جاهای دیدنی اطراف کرج، به دلیل تنوعی که دارند، بهترین فرصت برای یک گردش کوتاه مدت و تمام عیار برای تهرانیها، کرجیها و سایر شهرهای اطراف این محدوده را فراهم میکنند. در آن روی سکه، به دلیل نزدیکی به چالوس، کرج را میتوان گذرگاهی مهم برای رسیدن به شهرهای شمال کشور برشمرد؛ به همین دلیل، اغراق نیست اگر بگوییم، هر کسی که در ایران زندگی میکند باید با جاهای دیدنی کرج آشنا باشد.
در این مطلب از لست سکند قرار است جاهای دیدنی اطراف کرج را بر اساس فاصلهای که از شهر دارند، دستهبندی کنیم و اصلیترین دلایل محبوبیت هر یک از آنها را شرح دهیم. علاوه بر آن، با ذکر موقعیت دقیق و بهترین آدرس هر کدام از جاذبه های اطراف کرج، به شما کمک کنیم بهترین مسیر را برای رسیدن به آنها پیدا کنید.
نزدیکترین جاهای دیدنی کرج به شهر
لیست را با آن دسته از جاهای دیدنی اطراف کرج شروع میکنیم که فاصلشان با شهر، حدود یک ساعت است. این اماکن دیدنی، بیشترین درصد از جاهای دیدنی اطراف کرج را به خود اختصاص دادهاند. اگر قرار است در کرج اقامت داشته باشید، فراموش نکنید که در خود شهر کرج هم جاهای دیدنی پرآوازهای داریم که بازدید از چندتای آنها خالی از لطف نیست. برای آشنایی با این جاذبهها میتوانید مطلب جاهای دیدنی کرج را در چند دقیقه مرور کنید.
روستای سنقرآباد
سنقرآباد روستايی در بيست كيلومتری غرب كرج است. از شهر كرج كه به سمت غرب برویم، كمی از شهر که دور میشويم، متوجه هوای تميزی خواهیم شد كه خبر از آبادیهای بکر و پر آب و درخت اطراف میدهد. یکی از اين آبادیها روستای سنقرآباد است که همچون نگينی سبز میدرخشد. درخت چنار بزرگی در سنقرآباد وجود دارد كه کسی درست نمیداند چند سال عمر دارد. داخل تنه درخت خالی است و ساکنان در گذشته گوسفندان خود را که داخل آن جای میگرفتهاند، نگهداری میكردند. از میدان کرج تا روستای سنقرآباد حدود ۴۰ دقیقه بدون ترافیک فاصله است.
اگر فکر میکنید که تمام جاذبه های اطراف کرج در سنقرآباد، به طبیعت محدود است سخت در اشتباهید. یکی از جاذبههای تاريخی سنقرآباد، امامزاده بیبی سكينه است. امامزاده با معماری صفوی كه در سالهای اخير، بنای قديمی آن بازسازی شده، در این روستا قرار دارد. یکی دیگر از دلایل محبوبیت سنقرآباد، وجود ویلاهای نوسازی است که این روزها طرفداران زیادی دارند؛ اما طبق گفتهها، متأسفانه فروش زمین برای ساخت و ساز ویلا، به رونق کشاورزی در این منطقه آسیب زده است.
محدوده دقیق سنقرآباد کرج روی نقشه

