شاید خانه موزه حاج علیرضا رضایی کلانتری تنها خانهای در ایران یا حتی در جهان باشد که تمام سقف اتاقهایش با دعاهای جوشن کبیر، دعای صاحب الزمان و دعای توسل پوشیده شده است. حاج علیرضا رضایی کلانتری تنها ۱۸ سال داشت که منبت کاری روی سقف
در قسمت قبلی 10 جاذبه از عجایب گردشگری ایران را به شما معرفی کردیم. از آنجایی که در کشور ما از این عجایب بسیار وجود دارد، بر آن شدیم تا قسمت دوم این مطلب را نیز تولید کرده و این عجایب را با شما به
معرفی خانه کلبادی شهر ساری عمارتی زیبا و قدیمی را در آغوش خود جای داده است که مدتی به عنوان اداره کل میراث فرهنگی مورد استفاده بوده است و اکنون تبدیل به یکی از موزههای دیدنی این شهر شده است. عمارت کلبادی ساری، با عمر
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه و این پست بتونه اطلاعات مفید و سرگرم کننده ای رو براتون به ارمغان بیاره. چند روز پیش حوالی اوایل شهریورماه 1401 سفری به دور نیمه شرقی ایران را همراه با همسرم از مبدا شهر قزوین آغاز کردیم. راستش خانه
به نام خدا اوایل خرداد 1401بود. تقویم رو که نگاه می کردم تعطیلات وسط ماه بدجوری وسوسه ام میکرد که با بچه ها قرار یه مسافرت رو بزارم. ما سه نفر بودیم: امید ،رسول و رضا. مایی که هر چهار فصل سال رو همیشه تو جنگل
پادکست سفرنامه سفر با دوچرخه از ساری تا دریاچه الندان و چشمه های باداب سورت ( 14 تا 17 شهریور 95 ) قسمتی از تور استان مازندران. تصویر 1 مقدمه رابطه زندگی، خوشبختی و پول ؟ آدم از زندگی چی می خواد؟ خوشبختی چیه؟ دل خوش یعنی چه؟
زندگی من به دلیل شغل پدرم بیشتر تومسافرت خلاصه میشه.به همین خاطراز تیرماه سال96تااخر تابستون مجبور شدیم بریم ساری زندگی کنیم.شخصا شهرشو مردمانشو خیلی دوست داشتم.بااینکه روزای شرجی داشت ولی نزدیکای غروب وشب هوای عالی داشت.مردمان فوق العاده مهمون نوازبودن.روستاهای زیادی اطراف ساری هستش که هرکدوم زیبای و سرسبزی خودشوداشت.مخصوصا روستای فرح آبادش.شهر ساري يكي از بزرگترين شهرهاي شمالي كشور كه زماني پايتخت ايران هم بوده از شهرهاي پرطرفدار واسه سفر كردن هستش همجواري با دريا و جنگل و رود و كلي طبيعت ديدني از خصوصيات بارز اين شهر هستش.
اگه تو بافت قديم شهر كه همش دور و اطراف ميدون ساعت هستش شروع كنيد به پياده روي كلي بناي قديمي ميبينيد از خانه كلبادي و بازار و مسجد جامع و حمام وزيري گرفته تا آب انبار و امامزاده يحيي و سيد زين العابدين و كلي خونه متروكه كه رها شدن ولي حداقل رها شدنشون بهتر از اينكه تخريب بشن و جاش آپارتمان بسازن .
يه تالاب خيلي بزرگ هم تقريبا تو حاشيه شهر هست كه تو فصل تابستون پر ميشه از نيلوفر آبي و جاي خيلي ديدني ميشه. خلاصه كه شهر ساري با حجم زياد پذيرش مسافر تو فصل سفر يكي از گزينه هاي خوب واسه تجربه هاي متفاوت هستش.
#گلفام_سفر#لست_گرام#لست_سکند#
سلام. حدود چند روزی است که از این شهر برگشتیم. این شهر در شمال کشور در استان زیبای مازندران واقع شده است و با دریا حدود 30 کیلومتر فاصله دارد. آب و هوای معتدل خزری داشته و مرکز استان مازندران محسوب میشود. مردم نسبتا خونگرمی داشته و به نظر من این شهر رو باید یکی از منابع غنی مرکبات بالاخص پرتقال در کشور نامید. در سفر به این شهر بازدید از پل تجن، پارکهای ملل و تجن، بوستان ولایت و منطقه فرح آباد رو پیشنهاد می کنم. مثل تمام شهرهای شمال کشور سوغاتی این شهر کلوچه و ترشیهای خاص شمال هستش که گاها در داخل خود ساری تولید نمیشه. مربایی با نام شقاقل خوشمزه و مقوی از سوغاتیهای ذدیگر این شهر محسوب میشه. رستورانهای متعدد در داخل و حواشی آن زیاد به چشم می خوره. سواحل دریا با اینکه دور از شهره اما بسیار تمیز و لذتبخشه. اطراف پل تجن یکی از مناطق بالای شهر محسوب میشه که آپارتمانهای مدرن و شیک زیاد در اون منطقه هست.فرودگاه داخلی داره اما به اکثر مراکز استانها پرواز نداره و ترمینال اتوبوسرانی با نام دولت داره که کوچک اما منظمه. میدان ساعت و شهرداری رو پیشنهاد می کنم تشریف ببرید و از بازارهای اون حوالی دیدن فرمائید. مجتمع تجاری بزرگ در جاده فرح اباد هستش و در داخل ساری به آن عظمت چیزی ندیدم. سد شهید رجایی و پارک جنگلی شهید زارع هم دیدنیست. در کل برای اقامت در این شهر و بازدید از جاذبه های اطراف آن فکر کنم دو شب اقامت کافی باشد.
