سفر به استانبول از وان با چاشنی قوی خرید

3.2
از 31 رای
سفرنامه نویسی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
سفر به استانبول از وان با چاشنی قوی خرید

مقدمه

در این سفرنامه توضیحات کاملی در مورد سفر زمینی من تا خوی و پرواز از وان به استانبول،‌ به همراه همسرم ، برادرم . دوستانمون  خواهم داد تا دوستانی که تمایل دارند به جای سفر با تور استانبول، با هزینه کمتری سفر کنند بتوانند از آن استفاده کنند .ما تا به حال به استانبول سفر نکرده بودیم ولی در خرداد ماه به وان سفر کرده بودیم که استارت این سفر نیز از همونجا شروع شد ، از وقتی که برای مطالعه این سفرنامه میگذارید سپاسگزارم.

شروع سفر

من و همسرم و 4 تا دیگه از دوستانمون تصمیم گرفتیم که 2 آذر به استانبول سفر کنیم و این سفر هدیه من باری تولد به همسرم بود . ما در مرداد ماه هتل نسبتاً خوب اینتل هتل رو برای هر اتاق 2 تخته به هزینه 253 یورو برای 5 شب رزرو کردیم که این رزرو به وسیله ویزا کارت فامیل یکی از همسفرها انجام شد . و بلیط پرواز رفت و برگشت وان-استانبول رو هم از یکی سایت های ایرانی به هزینه 4/600/000 برای هر نفر رفت و برگشت و با پرواز ترکیش ایرلاین گرفتیم و سخت ترین بخش سفر ما که همون راضی کردن همسرم برای پرواز بود شروع شد .همسرم من بخاطر یک حادثه هوایی که در بچه تجربه کرده بود و هواپیمای پروار داخلی اونها یکی از موتور هاش از کار افتاده بود ، به شدت از پرواز ترس داشت و به این راحتی ها حاضر نبود هواپیما شوار شه ، اما با اصرار همه دوستان و البته 6 جلسه تراپی تونستیم اون رو راضی کنیم که همراه ما باشه.

روز اول سفر از تهران به مرز رازی با ماشین شخصی

ما و همسفرانمون با 2 ماشین شخصی در روز چهارشنبه 2 آذر و ساعت 8 شب به سمت مرز رازی راه افتادیم و طبق معمول تا نظر آباد کرج رو در ترافیک شدید بودیم اما بعدش تا خود مرز هیچ ترافیکی رو ندیدیم ، و  در هر ماشین 2 راننده بود که تا مرز 2 بار جاهارو عوض کردیم و خلاصه ساعت 8 صبح به مرز رازی رسیدیم و ماشین هارو در پارکینگ مرزی پارک کردیم ، و توصیه می کنم حتماً ضد یخ و باتری ماشین رو قبل از سفر چک کنید . بعد از پارک کردن ماشین و رفتن به سمت تازه تاسیس مرز رازی راه افتادیم.

که طبق معمول هیچ چیزی سر جای خودش نبود و ازدحام عجیبی از مسافرای تور وان اونجا حاکم بود که البته نزدیک بودن به بلک فرایدی این شلوغی رو دو چندان کرده بود و ما پس از 4 ساعت معطلی ساعت 12 از مرز رد شدیم و با دلموش و نفری 70 لیر به سمت وان راه افتادیم. نکته ای که هست اینکه هرگز پرواز های زود تر از ساعت 3 رو نگیرید چون با اون وضعیت مرز ممکنه پرواز رو از دست بدید.

راهنمای سفر زمینی به وان

 

photo_2022-12-04_13-22-20.jpg

و از داخل شهر هم 2 تاکسی گرفتیم که هر ماشین هم 70 لیر هزینه شد (تقریباً نفری 20 لیر) البته این رو هم بگم که ما نتونستیم ماشین های مسیر فرودگاه رو پیدا کنیم شاید میشد با مبلغ کمتری هم رفت . به فرودگاه بسیار کوچک فریت ملن در وان رسیدیم

1.jpg

photo_2022-12-04_13-22-17.jpg

و در انتظار پرواز ماندیم و بعد از check in رفتیم که آماده شیم برای پرواز که یک اتفاق غیره منتظره باعث شد هممون دوباره به دردسر بیوفتیم ، متاسفانه پرواز ما که قرار بود با بویینگ 800-737 انجام بشه تغییر کرده بود به ایرباس 321 و اینجا بود که همسر من دوباره نظرش عوض شد و گفت امکان نداره هیچ جوره بیاد چون این یک نشوننست و حتما برای هواپیمای بویینگ اتفاق بدی افتاده!!

