جاهای دیدنی استانبول، طیف گستردهای از بناهای تاریخی، موزهها، کاخها و آثار باستانی را دربر میگیرد که هرکدام داستانهایی از این شهر زیبای ترکیه را روایت میکند. بسیاری از مسافران این شهر معتقدند فرصت نکردند همه جاهای دیدنی استانبول را ببینند و زمان کمآوردهاند. اما موضوعی که قرار است در این مطلب به آن بپردازیم، همراه با جاذبههای مهم و معروف استانبول، جاذبههای طبیعی و جاهای دیدنی استانبول هستند که کمتر شناخته شدهاند و نام آنها برای بسیاری از سفر دوستان آشنا نیست. پس همراه بلاگ لست سکند باشید تا شما را با مهمترین جاهای دیدنی استانبول ترکیه و تعدادی از خاصترین جاذبههای گردشگری استانبول آشنا کنیم.
مساجد استانبول
فداکاری، غرور و هنر در معماری مساجد استانبول موج میزند. بیش از 3000 مسجد در بزرگترین شهر ترکیه وجود دارد؛ از بناهای بزرگ در زمینهای وسیع گرفته تا ساختمانهای چوبی ساده در نزدیکی خیابان شهر. برخی از آنها در ابتدا به عنوان کلیساهای بیزانسی ساخته شده بودند که قدمت آنها به قرن چهارم پس از میلاد میرسد، سپس تغییر کردند و به مسجد تبدیل شدند. البته مساجد جدید همچنان به طور منظم در سطح شهر استانبول ساخته میشوند. مساجد استانبول چه آنهایی که مربوط به تاریخ معاصر هستند و چه آنهایی که پیشینهای باستانی دارند، تنوع فوقالعادهای دارند. در برخی گنبدهای سر به فلک کشیده دیده میشود که با کاشیهای طرحدار و خوشنویسی شده تزئین شدهاند، در حالی که برخی دیگر شیک، مینیمال و مدرن هستند.
1. مسجد ایا صوفیه (Hagia Sophia)
ایاصوفیه مسلماً دیدنیترین نمونه معماری بیزانسی است. این مسجد یک کلیسای جامع در دوران بیزانس بوده که سپس تبدیل به یک مسجد شده و امروزه به عنوان یک موزه و یکی از بزرگترین مراکز دیدنی استانبول شناخته میشود. موزاییکها و نقاشیهای دیواری پیچیده در سراسر این مسجد با شکوه به طرز شگفت انگیزی مشاهده میشوند.
ایاصوفیه یکی از بینظیرترین آثار معماری است که تا به حال دیدهاید و به عنوان مظهر معماری بیزانسی در نظر گرفته میشود. این سازه عظیم، عناصر متعددی دارد که قابل توجه است و لحظهای که وارد آن میشوید با مجموعه عظیمی از موزاییکها و ستونهای مرمری روبه رو میشوید. از آنجایی که در طول سالها به دلیل بیتوجهی و عدم مراقبت از آن خرابیهایی به بار آمد، کارهای مرمتی در ایاصوفیه به طور مداوم در حال انجام است، اما با این وجود، این مسجد شلوغترین موزه ترکیه است.
- ساعات کاری مسجد ایاصوفیه: 1 اکتبر تا 15 آوریل بین 09:00 صبح تا 17:00 و از 15 آوریل تا 1 اکتبر بین ساعت 09:00 صبح تا 19:00
- هزینه ورودی مسجد ایاصوفیه: بزرگسالان 40 لیر، کودک (زیر 12 سال) رایگان
- آدرس مسجد ایاصوفیه: استانبول، محله سلطان احمد، میدان ایاصوفیه
موقعیت ایاصوفیه

2. مسجد سلطان احمد، مسجد آبی (Sultan Ahmed Mosque)
مسجد عظیم و زیبای سلطان احمد درست روبهروی ایاصوفیه قرار دارد. این مسجد بینظیر به دلیل فضای داخلی آبی رنگش معروف است و با نام مسجد آبی هم شناخته میشود و همچنین زیباترین ساختمان استانبول است که با معماری چشمگیر داخل آن تکمیل شده. این مسجد توسط سلطان احمد در سال 1616 به عنوان نمایش قدرت عثمانی ساخته شد و نام مستعار غیررسمی خود را از این واقعیت گرفته است که بیش از 20000 کاشی آبی فضای داخلی آن را تزیین می کند و طرحهای خیرهکنندهای را به نمایش میگذارد. بیش از 200 پنجره شیشهای رنگی در آن وجود دارد و محراب آن از سنگ مرمر تراشیده شده است.
نمای بیرونی مسجد سلطان احمد، مجموعهای از گنبدها و 6 مناره سر به فلک کشیده است و یک حیاط بزرگ دارد که چشماندازی از عظمت مسجد را به شما میدهد. این مسجد هنوز هم برای عبادت مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول محسوب میشود. معمولا این مساجد در تورهای کوتاه مدت، مخصوصا تور استانبول 4 شب و 5 روز از قلم نمیافتد و مسافران از آنها بازدید میکنند به همین دلیل معمولا شاهد صفهای طولانی گردشگران در مقابل این مسجد خواهید بود.
- ساعت کاری مسجد سلطان احمد: 9 صبح تا 19 (6 نوبت نماز، مسجد برای بازدید تعطیل است)
- هزینه ورودی مسجد سلطان احمد: رایگان
- آدرس مسجد سلطان احمد: استانبول، منطقه اروپایی فاتح، محله سلطان احمد، خیابان ات میدانی، پلاک ۷۰
موقعیت مسجد سلطان احمد