ساری مرکز استان مازندران از بزرگترین شهرهای شمالی کشور است که سابقه ای دیرین دارد اگرچه شهر فعلی ساری از دوره قاجار مطرح و توسعه یافته است. ساری اولین پایتخت قاجاریان محسوب می شود و آغامحمدخان قاجار در سال ۱۱۵۱ شمسی در این شهر اعلام پادشاهی و تاجگذاری کرد. اگرچه ساری نسبت به شهرهای غربی مازندران مقصد محبوبی برای گردشگران نیست، اما همچنان برای دیدن ارزشمند است. برج ساعت، خانه های تاریخی فاضلی و کلبادی، مسجد جامع، مسجد فرح آباد از دوره صفوی، حمام و آب انبارها و بازار از جاهای دیدنی ساری است. فاصله ساری تا ساحل خزرآباد حدود ۳۰ کیلومتر است و طبیعت جنوب ساری مثل مناطق چهاردانگه و کیاسر نیز دیدنی است. چشمه های باداب سورت، دریاچه چورت، سد سلیمان تنگه و ... از مناطق گردشگری ساری است. فرودگاه ساری که نام زیبای دشت ناز را دارد، روزانه به تهران و مشهد و برخی از شهرهای دیگر پرواز دارد. همچنین با تاکسی های خطی از ترمینال شرق تهران نیز می توان ۴ ساعته از طریق جاده فیروزکوه به ساری رسید. مسیر ریلی تهران تا ساری نیز از جاذبه های دیدنی است به شرطی که قطار در ساعات روز حرکت کند. گفته می شود آرش کمانگیر تیر معروف خود را از ساری پرتاب کرد. نام ساری در اشعار شاعران معروف چندین بار آمده است از جمله در شاهنامه فردوسی. ساری البته به جز هتل سالاردره، از نظر امکانات اقامتی ضعیف است.
#شهر_ساری بزرگترین و مرکز استان مازندران میباشد و در شمال کشور قرار گرفته است، از شمال به دریا و از جنوب به کوه و جنگل متصل است و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب میباشد، بهترین زمان هم برای سفر به این شهر زیبا اردیبهشت و آبان ماه میباشد.
شهر #ساری معروف به شهر #بهار_نارنج میباشد به دلیل وجود درخت های مرکبات در سرتاسر این شهر و باغ ها و روستاهای اطراف، که از اواسط اسفند ماه تا اواخر فروردین به قدری عطر بهار نارنج در این شهر میپیچد به گونه ای که انگار در بهشت هستید و سرتاسر شهر پر است از بوی خوش بهار.
در این زمان شما میتوانید محصولاتی نظیر مربای بهار، عرق بهار نارنج، شربت بهار و... را در مغازه های سطح شهر تهیه فرمایید.
بارش باران نیز در این شهر زیاد میباشد که به خاطر همین امر سرسبزی زیادی را در این شهر و استان میبینید.
مردمانی خونگرم و مهمان نواز دارد، شهر #ساری در چند سال اخیر بسیار مورد رسیدگی و خیابان ها و کوچه های شهر مورد بازسازی قرار گرفته اند ، پارک ها و مراکز فرهنگی زیادی احداث شده و همینطور هم به المان های شهری توجه زیادی شده و جاذبه های درون و برون شهری در حال مرمت و یا مرمت شده اند.
از جاذبه های اصلی این شهر میتوان: خانه موزه کلبادی، رمدانی، فاضلی، سردار جلیل، آب انبار نو، مسجد جامع،
آب انبار میرزا مهدی، خانه ناظری ها، خانه خانم لقا، کوچه های قدیمی آب انبار نو، کاروانسرا،خیابان قارن، سبزه میدان، کاخ دارایی، اداره پست قدیم، برج و میدان ساعت، بوستان ولایت، پارک ملل، پارک قائم و ... میباشد.
ییلاقات و ارتفاعات #شهر_ساری نیز بینظیر و بسیار خوش آب و هوا میباشند .