از ما اصرار و از اون انکار ، خلاصه با هر زورو ضربی بود همسرم بردیم داخل هواپیما و مهماندار هواپیما خیال همسرم رو راحت کرد که مشکلی نبوده و ایرباس بهتر از بویینگ هم هست و ما با سلام صلوات ب رفتیم به سمت استانبول و البته هواپیما هم نصف نصف از هموطن های ایرانی ما و خود شهروندان ترکیه پر شده بود.

kne9zek8svjYVaeDZGe3HHFI5hm0uD2xkkps54Yy.jpg

پس از 2 ساعت ربع پرواز و صرف یگ ساندویچ پنیر معمولی داخل هواپیما.

 3.jpg

به فرودگاه بزرگ و بارانی استانبول رسیدیم

4.jpg

و  به باجه های مخصوص اینترنت فرودگاه رو وصل شدیم و به خانواده ها خبر دادیم که رسیدیم ، برای رفتن به میدان تقسیم هم از اتوبوس های مخصوص فرودگاه که در طبقه منفی 2 هست استفاده کردیم و با نفری 67 لیر رفتیم تا میدان تکسیم.

 6.jpg7.jpg

و جلوی هتل پوینت پیاده شدیم ساعت تقریباً 9 شده بود و راه افتادیم به سمت هتل اینتل که بسیار موقعیت خوبی داشت و با 5 دقیقه پیاده روی تونستیم به هتل برسیم که سر خیابان دولاب دره فرار داشت.

inntel.jpg.

پس از چک این و یک استراحت کوتاه به میدان تکسیم رفتیم تا هم قدمی زده باشیم و هم شام بخوریم که ای کاش نمی خوردیم، و شام اون شب ما برای 7 نفر شد 2000 لیر !!! با اینکه خوشمزه بود اما با توجه به قیمت غذا در ترکیه، این گرون ترین وعده غذایی ما در طول سفر بود.(1800 لیر برای 3 غذای اصلی و 2 پیش غذا)

روز دوم سفر

روز جمعه بود ، اما این جمعه همون بلک فرایدی معروف بود ، با پیشنهاد من صبح زود به مرکز خرید جواهیر رفتیم اما ازدحام جمعیت برای ورود رو دیدیم پشیمون شدیم و دوباره رفتیم به سمت هتل پوینت تا اینبار با اتوبوس ها به سمت اوت لت ویا پورت که در نزدیکی فرودگاه صبیحا بود بریم، و با هزینه 50 لیر تا فرودگاه رفتیم و پس از گرفتن استانبول کارت و شارژ اون با اتوبوس خط UM73 به سمت ویا پورت راه افتادیم. ساعت 11 اونجا بودیم و تا ساعت 7 فقط مشغول خرید بودیم که شلوغ ترین فروشگاه این اوت لت ، فروشگاه نایک بود که حدود 1 ساعت توی صف صندوق این فروشگاه بودیم.

پس خرید و خوردن ناهار در فودکورت بر عکس مسیر رفت به  سمت تکسیم راه افتادیم(یعنی ابتدا به فرودگاه و سپس با اتوبوس به سمت تکسیم رفتیم) هزینه بلیط اتوبوس های فرودگاه صبیحا به تکسیم 50 لیر است با اینکه مسیر بیشتر و پر ترافیک تری نسبت به فرودگاه استانبول طی می کنند. پس از رسیدن به هتل وسایل هارو داخل هتل گذاشتیم و رفتیم به خیابان استقلال برای گشت و گذار و خوردن شام ، پس از گشتن استقلال و خوردن چندتا صدف به دونر فروشهای اول خیابان استقلال رو فتیم نفری یک دونر به مبلغ هر دونر 60 لیر خوردیم و برگشتیم به هتل.