شهرستانک
شهرستانک روستایی از توابع آسارای، و از دیدنی های اطراف کرج است. این روستا بسیار خوش آبوهواست و در مرز دو استان تهران و البرز قرار دارد. روستای شهرستانک آنقدر زیباست که ناصرالدین شاه هم تصمیم گرفت جدا از کاخهای سلطنتی تهران یک کاخ دیدنی در این منطقه بسازد؛ بنابراین قدمت این کاخ به حدود 120 سال پیش بازمیگردد. اگر میخواهید بدانید که این کاخ در روزگاران گذشته چه شکوهی داشته است، باید به نقاشی کمالالملک در کاخ گلستان سر بزنید. اگر اهل کوهنوردی و طبیعتگردی باشید، در کمتر از یک ساعت میتوانید به این جاذبهها دسترسی داشته باشید.
از میدان کرج تا شهرستانک حدود یک ساعت بدون ترافیک راه است. شهرستانک هر کسی را شیفته خودش میکند چون علاوه بر آب و هوای مطبوع و طبیعت چشمنواز، آثار باستانی هم دارد. چشمه گله گیله که به پرآبی معروف است در بالاترین نقطه روستای شهرستانک قرار دارد و با نیم ساعت پیادهروی از کاخ ناصری میتوان به این چشمه رسید. ضمن اینکه اگر کفش کوهنوردی به پا کنید، میتوانید سری هم به قلعه دختر شهرستانک سربزنید؛ قلعهای که به آتشکده قصران هم شهرت دارد.
جاده ناصری، راهی است که از دوران قاجار، شهر ری را به مازندران متصل میکرد و از این آبادی میگذرد. انتهای شهرستانک بنبست است و به قله شاهنشین میرسد که اگر از توچال کوهنوردی کرده باشید، از اینجا پایین خواهید آمد. اطراف کاخ محوطهای پر از درخت دارد و رودخانهای کمعمق از کنار کاخ میگذرد. این کاخ را حدود سالهای ۱۲۹4 قمری به دستور ناصرالدین شاه ساختند و امروز در فهرست میراث فرهنگی به ثبت رسیده است. کاخ غیرمسکونی است و درِ اتاقهای آن هم بسته است. لازم به ذکر است که تقریبا تمام کاخ دوره ناصری تخریب شده و فقط یک ساختمان که در دوره پهلوی دوم مرمت شده بود، سرپا است.
محدوده دقیق شهرستانک روی نقشه

روستای برغان
روستای برغان کرج از مناطق دیدنی و زیبای استان البرز است که از مهمترین جاذبههای گردشگری کرج هم محسوب میشود. این روستا در ۱۳ کیلومتری شهر کرج در درهای زیبا قرار گرفته است و از مناطق شهرستان ساوجبلاغ به شمار میآید. از میدان کرج تا برغان، حدود ۴۰ دقیقه بدون ترافیک فاصله است. آبوهوای روستای برغان در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد است. رودخانههای شاهرود و سنج که از کوههای البرز مرکزی سرچشمه میگیرند، از کنار این منطقه عبور میکنند و زیبایی و حاصلخیزی منطقه را بیشتر میکنند. گفتنش خالی از لطف نیست که برغان علاوه بر برخورداری از طبیعت ناب، برای شکمگردها حکم بهشت را دارد.
شغل اکثر مردم روستای برغان زراعت، باغداری و دامداری است و برخی از ساکنان هم به فعالیت در صنایع دستی و امور خدمات اشتغال دارند. محصولات عمده زراعی روستای برغان شامل غلات، صیفیجات، محصولات باغی مانند گردو، توت، آلبالو، گوجه درختی و گیلاس است. از محصولات دامی منطقه هم فرآوردههایی مثل محصولات لبنی و عسل شهرت دارند، با این حال، نام برغان با گوجهبرغانی پیوند خورده است. از غذاهای معروف روستای برغان میتوان به دیزی محلی، انواع کباب و فسنجان اشاره کرد. همچنین انواع آلوچه، توت، گردو، عسل، لبنیات و گوجه برغانی از سوغاتیهای روستای برغان هستند. سفر به روستای برغان از طریق جاده کردان و جاده آتشگاه کرج امکانپذیر است.
محدوده دقیق روستای برغان روی نقشه