شهر ساری مرکز استان مازندران هست و یکی از پرجمعیت ترین شهرهای شمالی هستش
شهر ساری جاذبه های گردشگری زیادی داره، مثل کوه و دریا و جنگل و دریاچه و....
میدان ساعت در ساری میدانی معروف است
منطقه بسیار دیدنی و معروف باداب سورت در ساری حتما باید دیده بشه. حدود دو ساعت با مرکز شهر فاصله داره، و یک منطقه ی خاص در دنیاست
بازار های خوبی هم در ساری وجود داره، بازار ترکمن ها و بازار امام رضا برای خرید خوب هستن.
#تایسیز
ساری پایتخت استان مازندران و از شهرهای سبز و زیبای ایران به حساب میاد. از مشهورترین جاذبه های نزدیک این شهر میشه به دریاچه چورت در نزدیکی روستای چورت اشاره کرد که بدلیل وقوع یک زمین لرزه بوجود اومده و در فصل پاییز بی نهایت زیباست. دیگر جاذبه فوق العاده این شهر چشمه های باداب سورت هست که البته از ساری فاصله ای ۱۲۰ کیلومتری داره. این چشمه های کم نظیر مقصد تعداد زیادی از گردشگران خارجی هم هست.
یکی از بهترین رستورانهای ساری هم رستوران مارشو هست که هم دکور مدرنی داره هم غذاهاش بی نظیر هست. اگر به این رستوران رفتید کباب تابه ای اون رو حتما تست کنید.
#تایسیز
ساری شهر شادی
ساری نسبت به سایر شهرهای غرب استان مازندران کمتر توریستی تفریحی هست بهرحال دیدن آن خالی از لطف نیست.
برای اقامت هتل جنگلی سالار دره - هتل بادله - هتل نوید-هتل اسرم رو پیشنهاد می کنم . پلاژهای ساحلی هم وابسته به سازمان های مختلف هم گزینه دیگری برای اقامت شما هستن.
برای شکم گردی رستوران ها و فست فود های زیادی در سطح شهر و مخصوصا در مسیر جاده دریا (فرح آباد) وجود دارن .. رستوران سلف سرویس شالی – رستوران ستاره نو (بافت سنتی قدیمی)– آش مادربزرگ (انواع آش ها وآش گوشت فوق العاده ای داره+ کباب) و کبابی عینی ورستوران شار-فست فود آتیشه –اکبر جوجه –رستوران حاج حسن-رستوران مارشو-غذای خانگی گیلانه... آدرس رو هم بلد نبودید کافیه از یک نفر بپرسید شهر کوچیکه براحتی پیدا میکنید.
غذاهای سنتی ساری شامل سیر انار، ناز خاتون، کدو پلو، چاشنی ساک، ماهی شکمپر و مرغ شکمپر هست..حتما غذای محلی رو امتحان کنید. برای خرید ماهی تازه هم میتونید به بازار بزرگ ماهی فروشان ساری در مسیر جاده ساری به قائمشهر بروید.
از نظر رفت و آمد های داخل شهر براحتی با تاکسی و یا پیاده میشه شهر رو گشت.کرایه تاکسی کمتر از هزار تومن هست. برای مسیرهای دورتر و خارج از شهر اگر وسیله نقلیه ندارید میتونید اسنپ بگیرید که خیلی خیلی ارزون میشه.با وجود زیبایی جاده چالوس و هراز، از نظر من مسیر جاده فیروزکوه بهترین مسیر از تهران به سمت ساری(شرق تهران ) هست . قطار هم گزینه خوبیه(مناظر زیبایی رو خواهید دید البته تقریبا 7 ساعت تهران به ساری زمان میبرد ) .فرودگاه دشت ناز ساری هم در 15 کیلومتری شهر قرار گرفته پرواز مستقیم از کیش تهران شیراز و مشهد داره.
تیر و مرداد ماه را برای سفر به ساری یا بهتره بگم به شمال پیشنهاد نمی کنم هوا بشدت گرم و شرجیه و اگه عادت نداشته باشید رطوبت زیاد شمارو کلافه می کنه...پاییز و بهار عالی هست(اردی بهشت همه جا بهشته ).
خرید؟ ساری برای خرید پوشاک شهر نسبتا گرونیه اما خب میشه از فروشگاه یالیت یا مرکز خرید الهیه (خیابان قارن) خرید خوبی داشت.
دیدنیها؟ ساحل خزر -عمارت فاضلی -سد سلیمان تنگه (45 کیلومتری جنوب غربی ساری)- حمام وزیری-پناهگاه حیات وحش سمسکنده-پارک جنگلی شهید زارع-پارک ملل – بوستان ولایت –عمارت کلبادی و باداب سورت و دریاچه الندان .....و ییلاقات و روستاهای اطراف بسیار دیدنی هستن. امیدوارم از سفر به ساری لذت ببرید
شاد باشید