موزه های استانبول
استانبول را میتوان از نظر تاریخ، فرهنگ و هنر یکی از بهترین شهرهای جهان دانست. استانبول میزبان بیش از 80 موزه از جمله موزههای باستان شناسی، موزههای تاریخی، موزههای مدرن و هنرهای زیبا و همچنین موزه موضوعی است. چه به دنبال موزههای شگفتانگیز در یک کاخ، کلیسا، مسجد و موارد مرتبط با تاریخ باشید چه به دنبال موزههای هنرمندان کلاسیک، هنرهای معاصر، هنرهای زیبا و مدرن، عکاسی، یا نمایشگاههای موقت و دائمی، در استانبول به آنچه در جستجویش هستنید خواهید رسید. در ادامه دو مورد از مهمترین و پر بازدیدترین موزههای استانبول را معرفی خواهیم کرد.
1. موزه کورا یا کارییه (Chora Museum)
موزه چورا که به موزه کارییه نیز معروف است در محله ادیرنکاپی استانبول واقع شده است. این کلیسا به عنوان یکی از زیباترین کلیساهای بیزانسی قرن شانزدهم که در سال 1948 به یک مسجد و در نهایت به موزه تبدیل شد، شناخته میشود. فضای داخلی ساختمان با موزاییکهای زیبایی پوشانده شده است که زندگی حضرت مسیح و حضرت مریم را به تصویر میکشد. این موزاییکها را میتوان مانند یک رمان گرافیکی دنبال کرد. برای بسیاری، اهمیت موزه چورا به اندازه مسجد ایاصوفیه است. موزه کورا یکی از دیدنیترین جاذبه های گردشگری استانبول است.
- ساعت کاری موزه کاربیه در فصل تابستان (آوریل تا اکتبر): موزه چورا در طول فصل تابستان از ساعت 09:00 و 19:00 باز است.
- ساعت کاری موزه کارییه در فصل زمستان (نوامبر تا مارس): موزه چورا در فصل زمستان از ساعت 09:00 و 17:00 باز است.
- هزینه ورودی موزه کارییه: 54 لیر
- آدرس موزه کارییه: استانبول، منطقه فاتح، درویش علی، مسجد کاریه
موقعیت موزه کاریه

2. موزه های باستان شناسی استانبول (Istanbul Archaeology Museums)
موزههای باستانشناسی استانبول یک مجموعه موزه باورنکردنی متشکل از 3 ساختمان است که مجموعههای باستانشناسی با بیش از 1 میلیون اثر را در خود جای داده است. این مجموعه شامل مجموعهای از اقلام است که قدمت آنها به هزاران سال قبل و زمان بین النهرین باستان، مصر قبل از اسلام و شبه جزیره عربستان میرسد. این موزه یافتههای باستان شناسی امپراتوری عثمانی را نیز به نمایش میگذارد. امروزه موزه باستان شناسی استانبول از برجستهترین مراکز دیدنی استانبول است.
- ساعت کاری موزه باستان شناسی استانبول: 9:00 صبح تا 19:00
- هزینه ورودی موزه باستان شناسی استانبول: بزرگسالان 20 لیر، کودک (زیر 12 سال) رایگان
- آدرس موزه باستان شناسی استانبول: استانبول، آخر خیابان علمدار در ضلع جنوبی پارک گلهان
موقعیت موزه باستان شناسی استانبول

موزه اسباب بازی استانبول
موزه اسباب بازی استانبول توسط شاعر و نویسنده ترک، سونای آکین تأسیس شده است و مکانی بی نظیر و جذاب برای کودکان و بزرگسالان بهشمار میآید. مجموعه خصوصی اسباببازیهای این هنرمند، که از حراجها و عتیقهفروشیها از سراسر جهان جمعآوری شده است، اکنون در یک عمارت چوبی قدیمی در یک خیابان فرعی، درست در نزدیکی خیابان بغداد، به نمایش گذاشته شده است.
در این موزه هزاران اسباب بازی که قدمت برخی از آنها به دهه 1700 برمیگردد، توسط یک طراح صحنه برای نمایش به عموم چیده شدهاند. در کل بازدید از این موزه، تجربه جالبی برای کودکان عصر دیجیتال خواهد بود که بدانند پدران یا مادربزرگهایشان در گذشته با چه نوع اسباببازیهایی سرگرم میشدند. موزه اسباب بازی استانبول از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول برای کودکان است.
- ساعت کاری موزه باستان شناسی استانبول: 10:00 صبح تا 18:00
- هزینه ورودی موزه باستان شناسی استانبول: 40 لیر
- آدرس موزه اسباببازی استانبول: استانبول گوزتپه، خیابان زکی زارن، پلاک 12
موقعیت موزه اسباببازی استانبول

کاخ های استانبول
از اواخر دوره بیزانس قرن پانزدهم تا قرن نوزدهم، سلاطین عثمانی قلعهها و کاخهای متعددی را در استانبول ساختند. در حالی که برخی از سلاطین در شهرهای دیگر زندگی میکردند، بیشتر این کاخهای زیبا در پایتخت امپراتوری، یعنی استانبول واقع شدهاند. برخی از این کاخها، اقامتگاه اولیه و برخی خانههای تابستانی بودند. اگر به تجمل سلطنتی و تاریخ علاقه دارید، سری به این کاخهای باشکوه که از جاهای دیدنی استانبول ترکیه به شمار میآیند، بزنید.
1. کاخ توپکاپی (Topkapi Palace)
شش سال پس از فتح استانبول در سال 1453، سلطان محمد دوم، کاخ توپکاپی را در محل آکروپلیس دوره بیزانس بنا کرد. کاخ توپکاپی اولین کاخ میان تمام کاخهای عثمانی به شمار میآید که به دلیل سبک معماری متفاوت نسبت به سبکهای برجسته غربی و شرقی آن دوران، مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. کاخ توپکاپی چهار حیاط اصلی دارد. این کاخ امروزه به عنوان یک موزه و از جاهای دیدنی استانبول ترکیه شناخته میشود.
- ساعت کاری کاخ توپکاپی: اواسط آوریل تا اکتبر 9:00 صبح تا 18:45، اواسط نوامبر تا آوریل 9:00 صبح تا 16:45
- هزینه ورودی کاخ توپکاپی: بزرگسالان 26 لیر، کودک (زیر 12 سال) رایگان
- آدرس کاخ توپکاپی: استانبول، منطقه سلطان احمد
موقعیت کاخ توپکاپی

