمی).
مسیر 2 : از ایستگاه Sabkha Abra Station (در جنوب غربی میدان بن یاس) به سمت ایستگاه Dubai Old Souk Abra Station (در بازار قدیمی ) امتداد دارد.
مسیرها، زمان تقریبی هر سفر و ساعت کاری مسیرهای ابرا ( عکس از اینترنت )
6- مونوریل پالم جمیرا
مونوریل قطاری است که همچون مترو روی یک ریل حرکت میکند با این تفاوت که ریل آن ممکن است در بالا یا زیر واگن ها قرار گرفته باشد.
مونوریل دبی تنها وسیله ی حمل و نقل عمومی در جزیره پالم ( نخل) است که سریعترین و آسانترین راه برای بازدید از این جزیره به شمار میرود که هر 15 دقیقه یکبار حرکت میکند و استفاده از آن یک دید خوب از جزیره پالم جمیرا (نخل) را فراهم می کند.
ساعت فعالیت مونوریل :
مونوریل همه روزه از 9 صبح تا 10 شب فعال می باشد. اگر در هیچ ایستگاهی پیاده نشوید مدت زمان هر سفر از ابتدا تا پایان حدود 10 دقیقه طول می کشد.
ایستگاه های مونوریل :
1- The Palm Gateway Station (اولین ایستگاه ، بیشتر مسافران سفر خود را از اینجا آغاز می کنند)
2- Al Ittihad Park Station
3- Nakheel Mall Station
4- The Pointe Station
5- Atlantis Aquaventure Station (ایستگاه آتلانتیس دبی و پارک آبی آکواونچر)
نکته : هیچ ارتباط مستقیمی بین مترو دبی و مونوریل پالم جمیرا وجود ندارد اما از طریق یک پل عابر پیاده می توان بین ایستگاه The Palm Gateway و ایستگاه تراموا Palm Jumeirah Tram Station ، تردد کرد .
هزینه استفاده از مونوریل :
بلیط های مونوریل پالم در مقایسه با مترو یا تراموا نسبتاً گران هستند.
در حال حاضر بلیط یک طرفه از Palm Gateway به Atlantis Aquaventure 20 درهم هزینه دارد و هزینه بلیط رفت و برگشت از ایستگاه اول تا آخر و بلعکس 30 درهم و سفرهای کوتاه نصف قیمت است.
کارت های روزانه ایی که امکان سفر نامحدود را هم فراهم میکند با مبلغ 35 درهم موجود است.
پوشش در دبی :
کشور امارات و شهر دبی دارای مذهب کاملاً اسلامی هستند و انتخاب نوع پوشش آنها تا حدی تحت تاثیر مذهب است.
براساس قوانین حاکم در دبی، زنان نیازی به رعایت حجاب کامل ندارند اما باید لباس مناسب بپوشند و از لباس های متعارف در پوشش خود استفاده کنند با این وجود زندگی مهاجرین با فرهنگ ها و مذاهب مختلف همچنین رفت و آمد توریست ها خصوصاً در شهر دبی تاثیر بسیاری بر پوشش جوانان گذاشته است.
لباس سنتی آقایان شامل یک پیراهن گشاد و بلند سفید رنگ به نام دشاشه است. آنان همراه با این لباس از یک سرپوش سفید یا قرمز رنگ به نام کُرا استفاده می کنند و روی آن یک بند مشکی به نام آگال می بندند. همچنین شیوخ یا تجار روی دشاشه ردایی نازک به رنگ مشکی یا قهوه ای می پوشند.
بانوان نیز از نوعی لباس سنتی که مانند عبایی مشکی و نازک است همچنین نوعی روسری به نام شیله استفاده می کنند و برخی نیز از نوعی نقاب نازک و مشکی یا دستکش برای پوشاندن صورت و دست های خود استفاده می نمایند . زنان بسیار قدیمی نیز از برقع که نوعی ماسک چرمی است و ابرو و بینی و چانه را می پوشاند استفاده می نمایند.
امروزه با توجه به وجود مراکز خرید شیک و نمایندگی های برندهای معتبر در دبی ، بسیاری از دختران و پسران جوان لباس های مارک و مطابق با مد روز بر تن می کنند و استفاده کنندگان لباس های سنتی اغلب افراد بومی و قدیمی هستند.