روستای آدران
روستای آدران، روستایی به غایت زیبا و پردرخت است که در جنوب دریاچه سد کرج و در شمال شهر کرج، کنار جاده کرج – چالوس و در 21 کیلومتری شهر کرج قرار دارد. از میدان کرج تا روستای آدران حدود ۴۰ دقیقه راه است. این روستا را میتوانیم مرکزیتی برای سایر روستاهای کوچک اطراف آن همچون ونس، نوجان، وینه و آئینسان به حساب آوریم.
یکی از مسیرهای طبیعتگردی برای رسیدن به این روستا، دره آدران در جنوب کوه لیوک است که به آن درهسر هم میگویند. وجود جویبارهای کوچک و چشمههای متعدد از ویژگیهای دره باغستانی است که در این روستا قرار دارد. بهترین زمان برای طبیعتگردی در روستای آدران، بهار است؛ زمانی که سبزی درختان و نسیم خنک حسابی دلبری میکنند.
محدوده دقیق روستای آدران روی نقشه

ارنگه
همان طور که گفتیم، جاده چالوس یکی از مقاصد گردشگری ایران است که از ابتدای آن تا انتها، چندین روستا را در دل خود جای داده است. درباره جاذبههای جاده چالوس در ادامه مفصل صحبت میکنیم اما چیزی که در این قسمت باید بدانید این است که اگر از سمت تهران به سمت جاده چالوس حرکت کنید، در 18 کیلومتری این جاده تابلوی روستای «ارنگه بزرگ» به چشم میخورد که برای رسیدن به آن باید جاده فرعی دو کیلومتری را پشت سر بگذارید.
جاده فرعی که به این روستا میرسد، چندان سرسبز نیست، اما اگر ناامید نشوید روستایی سرسبز و زیبا در انتظار شما است. در انتهای جاده مسیری دوراهی قرار دارد که برای سفر به بافت اصلی روستا باید از مسیر سمت چپ استفاده کنید. از میدان کرج تا ارنگه بدون ترافیک حدود ۳۰ دقیقه راه است.
البته لازم به ذکر است روستای ارنگه بزرگ چندین روستای دیگر از جمله: گوراب، ابهرک، سیجان، سرزیارت جی. چاران و خور را در دل خود جای داده است. بههمین دلیل به نام ارنگه بزرگ در میان روستاهای جاده چالوس شهرت دارد. با انتخاب مسیر سمت چپ، شما وارد روستای «ارنگه» خواهید شد. این روستا در کنار طبیعت دلپذیرش، آثار تاریخی و باستانی چشمگیری دارد.
در ابتدای ارنگه قبرستانی باصفا و تاریخی قرار دارد و در نگاه اول نظر هر گردشگری را به خود جلب میکند. آثار و بقایای قبرهای قدیمی این قبرستان عموما به دوران زرتشت میرسد. نیمکتهای آبیرنگ، حوض پر از آب و درختان توت، فضای دلپذیری به قبرستان دادهاند. اگر پنجشنبه به این روستا بروید، مردمانی خواهید دید که ساعتها وقت خود را به حضور در کنار مزار رفتگانشان میگذرانند.
رودخانه این روستا، رودخانهای فصلی است و برای لذت بردن از آن تا آخر مرداد باید به این منطقه سفر کنید. آبشار هفت چشمه یا همان هفت چاه از دیگر مکانهایی است که میتوان با سفر به روستای ارنگه از آن بازدید کرد. در صورتی که تابستان به این روستا سفر کنید، میتوانید از مسیر رودخانه به این آبشار برسید.
از دیگر مکانهای تاریخی این روستا، میتوان به تپه «قلعهها» اشاره کرد. این تپه بر اساس گفتههای مردمان محلی متعلق به دوران زرتشتیان است، بههمین دلیل اگر نگاهی دقیق داشته باشید، با آثاری از قبرها و کندهکاریهای روی سنگها مواجه خواهید شد که مربوط به دوران یاد شده هستند. با حضور در بالای این تپه نمایی کامل از روستا و باغهای سرسبز آن را خواهید دید. بهتر است برای گشت در این روستا از راهنمای محلی استفاده کنید تا در میان باغهای فراوان آن راه اصلی را گم نکنید.
موقعیت دقیق روستای ارنگه روی نقشه