2. کاخ دولما باغچه (Dolmabahçe Palace)
کاخ دولما باغچه پس از توپکاپی محل اصلی عملیات عثمانیها بود. این بنا در امتداد تنگه بسفر ساخته شده و یکی دیگر از سازههای خیره کننده امپراتوری عثمانی است که امروزه به عنوان یک جاذبه توریستی مهم استانبول محسوب میشود. بزرگترین مجموعه لوسترهای کریستالی بوهمی و باکارا در جهان در این کاخ قرار دارد. کاخ دولما باغچه آخرین اقامتگاه عثمانیها در ترکیه بوده و بزرگترین کاخ این کشور است. بیش از 14 تن طلا در سقف آن استفاده شده و لوستر کریستال بوهمیایی خیره کننده که در سالن تشریفات آویزان شده است، بزرگترین لوستر بوهمیایی در جهان است. کاخ دولما باغچه یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری استانبول به شمار میآید.
- ساعت کاری کاخ دولماباغچه: همه روزه به جز دوشنبه ها از ساعت 9 صبح تا 18
- هزینه ورودی کاخ دولما باغچه: 150 لیر
- آدرس کاخ دولما باغچه: استانبول، ناحیه اروپایی بشیکتاش، محله ویشنزاده، خیابان دلمه باغچه
موقعیت کاخ دولماباغچه

3. کاخ بیلربیی (Beylerbeyi Palace)
کاخ بیلربیی یک اقامتگاه تابستانی امپراتوری عثمانی متعلق به قرن نوزدهم است که در منطقه اوسکودار استانبول ترکیه واقع شده و اکنون به یکی از جاهای دیدنی استانبول تبدیل شده است. این عمارت باشکوه که با استفاده از سنگ مرمر سفید با سبک معماری امپراتوری دوم ساخته شده است، 24 اتاق و 6 تالار دارد که یکی از آنها تالار پذیرایی با حوض و فواره عظیم مرمری است. برخی از دیگر ویژگیهای چشمگیر کاخ شامل 2 آلاچیق حمام، یک پلکان مرکزی پرپیچ و خم، یک حمام و چندین آلاچیق است. بازدیدکنندگان میتوانند در کافه باغ موجود در محوطه، غذای خود را میل کنند. این کاخ از مهمترین مراکز دیدنی استانبول است.
- ساعت کاری کاخ بیلربیی: سه شنبه تا یکشنبه 9:00 صبح تا 17:00 دوشنبهها تعطیل
- هزینه ورودی کاخ بیلربیی: 60 لیر
- آدرس کاخ بیلربیی: ترکیه، استانبول، اوسکودار، محله بیلربیی
موقعیت کاخ بیلربی

4. کاخ کوچوکسو (Kucuksu Palace)
کاخ کوچوکسو یک خانه تابستانی است که به موزه تبدیل شده و در منطقه بیکوز استانبول واقع شده است. این کاخ که به دلیل معماری و آثار باستانی آن مورد توجه علاقهمندان قرار گرفته است، در زمان سلطنت سلطان عبدالمجید ساخته شد و توسط سلاطین عثمانی برای اقامت کوتاه مدت مورد استفاده قرار گرفت. این کاخ به سبک باروک جدید ساخته شده و 2 طبقه اصلی و 1 زیرزمین دارد. اطراف سازه باغی است که از چهار طرف با نردههای چدنی و از هر طرف با یک دروازه احاطه شده است. طبقات اصلی چیدمان یک خانه سنتی ترکی را نشان می دهند زیرا هر کدام چهار اتاق در اطراف یک راهرو مرکزی دارند. این کاخ یکی از مکان های دیدنی استانبول محسوب میشود.
- ساعت کاری کاخ کوچوکسو: سه شنبه تا یکشنبه: 9:00 صبح تا 16:30
- قیمت ورودی باغ کاخ کوچکسو: 5 لیر
- آدرس کاخ کوچوکسو: استانبول،قسمت آسیایی، منطقه بیکوز، خیابان کوچوکسو
موقعیت کاخ کوچوکسو

5. کاخ چراغان (Çırağan Palace)
ساخت کاخ چراغان در قرن نوزدهم آغاز شد. این بنا در دورهای ساخته شده است که سلطانهای عثمانی به جای زندگی در خانه والدین خود، به صورت مستقل زندگی میکردند. سلطان عبدالعزیز این کاخ را ساخت و چند سال بعد از آن درگذشت. کاخ چراغان تنها کاخ زیبای استانبول است که به صورت هتل درآمده و میتوانید در آن اقامت کنید. سوئیت سلطان در این کاخ با عنوان یکی از «۱۵ سوئیت گرانترین هتل جهان» رتبه ۱۴ را به خود اختصاص داده است و این هتل را به لوکسترین اقامتگاه در استانبول تبدیل کرده است. این مکان توسط هتلهای کمپینسکی اداره میشود. کاخ چراغان همچنین به عنوان یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول ترکیه نیز شناخته میشود. اگر قصد بازدید از این کاخ را دارید، فقط ساختمان بیرونی آن را میتوانید ببینید.
- ساعت کاری کاخ چراغان: 24 ساعته
- قیمت ورودی کاخ چراغان: این کاخ هتل است و فقط میتوان از نمای بیرونی آن بازدید کرد
- آدرس کاخ چراغان: استانبول، منطقه اورتاکوی و بشیکتاش، در کنار ساحل تنگه بسفر
موقعیت کاخ چراغان