دانستنی هایی درباره دبی :
1- پر اهمیت ترین نکته ای که در شهر دبی به چشم می خورد صفر بودن میزان جرم و جنایت در این شهر است.
2- فرهنگ و شیوهی لباس پوشیدن در دبی متفاوت تر و آزادتر از سایر شیخ نشین های امارات است.
3- برج خلیفه دبی با حدود ۸۲۸ متر ارتفاع بلندترین برج جهان است که ساخت آن در سال ۲۰۱۰ به پایان رسید.
4- 7 مورد از ۱۰ هتل بلند جهان در دبی قرار دارد.
5- پلیس های دبی از لاکچری ترین ماشین های دنیا استفاده می کنند.
6- دبی قوانین خاص و محکمی در زمینه ی رفتارهای اجتماعی دارد برای مثال بوسیدن یا رقصیدن در اماکن عمومی ممنوع و غیرقانونی می باشد و توریست ها نیز می بایست به این قواعد و محدودیت ها احترام بگذارند.
7- دبی با داشتن بیش از ۷۰ مرکز خرید به عنوان پایتخت خرید خاورمیانه نامیده شده و چین به عنوان بزرگترین و پس از آن هند و آمریکا شرکای تجاری بین المللی آن هستند.
8- دبی به شهر طلا نیز مشهور است و در بازار طلای آن Gold Souk با بیش از ۳۰۰ مغازه طلا فروشی همیشه حدود ۱۰ تن طلا وجود دارد. در سال ۲۰۱۳، 40% از تجارت طلای جهان در دبی اتفاق افتاد.
شروع سفر
دو روز قبل از سفر با ایمیل، تماس تلفنی و پیام از شرکت ایران ایر به ما اطلاع دادند که پرواز شیراز به دبی با تاخیر در ساعت 15:45 انجام میشه که همین تاخیر کلی از برنامه های روز اول سفرمون را تحت شعاع قرار داد.
بدلیل تفاوت نه چندان زیاد درهم و دلار، مقداری درهم و با کارت ملی مقداری دلار از بوشهر خریدیم.
( به گفته صرافی ها بدلیل اخذ مالیات در زمان تبدیل دلار به درهم در امارات، خرید درهم به صرفه تر هست ولی بنظر من تفاوتی نمیکرد)
روز دوشنبه 30 آبان ساعت 15 از بوشهر به سمت شیراز حرکت کردیم. مسافت بوشهر تا شیراز حدود 290 کیلومتر و تقریباً 4 ساعت می باشد.
اولین بازی ایران در جام جهانی 2022 امروز با انگلیس بود ساعت 16:30 بازی شروع شد، به واسطه کوهستانی بودن مسیر رادیو را یه جاهایی میشنیدیم یه جاهایی را نه. بالاخره از نتیجه بازی با شکست 6 بر 2 ایران در شیراز مطلع شدیم.
پرواز رفت هواپیمایی ایران ایر : IR 656 ساعت 09:10 تاریخ Nov 22 با تاخیر 15:45
پرواز برگشت هواپیمایی ایران ایر : IR 657 ساعت 18:30 تاریخ Nov 30 با تاخیر 19:50
روز اول : سه شنبه – یک آذر 1401- 22 Nov
ساعت 11 به سمت فرودگاه شیراز راه افتادیم، وسایلمون را تحویل دادیم و کارت پرواز گرفتیم.
هواپیما راس ساعت 16 از شیراز به مقصد دبی تیک آف کرد ( مسافت هوایی شیراز تا دبی حدود یک ساعت و بیست دقیقه می باشد) و پس از حدود یک ساعت ده دقیقه آسمان خراش های دبی نمایان شد.
دیدن این همه ساختمان و برج بلند با زمینه غروب خورشید تصاویر کارت پستالی زیبایی را بوجود آورده بود.
بالاخره هواپیما حدود ساعت 18 به وقت دبی در فرودگاه بین المللی دبی به زمین نشست .پس از طی مسیری و دنبال کردن تابلوهای آبی رنگ luggage ( محل تحویل گرفتن بار )سوار مترو شدیم و به قسمت Immigration ( چک کردن پاسپورت ها) رسیدیم. چون چندین پرواز همزمان نشسته بودند این قسمت مقداری شلوغ بود ولی همانطور که انتظار میرفت منظم و با برنامه کمتر از یه ربع نوبت به ما رسید. با چک کردن پاسپورت، ویزا و اسکن قرنیه چشم مهر ورود به کشور را زدند و پاسپورت را به همراه یه سیم کارت شرکت DU تحویل دادند.