باغ گیاهشناسی ملی ایران
باغ گیاهشناسی ملی ایران در در دامنه جنوبی رشته کوه البرز به وسعت ۱۴۵ هکتار قرار دارد. در این باغ سرسبز و رنگارنگ، هفت رویشگاه ایرانی، شش رویشگاه جهانی و هشت کلکسیون و باغ موضوعی قرار دارد. در باغ گیاهشناسی ملی ایران، انواع گیاهان بومی و غیربومی در فضای باز و گلخانهای کشت شدهاند.
انواع گلها، درختان، دریاچه و طبیعت سرسبز این باغ میتواند برای هر گردشگری زیبا و دیدنی باشد. موزه حشرات در این باغ هم از دیگر دیدنیهای آن است. بهترین فصل بازدید از این باغ، بدون شک فصل بهار است که میتوانید گلها و شکوفههای بسیاری را در این باغ ببینید. از میدان کرج تا این باغ کمتر از نیم ساعت فاصله است و میتوانید از آزادراه کرج–تهران برای دسترسی به آن استفاده کنید؛ توجه کنید که بازه زمانی گفته شده، کاملا به ترافیک بستگی دارد و مقدار آن بهصورت حدودی عنوان شده است.
محل دقیق باغ ملی گیاهشناسی تهران روی نقشه

روستای کردان
روستای کردان یکی از روستاهای خوش آب و هوای استان البرز است که در ۲۵ کیلومتری کرج قرار دارد. از میدان کرج تا کردان بدون ترافیک، حدود نیمساعت فاصله زمانی است و برای دسترسی به آن، باید از اتوبان تهران-قزوین استفاده کنید. در کردان، باغهای سرسبز بسیاری همچون باغ گیلاس، زردآلود، گردو و توت قرار دارد. از طرفی اجاره ویلا و اقامتگاه در کردان کار سختی نیست.
علاوه بر آبوهوای خوش و طبیعت سرسبز کردان، این منطقه از قدمت تاریخی هم برخودار است و میزبان برج تاریخی مقبره کردان است. قدمت این برج به عصر سلجوقیان باز میگردد. و گفته میشود که مقبره یکی از افراد مهم مذهبی در آن قرار دارد. با در نظر گرفتن تمام این ویژگیها، اگر میخواهید که کمی از شهر و شلوغیهای آن فاصله بگیرید، گشتوگذار در کردان برای شما یک پیشنهاد عالی است.
محدوده دقیق روستای کردان روی نقشه

روستای آغشت
یکی دیگر از جاهای دیدنی اطراف کرج، روستای آغشت است که درون خود جاذبههای مختلفی را هم جای داده است. این روستا غیر از جاذبههای طبیعی، یک قلعه بسیار زیبا هم دارد که در واقع یک ملک شخصی است، اما جلوی قلعه برای عکس گرفتن، به یکی از لوکیشنهای محبوب تبدیل شده است (توجه داشته باشید که شما فقط میتوانید این قلعه را از دور و از جلوی دیوارهای حیاط آن ببینید).
اما جدای از این قلعه، روستای آغشت دیدنیهای طبیعی مختلفی هم دارد که میتوان به آبشار شرشربند، رودخانه آغشت و مواردی دیگر اشاره کرد. گفتنی است که این روستا قدمتی دیرینه دارد و طبق آوردههای تاریخی، ساکنان اولیه آن زرتشتیان بودند. پیشه و شغل مردم این روستا بیشتر دامداری و کشاورزی بوده و در حال حاضر هم بیشتر باغهای میوه دارند. در این روستا میتوانید خانههای روستایی هم کرایه کنید و بهعنوان اقامتگاه از آنها استفاده کنید. اگر هم جای مناسبی پیدا نکردید، مسافت بین کرج تا آغشت حدود 25 کیلومتر است که میتوانید در فاصله زمانی 35 دقیقهای خود را به آنجا برسانید.
محدوده دقیق روستای آغشت روی نقشه