6. قصر ایهلامور (İhlamur Kasrı)
نیکاگوس بالیان (معمار مشهور امپراتوری) به دستور سلطان عبدالمجد، این کاخ تابستانی را در منطقه بشیکتاش به عنوان استراحتگاه امپراتوری در اواسط دهه 1850 ساخت. اینجا جایی است که سلطان اغلب از مهمانانش پذیرایی میکرد. قصر ایهلامور که در میان درختان قرار دارد، دو ساختمان اصلی دارد. این دو ساختمان شامل کوشک Merasim (که برای مراسم استفاده میشود) و کوشک Maiyet (برای دربار سلطان) هستند و از سال 1987 به یک موزه تبدیل شدند. قصر ایهلامور اکنون یکی از جاذبه های گردشگری استانبول است.
- ساعت کاری کاخ ایهلامور: هر روز از ساعت 9.30 تا 17.30
- هزینه ورودی کاخ ایهلامور: 10 لیر
- آدرس کاخ ایهلامور: استانبول، بشیکتاش، خیابان ایهلامور
موقعیت قصر ایهلامور

7. کوشک مالتا (Malta Köşkü)
مالتا کوشکو که در پارک ییلدیز در منطقه بشیکتاش قرار دارد، در اواسط قرن نوزدهم توسط سلطان عبدالعزیز ساخته شد و در ابتدا به عنوان یک عمارت برای استراحت توسط سلطان و بانوان دربار مورد استفاده قرار گرفت. این کاخ در دوره بعدی عثمانی، به عنوان مکانی که شاهزادگان جوان به آن برای تبعید فرستاده میشدند، نقش شومی را ایفا میکرد. در دوره جمهوری، این عمارت که تزئینات سقف و مجسمههای مرمری زیبایی دارد، کمتر مورد استفاده قرار گرفت، اما در اواخر دهه 1970 بازسازی شد و امروزه به عنوان یکی از مکان های دیدنی استانبول شناخته میشود.
- ساعت کاری کوشک مالتا: از ساعت 9 صبح تا 22 شب
- هزینه ورودی کوشک مالتا: 12 لیر
- آدرس کوشک مالتا: استانبول، بشیکتاش، اورتاکوی، خیابان چراغان، پارک ییلدیز
موقعیت کوشک مالتا

8. قصر آینالیکاواک (Aynalıkavak Kasrı)
این مجموعه کاخ که در محله هاسکوی در شاخ طلایی استانبول قرار دارد، بین قرنهای 17 و 19 در منطقهای ساخته شد که زمانی جنگل و سپس مرکز کشتیسازی بود. زمانی که قصر آینالیکاواک و سایر خانههای تابستانی ساخته شدند به کاخهای کشتی سازی معروف شدند. این کاخ شامل اتاق دیوان و سالن تماشاگران، به علاوه موزه و مرکز آلات موسیقی سنتی ترکیه است.
- ساعت کاری قصر آینالیکاواک: 9 صبح تا 17 بعدازظهر
- هزینه ورودی قصر آینالیکاواک: 30 لیر
- آدرس قصر آینالیکاواک: استانبول، ناحیه اروپایی بی اوغلو، محله هاسکوی
موقعیت قصر آینالیکاواک

9. قصر مسلک (Maslak Kasrı)
قصر مسلک که قدمت آن به دوران سلطنت سلطان عبدالعزیز میرسد، مجموعهای از غرفههای روباز، بارگاهها و عمارتها است. این مجموعه در سال 1986 به عنوان موزه افتتاح شد و نقطه مرتفع آن قصر همایون (غرفه امپراتوری) است که اتاق خواب و محل کار سلطان عبدالحمید دوم را به نمایش میگذارد. اکنون این قصر یکی از مراکز دیدنی استانبول به شمار میآید.
- ساعت کاری قصر مسلک: از ساعت 9 صبح تا 17 بعد از ظهر
- هزینه ورودی قصر مسلک: 30 لیر
- آدرس قصر مسلک: استانبول، ناحیه آسیایی سارییر، ناحیه مسلک، خیابان بیوکدره، محله داریوشفاکا
موقعیت قصر مسلک

پلهای استانبول
به دلیل موقعیت شهر استانبول میتوانید پلهای بسیار زیبایی را مشاهده کنید که هر کدام داستان و تاریخ خاص خود را در این کشور دارند. برخی از این پلها مکانی توریستی هستند و برخی فقط مکانی برای عبور و مرور. با این حال پل های استانبول نقش مهمی در این شهر ایفا میکنند.
لیست معروفترین پلهای استانبول
1. پل بسفر(Bosphorus Bridge)
این پل یکی از قدیمی ترین پلهای استانبول است، پل بسفر که با نام (پل شهدای 15 ژوئیه) نیز شناخته میشود، قدمتش به 50 سال پیش بازمیگردد و هم اکنون یکی از مهمترین و زیباترین پلهای جهان به شمار میرود. شهر استانبول در دو قاره یعنی آسیا و اروپا قرار دارد و پل بسفر قسمت اروپایی استانبول را به سمت آسیایی متصل میکند.
- ساعت کاری پل بسفر: 24 ساعته
- هزینه ورودی پل بسفر: رایگان
- آدرس پل بسفر: استانبول، بخش آسیایی اسکودار، محله کوزگونچوک
موقعیت پل بسفر

2. پل گالاتا (Galata Bridge)
آیا میخواهید یکی از جذابترین و هیجان انگیزترین پلهای جهان را در استانبول ببینید؟ یکی از معروفترین و زیباترین پل های استانبول پل گالاتا است که روی آن میتوانید صف طولانی و منظم ماهیگیران را تماشا کنید. پل گالاتا در استانبول امروزی به عنوان یکی از جذابترین و زیباترین جاذبههای گردشگری استانبول شناخته میشود. این پل در تاریخ و ادبیات ترکیه نیز بسیار مشهور است. اگر در فصل زمستان مانند تور استانبول دی به این شهر سفر میکنید، هنگام بازدید از این جاذبه لباس گرم را فراموش نکنید، چون ممکن است ساعتها محو تماشای مناظر و ماهیگیران شوید یا برای صرف یک غذای لذیذ به رستورانهای پل سری بزنید.
- ساعت کاری پل گالاتا: 24 ساعته
- هزینه ورودی پل گالاتا: رایگان
- آدرس پل گالاتا: استانبول، محله اروپایی بیوگلو، پل گالاتا
موقعیت پل گالاتا