شرکت های DU و اتصالات در امارات سیم کارت ارائه می کنند که برای خرید می بایست اصل پاسپورت بهمراه داشته باشید.
بدلیل اینکه پروسه ورود زمان بر شده بود کارکنان فرودگاه چمدان ها را با دقت و بدون اینکه آسیبی به آنها بزنند و یا پرت کنند از نوار نقاله برداشته و مرتب چیده بودند. وسایلمون را برداشتیم و از طریق فری شاپ خارج شدیم.
پس از هماهنگی با راننده آقای Waleed از شرکت Princess Tourism مقرر شد جلو باجه شرکت اتصالات منتظر بمونیم. دو روز قبل از پرواز موضوع تاخیر را به شرکت اطلاع داده بودم و خوشبختانه مشکلی از این بابت وجود نداشت.
همه مسافرها حدود 45 دقیقه جلو باجه منتظر چهارتا خانم و آقای جوانی بودیم که داشتند با خیال راحت از فری شاپ خرید میکردند و جواب راننده را هم نمیدادند. بگو مگویی بین یکی از مسافرها که تقریبا سن و سالی ازش گذشته بود و این چهار جوان مبنی بر رعایت حال سایر مسافرها صورت گرفت که خوشبختانه ختم به خیر شد.
استفاده از حمل و نقل عمومی در فرودگاه :
1- تاکسی راحت ترین و گران ترین گزینه هست.
2- مترو در ترمینال های 1 و 3 که هر 30 دقیقه حرکت می کند
3- اتوبوس در ترمینال های 1 و 2 و 3
سوار بر مینی باس روانه هتل شدیم، شهر مملو بود از نور و رنگ هایی که از آسمان به زمین کشیده شده بود. واقعاً نسبت به چند سال قبل خیلی خیلی تغییر کرده بود هر گوشه کناری را نگاه میکردم یه چیز جدید ساخته شده بود. پس از پیاده کردن مسافرهای سایر هتل ها نهایتاً پس از 45 دقیقه وارد بزرگراه شیخ زاید شدیم و هتل را که بلندترین هتل جهان هست را از دور دیدیم.
منطقه شیخ زاید به دلیل نزدیکی به مراکز تجاری دبی مال، امارات مال همچنین مناطق توریستی دبی مارینا، جزیره پالم و ... نسبت به منطقه دیره پذیرای مسافرهای بیشتری بوده اما هزینه های اقامت نسبت به دیره بالاتر هست، در کل دیره منطقه ایی اقتصادی تر نسبت به شیخ زاید می باشد.
مینی باس ساعت 20:10 دقیقه جلو هتل توقف کرد و کارکنان هتل خیلی محترمانه وسایل ما را بر روی چرخ گذاشتند و منتظر انجام کارهای چک این ماندند. پس از ورود به لابی هتل چنان رایحه ایی به مشام رسید که فکر کنم تا چندین سال این برامون خاطره ساز باشه. همه جا تمیز و خوش بو بود.
هتل جوورا ( Gevora Hotel ) هتلی 4 ستاره با ارتفاع 356 متر در 80 طبقه و 529 اتاق می باشد. شما با اسم بلندترین هتل جهان وارد هتل میشید ولی با ورود به لابی مشاهده میکنید که لابی چندان بزرگی نداره و به همین خاطر رفت و آمد زیاده با این وجود قسمتی از لابی اختصاص داده شده به کافی شاپ که میزهایی بیرون از هتل هم داره و گوشه سمت راست ورودی هتل نیز غرفه ایی برای فروش انواع عطر و ادکلن قرار داره.
پیش از سفر به هتل ایمیل زده بودم و درخواست اتاق در طبقات بالا را کرده بودم که فوراً هم جواب دادند و گفتند اگر جا باشه حتماً.