روستای وردیج و روستای واریش
از کرج تا روستای وردیج حدود 39 کیلومتر مسافت وجود دارد و اگر شما بخواهید به این روستا بروید، تقریباً به کمتر از یک ساعت زمان نیاز دارید تا به مقصد خود برسید (خود را به اتوبان خرازی و سپس به وردیج برسانید). یکی از بهترین گزینههایی که میتوانید برای سفر یکروزه روی آن برنامهریزی کنید، رفتن به روستای وردیج و روستای واریش است.
جذابیتهای این منطقه جنبههای مختلفی را در بر میگیرد که از میان آنها میتوان به مواردی چون: دامنه ارواح سنگی، باغهای گوناگون میوه، رودخانه، چشمه، آبشارهایی مثل آبشار لت مال و غیره اشاره کرد. ضمن این دیدنیها، آب و هوای خوب دو روستا را هم اضافه کنید؛ قرار گرفتن در مسیر باد، کمک میکند تا هوای این منطقه بسیار پاک و سالم باشد. روستای واریش، سردتر از وردیج است و در کل این دو روستا در تابستان هوایی خنک دارند و زمستانها بسیار سرد هستند و بعضی اوقات دسترسی به آنها ناممکن است. بهار و پاییز با وجود اینکه هوا سرد است، اما رنگارنگ بودن این دو روستا آنها را بسیار زیباتر میکند.
وردیج و واریش اقامتگاهی ندارند، بنابراین برای کمپ کردن گزینههای بسیار مناسبی هستند، از این نگذریم که طبیعت این روستاها آنها را بسیار دیدنی کردهاند. اگر به نقشه رجوع کنیم، روستای وردیج و روستای واریش در سمت شمال غربی تهران واقع شدهاند و جزو منطقه 22 برشمرده میشوند. هرچند این روستاها در حریم استان البرز نیستند، اما از آنجایی که با کرج کمتر از 1 ساعت فاصله دارند، آنها را در لیست جاهای دیدنی اطراف کرج آوردیم. لازم به ذکر است که اگر میخواهید در این روستاها طبیعتگردی کنید، حتماً لوازم مورد نیاز کوهنوردی به همراه داشته باشید؛ چراکه با دیدن مناظر دلانگیزش، هر لحظه ممکن است هوس کوهنوردی کنید.
محدوده دقیق روستای وردیج روی نقشه