جاهای تاریخی استانبول
استانبول پایتخت امپراتوری روم شرقی و امپراتوری عثمانی، بیش از 2000 سال است که در مرکز رویدادهای مهم سیاسی بوده است. شبه جزیره تاریخی که توسط آبهای بسفر احاطه شده است، مجموعهای از بناهای تاریخی چشمگیر را در خود جای داده که شکوه و جلال را به این شهر میبخشد. با قدم زدن در محلههای تاریخی استانبول، توجهتان به آثار باستانی خیرهکنندهای جلب میشود که بسیاری از آنها در آثار یونسکو ثبت شدهاند. در سفرهای طولانیتر مانند تور استانبول 7 شب و 8 روز، زمان مناسب برای پیادهروی در این محلهها و عکاسی از این آثار را خواهید داشت.
1. برج گالاتا (Galata Tower)
برج گالاتا با کلاهک مخروطی و استوانهای شکلش به عنوان بخشی از گسترش مستعمره جنوا در سال 1348 ساخته شد. این برج در محله کاراکوی قرار دارد. برج گالاتا برای قرنها بلندترین سازه در استانبول به شمار میآمد و هنوز هم چشمانداز خوبی به شهر دارد. پاداش انتظار در صفهای طولانی بازدید این برج و بالا رفتن از آسانسور اغلب شلوغ آن، منظره پانوراما 360 درجه از این شبه جزیره تاریخی است. این برج یکی از جاهای دیدنی استانبول محسوب میشود که تقریبا هر گردشگری در سفر به استانبول از آن بازدید میکند.
- ساعت کاری برج گالاتا: 9 صبح تا 10 شب
- هزینه ورودی برج گالاتا: 175 لیر
- آدرس برج گالاتا: استانبول، ناحیه اروپایی بی اوغلو، محله برکتزاده
موقعیت برج گالاتا

2. قلعه یدیکوله (Yedikule Fortress)
قلعه یدیکوله که به آن قلعه هفت برج و سیاه چال هفت برج نیز میگویند، یکی از قدیمیترین قلعههای استانبول است. این قلعه در جنوب غربی سلطان احمد واقع شده است و به دلیل تاریخ وحشتناک و مناظر خارق العادهاش در بین گردشگران بسیار محبوب است. در ابتدا، دیوارها و چهار برج این قلعه به ترتیب توسط تئودوسیوس اول و تئودوسیوس دوم در طول سلطنت بیزانس به عنوان دروازه طلایی ساخته شدند. سه برج دیگر این بنای تاریخی در قرن پانزدهم زمانی که مهمت امپراتوری قسطنطنیه را به دست گرفت، ساخته شد. امروزه این بنا یکی از جاهای دیدنی استانبول به شمار میآید.
- ساعت کاری قلعه یدیکوله: 9 صبح تا 17 بعدازظهر
- هزینه ورودی قلعه یدیکوله: 10 لیر
- آدرس قلعه یدیکوله: استانبول، منطقه فاتح
موقعیت قلعه یدیکوله

3. ابلیسک تئودوسیوس(Obelisk of Theodosius)
ابلیسک تئودوسیوس یک ابلیسک مصر باستان است که در استانبول، ترکیه واقع شده است. این سازه توسط امپراتور روم تئودوسیوس در قرن چهارم پس از میلاد برای بزرگداشت پیروزی در بین النهرین ساخته شد. این ستون از گرانیت قرمز است. در هر طرف ابلیسک یک ستون مرکزی از کتیبههایی وجود دارد که نبردی از قرن 15 قبل از میلاد را به تصویر میکشد. این کتیبهها پیروزی توتموس سوم بر میتانی را در حدود 1450 قبل از میلاد بازگو میکند. این ستون نیز یکی از مکان های دیدنی استانبول به شمار میآید.
- ساعت کاری ابلیسک تئودوسیوس: 24 ساعته
- هزینه بازدید ابلیسک تئودوسیوس: رایگان
- آدرس ابلیسک تئودوسیوس: استانبول، فاتح، میدان سلطان احمد
موقعیت ابلیسک تئودوسیوس

4. قلعه یوروس (Yoros Castle)
قلعه یوروس یک قلعه ویران شده از حکومت بیزانس است که در شمال تپه جاشوا در استانبول قرار دارد. این قلعه که به نام قلعه جنوا نیز شناخته میشود، یکی از زیباترین قلعههای شهر است.یوروس به دلیل ارزش تاریخی و زیبایی منظرهای که ارائه میدهد، هر ساله تعداد زیادی گردشگر را به خود جذب میکند. فقط تماشای نمای بیرونی قلعه بالا برای عموم به صورت رایگان آزاد است.
- ساعت کاری قلعه یوروس: 24 ساعته
- هزینه بازدید قلعه یوروس: رایگان
- آدرس قلعه یوروس: استانبول، بیکوز، محله آنادولو کاوائی، خیابان تونا، پلاک 5
موقعیت قلعه یوروس

5. آب انبار باسیلیکا (Basilica Cistern)
آب انبار باسیلیکا بزرگترین آب انبار در شهر استانبول است که زیر کلیسای Stoa ساخته شده است. این آب انبار صدها ستون تزئین شده دارد. امروزه فقط چند متر آب در این آب انبار وجود دارد که در بالای آن سکوهایی برای گردش مردم ساخته شده است. این آب انبار که در سال 532 توسط ژوستینیان ساخته شد، بزرگترین آب انبار باقی مانده در شهر است. این بنا برای تامین آب کاخ بزرگ و مجموعه اطراف آن ساخته شده بود و میتوانست 80000 متر مکعب آب را در خود جای دهد. این آب انبار پس از چندین بازسازی، در سال 1987 به روی عموم باز شد و به سرعت به یکی از جاذبههای اصلی استانبول تبدیل شد.
- ساعت کاری آب انبار باسیلیکا: در تابستان از ساعت 9:00 تا 18:30 و در زمستان از ساعت 9:00 تا 17:30.
- هزینه ورودی آب انبار باسیلیکا: 30 لیر
- آدرس آب انبار باسیلیکا: استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، محله علمدار، خیابان یرباتان
موقعیت آب انبار باسیلیکا