با مراجعه به پذیرش و تحویل پاسپورت ها دو اتاق در طبقه 16 به ما دادند که پس از اخذ 120 درهم مالیات ( به ازای هر شب 15 درهم ) بدون دریافت دپوزیت با توضیحاتی در مورد ساعت سرو صبحانه ، فعالیت استخر و باشگاه ما رو تا آسانسور راهنمایی کردند.
تمامی کارکنان هتل از رسپشن تا خدمات به شدت مؤدب بودند و همیشه با لبخند از ما استقبال میکردند.
در دبی به ازای ستاره های هتل از شما مالیات اخذ میگردد.
هتل دارای 6 آسانسور می باشد که 3 تای اول برای طبقات بالای 40 و 3 تای بعدی برای طبقات M تا 40 استفاده میشد. صبحانه هر روز از ساعت 6 تا 10 صبح در طبقه M (یک طبقه بالاتر از لابی) سرو میشد و شامل انواع صبحانه های گرم و سرد بود.
یک استخر روباز و جکوزی با ویوی فوق العاده برج خلیفه در طبقه 12 هتل بود که از ساعت 8 صبح تا 10 شب باز بود. اطراف استخر نیز تخت و میز و صندلی با ویویی عالی از شهر دبی وجود داشت. خارج از محوطه استخر هم سونای خشک و مرطوب ، رختکن و باشگاه ورزشی مجهز و مجزا برای بانوان و آقایان بود. کنار استخر یک کافه خیلی خوب هم بود که هر شب فوتبال های جام جهانی رو پخش میکرد و تا ساعت 1 بامداد سرویس دهی داشت.
یک نمایشگاه دائمی ماشین های کلاسیک نیز همه روزه از ساعت 11 صبح تا 21 در هتل دایر است که از همان طبقه 12 بوسیله آسانسوری مجزا می توان مراجعه و بازدید کرد. این نمایشگاه برخی از کمیابترین خودروهای جهان مانند بت موبیل، فورد 1912، خودروهای منحصر به فرد، خودروهای سفارشی و بسیاری از وسایل نقلیه شگفت انگیز دیگر را به نمایش میگذارد.
در طبقه آخر هتل هم سالن اسپا و یک رستوران Highest view با منظره برج خلیفه بود که با حداقل سفارش 100 درهم خوراکی یا آب میوه، جداگانه بایستی رزرو میکردی.
به طبقه 16 رسیدیم بر خلاف تصورمون از اتاق، یک سوئیت یک خوابه 50 – 60 متری با تمام امکانات بهمون دادند.
سوئیت ما امکاناتی نظیر:
اتاق : اتو و میز آن، ترازو، سیفتی باکس، سشوار، دو دست حوله، دمپایی و ...
سرویس بهداشتی : نسبتاً بزرگ دارای وان، توالت فرنگی و روشویی که لوازم مصرفی آن (شامل شامپو، صابون، شامپو بدن، نرم کننده و ... ) روزانه شارژ میشدند، مسواک و خمیردندون هم درخواست میکردیم می آوردن برامون.
آشپزخانه : دارای یخچال بزرگ که روزانه 2-3 عدد آب معدنی شارژ میکردند، فریزر، سینک ظرفشویی و کابینت ( شامل 2 ست استکان، 2 عدد لیوان، 2 عدد فنجان بزرگ، 2 عدد پیش دستی، 2 ست قاشق چنگال بود)، اجاق گاز، کتری برقی که روزانه نسکافه، چایی و شکر شارژ میشد.
نکته ایی که می بایست به آن توجه کنید پریزهای هتل سه شاخه هستند که کافیه یک تماس با لابی بگیرید و در کمترین فرصت، مشکل را براتون حل میکنند. اتاق پدر و مادر خانم علاوه بر داشتن دو سرویس بهداشتی تراس قابل استفاده با ویو بزرگراه شیخ زاید نیز داشت.
وسایلمون رو گذاشتیم و بعد از نیم ساعت راهی اولین مکان یعنی برج خلیفه و تماشای رقص زیبای فواره های دبی شدیم.
یکی از مهمترین و بهترین مزیت های این هتل نزدیکی ایستگاه مترو Financial Centre با یک خیابان فاصله از سمت چپ هتل ( حدود 5 دقیقه پیاده روی) و ایستگاه مترو Emirates Towers با سه یا چهار خیابان فاصله از سمت راست هتل ( حدود 12 دقیقه پیاده روی ) هست. داروخانه شبانه روزی، سوپرمارکت، قهوه استارباکس، KFC، رستوران و انواع فست فودها همه اطراف و روبروی هتل هستند.