روز سوم سفر

امروز من تصمیم داشتم که به بناهای تاریخی و جاهای دیدنی استانبول بریم و یکم شهر رو بگردیم اما از اونجایی که از داخل خیابان اسقلال رد شدیم برای رفتن به کاخ توپکاپی و دیدن مغازه ها و به خصوص فروشگاه زارا دوباره مجبور به خرید کردن و ایستادن شدیم که پس از خرید در زارا و به علت شلوغی بیش از حد به کاخ که تا ساعت 3 باز بود نرسیدیم و تصمیم بر این شد که حداقل ایا صوفییه و مسجد سلطان احمد رو ببینیم و پیاده به انتهای خیابان استقلال رفیتیم و از پل گالاتا هم گذشتیم و با یک پیاده روی نسبتاً طولانی به ایا صوفیه رسیدیم که صف بسیار بسار طولانی برای ورود داشت.
پس از 1 ساعت نوبت ما شده برای دیدن بنا به داخل بریم و واقعا زیبا بود این مسجد و بعد از یک ربع بازدید وقت نماز بود که از خانم ها خواستن برن بیرون تا بتوانند نماز رو برگذار کنند و ماهم بیرون اومدیم و بعد از گشت گذار در اطراف مسجد و خوردن یک کوفته و شوربا در رستوران احمت کوفته چی تا اتمام نماز صبر کردیم و به دیدن هیپودرم و مسجد سلطان احمد رفتیم.

12.jpg

photo_2022-12-04_13-22-37.jpg

اما در راه بازگشت که دیگه خیلی خسته شده بودیم تراموا سوار شدیم تا مارو ببره به پل گالاتا و شام رو هم در زیر پل گالاتا ماهی خوردیم و پیاده راه افتادیم سمت هتل.

18.jpg

روز چهارم

امروز به نظر دیگه از دست خرید خلاص شده بودیم و می خواستیم که به جزیره بیوک آدا بریم ، من توی گوگل سرچ کردیم و ساعت حرکت از اسکله بشیکتاش ساعت 13:00 بود پس ما اول با اتوبوس 42T که از جلوی هتل CVK حرکت می کرد به ساحل ببک رفتیم برای گرفتن عکس ، واقعاً ساحل فوق العاده ای بود حتماً پیشنهاد می کنم توی برنامتون بزارید بازدید از این ساحل رو. بعد از عکاسی های بسیار زیاد دوباره با اتوبوس برگشتیم به ساحل بشیکتاش تا حرکت کنیم به سمت جزیره ها.

photo_2022-12-04_13-22-27.jpg

13.jpg14.jpg

بعد از 2 ساعت بودن در کشتی و لذت بردن از مناظر بالاخره رسیدیم به جزیره بویوک آدا و کل جزیره رو پیاده گشتیم و ساعت 19:30 برگشتیم به سمت بشیکتاش و شام رو در رستوران احمد میدیه چی به خوردن صدف و کوکورچ که شبیه همون خوش گوشت خودمون با طبخی متفاوت داره ، مشغول شدیم و پس از صرف شام قدم زنان به طرف مسجد اورتاکوی رفتیم که متاسفانه خیلی شلوغ بود و به شختی تونستیم عکس بگیریم و بعد از بازدید و خرید یک عدد کومپیر به اتوبوس خط DT2 به طرف تکسیم رفتیم و بعد از گشت و گذار در استقلال برای دیدن فوتبال به یکس از کافه های خیابان نوی زاده رفتیم  و ساعت حدود 1 به هتل برگشتیم.

16.jpg

روز پنجم

امروز روز آخر سفر بود و ما هم به مجبور بودیم که به استانبول مال بریم برای تعویض قطعه کالاسکه یکی از دوستان که در تهران به ما داده بود.ما با مترو خط M2  به آکسارای و از اوجا با اتوبوس خط 76A به سمت این شاپینگ مال که بسیار هم دور بود رفتیم و زمانی حدوداً 4 ساعته رو بابت رفت و برگشت از دست دادیم و در برگشت هم با اتوبوس خط 76A رفتیم به سمت مرکز هیسوتریا و کمی خرید کردیم و  بعد از اون به سمت بازار بزرگ استانبول و بازار ادویه رفتیم و پس از دیدن برج گالاتا به میدان تکسیم برگشتیم.