6. قلعه آناتولی (Anatolian Fortress)
مجموعه قلعه آناتولی (آنادولو) در سمت آسیایی بسفر استانبول ترکیه قرار دارد و شامل یک قلعه قرون وسطایی و یک موزه در فضای باز است. همچنین این بنا به نام گوزلچه حصار یا قلعه زیبا نیز شناخته میشود و قدیمیترین بنای ترکی استانبول است که قدمتش به قرن چهاردهم برمیگردد و بهعنوان یک قلعه نگهبانی ساخته شده از آجر و سنگهای بلوک مربعی است. اگرچه قلعه آناتولی یک موزه است، اما میتوان از دیوارهای بیرونی آن هم بازدید کرد. عمارتهای قدیمی و همچنین خانههای ساحلی در میان بقایای قلعه وجود دارد.
- ساعت کاری قلعه آناتولی: 9:00 تا 17:30
- هزینه ورودی قلعه آناتولی: 30 لیر
- آدرس قلعه آناتولی: استانبول، منطقه بیکوز، خیابان کورفز
موقعیت قلعه آناتولی

7. قلعه روملی (Rumeli Castle)
موزه دژ (حصار) شامل قلعههای روملی، یدیکوله و آنادولو است. در میان همه، قلعه روملی به وضوح برجستهتر است. این قلعه توسط مهمت فاتح در سال 1452 قبل از فتح استانبول به منظور جلوگیری از حملات و جلوگیری از کمک رسانی از شمال بسفر در مدت کوتاه چهار ماهه ساخته شد. این بنای تاریخی در مقابل قلعه آناتولی که توسط سلطان Beyazıt در سال 1394 ساخته شده است و در باریکترین قسمت تنگه بسفر واقع شده است. امروزه قلعی روملی یکی از جاذبههای گردشگری استانبول محسوب میشود.
- ساعت کاری قلعه روملی: 9 صبح تا 18 بعد از ظهر
- هزینه ورودی قلعه روملی: 40 لیر
- آدرس قلعه روملی: استانبول، شهر ساریر، خیابان یحیی کمال
موقعیت قلعه روملی

فضای شهری استانبول
شهر استانبول به غیر از جاذبههای تاریخی و تفریحیاش، معروف ترین محله ها، میادین مهم و خیابانهای دیدنی بسیاری را در خود جای داده است که گردشگران را ساعتها به خودش مشغول میکند. در این میان، برخی از این اماکن از طرفداران بیشتری برخوردارند و خود به تنهایی یک جاذبه محسوب میشوند.
1. میدان تکسیم و خیابان استقلال (Taksim Square & Istiklal Street)
اگر در مورد زندگی روزمره این شهر باستانی کنجکاو هستید، میتوانید در لیست مکان های دیدنی استانبول، میدان تکسیم و خیابان استقلال را نیز اضافه کنید. اگرچه این میدان امروزه جذابیت پیشین خود را از دست داده است، اما به لطف وجود بنای یادبود جمهوری، هنوز هم شایسته بازدید است. به همین ترتیب، خیابان استقلال به لطف مکانهایی مانند Salt Beyoğlu و مرکز فرهنگ و هنر Borusan هنوز زندگی فرهنگی شهر را به نمایش میگذارد. در امتداد این خیابان توریستی، ساختمانهای دیدنی مانند آپارتمان Mısır، پاساژ الهامرا و دبیرستان گالاتاسرای یکی پس از دیگری قرار دارند. همچنین بسیاری از مراکز خرید، کافهها و رستورانها نیز در خیابان استقلال متمرکز شدهاند.
موقعیت خیابان استقلال

موقعیت میدان تکسیم

2. منطقه اوسکودار و برج دختر (Üsküdar And Maiden’s tower)
منطقه اسکودار در سمت آسیایی استانبول در کنار بسفر واقع شده است. برج مایدن یا برج دختر (Maiden’s Tower) در این منطقه قرار دارد و یکی از زیباترین نمادهای استانبول است. این بنا که در دوره روم برای پشتیبانی از دفاع شهر ساخته شد، در طول تاریخ خود موضوع داستانهای بسیاری بوده است. برج اکنون به بازدیدکنندگان خود این فرصت را می دهد که از طریق رستوران آن بتوانند تجربه جدیدی را از سفر به استانبول به دست آورند.
- ساعت کاری برج دختر: 09:15 تا 19 بعد از ظهر (در حال حاضر بسته است)
- هزینه ورودی برج دختر: 30 لیر
- آدرس برج دختر: استانبول، منطقه آسیایی اسکودار، محله سالاجاک، برج دختر
موقعیت برج دختر

3. تپه پیر لوتی (Pierre Loti Hill)
تپه پیر لوتی که به عنوان بهترین مکان برای تماشای منظره زیبای شاخ طلایی استانبول شناخته میشود، به نام نویسنده فرانسوی عاشق استانبول نامگذاری شده است. به طور دقیقتر، نام مستعار جولین والود که از گذراندن وقت در این تپه لذت میبرد، در طول سالها به نام این محل تبدیل شده است. هنگامی که از تپه بالا میروید، میتوانید قبل از نشستن در یک کافه برای نوشیدن چای، از بناهای تاریخی لژ درویشی کاشگری و چولاک حسن دیدن کنید. این منطقه یکی از جاهای دیدنی استانبول به شمار میآید.
- ساعت کاری تپه پیر لوتی: 24 ساعته
- هزینه ورودی تپه پیر لوتی: رایگان
- آدرس تپه پیر لوتی: استانبول، ایوپ سلطان، خیابان ادریس کوشکو
موقعیت تپه پیرلوتی