پیاده به سمت ایستگاه مترو Financial Centre حرکت کردیم در مسیر از جلوی هتل رز ریحان ( Rose Rayhan ) رد شدیم و از اینکه این هتل رو انتخاب نکردیم خوشحال شدیم. من از کیفیت، پرسنل و اتاق های این هتل اطلاعی ندارم اما لابی خیلی خیلی کوچک نسبت به هتل جوورا با نمایی قدیمی تو ذوقم خورد.
ساعت 21 پس از حدود 5 دقیقه پیاده روی در هوای فوق العاده ی دبی به ایستگاه مترو رسیدیم . دو عدد نول کارت سیلور را به مبلغ 50 درهم خریدیم و به کمک نقشه به سمت ایستگاه دبی مال رفتیم.
این ساعت مترو خیلی خلوت بود و براحتی یک ایستگاه بعد در دبی مال ( Burj Khalifa/Dubai Mall ) پیاده شدیم.
بنظر من تنها مشکل این ایستگاه مسافت طولانی آن تا ورودی دبی مال هست که بایستی حدود 10 دقیقه پیاده روی کرد، البته در طول مسیر رمپ های برقی نیز وجود داره.
به دبی مال ( The Dubai Mall ) رسیدیم.
این مرکز خرید که از معروف ترین مراکز خرید دبی به حساب می آید ابر پروژه ایست که توسط شرکت عمار ( EMAAR) در مجاورت برج خلیفه در منطقه Downtown Dubai ساخته شده و در سال 2008 فعالیت خود را با 1200 فروشگاه در چهار طبقه ( زیر همکف، همکف، اول و دوم ) آغاز نمود و در سال ۲۰۱۰ موفق به کسب عنوان بهترین مرکز خرید دنیا شد.
اگر بخواهید از تمام دبی مال بازدید کنید به بیش از یک روز زمان نیاز دارید.
دبی مال علاوه بر اینکه انواع و اقسام برندهای معروف دنیا ( پوشاک، کیف و کفش، طلا و ساعت، لوازم الکترونیکی، عطر، غذا و ...) را در دل خود جا داده، می توانید از تفریحات و سرگرمی های متنوعی مثل شهربازی، تماشای جدیدترین فیلم های روز دنیا در سینماهای مدرن، آکواریوم و باغ وحش زیر آب، اسکیت روی یخ، آبشار، خیابان مد و فشن و خوردن لذیذترین غذاهای دنیا را در آنجا تجربه کنید.
اگر هوس غذای ایرانی هم کردید میتوانید به رستوران های نون و کباب، پارس و حاتم در فودکورت طبقه دوم مراجعه کنید و از خوردن غذاهای ایرانی در رستوران های ایرانی دبی لذت ببرید.
برنامه امشب ما صرفاً بازدید از آب نمای برج خلیفه بود.
ساعت 21:30 دقیقه بود و با توجه به آخرین سانس رقص فواره ها در ساعت 23 تصمیم گرفتیم ابتدا شام بخوریم. در فودکورت دبی مال دو تا همبرگر ، سیب زمینی و نوشابه به مبلغ 65 درهم از مک دونالد سفارش دادیم و پس از آن نم نم به سمت آب نمای برج خلیفه رفتیم.
مدت زمان مورد نیاز جهت بازدید : بسته به نیاز شما تقریباً 8 ساعت شاید هم بیشتر.
ساعت بازدید : دوشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۰ تا ۲۴ و جمعه تا یکشنبه از ساعت ۱۰ تا 01:00
مسیر دسترسی : تاکسی راحت ترین و بیدغدغه ترین گزینه هست اما به صرفه ترین گزینه استفاده از مترو است. اگر ایستگاه مترو نزدیک شماست، سوار شده و در ایستگاه Burj Khalifa/Dubai Mall که روی خط قرمز قرار داره پیاده شوید. با حدود ده دقیقه پیاده روی از خروجی ایستگاه به دبی مال می رسید.