جاهای دیدنی اطراف کرج با بیش از 1 ساعت فاصله
در ابتدای مطلب اشاره کردیم که کرج برای خیلی از گردشگرها نقش یک گذرگاه به شمال کشور را ایفا میکند؛ برای این دسته از مسافران، دسترسی به آن دسته از جاهای دیدنی اطراف کرج که از شهر یک ساعت فاصله دارد چندان سخت نیست، چه از شمال به جنوب بروند، چه از جنوب به شمال. زیرا بسیاری از جاهای دیدنی اطراف کرج را داریم که در امتداد جاده چالوس قرار دارند فاصله آنها از این شهر بیش از 1 ساعت است.
جاده چالوس
جاده چالوس، یکی از زیباترین جادههای ایران است که شهر کرج را به شهر چالوس در استان مازندران میرساند. این جاده جزو برترین جاهای دیدنی اطراف کرج محسوب میشود. مسیر چالوس از زیباترین چشماندازهای طبیعی برخوردار است و شهرت خاصی بین ایرانیها (به خصوص ساکنان تهران و کرج) دارد. بیشتر شهرت این جاده از این است که پایتختنشینها را مستقیم به ساحل دریای مازندران میرساند. از میدان کرج تا جاذبههای دیدنی جاده چالوس، تقریبا یک ساعت و ۴۰ دقیقه بدون ترافیک راه است.
در طول جاده چالوس به ویژه قسمتی که به سد کرج نزدیکتر است، انواع رستورانها و اماکن اقامتی و پذیرایی وجود دارد. سد امیرکبیر (سد کرج)، جاذبهها و زیباییهای این جاده را دوچندان کرده و این منطقه بکر را به یکی از مناطق گردشگری جذاب ایران تبدیل کرده است.
از دیگر دیدنیهای این جاده زیبا، روستای «حسنکدر» است که از کرج 72 کیلومتر فاصله دارد. این روستا از جمله روستاهای باغستانی بزرگی است که سر راه رودخانه کرج قرار دارد. حسنکدر بهعنوان مکانی بکر و دستنخورده یک مقصد خوب برای برنامههای گردشگری در اواخر بهار و تابستان است. اگر هوس کوهنوردی در مناطق بکر را کرده باشید، حسنکدر میتواند گزینه خوبی باشد، چراکه سرسبزی دامنههای اطرافش منظره مطلوبی برای عکاسی دارد.
همچنین روستای بسیار کوچک «ورزن» از توابع روستای پلخواب نیز در کنار جاده کرج به چالوس دارای باغستانهای زیبایی برای کمپ و اتراق است. طبیعت جذاب و دیدنی دهستان «آسارا» در 45 کیلومتری جاده چالوس و اندکی پس از سد کرج، دارای رودخانه خروشان است که به سوی سد کرج در جریان است. در انتهای این دهستان زیبا و در شیبی تند، مسیر تکیه سپهسالار از کنار بخشداری آسارا مشخص است. تکیه سپهسالار روستایی سرسبز و کوهستانی است که از بخشداری آسارا، 5 کیلومتر فاصله است و آرامگاه امامزادهای در بالای یکی از تپههای آن قرار دارد که مسیر آن نیز سنگچین و قابل عبور است.
محدوده دقیق جاده چالوس روی نقشه

تونل کندوان
در کیلومتر ۷۹ جاده چالوس، بلندترین تونل جاده چالوس قرار دارد. از میدان کرج تا کندوان حدود یک ساعت و ۱۰ دقیقه بدون ترافیک راه است. این تونل، تونل کندوان است و یکی از دلایل معروف بودن آن، آشکدههایش است. معمولا مسافرانی که عاشق آش هستند یا برای استراحت میخواهند غذایی میل کنند، در راه شمال در این مکان توقف میکنند. این آشکدهها در گذشته، به شکل چادر و خیمه بودند و بهعلت محدودیتهای آن زمان، آش در دیگهایی که روی آتش هیزمی قرار میگرفتند، آماده میشدند.
علاوه بر این، کندوان محلی بود برای استراحت کوتاهمدت مسافرانی که بین راه بودند. سالها بعد این آشکدهها، اقدام به ساخت امکانات مناسب گردشگری کردند و با وجود شرایط آشپزخانهای جدید، هنوز هم در این آشکدهها هیزم نیم سوخته زیر دیگهای آش به عنوان نماد آش هیزمی کندوان قرار دارد. برای دسترسی به آشکدههای هیزمی تونل کندوان باید در جاده چالوس از کرج به سمت چالوس، قبل از تونل کندوان توقف کنید.
محدوده دقیق تونل کندوان روی نقشه

روستای ناتر
روستای ناتر در میان رشتهکوههای البرز قرار گرفته و به حدی زیبا و بکر است که به آن لقب بهشت پنهان یا گنج پنهان کوهستان را دادهاند. این روستا از کلانروستاهای چالوس در منطقه مرزنآباد است و بهدلیل داشتن یونجهزارها، علفزارها، جالیزها و درختانی مثل گردو، سیب، فندق، بید، صنوبر و تبریزی از مناطق پرجاذبه به حساب میآید. از میدان کرج تا روستای ناتر حدود دو ساعت و نیم بدون ترافیک فاصله است.
روستای ناتر به اندازهای غنی است که جزو روستاهای با ارزش کشور محسوب میشود. رویش گیاهان دارویی در این روستا در فصل بهار و تابستان گردشگران زیادی را به این منطقه میکشاند. قلقله چشمه و ککی چشمه و چشمه لنار به این روستا زندگی و صفای خاصی بخشیدهاند. چشمه شفابخش داریو در منطقه کندیچال هم چشمهای گازدار است که گفته بیماریهایی چون سنگ کلیه را بهبود میبخشد. با این تفاسیر این مجموعه طبیعی با خانههای روستایی و چشمهها و کوههایش، یکی از بهترین مناطق برای عکاسی از طبیعت یا در کنار طبیعت است و میتوانید گردشی جانانه را در آن تجربه کنید.
محدوده دقیق روستای ناتر روی نقشه