4. میدان هیپودروم یا میدان سلطان احمد
هیپودروم قسطنطنیه که اکنون به عنوان میدان سلطان احمد شناخته میشود، در زمان امپراطوری روم باستان، یک میدان عمومی بود که در آن مسابقات ارابهسواری و اسبدوانی برگزار میشد. هیپودروم قسطنطنیه همچنین محل برگزاری بازیهای گلادیاتوری، مراسم رسمی، جشنها، اعتراضات، شکنجه محکومان و ... بود. هیپودروم در دورههای امپراطوری رومی، بیزانس و عثمانی کاربری خود را حفظ کرده بود. هیپودروم در ابتدا یک میدان کوچک بود و بعد از اینکه کنستانتین اول این شهر را به عنوان پایتخت امپراتوری بیزانس اعلام کرد و قسطنطنیه نامید، آن را بازسازی کرد و گسترش داد سپس آن را به کاخ بزرگ قسطنطنیه که امروز در زیر مسجد آبی قرار دارد متصل کرد. امروزه پایههای کاخ بزرگ قسطنطنیه را میتوان در موزه موزاییکهای کاخ بزرگ مشاهده کرد. امروزه هیپودروم به عنوان میدان زیبایی در منطقه سلطان احمد، از جاهای دیدنی استانبول است.
- ساعت کاری میدان هیپودروم: 24 ساعته
- هزینه بازدید میدان هیپودوروم: رایگان
- آدرس میدان هیپودوروم: استانبول، منطقه سلطان احمد
موقعیت میدان هیپودوروم


جاهای کمتر دیده شده استانبول
در فاصله 20 تا 60 کیلومتری از مرکز شهر استانبول، سواحل بینظیری وجود دارد. مسافران این شهر برای استفاده از تفریحات آبی استانبول و همچنین لذت بردن از دریا میتوانند به این سواحل مراجعه کنند و از طبیعت بینظیرشان لذت ببرند. همچنین استانبول از نظر وجود پارکها و فضاهای سبز فراوان، شهرت خاصی ندارد، زیرا این کلان شهر مملو از ساختمانهاست. با این حال، چند منطقه سرسبز توانستهاند از هجوم ساختمان سازها در امان بمانند. این پارکها مکانهایی هستند که مردم میتوانند حداقل برای مدتی از روال زندگی شهری خود فرار کنند. در ادامه به معرفی چند مورد از جاهای کمتر دیده شده استانبول میپردازیم.
1. ساحل ایستینیه (İstinye Sahili)
کمی بالاتر از پارک امیرگان، ساحل ایستینیه دیده میشود. ساحلی که در شمال غربی تنگه بسفر واقع شده و به دلیل کافه و رستورانهای دریایی که در اطرافش قرار دارد معروف است. ساحل ایستینیه فاصله کمی با پارک ایستینیه دارد، پارک ایستینیه شامل یک مرکز خرید بزرگ 4 طبقه با بیش از 290 فروشگاه میشود. فاصله ساحل ایستینیه تا مترو تکسیم حدود 40 دقیقه است.
- آدرس ساحل ایستینیه: استانبول، ساریر، خیابان ایستینیه
موقعیت دقیق ساحل ایستینیه در استانبول


2. ساحل امیرگان
امیرگان یکی از محلههای توریستی استانبول است که کمتر به آن توجه شده. یکی دیگر از مناطق دیدنی استانبول در امیرگان، ساحل امیرگان است. ساحلی که اطرافش مملو از کافه و رستوران است و نمای فوقالعادهای رو به تنگه بسفر به ویژه پل بسفروس دارد. یکی از دلایلی که ساحل امیرگان را توصیه میکنیم، خلوت بودن آن نسبت به دیگر سواحل استانبول است. با وجود اینکه ساحل امیرگان در بخش اروپایی استانبول قرار گرفته، هم دسترسی مناسب دارد و هم از امکانات توریستی خوبی بهرهمند است؛ با این حال، بازدیدکنندههای زیادی ندارد و از همین رو یکی از مناطق محبوب برای سپری کردن اوقات فراغت در استانبول است.
- آدرس ساحل امیرگان: استانبول، منطقه سریر، موزه ساکیپ سابانجی.
- فاصله از تکسیم: 45 دقیقه
موقعیت دقیق ساحل امیرگان در استانبول


3. ساحل تارابیا
پیشتر گفتیم ساحل امیرگان آن طور که باید و شاید میان گردشگران شناخته شده نیست و نسبت به دیگر سواحل استانبول خلوتتر است. اما اگر بخواهیم به شما ساحلی را معرفی کنیم که از امیرگان خلوتتر باشد آن ساحل تارابیا است. در اطراف تارابیا همانند سواحل امیرگان و ایستینیه، رستورانهای دریایی خوبی دیده میشود که دسترسی خوب و فاصله 34 دقیقهای تا متروی تکسیم، ارزش بازدید از این ساحل را بالاتر میبرد. در ضمن اگر به بازدید ساحل تارابیا رفتید، بدانید بهترین کاری که میتوانید در این مکان انجام دهید، پیادهروی در امتداد ساحل و لذت بردن از منظره اطراف است.
- آدرس ساحل تارابیا: استانبول، سریر
- فاصله از تکسیم: 34 دقیقه
موقعیت دقیق ساحل تارابیا در استانبول


4. ساحل کیلیوس
در مطلب پیشرو که به معرفی جاهای دیدنی استانبول پرداختیم، فاصله هر کدام از این سواحل تا مترو تکسیم که آن را به عنوان مبدا گردشگری درنظر گرفتیم، بین 30 تا 40 دقیقه متغیر بود، ولی این وضعیت برای ساحل کیلیوس کمی متفاوتتر است و دست کم به 90 دقیقه رانندگی نیاز هست تا به این مکان برسید. ساحل کیلیوس در کنار دریای سیاه واقع شده است و علاوهبر این که از نظر وسعت بسیار بزرگتر از سایر سواحل این لیست است، امکانات گردشگری بیشتری هم دارد.
- آدرس ساحل کیلیوس: استانبول، ساریر
- فاصله از تکسیم: 90 دقیقه
موقعیت ساحل کیلیوس