توریست های زیادی از سراسر دنیا اونجا جمع شده و همه مشتاق دیدن این نمایش نور، صدا و آب بودند با توجه به تجربه قبلی که داشتم یکی از بهترین جاهایی که نمای خیلی خوبی به آب نما داره پل سوق البحار (Souk Al Bahar Bridge ) هست که به سختی خودمون رو رسوندیم.
راس ساعت 23 فواره ها با پخش شدن یک موزیک خارجی شروع به رقصیدن کردند. برای لحظه ایی تمام افرادی که اونجا بودند سکوت کردند و همه محو تماشای این آب نمای زیبا شدند. این نمایش معمولاً بیشتر از 5 دقیقه زمان نمی بره و حدود ساعت 23:04 دقیقه این برنامه زیبا برای امشب به پایان رسید.
این آب نما که توسط طراحان آمریکایی ساخته شده یکی از زیبایی های دبی مال و برج خلیفه به شمار میآید و به گونه ای طراحی شده که تا ارتفاع ۱۵۰ متری به هوا پرتاب شده و با حدود ۶۶۰۰ چراغ رنگی در ۲۵ رنگ با انواع موزیک های پاپ، بیکلام و عربی رقصی متفاوت را اجرا کرده و صحنه های زیبا و خیال انگیزی را به وجود می آورد.
با پرداخت 20 درهم امکان نزدیک شدن به فواره ها با قایق میسر بوده که از ساعت 17:45 الی 22:45 فعالیت دارد.
امتیاز من به رقص فواره ها : 5 از 5 می باشد./ ورودی رایگان
مدت زمان مورد نیاز جهت بازدید : تقریباً 5 دقیقه
ساعت بازدید هر روز از ساعت 18 – 23 و هر روز ظهر ساعت ۱۳ تا ۱۳:۳۰ و روزهای جمعه ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۴.
مسیر دسترسی : پس از خروج از طبقه همکف دبی مال با دو دقیقه پیاده روی به آب نما می رسید.
پدر مادر همسرم همونجا روی نیمکتی نشستند و ما به سمت دیدنی های اطراف برج خلیفه و دبی مال راه افتادیم.
به فاصله کمی از پل سوق البحار به نماد I Love Dubai رسیدیم که نور پردازی زیبایی در شب شده بود و اغلب توریست ها مشغول عکاسی بودند ما هم چند تا عکس گرفتیم و چند قدم جلو تر به تندیس قلب فلزی دبی (The Dubai Mall Heart ) رسیدیم اینجا لوکیشن فوق العاده ایی با بک گراند برج خلیفه برای عکاسی دارید که پیشنهاد میکنم حتماً در هنگام بازدید از آب نمای برج خلیفه به این دو لوکیشن هم یه سر بزنید. اطراف قلب فلزی کافه ایی بود که به واسطه جام جهانی دکوراسیون رو تماماً با نمادهایی از شرکت Adidas و پرچم 32 کشور شرکت کننده در جام جهانی تزئین کرده بود و علاوه بر پخش بازی های جام جهانی در جوار برج خلیفه، سرگرمی هایی هم برای جلب مشتری ایجاد کرده بود که البته تماماً با پرداخت هزینه بود. عکس هامون رو گرفتیم و به خاطر اینکه همسفرامون بیشتر از این خسته نشوند و به مترو برسیم ساعت 23:30 دقیقه به سمت ایستگاه مترو دبی مال حرکت کردیم.
مدت زمان مورد نیاز جهت بازدید : تقریباً 15 دقیقه و بسته به شلوغی محل / ساعت بازدید هر ساعت از روز
مسیر دسترسی : اگر از دبی مال به آنجا میروید از درب خروجی نزدیک به رقص فواره ها استفاده کنید و با کمی پیاده روی به این دو محل می رسید.
اماکنی که در بازدید از دبی مال میتونید تماشا کنید :
1- برج خلیفه Burj Khalifa
این برج با 163 طبقه و 828 متر ارتفاع بلندترین سازه ساخته شده توسط انسان است که شامل بخش هایی نظیر : اداری، مسکونی، هتل، رستوران و سکوی تماشا می باشد.
دسترسی : ایستگاه مترو برج خلیفه / دبی مال پیاده شده و از طریق طبقه Lower Ground دبی مال میتوانید به ورودی برج خلیفه برسید.