طالقان
منطقه کوهستانی طالقان زیستگاه حیاتوحش و گونههای متنوع گیاهی است که در ۹۰ کیلومتری شهر کرج قرار دارد. از میدان کرج تا طالقان حدود یک ساعت و نیم راه است. طالقان در منطقهای ییلاقی در میان رشته کوه البرز واقع شده و بههمین دلیل دارای آب و هوای کوهستانی و ییلاقی است. این منطقه یکی از مقاصد گردشگری محبوب در کرج است که علاوه بر طبیعت بکر و زیبای خود، میزبان اماکن تاریخی و زیارتی هم است.
دریاچه سد طالقان یکی از جذابترین جاذبههای گردشگری این منطقه است که در فصل بهار بسیار دیدنی میشود. تماشای طبیعت سرسبز طالقان در فصل بهار و طبیعت یخ زده و سرد آن در فصل زمستان برای عاشقان طبیعت پیشنهاد میشود. از جاذبههای تاریخی طالقان هم میتوان به محوطهها و تپههای باستانی، همچون: تپه قلعه سر و شاه کوه، و حمامها همچون: حمام روستای بزج و روستای میر، غار پنجعلی، غار زالنگاه و قلعهها همچون قلعه کیقباد، قلعه منصور طالقان و قلعه ارژنگ اشاره کرد؛ البته برای بازدید از قلعههای تاریخی طالقان باید برای کوهنوردی آمادگی داشته باشید.
محدوده دقیق طالقان روی نقشه

کویر اشتهارد
کویر اشتهارد که به کویر قارپوزآباد هم شناخته میشود، در جنوب استان البرز واقع شده است و از دیدنی های اطراف کرج محسوب میشود. در این کویر، رودخانه، دریاچه و شورهزاری هم قرار دارد که دیدن از آنها خالی از لطف نیست. یکی از دیدنیترین جاذبههای این کویر، تپههای رنگینکمانی آن است که از رنگهای متنوعی تشکیل شدهاند.
اگر هم قصد دارید که ستارههای شب را رصد کنید، کویر اشتهارد و ارتفاعات تپههای رنگینکمان، میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. برای دسترسی به این جاذبه باید از جاده جدید نظرآباد کرج به سمت اشتهارد بروید که درست از میانه این کویر میگذرد. از میدان کرج تا این تپههای رنگینکمانی، حدود یک تا دو ساعت فاصله خواهید داشت.
محدوده دقیق اشتهارد روی نقشه

سخن آخر
گردش بین جاهای دیدنی اطراف کرج میتواند آنقدر جذاب باشد که هر از چند گاهی بخواهید از آنها بازدید کنید. جاذبه های اطراف کرج تعداد بالایی دارند و شما میتوانید برای هر هفته خود یکی از دیدنی های اطراف کرج را انتخاب و از آن دیدن کنید. این تنوع شامل دیدنیهای تاریخی، طبیعی و مواردی از این دست میشوند، اما اگر بخواهیم از نظر تعداد، آنها را بررسی کنیم، باید بگوییم که کفه ترازو کمی به سمت دیدنیهای طبیعی میل میکند. شما تابهحال کدامیک از جاهای دیدنی اطراف کرج را دیدهاید؟ بهنظر شما جای کدام منطقه در این لیست خالی است؟
تالیف: تیم نویسندگان لستسکند