5. پارک امیرگان
نسبت به سایر جاذبههای این لیست، پارک امیرگان به عنوان یکی از پارک های جنگلی استانبول میان گردشگران شناختهشدهتر است. محوطههای این پارک از گل آراییهای بسیار زیبا و رنگارنگی پوشیده است، طوری که توجه هر گردشگری را به خود جلب میکند. علاوه بر آن، این مکان روزگاری خلوتگاه خصوصی اسماعیل پاشا، خدیو مصر بود و پس از آن سلطان مراد چهارم به عنوان یک پیشکش این مکان را به یک سردار ایرانی به نام امیر گونه خان (امیرگان) هدیه داد. ضمن اینکه پارک امیرگان در نزدیکی موزه شکیب سابانچی، یکی از بهترین موزههای استانبول واقع شده و میتوانید با یک تیر دو نشان بزنید و از این موزه هم دیدن کنید. برای رسیدن به پارک امیرگان از ایستگاه مترو تکسیم حدود 34 دقیقه مسیر را با ماشین باید طی کنید.
- آدرس پارک امیرگان: استانبول، ساریر، رشید پاشاف خیابان امیرگان
- فاصله از تکسیم: 34 دقیقه
موقعیت دقیق پارک امیرگان در استانبول

6. جنگل بلگراد
نام بلگراد در وهله اول یادآور پایتخت کشور صربستان است، اما واقعیت این است که جنگل بلگراد به غیر از یک رویداد تاریخی که در قرن 16 رخ داد، ارتباطی با صربستان ندارد و در اطراف شهر استانبول واقع شده است؛ به طور دقیقتر جنگل بلگراد 29.7 کیلومتر خارج از استانبول است و حدود یک ساعت با ماشین از مبدأ ایستگاه مترو تکسیم فاصله دارد. بازدید از این جنگل که از مهمترین پارک های جنگلی و مناطق دیدنی استانبول محسوب میشود به دلیل متنوع بودن گیاهان و جانوران توصیه میشود، اما به غیر از طبیعت بکر و تاریخچه جالبی که دارد، رودهای جنگل بلگراد به عنوان اصلیترین منبع آب شرب استانبول نیز محسوب میشوند.
- آدرس جنگل بلگراد: استانبول، ساریر، کمر
- فاصله از تکسیم: 58 دقیقه
موقعیت دقیق جنگل بلگراد


7. پارک جنگلی آتاتورک
پارک جنگلی آتاتورک یا آتاتورک کنت ارومانی یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول است که نسبت به جنگل بلگراد وسعت بسیار کمتری دارد، اما در عوض دسترسی به آن آسانتر است و حدودا با 37 دقیقه رانندگی از مبدا مترو تکسیم میتوان به این پارک جنگلی رسید. پارک جنگلی آتاتورک در نزدیکی منطقه سارییر، شمالیترین منطقه استانبول واقع شده است. اما آنچه پارک جنگلی آتاتورک را به یکی از مکان های دیدنی استانبول تبدیل میکند، امکانات رفاهی متعددی است که در این پارک دیده میشود؛ از زمینهای ورزشی و محوطه بازی کودکان گرفته تا کافی شاپ و بخش مخصوصی که برای برگزاری جشن و فستیوالها ایجاد شده است. همچنین پارک جنگلی آتاتورک بخشهای زراعی و کشتزار هم دارد که سبب میشود این مکان به یکی از چند منظورهترین پارکهای جنگلی استانبول تبدیل شود.
- آدرس پارک جنگلی آتاتورک: استانبول، ساریر، باغچه کوی، محله کمر
- فاصله از تکسیم: 37 دقیقه
موقعیت دقیق جنگل آتاتورک در استانبول

خرید تور استانبول
همانطور که میدانید بهترین و آسانترین راه سفر به شهر زیبای استانبول، رزرو پکیج خدمات از طریق تور است. خرید تور استانبول لست سکند، علاوه بر اینکه امکان مقایسه قیمت انواع تورها، تاریخهای برگزاری، هتلها و خدمات را به شما میدهد، سادهترین روش رزرو را نیز در اختیارتان میگذارد، تا بتوانید تور مورد نظرتان را در سریعترین زمان ممکن تهیه کنید. اگر نمیخواهید کل مبلغ تور را یکجا پرداخت کنید، تور اقساطی استانبول میتواند گزینه مناسبی برایتان باشد، زیرا این نوع تورها به شما کمک میکنند هزینههای تورتان را به صورت اقساط و در طی زمان پرداخت کنید.
سخن آخر
استانبول را فقط به مراکز خرید و مساجدش مثل ایا صوفیه و مسجد آبی میشناسند، امّا جاهای دیدنی استانبول شامل جاذبههای طبیعی متعددی میشود و در این شهر میتوانید شاهد برخی از سواحل و پارکهای جنگلی بسیار زیبایی باشید که میان گردشگران خیلی شناخته شده نیستند. در این لیست سعی بر آن داشتیم لیستی از مهمترین جاهای دیدنی استانبول با قیمت و همچنین جاهای کمتر دیده شده استانبول را در اختیار شما قرار دهیم تا اگر قصد سفر به این شهر را داشتید، این موارد را نیز به برنامه خود اضافه کنید.
در آخر خوشحال میشویم در کامنتها به معرفی دیگر جاذبه های استانبول که با وجود ناشناخته بودن، ارزش بازدید کردن دارند را نام ببرید و از تجربه بازدیدتان از این جاذبههایی که نام بردیم بنویسید. همچنین پیشنهاد میکنیم سری به تجربیات مسافران دیگر در سفرنامههایشان بزنید.
مشاهده همه سفرنامههای استانبول
تالیف: تیم نویسندگان لست سکند