19.jpg21.jpg

قرار شد بعد از کمی استراحت شب به خیابان نوی زاده بریم و اینبار کافه دیگه ای رو میان بهترین کافه های استانبول امتحان کنیم ، به اینترنت هتل که وصل شدم یک ایمیل از طرف شرکت به ما زده شد که ساعت بلیط ما به 17:40 به مقصد وان تغییر کرده . ماهم برای صبح فردا یک برنامه ناهار در یک رستوران عالی گذاشتیم.

روز ششم

امروز روز وداع با استانبول زیباست ، ما برای امروز فقط برنامه ناهار داشتیم و بعدش رفتن فرودگاه ، در هتل چک اوت کردیم و چمدان هارو تحویل رزروشن دادیم و به سمت تکسیم راه افتادیم ، بعد از گذر از خیابان استقلال با اتوبوس 28T به سمت رستوران باران ات حرکت کردیم و بعد از یک ربع در ایستگاه نزدیک به رستوران پیاده شدیم و با 2 دقیقه پیاده روی به رستوران رسیدیم این رستوران نزدیک آبراه ولنس قرار داره و کباب های فوق الاده ای داره.

BARAN ET.jpeg

بعد از صرف ناهار بسیار خوشمزه به طرف هتل برای گرفتن چمدان ها راه افتادیم و حدود ساعت 3 به فرودگاه رفتیم و آماده رفتن به وان شده بودیم . من در استانبول که بودم هتل رویال برک رو از اپلیکیشن OTELZ برای یک شب به هزینه 750 لیر برای یک اتاق دو تخته رزرو کردم  . حدود ساعت 8 شب به فرودگاه وان رسیدیم که یا همون هزینه ماشینی 70 لیر به درب هتل رسیدیم و بعد از چک این و گذاشتن چمدان ها در هتل.

برای گشتن و بازدید از جاهای دیدنی وان به داخل شهر رفتیم . ابتدا به AVM و برای شام هم به رستوران کاروانسرای رفتیم و بعد ار دیدن بازی ایران - آمریکا  در یکی از اتاق ها به همراه همسفر ها بازی رو دیدیم و به اتاق های خودمون برگشتیم برای استراحت و جمع کردن چمدان ها به اتاق ها برگشتیم.

روز آخر

بعد از هماهنگی با رزروشن بابت گرفتن ماشین تا مرز و خوردن صبحانه منتظر ماشین ماندیم تا مارو تا مرز ایران ببره که با همون هزینه نفری 70 لیر به مرز رسیدیم و دوباره دعوا و درگیری و هرج مرج مرز ایران مارو کلافه کرد و بعد از نیم ساعت توی صف بودن به پارکینگ رفتیم و ماشین هارو که با هزینه روزی 40 تومان در پارکینگ گذاشته بودیم تحویل گرفتیم و به سمت تهران راه افتادیم و  صبح ساعت 7 به تهران رسیدیدم.

امیداورم که از این سفر نامه لذت کافی رو برده باشید و من هم در پایین هزینه حدودی در استانبول رو براتون قرار می دم

هزینه هتل استانبول برای هر نفر در اتاق دو تخته 126.5 یورو

هزینه بلیط هواپیما (رفت و برگشت) : 4/600/000 تومان

هزینه غذا : میانگین 70 تا 100 لیر برای هر نفر

هزینه رفت و آمد با حمل و نقل عمومی: حدود 8 لیر برای هر نفر در هر مسیر

هزینه استانبول کارت : 50 لیر بابت هر کارت

10.jpg20.jpg23.jpg

 

این سفرنامه برداشت و تجربیات نویسنده است و لست‌سکند، فقط منتشر کننده متن است. برای اطمینان از درستی محتوا، حتما پرس‌وجو کنید.

اطلاعات بیشتر