ساعت بازدید : سکوهای تماشای روزهای یکشنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۰ تا ۲۲ و پنجشنبه تا شنبه ساعت ۱۰ تا ۲۴
غروب خورشید شلوغترین زمان در برج خلیفه است که از ساعت ۱۶ تا ۱۸ را شامل می شود.
ورودی : بلیط سکوی تماشا در طبقات ۱۲۴ و ۱۲۵ به مبلغ ۱۳۵ درهم است که در هنگام غروب ( 17-19) به 210 درهم تغییر می کند و امکان تماشای برج خلیفه در شب نیز وجود دارد.
بلیط بازدید از هر سه سکوی تماشا ۳۷۹ درهم است که درهنگام غروب، این مبلغ به ۵۳۳ درهم افزایش می یابد و امکان تماشای برج خلیفه در شب نیز وجود دارد.
2- سکوی تماشای اسکای ویوز Sky Views Observatory
این سکو روبروی برج خلیفه واقع شده و شامل بخش هایی مانند : Edge Walk ( پیاده روی بر لبه ی بیرونی ساختمان بدون هیچ نرده ایی ) و SKY Slide ( سرسره شیشه ایی که دورتا دور ساختمان قرار دارد و شما را از طبقهی ۵۳ به طبقهی ۵۲ سر میدهد).
دسترسی : ایستگاه مترو برج خلیفه / دبی مال درست کنار Sky Views قرار دارد و در هنگام خروج از مترو تابلوهای راهنمای آن را خواهید دید.
ساعت بازدید : هر روز از ساعت 10 – 22
ورودی : اسکای ویوز ۸۵ درهم که شامل یک نوبت سرسره شیشه ای نیز میشود و Edge Walk نیز ۱۷۴ درهم است.
3- برج پارک Burj Park
اگر میخواهید عکسی بگیرید که تمام برج خلیفه مشخص باشه بهترین جا برج پارک است که تقریباً میتونید با اغلب آسمان خراش ها عکس بگیرید.
دسترسی : از دبی مال تا برج پارک 15 دقیقه پیاده روی دارد.
ساعت بازدید : بدلیل عمومی بودن پارک هر روز
ورودی : رایگان
4- مجسمه بال های مکزیک Wings of Mexico Statue
یکی از جذابترین و زیباترین جاهای دیدنی دبی برای عکاسی با بک گراند برج خلیفه همین بال های مکزیک هست.
دسترسی : از دبی مال تا مجسمه ها حدود 25 دقیقه پیاده روی دارد.
ساعت بازدید : بدلیل عمومی بودن هر زمان از روز.
ورودی : رایگان
همانطور که عرض کردم ایستگاه مترو با ورودی دبی مال کمی فاصله داره و چون ما هم از محوطه بیرونی دبی مال حرکت کردیم ساعت 23:50 دقیقه رسیدیم به ایستگاه مترو که متاسفانه تعطیل شده بود و مجبور شدیم از پایین ایستگاه با تاکسی و هزینه 18 درهم به هتل بریم.
به هتل که رسیدیم پدر خانمم برای استراحت رفت اتاق و ما سه نفر برای دیدن منظره ی برج خلیفه از هتل، به طبقه 12 که کافه و استخر بود رفتیم. پس از عبور از یک پل شیشه ایی که هتل را به ساختمان دیگری وصل میکرد به کافه رسیدیم و خوشبختانه طرفداران فوتبال در حال تماشای جام جهانی از تلویزیون 75 اینچ کافه بودند. چرخی اطراف استخر زدیم و از آسمان خراش های دبی عکس گرفتیم. به جرات میگم اینقدر این طبقه ویو زیبا و فضایی با حس و حال خوب داشت که برنامه هر شب ما شده بود تا ساعت 1 شب اونجا نشستن. همسرم و مادرشون رفتند لب استخر نشستند و من هم برای تماشای فوتبال به لطف یکی از مسافرها ( که شب های بعد با هم دوست شدیم) جلوی تلویزیون نشستم و بعد از پایان فوتبال به اتاق هامون برگشتیم و برای برنامه روز بعد آماده شدیم.
امتیاز من به هتل Gevora : عدد 5 از 5 می باشد.